SDP

Škobo Habu

#65151 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 22/01/2021 22:14

Škobo, realno, pogotovo u ovoj situaciji sereš.

Ne znam kako bih drugačije nazvao ovo. Čitam raspravu koja se protegla na dosta posljednjih strana. U ovom slučaju uistinu porediš neuporedivo samo zbog nekog lokal političkog prepucavanja.

Kao neko kose osipa na teorije zavjera, kao neko ko čvrsto vjeruje u bemefite vakcinisanja i neko ko vakciniše i svoje dijete, kineska vakcina mi ne ulijeva ni najmanje povjerenja. Ni ruska. Ne kažem da nisu djelotvorne niti štetne, nego da im zasad ne vjerujem. Bap zato što su kineske i ruske, a ni jedni ni drugi nisu poznati po tome da cijene život svog čovjeka.

Bezveze ti je priča.
Ako iko sere po pitanju opravdavanja SDP-ovskih nebuloza, to je par vas "slobodnomisleći" sa ovoga foruma.

Kineska vakcina ne ulijeva povjerenje na isti način na koji ne uljeva ni kredit dignut za potrebe izgradnje Bloka 7.
Kako god vakcina bila neispitana, tako isto Kinezi podupiru kreditnim zaduživanjem nestabilne zemlje kako bi ostvarili vlastite interese.
Pogledaj po tom pitanju šta se dešava u Crnoj Gori, kada dođeš u situaciju da nisi u stanju vratiti kredit.

Na jednoj strani se lamentira nad učinkovitošću vakcine, a prešućuje da se Kinezima otvara polje mogućnosti u FBiH na isti način na koji to radi Dodik u RS. I onda ti uhljeb tipa Čengića priča o euro-integracijama.

Odjebi i ti više sa tim podcjenjivanjem. Imaš kluza, Leveragea, forumskog Savu Kovačevića, pa napravite neki klub malograđana i serite jedni drugima.
Last edited by Škobo Habu on 23/01/2021 10:06, edited 2 times in total.
Login7777

#65152 Re: SDP

Post by Login7777 »

Sinovac-Kinezi
But the rollouts come despite a growing number of questions over the effectiveness of the shot, which last week was revealed to have an efficacy rate of just 50.38% in late-stage trials in Brazil -- significantly lower than earlier results showed.
putokaz1

#65153 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kad bi birao izmedji Fadila i Mirsada,izabrao bi da Fadil ima TREĆI MANDAT :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65154 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 23/01/2021 07:44
Chmoljo wrote: 22/01/2021 22:14

Škobo, realno, pogotovo u ovoj situaciji sereš.

Ne znam kako bih drugačije nazvao ovo. Čitam raspravu koja se protegla na dosta posljednjih strana. U ovom slučaju uistinu porediš neuporedivo samo zbog nekog lokal političkog prepucavanja.

Kao neko kose osipa na teorije zavjera, kao neko ko čvrsto vjeruje u bemefite vakcinisanja i neko ko vakciniše i svoje dijete, kineska vakcina mi ne ulijeva ni najmanje povjerenja. Ni ruska. Ne kažem da nisu djelotvorne niti štetne, nego da im zasad ne vjerujem. Bap zato što su kineske i ruske, a ni jedni ni drugi nisu poznati po tome da cijene život svog čovjeka.

Bezveze ti je priča.
Ako iko sere po pitanju opravdavanja SDP-ovskih nebuloza, to je par vas "slobodnomisleći" sa ovoga foruma.

Kineska vakcina ne ulijeva povjerenje na isti način na koji ne uljeva ni kredit dignut za potrebe izgradnje Bloka 7.
Kako god vakcina bila neispitana, tako isto Kinezi podupiru kreditnim zaduživanjem nestabilne zemlje kako bi ostvarili vlastite interese.
Pogledaj po tom pitanju šta se dešava u Crnoj Gori, kada dođeš u situaciju da nisi u stanju vratiti kredit.

Na jednoj strani se lamentira nad učinkovitošću vakcine, a prešućuje da se Kinezima otvara polje mogućnosti u FBiH na isti način na koji to radi Dodik u RS. I onda ti uhljeb tipa Čengića priča o euro-integracijama.

Odjebi i ti više sa tim podcjenjivanjem. Imaš kluza, Leveragea, forumskog Savu Kovačevića, pa napravite neki klub malograđana i serite jedni drugima.
Paćeniće.
drug_profi

#65155 Re: SDP

Post by drug_profi »

Moš ti mislit koliko je to ozlojeđeno crvenom bojom.
ekonomista1

#65156 Re: SDP

Post by ekonomista1 »

jel ovde klub gdje haraju propali jugonostalgičari komunjare koje je pregazilo vrijeme i uglavnom su svugdje u svijetu otisli na smetljište historije gdje im je i mjesto (osim u S.Koreji, Kubi, Bjelorusiji) pa kmeče za "prohujalo s vihorom"

ili je pak mjesto gdje se ozbiljno može kritikovat sva pogubnost (pogotovo za bosnjački narod, najnoviji primjer Mostara) jahanje na krilima neokomunizma

ono... da čisto da znam
Leverage

#65157 Re: SDP

Post by Leverage »

Ništa to, ovdje ordiniraju samo krmojedi, aj iš.
ekonomista1

#65158 Re: SDP

Post by ekonomista1 »

aha
otprilike sam i pretpostavljao tako nešto

ništa, nastavite kmečat dok ne izumrete ko dinosaurusi samo što se to nažaloat u nesretnoj Bosni odužilo previše, zato i jesmo tamo gdje smo za razliku od bivših istočno evropskih država koje su čak bile pod ruskom šapom, kojr su odlučno napravile uspjesnu tranziciju pa su danas svjetlosne godine od balkanskih (izuzev Slovenije) ex yu država koje jos njeguju jugokomunistički mentamitet
Leverage

#65159 Re: SDP

Post by Leverage »

OK.
Bloo
Globalna šefica

#65160 Re: SDP

Post by Bloo »

ekonomista1 wrote: 23/01/2021 22:19 jel ovde klub gdje haraju propali jugonostalgičari komunjare koje je pregazilo vrijeme i uglavnom su svugdje u svijetu otisli na smetljište historije gdje im je i mjesto (osim u S.Koreji, Kubi, Bjelorusiji) pa kmeče za "prohujalo s vihorom"

ili je pak mjesto gdje se ozbiljno može kritikovat sva pogubnost (pogotovo za bosnjački narod, najnoviji primjer Mostara) jahanje na krilima neokomunizma

ono... da čisto da znam
Trajni.
drug_profi

#65161 Re: SDP

Post by drug_profi »

ekonomista1 wrote: 23/01/2021 22:35 zato i jesmo tamo gdje smo za razliku od bivših istočno evropskih država koje su čak bile pod ruskom šapom, kojr su odlučno napravile uspjesnu tranziciju pa su danas svjetlosne godine od balkanskih (izuzev Slovenije) ex yu država koje jos njeguju jugokomunistički mentamitet
Jer su vec 30 godina na vlasti komunisti ili sta?
Leverage

#65162 Re: SDP

Post by Leverage »

Pogled'o dva intervjua sa Sejfudinom Tokićem i doš'o nahajcan da krmojedima objasni kako je bošnjačka nacionalna politika superiorna u odnosu na naše da izvineš bratstvo i jedinstvo.

Brutalno izignorisan i na kraju ohlađen bananom u Chmoljinom stilu, sa pjenom u ustima vraća se sa pravim (ili lažnim) nickom i više nije raspoložen za "ozbiljno kritikovanje" nego konačno pokazuje pravo lice.

Vrlo zabavno :lol:
drug_profi

#65163 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ali pazi mu logicke linije.
Mi smo zaostali u tranziciji jer je komunisticka ideologija valjda kriva.
A komunista ovdje nije bilo ni 1975, a kamoli 1990. Ovdje je bio mekani real-socijalizam koji je krenuo u tranziciju ka modernom socijalizmu skandinavskog tipa.
A to su sve sprijecile demokrate tipa Slobe,Franje, Alije... i odveli nas u šupak Evrope.

Ali vjerovatno je Nermin Nikšić kriv.
Leverage

#65164 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi wrote: 23/01/2021 23:21 Ali pazi mu logicke linije.
Mi smo zaostali u tranziciji jer je komunisticka ideologija valjda kriva.
A komunista ovdje nije bilo ni 1975, a kamoli 1990. Ovdje je bio mekani real-socijalizam koji je krenuo u tranziciju ka modernom socijalizmu skandinavskog tipa.
A to su sve sprijecile demokrate tipa Slobe,Franje, Alije... i odveli nas u šupak Evrope.

Ali vjerovatno je Nermin Nikšić kriv.
Njemu je (kao i ovim forumskim reakcionarima) crvena boja isto što i biku, odma se zalete rogovima.

Lenjin, Staljin, Tito, Mao Ce Tung, Džemal Bijedić, Branko Mikulić, Crveni Kmeri, Pol Pot, Boljševici, Lav Trocki, SDP, Lagumdžija, Nikšić, srp i čekić, SSSR, Milošević, Mladić, Mirsad Kukić, Roza Luksemburg, Rade Končar, sve je to ista bagra koja postoji samo da maltretira Bošnjake. Eto logike i neke stvari.
Škobo Habu

#65165 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 23/01/2021 20:11

Paćeniće.
Nema većeg paćenika od tebe, pogotovo od kad si izgubio poluge koje ti u čeonom režnju datiraju još od jednopartijskog sistema.

Ako bi išta volio u životu jeste sresti takve kao ti pa da verbalno iskomuniciramo ono što imaš protiv.
Leverage

#65166 Re: SDP

Post by Leverage »

Šta ćeš ti verbalno komunicirat, dok pričaš upljuva sve u krugu pet metara :lol:
Škobo Habu

#65167 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 23/01/2021 23:31 Šta ćeš ti verbalno komunicirat, dok pričaš upljuva sve u krugu pet metara :lol:
Šta'š ti kome pričati, tebi je socijaldemokratija background za vlastiti seljakluk.
Bloo
Globalna šefica

#65168 Re: SDP

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 23/01/2021 23:33
Leverage wrote: 23/01/2021 23:31 Šta ćeš ti verbalno komunicirat, dok pričaš upljuva sve u krugu pet metara :lol:
Šta'š ti kome pričati, tebi je socijaldemokratija background za vlastiti seljakluk.
Opomena pred ban. Obojici.
putokaz1

#65169 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Bolji je MOGODNEMO nego Mirsad Kukić pa vi kakao hoćete :bih:
drug_profi

#65170 Re: SDP

Post by drug_profi »

Od SDA smeća sve je bolje. Pa i drugo smeće.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#65171 Re: SDP

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Leverage wrote: 23/01/2021 23:09 Pogled'o dva intervjua sa Sejfudinom Tokićem i doš'o nahajcan da krmojedima objasni kako je bošnjačka nacionalna politika superiorna u odnosu na naše da izvineš bratstvo i jedinstvo.

Brutalno izignorisan i na kraju ohlađen bananom u Chmoljinom stilu, sa pjenom u ustima vraća se sa pravim (ili lažnim) nickom i više nije raspoložen za "ozbiljno kritikovanje" nego konačno pokazuje pravo lice.

Vrlo zabavno :lol:
Ja kontao da ga je Cmoljin crveni pendrek....kad vidim zelena Bloo. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65172 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 23/01/2021 23:29
Chmoljo wrote: 23/01/2021 20:11

Paćeniće.
Nema većeg paćenika od tebe, pogotovo od kad si izgubio poluge koje ti u čeonom režnju datiraju još od jednopartijskog sistema.

Ako bi išta volio u životu jeste sresti takve kao ti pa da verbalno iskomuniciramo ono što imaš protiv.
a da, forumske prijetnje. naslušao sam ih se. od infantilnih do ozbiljnih. pa sam tu gdje sam.

podlegao si predrasudi da su forum administratori bubuljičavi nehljebi koji pičke ne bi vidjeli da krava gaće nosi. ako bude prilike, vidjećeš da to baš i nije tako.

i ja nisam ništa izgubio, paćeniće, nego predao. relevantni to mogu potvrditi. al tebe svkakao boli kurac za onim što je istina, nego onim što je tvoj dojam i kako ga možeš potvrditi.

znam, nemoguće je da neko ko ima pozitivno mišljenje o SDPu nije autokrata. mislim u tvojoj glavi.

samo dokazuješ da si nabacio amove i furaš svoje. nikakav problem. tvoje pravo. al hljeba ti, ne glumi širinu, jer je nemaš.

halali @Bloo . što se mene tiče rokaj sa bananama. zaslužili smo ih.
Bloo
Globalna šefica

#65173 Re: SDP

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 24/01/2021 00:19 podlegao si predrasudi da su forum administratori bubuljičavi nehljebi koji pičke ne bi vidjeli da krava gaće nosi.
Pa sad....ja svoju svaki dan gledam...
Login7777

#65174 Re: SDP

Post by Login7777 »

Crvena PDA.
Škobo Habu

#65175 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 24/01/2021 00:19
a da, forumske prijetnje. naslušao sam ih se. od infantilnih do ozbiljnih. pa sam tu gdje sam.

podlegao si predrasudi da su forum administratori bubuljičavi nehljebi koji pičke ne bi vidjeli da krava gaće nosi. ako bude prilike, vidjećeš da to baš i nije tako.

i ja nisam ništa izgubio, paćeniće, nego predao. relevantni to mogu potvrditi. al tebe svkakao boli kurac za onim što je istina, nego onim što je tvoj dojam i kako ga možeš potvrditi.

znam, nemoguće je da neko ko ima pozitivno mišljenje o SDPu nije autokrata. mislim u tvojoj glavi.

samo dokazuješ da si nabacio amove i furaš svoje. nikakav problem. tvoje pravo. al hljeba ti, ne glumi širinu, jer je nemaš.

halali @Bloo . što se mene tiče rokaj sa bananama. zaslužili smo ih.
Niko tebi ne prijeti, suviše si dao sebi na važnosti. Meni si nebitan.

Kad ti neko poruči da sere, a ni na jednom nivou ne obrazloži zašto je nečije mišljenje sranje, onda je jasno sa kakvom forumskom papazjanijom imaš posla.

Suština je u tome da forumaši, poput tebe, autoritet grade na nekoj vrsti intelektualne nadmoći koja je u stvarnosti, suštinski, go kurac.
Nakon što si se povukao od tebe je ostala samo gola prosječnost. "Širina", koja te krasila, je svedena na paskvile o kako je u ovoj zemlji sve bolje od SDA. To je istina, ali na teoretskoj ravni. U praksi imamo politički kurvaluk u kom se ne zna čiji je u čijoj.

Trebam se ja tebi i sličnim forumskim anonimusima izvinjavati što sam ja razočaran, kao birač, novonstalom alternativom?
Trebam se ja, kao neko ko nikada u životu nije dao glas za SDA, takvim, poput tebe, pravdati da to nisam, jer je vama partijašima svaka kritika znak frakcijaštva. U svakoj kritici vi vidite kontra-revoluciju i tražite "trockiste" među sobom.

Zato i jesi autokrata, a SDP jeste autokratska stranka, samo što je razbijena na manje autokratske ćelije koje se ponašaju kao plemenske zajednice, a ne kantonalni odbori. Upravo zbog takve političke fizionomije, koja provladava kod tebe, volio bih da zaključke poput preseravnja izneseš javno, jer si a ovom nivou najobičniji jackass. Upravo zbog činjenice da ja do ove polemike tebe nisam ni uzmao u usta, niti ti poručivao da se preseravaš.
Post Reply