Sirija
- walter kurtz
#65026 Re: Sirija
Sad ce vama general war objasniti kako rusija ne moze ni sa somalijskom avijacijom na kraj a ne sa izraelskom
- walter kurtz
#65027 Re: Sirija
Zena koja zna za s 400 zaljubljen sam 
- Challenger__
#65028 Re: Sirija
Još da mu asistira Džafer-stručnjak, e to je tek ekspertiza!walter kurtz wrote:Sad ce vama general war objasniti kako rusija ne moze ni sa somalijskom avijacijom na kraj a ne sa izraelskom
- vivaldi
#65029 Re: Sirija
ma izrael je sila, boga strah. pa rusi od njih kupuje dronove, ali nebitno. nisam usopte na to mislio._BataZiv_0809 wrote:Vivaldi-mislis da su Izraelci bas toliko nadmocni?
kakvi su planovi putina, nemam pojma. ali po onome sto je poslao u siriji to je dovoljno da lema ove prasinare narednih 20 godina, svaki dan istim tempom bez finansijskog opterecenja.
poslao je rambo 3 helikoptere, rambo 2 i 3 avione, i bombe koje je hrdja nagrizla jer su vjerovatno iz doba staljina. sem cini mi se 4 ona dvorepasa su-30 nema nista ozbiljno. koliko sam primjetio na snmcima i te 30-ke kada slijecu iz akcije nemaju nista na krilima sto mi je nevjerovatno jer to znaci da ne nose zrak-zrak projektile.
s druge strane imas izrael koji ima strasna krila, u velikom broju, sirija je njihov teren, uvjezbani piloti, i svu pratecu infratstrukturu koju rusi nemaju.
donjeli su naravno par nekih mobilnih radara, ali cak ni hangare nemaju da sklone avione, a pritom mislim da koriste samo jedan aerodrom.
pa to bi jewsi razjebali za 30 minuta. naravno, boga pitaj kakve bi bile posljedice, ali konkretno od ovog sto ruskiji imaju trenutno dole, naspram izraela to je grisini
Last edited by vivaldi on 17/10/2015 23:05, edited 1 time in total.
- walter kurtz
#65030 Re: Sirija
Dodje li Jefferson na topic harikiri cu napravitiChallenger__ wrote:Još da mu asistira Džafer-stručnjak, e to je tek ekspertiza!walter kurtz wrote:Sad ce vama general war objasniti kako rusija ne moze ni sa somalijskom avijacijom na kraj a ne sa izraelskom
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#65031 Re: Sirija
Ako se obojica ukljuce, javite mi
Ne smijem to propustiti, makar radi toga propustio jebacinu
Čalendžer hoš mi javiti?
Čalendžer hoš mi javiti?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#65032 Re: Sirija
Svaka cast. Nisam znao ovo. A i laik sam za vojnu tehniku.vivaldi wrote:ma izrael je sila, boga strah. pa rusi od njih kupuje dronove, ali nebitno. nisam usopte na to mislio._BataZiv_0809 wrote:Vivaldi-mislis da su Izraelci bas toliko nadmocni?
kakvi su planovi putina, nemam pojma. ali po onome sto je poslao u siriji to je dovoljno da lema ove prasinare narednih 20 godina, svaki dan istim tempom bez finansijskog opterecenja.
poslao je rambo 3 helikoptere, rambo 2 i 3 avione, i bombe koje je hrdja nagrizla jer su vjerovatno iz doba staljina. sem cini mi se 4 ona dvorepasa su-30 nema nista ozbiljno. koliko sam primjetio na snmcima i te 30-ke kada slijecu iz akcije nemaju nista na krilima sto mi je nevjerovatno jer to znaci da ne nose zrak-zrak projektile.
s druge strane imas izrael koji ima strasna krila, u velikom broju, sirija je njihov teren, uvjezbani piloti, i svu pratecu infratstrukturu koju rusi nemaju.
donjeli su naravno par nekih mobilnih radara, ali cak ni hangare nemaju da sklone avione, a pritom mislim da koriste samo jedan aerodrom.
pa to bi jewsi razjebali za 30 minuta. naravno, boga pitaj kakve bi bile posljedice, ali konkretno od ovog sto ruskiji imaju trenutno dole, naspram izraela to je grisini
P.S. Zbog boldanog se jos smijem
- vivaldi
#65033 Re: Sirija
ma i da jesu to nista dramaticno ne znaci. i najsavrseniji sistem mora biti timski igrac. sateliti, avaksi, pvo, stacionarni radari, aerodromi..cijeli sistem uvezan. to je ubitacno.Kitrona wrote:A sta je sa onim S-400, jesu Rusi to isporucili u Siriju?
a kad ti to defragmentiras, to postaje neuporedivo manje opasno.
ne sporim ja niciji kvalitet, ali rusi u siriji nemaju nikakve infratstrukture koja je must have u slucaju ozbiljnog konflikta.
za razliku od npr amera koji u tom regionu imaju ne znam ni ja koliko ozbiljnih baza
- walter kurtz
#65034 Re: Sirija
Bato guzi slobodno ja branim topic od jeffa_BataZiv_0809 wrote:Ako se obojica ukljuce, javite miNe smijem to propustiti, makar radi toga propustio jebacinu
![]()
Čalendžer hoš mi javiti?
- General War
#65035 Re: Sirija
Nemoj da ja objasnjavam...de ti nam reci koju uvodnu o ruskoj superiornosti na vodi, zraku i na kopnu..naravno i u svemiruwalter kurtz wrote:Sad ce vama general war objasniti kako rusija ne moze ni sa somalijskom avijacijom na kraj a ne sa izraelskom
- walter kurtz
#65036 Re: Sirija
Zato su i dosli da naprave bazuvivaldi wrote:ma i da jesu to nista dramaticno ne znaci. i najsavrseniji sistem mora biti timski igrac. sateliti, avaksi, pvo, stacionarni radari, aerodromi..cijeli sistem uvezan. to je ubitacno.Kitrona wrote:A sta je sa onim S-400, jesu Rusi to isporucili u Siriju?
ne sporim ja niciji kvalitet, ali rusi u siriji nemaju nikakve infratstrukture koja je must have u slucaju ozbiljnog konflikta.
za razliku od npr amera koji u tom regionu imaju ne znam ni ja koliko ozbiljnih baza
- walter kurtz
#65037 Re: Sirija
Pa da me ti i jeff pobijete necuGeneral War wrote:Nemoj da ja objasnjavam...de ti nam reci koju uvodnu o ruskoj superiornosti na vodi, zraku i na kopnu..naravno i u svemiruwalter kurtz wrote:Sad ce vama general war objasniti kako rusija ne moze ni sa somalijskom avijacijom na kraj a ne sa izraelskom
- vivaldi
#65038 Re: Sirija
ma laik sam i ja, mada kad vidim kakvih imamo eksperata, previse sam skroman_BataZiv_0809 wrote:A i laik sam za vojnu tehniku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#65039 Re: Sirija
Ma ako se dzefri udruzi sa đeneralom vorom ima da sam na forumuwalter kurtz wrote: Bato guzi slobodno ja branim topic od jeffa
- vivaldi
#65040 Re: Sirija
sta ce praviti, ne znam, ali ovo je sve ad hocwalter kurtz wrote:Zato su i dosli da naprave bazu
- walter kurtz
#65041 Re: Sirija
Javite se generalu on je expert za sve ili jastuku i on dominiravivaldi wrote:ma laik sam i ja, mada kad vidim kakvih imamo eksperata, previse sam skroman_BataZiv_0809 wrote:A i laik sam za vojnu tehniku.
- General War
#65042 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Još da mu asistira Džafer-stručnjak, e to je tek ekspertiza!walter kurtz wrote:Sad ce vama general war objasniti kako rusija ne moze ni sa somalijskom avijacijom na kraj a ne sa izraelskom
Twiter efendija
- Challenger__
#65043 Re: Sirija
Džafer ima veze među pilotima: Poljacima i Kinezima. Kaže da ruski avoni padaju nakon 4 sata leta. A tek kako poznaje rusku kulturu... Jarane, on prvu smjenu radi sa Dostojevskim, drugu sa Tolstojem a treću sa Čajkovskim..._BataZiv_0809 wrote:Ma ako se dzefri udruzi sa đeneralom vorom ima da sam na forumu
Div je to, haveru moj...
- General War
#65044 Re: Sirija
jest se ekipa sastalawalter kurtz wrote:Javite se generalu on je expert za sve ili jastuku i on dominiravivaldi wrote:ma laik sam i ja, mada kad vidim kakvih imamo eksperata, previse sam skroman_BataZiv_0809 wrote:A i laik sam za vojnu tehniku.
P.s
kurc...pardon Kurze jel ti skonta ko je General War? Dadara ne sapci mu
- Challenger__
#65045 Re: Sirija
Šta radi "Bagdaska soba".Trench north of Baiji full of dead ISIS fighters after Iraqi forces overrun it, apparently a Chechen unit
- Challenger__
#65046 Re: Sirija
FSA 13th Division TOW strike on SAA bulldozer near Atbin, Aleppo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#65047 Re: Sirija
Ajde bre ne budi dijabola kad te malo cipelarimoGeneral War wrote: jest se ekipa sastalaizgleda Assad popuslic cim zacatavate sa virtuoznim skeniranjem ideoloskih oponenata
![]()
P.s
-
Kitrona
#65048 Re: Sirija
vivaldi wrote:ma i da jesu to nista dramaticno ne znaci. i najsavrseniji sistem mora biti timski igrac. sateliti, avaksi, pvo, stacionarni radari, aerodromi..cijeli sistem uvezan. to je ubitacno.Kitrona wrote:A sta je sa onim S-400, jesu Rusi to isporucili u Siriju?
OK, recimo da u sadasnjem rasporedu snaga s obzirom da je Sirija izraelsko sujedstvo, Izrael može rasturiti to što su Rusi tamo isporučili.
Postavlja se pitanje - smije li Izrael to napraviti?
- Co0l
#65049 Re: Sirija
De bolan ne lupaj,nije ti ovo matematika.Pricamo o prilikama i okolnostima ratova.Cak i po tvojoj logici bi se moglo poredit jer poredimo iste stvari,tj. ratove.I naravno da se moze usporedjivati.To ne znaci da se obavezno mora naci puno slicnosti ali i to mozes znati samo ako uporedis.Maystor wrote:Ne može! Da si malo matematike naučio znao bi da se samo članovi istog skupa mogu uspoređivati. Ne bi škodila ni uvodna lekcija iz fizike: tamo kažu da se samo iste veličine mogu uspoređivati. Razmisli maloCo0l wrote:Sve se sa svim moze usporedjivati ali ovdje niko nije spomenuo nas.Maystor wrote: Situacija u Čečeniji nije usporediva sa ovom u Siriji. A agresija na BIH nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa ratom u Siriji. Mnogi pokušavaju da nam to podvale, onako šibicarski, rusi bili protiv nas, sad su protiv njih ...
Posebno je degutantno kad zapadni mediji Alep porede sa Sarajevom ili Srebrenicom. I ne samo stranci, sjećate li se čuvene kolumne u New York Timesu koju su zajedno napisali Lagumdžija i Davutoglu, gdje su za sitne poene pokušali da prodaju bosansku tragediju? Fuj!
- General War
#65050 Re: Sirija
cuj cipelarite...bjaaazi...ma bjaaazi_BataZiv_0809 wrote:Ajde bre ne budi dijabola kad te malo cipelarimoGeneral War wrote: jest se ekipa sastalaizgleda Assad popuslic cim zacatavate sa virtuoznim skeniranjem ideoloskih oponenata
![]()
P.s