Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Iza prozora

#65051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Iza prozora »

puz_u_salati wrote:Ja fakat ne kontam ili sam lud ali ovoliko pompe u vezi Pink EPG-a je da ne povjeruješ. Pa ljudi moji, TMCH je tek uveo ove kanale i treba vremena da se to sve naštima. Drugo, Pink produkcija je užas i tehnički su još u 90-tim godinama tako da i to predstavlja otežavajući faktor.

Kako god, Telemach će to srediti kao i sve do sad. Trenutno imamo jedan od najbržih internet konekcija u evropi, najkvalitetniji i najsavremeniji tv sadržaj na Balkanu tako da će se i ovo srediti sasvim sigurno. Ko se žali, neka pogleda moju tv i tek tad će biti svjestan šta ustvari ima.
e cuj u europi jedan od najbrzih internet konekcija je kod nas, jes najbrzi internet u europi ako je tebi europa od trebinja do bihaca, a sto se ismija djeteta mi :lol: :lol: :lol:, i de malo odvadi telemach 2 majke ti skontali smo se da krijes iza ovog naloga, pozz toliko
puz_u_salati

#65052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

Podaci su egzaktni. Telemach prosjek je veći od Španije, Francuske, Švicarske, Austrije, Češke, Slovačke, Hrvatske, Bugarske, Rumunje,...

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/si ... -interneta
Švedska, Tajvan, Danska, Holandija i Litvanija bilježe prosječnu brzinu veću od 30 Mbps, što britanska regulatorna agencija za telekomukacije Ofcom definiše kao "supe brzinu".
Da napomenem da je najmanja brzina u duo i trio paketima TMCH-a 40 Mbit/s što je daleko iznad evropskog prosjeka. Da ne spominjem veće pakete.

Malo proguglaj prije nego što bubneš.

Govorim o fiksnom broadbandu.

Što se mobilnog tiče, tu smo posljednji u evropi zahvaljujući BH Telecom-u.
Zbog toga ukupni prosjek nam je opao drastično.
Last edited by puz_u_salati on 19/04/2018 19:17, edited 1 time in total.
semirsar

#65053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

PriNc_ba wrote:ne znam jel grijesim al kod mene je xe7077 i cini mi se da je maj 2017 godine :)
ovo su preporuceni uredjaji... https://eon.telemach.ba/preporuceni-uredjaji
ispade na kraju da je bolje LG pazarit jerbo hi je najvise podrzano :evil:
Nego, u mene mi kolega s posla kaze da je uspio putem browsera pokrenuti EON na svom 3godine starom smart samsungu, ne zna mi kasti koji je tacno, pa me bas zanimaje jel jos ko od raje ovdeka prob'o?
Moj stari w705b prilikom logiranja vergla li vergla i nakon nekog vremena sav smoren mi napisa da nema dovoljno snage iliti memorije i da se okanem corava posla. :mrgreen:
zateznistub

#65054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Zna li ko koju suru treba prouciti

Image
Benq

#65055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote:Zna li ko koju suru treba prouciti
Ako si vec bio registrovan na unifon, obrisi staru registraciju na portalu i pokusaj ponovo sa logiranjem na telefonu.
zateznistub

#65056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
Ako si vec bio registrovan na unifon, obrisi staru registraciju na portalu i pokusaj ponovo sa logiranjem na telefonu.
Sve probao, tri puta podrška, brisanje uređaja, treci put kad sam nazvao rekli da će me pozvati iz napredne podrške ...
Telemach

#65057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Image
:) Pokušajte sad clear cache i reinstal app.
Ukoliko ne pomogne javite nam se opet.
zateznistub

#65058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Telemach wrote:
Isto moj risto
Telemach

#65059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zateznistub wrote:
Telemach wrote:
Isto moj risto
Proslijedili smo kolegama na provjeru i korekciju.
Molimo Vas za malo strpljenja.
odmor

#65060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

zateznistub wrote:
Telemach wrote:
Isto moj risto
Jesi li probo sa Erejtelezi? :-D
zateznistub

#65061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

odmor wrote:
Jesi li probo sa Erejtelezi? :-D
Ma ja sam ti zapeo još na subhaneke :lol:
Zeing Jang Gungisha

#65062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zeing Jang Gungisha »

Smaras i trolas temu.
Posmatrac_007

#65063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

Ako možete da proslijedite kolegama da riješe dva problema:
1) Na novom mojtelemach portalu ne vidim stanje računa koje sam imao u plusu. Tačnije imao sam pretplatu na računu a nakon prelaska na novi sistem stanje je 0,00KM. Ne bih da mi propadne uplaćeni novac ;)
2) Ako ima neko nadležan za aplikaciju Unifon i rješenje problema koje postoji prilikom javljanja. Aplikacija kada je u stanju "Isključi i primaj pozive" tada ako stigne poziv i pokušam se javiti ili ja ne čujem sagovornika ili niko nikoga ne čuje i naravno uvijek iskače poruka Loš kvalitet mrežne veze, iako je veza stabilna jer čim napravim povratni poziv mogu pričati bez problema ali nikad ne mogu primiti poziv normalno pa sam prinuđen da koristim najstariju verziju Unifona 1.0.5 koja ima puno drugih bagova i padova ali može prihvatiti poziv pa između dva zla biram manje :-) Zovem na 1360 od januara i svaki put kao proslijede nekom nadležnom a nikad nikakvog odgovora ni abdejta aplikacije. Sve ste aplikacije abdejtovali već po nekoliko puta ali Unifon ostao na bagovitoj 1.0.7 verziji iz novembra 2017.
Jel se ne planira više raditi na Unifon aplikaciji ili?
Ima li neki programer kojem se konačno može poslati ovaj problem da ga popravi, zar je to toliko teško pokrpiti i traje 3 mjeseca :-) Na 1360 u zadnjih 30 dana sam zvao 3 puta i svaki put su rekli da je proslijeđeno ali da nema nikakvog odgovora i samo ponovo proslijede ali odgovor nikad ne stigne niti me kontaktira neko u vezi odgovora. Da li su ti programeri za Unifon u nekoj drugoj državi ili u čemu je fora pa ih je nemoguće kontaktirati i svi emailovi ostanu bez odgovora :?
c_g

#65064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Šiba internet kao lud. Bravo Telemach, neureklo se. :izet:

Image
zateznistub

#65065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Zeing Jang Gungisha wrote:Smaras i trolas temu.
Koji si ti ba?
aditon

#65066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

zateznistub wrote:
Koji si ti ba?
nova moralna vertikala na temi koja će na kraju u Banovićima završiti :D
zateznistub

#65067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

aditon wrote: nova moralna vertikala na temi koja će na kraju u Banovićima završiti :D
Ma nikad mu nick ne vidjeh ranije. Otud čuđenje, ili je neki klon od ranije poznat’
Telemach

#65068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Posmatrac_007 wrote:Ako možete da proslijedite kolegama da riješe dva problema:
1) Na novom mojtelemach portalu ne vidim stanje računa koje sam imao u plusu. Tačnije imao sam pretplatu na računu a nakon prelaska na novi sistem stanje je 0,00KM. Ne bih da mi propadne uplaćeni novac ;)
2) Ako ima neko nadležan za aplikaciju Unifon i rješenje problema koje postoji prilikom javljanja. Aplikacija kada je u stanju "Isključi i primaj pozive" tada ako stigne poziv i pokušam se javiti ili ja ne čujem sagovornika ili niko nikoga ne čuje i naravno uvijek iskače poruka Loš kvalitet mrežne veze, iako je veza stabilna jer čim napravim povratni poziv mogu pričati bez problema ali nikad ne mogu primiti poziv normalno pa sam prinuđen da koristim najstariju verziju Unifona 1.0.5 koja ima puno drugih bagova i padova ali može prihvatiti poziv pa između dva zla biram manje :-) Zovem na 1360 od januara i svaki put kao proslijede nekom nadležnom a nikad nikakvog odgovora ni abdejta aplikacije. Sve ste aplikacije abdejtovali već po nekoliko puta ali Unifon ostao na bagovitoj 1.0.7 verziji iz novembra 2017.
Jel se ne planira više raditi na Unifon aplikaciji ili?
Ima li neki programer kojem se konačno može poslati ovaj problem da ga popravi, zar je to toliko teško pokrpiti i traje 3 mjeseca :-) Na 1360 u zadnjih 30 dana sam zvao 3 puta i svaki put su rekli da je proslijeđeno ali da nema nikakvog odgovora i samo ponovo proslijede ali odgovor nikad ne stigne niti me kontaktira neko u vezi odgovora. Da li su ti programeri za Unifon u nekoj drugoj državi ili u čemu je fora pa ih je nemoguće kontaktirati i svi emailovi ostanu bez odgovora :?

Jutro Posmatrac_007,
Da bismo provjerili Vaše navode neophodno je da nam dostavite korisničke podatke.
Kada je riječ o Unifon aplikaciji, naš tim konstantno radi na unapređenju servisa, tako da opis problema možete poslati na [email protected]. ili nam na ovaj način dostavite broj Ugovora, kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno.
Telemach

#65069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

c_g wrote:Šiba internet kao lud. Bravo Telemach, neureklo se. :izet:

Image
:thumbup:
Zeing Jang Gungisha

#65070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zeing Jang Gungisha »

aditon wrote:
zateznistub wrote:
Koji si ti ba?
nova moralna vertikala na temi koja će na kraju u Banovićima završiti :D
Prijavljen post.Prijatno.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#65071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Sad ce ti policija kuci, bjezi vani, trazi azil. Prijavljen ti je post!
zateznistub

#65072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

MTV wrote:
zateznistub wrote: Koji si ti ba?
Iza horizonta, iza prozora, serye sync, aleja serije, aleja lipa, debeli krastavac, puz u salati...i jos jedno 15tak nikova...
A vela havle
Nego TM, hoće li meni progrmiti server za UniFon?
Last edited by zateznistub on 20/04/2018 10:59, edited 1 time in total.
hrnJ

#65073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrnJ »

Gdje cu upisati kod koji dobijem prilikom prijave EON-a na Smart TV
Benq

#65074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hrnJ wrote:Gdje cu upisati kod koji dobijem prilikom prijave EON-a na Smart TV
Ako si korisnik Extra ili Premium paketa, kod upisujes na mojtelemach portalu, kliknes na Televizija / EON i tu je polje za unos koda.
hrnJ

#65075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrnJ »

Benq wrote:
hrnJ wrote:Gdje cu upisati kod koji dobijem prilikom prijave EON-a na Smart TV
Ako si korisnik Extra ili Premium paketa, kod upisujes na mojtelemach portalu, kliknes na Televizija / EON i tu je polje za unos koda.
Nigdje ne mogu da ga pronadjem , usao sam tu i nema nigdje to polje
Locked