Sirija
- walter kurtz
#65051 Re: Sirija
@ General pojma nemam a nisam siguran i da me zanima 
-
zrakomlat
#65052 Re: Sirija
Jbt, još da počnu izvještavati kako su pogodili SAA kombajn i Hezbo motokultivatorChallenger__ wrote:FSA 13th Division TOW strike on SAA bulldozer near Atbin, Aleppo.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#65053 Re: Sirija
Lako je na Rusiji, kad ti se pridruze avetinjo, konzum, japin protiv mene samogGeneral War wrote:
cuj cipelarite...bjaaazi...ma bjaaazi
- vivaldi
#65054 Re: Sirija
ma ja sam se ogradio, fino sam napisao da to ne zele ni u kakvom scenariju, ali u slucaju nekog nesporazuma, ekcesa (ali stvranog ne nekog fingiranog), jer ne mislim da to nije nemoguce obzirom da sad iznad te sirije nema ko ne leti.Kitrona wrote:Postavlja se pitanje - smije li Izrael to napraviti?
napad na cijlu bazu bi bi objava rata rusiji, a to je onda kraj svijeta (to ne vazi ako pobunjenici ispale kakvu haubicu ili vbr) vec mislim na neciju ozbiljnu vojsku.
ali mislim da nije nemgouce da neciji avion greskom (ali stvarno greskom) zaplati - ruski, izraleski, turski, americki...
u tom slucaju apsolutno ne mislim da bi bilo svjetskog rata jer bi to u tajnosti ispegelali i kompnezirali.
jbg ameri su kinezima u beogradu ambasadu sravnii sa zemljom, ali to se rijesilo u cetiri oka debelom odstetom
- General War
#65055 Re: Sirija
Ukoliko je to prijetnja po sigurnost Izraela, napravit ce. S400 nije isporucen Siriji niti ce...niti izrael napada rusiju vec Assada tj hezbollah.Kitrona wrote:vivaldi wrote:ma i da jesu to nista dramaticno ne znaci. i najsavrseniji sistem mora biti timski igrac. sateliti, avaksi, pvo, stacionarni radari, aerodromi..cijeli sistem uvezan. to je ubitacno.Kitrona wrote:A sta je sa onim S-400, jesu Rusi to isporucili u Siriju?
a kad ti to defragmentiras, to postaje neuporedivo manje opasno.
ne sporim ja niciji kvalitet, ali rusi u siriji nemaju nikakve infratstrukture koja je must have u slucaju ozbiljnog konflikta.
za razliku od npr amera koji u tom regionu imaju ne znam ni ja koliko ozbiljnih baza
OK, recimo da u sadasnjem rasporedu snaga s obzirom da je Sirija izraelsko sujedstvo, Izrael može rasturiti to što su Rusi tamo isporučili.
Postavlja se pitanje - smije li Izrael to napraviti?
- General War
#65056 Re: Sirija
...koliko ja vidim svako malo se nadjes da podjebajes...tako da sumnjam da te ne zanima, pa bujrum volim ja saldjijewalter kurtz wrote:@ General pojma nemam a nisam siguran i da me zanima
- walter kurtz
#65057 Re: Sirija
je li bi se ja sad trebao prepasti iliGeneral War wrote:...koliko ja vidim svako malo se nadjes da podjebajes...tako da sumnjam da te ne zanima, pa bujrum volim ja saldjijewalter kurtz wrote:@ General pojma nemam a nisam siguran i da me zanima
- General War
#65058 Re: Sirija
Vec sam lansirao Pershing II...kasno je za prepadanjewalter kurtz wrote:je li bi se ja sad trebao prepasti iliGeneral War wrote:...koliko ja vidim svako malo se nadjes da podjebajes...tako da sumnjam da te ne zanima, pa bujrum volim ja saldjijewalter kurtz wrote:@ General pojma nemam a nisam siguran i da me zanima
- Challenger__
#65059 Re: Sirija
Volim Vivaldija čitati: nepatvorena New Age teologija...
- vivaldi
#65060 Re: Sirija
ma nemaju potrebe za tim, veca je vjerovatnoca da bi presli na palestinski model.General War wrote:Ukoliko je to prijetnja po sigurnost Izraela, napravit ce.
ono sto sam zakljucio u proteklih 20 godina, izrael u palestini ima isti sablon. Oni par godina evidentiraju i biljeze lokacija oruzja koje palestinci ko krtice svercuju boga pitaj odakle, a onda kada izraleci skontaju da su ovi nakupili pristojne zalihe, inscenirjau neki povod za akciju i onda ih za par dana restartuju. i opet jovo nanovo. ovi opet pocnu skupljat i svercovat oruzje, ovi narvano sve to uprate, sacekaju par godina dok ovi na ne skupe poprilicno, a onda ih razgule.
sad u siriji djeluju preventivno jer napadaju konovje cim krenu prema hezbolahu. ako im na bilo koji nacin rusi budu prepreka u tome, onda ce umjesto napada u siriji prati posiljeku do krajnjeg odredista a onda ih napast u libanu
- Co0l
#65061 Re: Sirija
Hajd,bolje i to nego one snimke unistenih 'teroristickih' HQ-a koje Rusi pustaju da podignu poljuljani moral asadistima a na kojima su dva-tri spaljena satora na nekakvoj livadi.zrakomlat wrote:Jbt, još da počnu izvještavati kako su pogodili SAA kombajn i Hezbo motokultivatorChallenger__ wrote:FSA 13th Division TOW strike on SAA bulldozer near Atbin, Aleppo.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#65062 Re: Sirija

Iračka armija ma kako ih bilo smiješno nazivati armijom počeli koristiti tehniku nabavljenu od Kineza. Potvrđene 4 borbena upotrbe kineskih dronova te upotrebe "igala" istina uništeni samo humviji, jedan na udaljenosti 2,8 km.
- Co0l
#65063 Re: Sirija
Zato sto su i jedni i drugi znali da je tu bila smjestena naka spijunska oprema za prisluskivanje il tako nesto,zato je i gadjana i nije bilo slucajno a i zato nije bilo neke halabuke oko toga.Skoro pa legitimna metavivaldi wrote:ma ja sam se ogradio, fino sam napisao da to ne zele ni u kakvom scenariju, ali u slucaju nekog nesporazuma, ekcesa (ali stvranog ne nekog fingiranog), jer ne mislim da to nije nemoguce obzirom da sad iznad te sirije nema ko ne leti.Kitrona wrote:Postavlja se pitanje - smije li Izrael to napraviti?
napad na cijlu bazu bi bi objava rata rusiji, a to je onda kraj svijeta (to ne vazi ako pobunjenici ispale kakvu haubicu ili vbr) vec mislim na neciju ozbiljnu vojsku.
ali mislim da nije nemgouce da neciji avion greskom (ali stvarno greskom) zaplati - ruski, izraleski, turski, americki...
u tom slucaju apsolutno ne mislim da bi bilo svjetskog rata jer bi to u tajnosti ispegelali i kompnezirali.
jbg ameri su kinezima u beogradu ambasadu sravnii sa zemljom, ali to se rijesilo u cetiri oka debelom odstetom
- vivaldi
#65064 Re: Sirija
svaka ambasada je spijunska baza. to nije nikakva tajna, ali ambasada je teritorija druge drzave. napad na ambasadu je bio napad na drugu drzavu.Co0l wrote:Zato sto su i jedni i drugi znali da je tu bila smjestena naka spijunska oprema za prisluskivanje il tako nesto,zato je i gadjana i nije bilo slucajno a i zato nije bilo neke halabuke oko toga.Skoro pa legitimna meta
pa jebote murija ne smije zaustaviti auto sa diplomatskim tablama, a kamoli sta drugo.
- walter kurtz
#65065 Re: Sirija
cool i legitimna meta
sad ce nama general objasniti sta se smije a sta ne smije u ratu generale javi se 
- walter kurtz
#65066 Re: Sirija
mislim da sam vidio avetinha 
- vivaldi
#65067 Re: Sirija
neki dan su im dosla 2-3 kineska neka povelika drona, vidio sam slike negdjearman1 wrote:Iračka armija ma kako ih bilo smiješno nazivati armijom počeli koristiti tehniku nabavljenu od Kineza
- Challenger__
#65068 Re: Sirija
A neka ga ekspet-Džafer dopuni.walter kurtz wrote:cool i legitimna metasad ce nama general objasniti sta se smije a sta ne smije u ratu generale javi se
- vivaldi
#65069 Re: Sirija
a da cujes kako pivamChallenger__ wrote:Volim Vivaldija čitati: nepatvorena New Age teologija...
new age rules mj chelli
jebes istoriju, od nje se ne zivi. samo futur i prezent
- General War
#65070 Re: Sirija
Ne dvojim, IDF se pokazao u nebrojeno puta jako uporan ali i metodican da ostvare svoj naum...samo da podsjetim da nisu samo palestinci fasovali, Irak , sirija prije par godina je isto unisten reaktor u izgradnji...sve do africkog kontinenta. Iran je stvarno bio na listi preventivnih udara, da se nije desilo ovo sa sirijom gdje situacija u svakom slucaju radi za izrael.vivaldi wrote:ma nemaju potrebe za tim, veca je vjerovatnoca da bi presli na palestinski model.General War wrote:Ukoliko je to prijetnja po sigurnost Izraela, napravit ce.
ono sto sam zakljucio u proteklih 20 godina, izrael u palestini ima isti sablon. Oni par godina evidentiraju i biljeze lokacija oruzja koje palestinci ko krtice svercuju boga pitaj odakle, a onda kada izraleci skontaju da su ovi nakupili pristojne zalihe, inscenirjau neki povod za akciju i onda ih za par dana restartuju. i opet jovo nanovo. ovi opet pocnu skupljat i svercovat oruzje, ovi narvano sve to uprate, sacekaju par godina dok ovi na ne skupe poprilicno, a onda ih razgule.
sad u siriji djeluju preventivno jer napadaju konovje cim krenu prema hezbolahu. ako im na bilo koji nacin rusi budu prepreka u tome, onda ce umjesto napada u siriji prati posiljeku do krajnjeg odredista a onda ih napast u libanu
- walter kurtz
#65071 Re: Sirija
dobar ovaj vivaldi fin neki decko 
- Challenger__
#65072 Re: Sirija
Ja sam sav u sada i ovdje, kakva prošlost. Znaš li ko je apostol New Age muzike?vivaldi wrote:a da cujes kako pivam![]()
new age rules mj chelli![]()
jebes istoriju, od nje se ne zivi. samo futur i prezent
- walter kurtz
#65073 Re: Sirija
kljucaj topic sve objasnjenoGeneral War wrote: Ne dvojim, IDF se pokazao u nebrojeno puta jako uporan ali i metodican da ostvare svoj naum...samo da podsjetim da nisu samo palestinci fasovali, Irak , sirija prije par godina je isto unisten reaktor u izgradnji...sve do africkog kontinenta. Iran je stvarno bio na listi preventivnih udara, da se nije desilo ovo sa sirijom gdje situacija u svakom slucaju radi za izrael.
- Challenger__
#65074 Re: Sirija
Naravno. Prva liga.walter kurtz wrote:dobar ovaj vivaldi fin neki decko
- General War
#65075 Re: Sirija
walter kurtz wrote:cool i legitimna metasad ce nama general objasniti sta se smije a sta ne smije u ratu generale javi se