Sirija

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#65176 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

baš su bezobrazni, umjesto ko partizani da nabacuju ćebad na tenkove i uništavaju ih ručnim bombama, oni ih gađaju tovovima
dječak sa šibicama

#65177 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Nevine i drazesne civile kao u Binnishu, sram ga bilo.

Oni samo zele istrijebiti Alawite, a on ih bombarduje. Zlotvor.
Ironmen

#65178 Re: Sirija

Post by Ironmen »

nixon69 wrote:
Ironmen wrote:Sve su to pametne minobacacke granate koje izbjegavaju civilne zrtve mislim da savoxxx ima vise informacija o tome.
Jasta,sve satelitski,infrared,nigtvision i ostale djidje midje.
I komarca i letu na 10km pogadjaju. :lol:

Kao sto su ljudi rekli u ratu i ljubavi je sve dozvoljeno ali treba situaciju pogledati objektivno ako pobunjenici koriste ovakvu vrstu oruzja onda netreba cuditi ni rezimske barel bombe jer isto je to ovaj cijeli BI je u 5 deka sve od goreg oca i jos gore matere laicki receno.

Mozda jedino od svih ovih frakcija na BI i trenutno u Siriji nekako mi kurdi djeluju najnormalnije.
Ironmen

#65179 Re: Sirija

Post by Ironmen »

cbrt wrote:Jeste, samo što Asad gađa civile namerno jer mu je to omiljena ratna taktika i način vladanja...

Vec sam ti postavljao pitanje i nisam dobio odgovor kako bi komentarisao saveznicko razaranje bombarderima grad Dresten 1945 u kojem je bilo preko 250 000 civila ???

Nema drugog rjesenja kako istrijebiti teroriste sa podrucja kad iz zgrada gdje zive civili postave ovakvu vrsu oruzja preciznih minobacaca jednostavno nema drugog rjesenja.

Mada po jutrosnjim snimkama civilno stanovnistvo se evo vraca svojim kucama u sigurnim i oslobodnjenim selima i naseljima u oblasti Latakia.
Kombat

#65180 Re: Sirija

Post by Kombat »

dječak sa šibicama wrote:Ma ja, sve nesto kao homemade, jadni opozicionari, nemaju nista nego rucno pravljene rakete i metKOVE bu bu bu kme kme kme

A onda lansiraju TOW raketu.

Bjezi ba vise i propaganda njihovih mentora sa zapada.

Ovako...sve objasnjeno u videu ispod ;-)

Take-beer!!!

nixon69

#65181 Re: Sirija

Post by nixon69 »

Ironmen wrote:Vec sam ti postavljao pitanje i nisam dobio odgovor kako bi komentarisao saveznicko razaranje bombarderima grad Dresten 1945 u kojem je bilo preko 250 000 civila ???
Da ne govorimo o Hirosimi i Nagasakiju. I od toga su napravili herojski cin a ne genocid.
cbrt

#65182 Re: Sirija

Post by cbrt »

Ironmen wrote:
cbrt wrote:Jeste, samo što Asad gađa civile namerno jer mu je to omiljena ratna taktika i način vladanja...

Vec sam ti postavljao pitanje i nisam dobio odgovor kako bi komentarisao saveznicko razaranje bombarderima grad Dresten 1945 u kojem je bilo preko 250 000 civila ???

Nema drugog rjesenja kako istrijebiti teroriste sa podrucja kad iz zgrada gdje zive civili postave ovakvu vrsu oruzja preciznih minobacaca jednostavno nema drugog rjesenja.

Mada po jutrosnjim snimkama civilno stanovnistvo se evo vraca svojim kucama u sigurnim i oslobodnjenim selima i naseljima u oblasti Latakia.
Ti ne shvataš nekoliko stvari...kao prvo nije II sv. rat počeo sam od sebe i tek tako...mnogo je toga bilo pre nego se došlo do bombardovanja Drezdena i drugih nemačkih gradova...to samo bombardovanje Drezdena je apostrofirano kao jedan od najvećih zločina saveznika i ja se slažem sa tim jer je Drezden bio nebitna strateška meta. Međutim, saveznici su bombardovali i druge gradove namerno ciljajući civile i gađajući ih zapaljivim bombama. Cilj je bio da se ubije moral nemačkog čoveka da se oni pobune iznutra ili shvate da je rat izbubljen (ima jedna izjava jednog vojnika koji je došao sa fronta i zatekao Hamburg, recimo, sravnjen sa zemljom i tada je, prema sopstvenom svedočenju, shvatio da je rat gotov a Hitler Kaput). Elem, išlo je dotle da je i sam Čerčil tražio da se nemački gradovi gađaju bojnim otrovima (što su generali odbacili). Slično su prošli i Japanci. Koliko su ta bombardovanja bila učinkovita u pogledu skraćenja rata ja ne znam (govorim o centrima gradova koji su uništavani a ne o fabrikama na periferijama) i to je jedno šire pitanje koje nije za ovu temu na forumu.
Uglavnom, za razliku od saveznika Asad je odmah i od početka, prvi, bez ikakve potrebe i pokušaja bilo kakvog dogovora, krenuo da teroriše, bombarduje i uništava krajeve i naselja za koje je bio uveren da su protiv njega. On to ne radi slučajno (kako nas ovde lažu njegove pristaše), niti su mu cilj "teroristi" (da su mu cilj "teroristi" ne bi ih puštao iz zatvora u sred rata, oni mu trebaju kao hleb), on hladnokrvno i mučki gađa civile i time priznaje da ga ti civili u tim krajevima ne podržavaju, pa čak i da ima nekih koji ga nekim čudom podržavaju i njih kažnjava jer ga nisu podržavali dovoljno. Cilj je ubijanje morala, kažnjavanje, pretnja ostalima ako krenu njihovim putem itd. Fašistička taktika, ista ona koju su Nemci primenili nad Varšavom i gomilama drugih gradova, Jevrejima i drugim nižim rasama u globalu, saveznici nad nemačkom populacijom u gradovima i Rusi nad nemačkim ženama i manjinama širom istočne Evrope...To Asada svrstava u ovo probrano društvo fašista i zlikovaca, svih boja i fela...time se rat ne dobija, time se rat gubi...
insomnia78

#65183 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ironmen wrote:

Osim kad IDF roka po Hamasu
A i mi smo sami, ne tako davno bili zrtva slicnih vojnih strucnjaka
insomnia78

#65185 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ode punjac za mobitel :lol:
cbrt

#65186 Re: Sirija

Post by cbrt »

I još nešto, ne roka ni Izrael po palestinskim civilima jer se, ko fol, bori protiv terorista, nego mu je osnovna taktika da radikalizuje Palestince kako bi imao izgovor za sve što radi (i da nikad sa njima ne postigne dogovor). To isto ovde radi i Asad, ali bukvalno preslikano. U trenucima kada su iz zatvora puštani islamski ekstremi koji sada vode oružanu pobunu protiv njega, nestajali su (uglavnom poubijani) mladići i devojke, studenti i intelektualci, pro-zapadno orijentisani jer su mu oni najveća pretnja. Zato je meni smešno kada neki ovde tvrde kako se Asad bori protiv ekstremista i zato navijam za te iste ekstremiste jer su manje zlo. Lako će se njih, ograničiti, proterati, srediti onoga trena kada ode Asad kao jedna fabrika svega zla na tom teritoriju...
Em2r

#65187 Re: Sirija

Post by Em2r »

Ode produzno kablo
japin_mutapi

#65188 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

поједини форумаши исто причају ко радован у хагу
walter kurtz

#65189 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Znaci danas smo naucili palestinci su sami sebi krivi ovi tzv pomagaci sirija egipat iran u stvari nisu pomagaci i saudi katar i turska su pasivnoscu vise pomogli palestincima nego ovi prethodno navedeni bravo
Em2r

#65190 Re: Sirija

Post by Em2r »

japin_mutapi wrote:поједини форумаши исто причају ко радован у хагу
Japin voli radovana sve od vidovdana a ceberte voli sloba i vojisuaua
Em2r

#65191 Re: Sirija

Post by Em2r »

walter kurtz wrote:Znaci danas smo naucili palestinci su sami sebi krivi ovi tzv pomagaci sirija egipat iran u stvari nisu pomagaci i saudi katar i turska su pasivnoscu vise pomogli palestincima nego ovi prethodno navedeni bravo
To je malo naprdjivanja jer ne mogu prevaliti preko jezika da za njih palestinci i nisu muslimani.
DuckZz

#65192 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pripadnici Suqur Jabal brigade uništili poziciju mitraljeza i buldozer u isto vrijeme.
Prijevod :
- "Vidim buldozer iza pucača, šta da gađam"
- "Gađaj preko njega (u buldozer), BMP je prazan, ista osoba je izvan njega, ne gađaj BMP"
- "Zarobit cemo ga"

walter kurtz

#65193 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Em2r wrote:
walter kurtz wrote:Znaci danas smo naucili palestinci su sami sebi krivi ovi tzv pomagaci sirija egipat iran u stvari nisu pomagaci i saudi katar i turska su pasivnoscu vise pomogli palestincima nego ovi prethodno navedeni bravo
To je malo naprdjivanja jer ne mogu prevaliti preko jezika da za njih palestinci i nisu muslimani.
Kad malo razmislim palestinci bi trebali gandhijevski nenasilnim protestima sjebati izraelce mozda na to misle ovi saudijski ucenici :-)
Em2r

#65194 Re: Sirija

Post by Em2r »

Iza pucača .... hjooj otvori se zemljo
Em2r

#65195 Re: Sirija

Post by Em2r »

walter kurtz wrote:
Em2r wrote:
Kad malo razmislim palestinci bi trebali gandhijevski nenasilnim protestima sjebati izraelce mozda na to misle ovi saudijski ucenici :-)
Pa da to je njihova skola, nisu oni ko assad, oni gadjaju hurmama, cvijecem, ilmihalima.
Em2r

#65196 Re: Sirija

Post by Em2r »

Ode bmp
Image
japin_mutapi

#65197 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

hahaha
smisao za humor na aparatima
Putnik ali stvarno

#65198 Re: Sirija

Post by Putnik ali stvarno »

e aj malo bacite o cevapima matere vam :run:

Image
walter kurtz

#65199 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

japin_mutapi wrote:hahaha
smisao za humor na aparatima
Japine sta ti mislis izrael palestina?
cbrt

#65200 Re: Sirija

Post by cbrt »

walter kurtz wrote:
Em2r wrote:
Palestinci su kolateralna šteta izgubljenih arapskih ratova sa Izraelom. Nisu oni mogli ništa sami. Mogli su biti mnogo pametniji a ne sopstvenim postupcima ići neprijatelju na ruku i biti strpljivi...oni zavise od drugih a ne od sebe i ne mogu se sami boriti i ponašati autonomno...
Locked