Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Quaresma wrote:opet kasne, a na ifi vec ide xperia 2
Kažu da je problem u tome što su imali skroz drugi dizajn za Xperiu 1, ali su se odjednom pomirili sa Sony Camera team-om, sa kojim mobilna divizija nije bila godinama u dobrim odnosima, i onda je došlo do suradnje na predstavljanju kamere sa Sony Alpha senzorima i suradnje sa Cine Altom
A inače sam odlijepio za Xperiom 1, i htio sam čekati na Xperiu 2, pretpostavljajući da će imati bolje hardwerske karakteristike i da će podržavati 5G mrežu, ali evo šuška se da joj karakteristike i neće biti tako sjajne, a dok kod nas zaživi 5G, vjerovatno će i oni izdati neki superiorniji model
Quaresma wrote:
ma ne moze to biti razlog, i prije su kasnili, nije ni cudo sto prodaju u malim kolicinama.
bolje cekati xperiju 2 nego ovo uzeti, najbolji sony telefoni su oni predstavljeni u septembru
Najgore je što se ne zna šta septembar nosi, a ja već duže vrijeme čekam neki Sony telefon koji će me uzdrmati iz korijena, i ovaj je to učinio
A i vrijeme je da se konačno modernizujem, jer sad trenutno koristim Xperiu Z5 koja je stara 3.5 godine, pa iako me još uvijek savršeno služi i još uvijek izgleda kao da je tek izvađena iz nove kutije, nekako bih htio da budem u korak s vremenom
Quaresma wrote:
svakako Xperia 2 ce izaci iz novog odjela, ova xperia 1 je iz starog prije nego sto su se povezali sa kamera odjelom
Kamera mi je trenutno najveći trn u oku, i tu čekam da vidim test samplove kvalitete fotografija u raznim uvjetima, a najviše me zanima kvaliteta pri lošem osvjetljenju, i da li je prisutan noise na fotografijama.
Ako mi se to ne svidi, onda definitivno čekam na Xperiu 2, ili neki drugi smartphone iz Sony kuhinje, koji će imati savršen hardware u svakom pogledu
Ja sony furao kad je tek izasao Z2 pa Z3 itd...
Iskreno nikad nisam bio zadovoljan kamerom, najgora kamera koju sam ikad koristio. Slike ljubicaste nekakve. Od tad nikad vise nisam kupio sony niti cu. Softver isto nije cemu bio...
LikeLike wrote:Ja sony furao kad je tek izasao Z2 pa Z3 itd...
Iskreno nikad nisam bio zadovoljan kamerom, najgora kamera koju sam ikad koristio. Slike ljubicaste nekakve. Od tad nikad vise nisam kupio sony niti cu. Softver isto nije cemu bio...
Kod mene je išlo ovako:
Ericsson A1018, Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson C905, Sony Ericsson Satio, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z5 i uskoro Sony Xperia 1.
Kod mene je išlo ovako:
Ericsson A1018, Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson C905, Sony Ericsson Satio, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z5 i uskoro Sony Xperia 1.
Imao sam i ja par tih mobitela, sjecam se satia, imao sam k750 i k800 ili k810 ne sjecam se...
EDIT: Imao sam i onaj iz filma James Bond sto mu se kamera izvlacila nesto
beni-bu-man wrote:
Jel nas tolko malo koji koristimo sony telefone pa nema teme
izgleda
Ma Sony majka, ja kad sam uzeo Z5, sofver bio njesra, sa marshmallow ga puno popravili, sa nougatom zabetonirali sto se tice brzine i stabilnosti.
Uradio reset, ponovo sve snimio, cini se uredu sad, prodisao mobitel.
Da li nova launcher usporava rad, snimio bih istu ali me strah usporavanja
EDIT: mada su lose sredili slideup, kada sa home screena ulazim u screen aplikacija, tu animacija uvijek sjecka
shape of despair wrote:Uradio reset, ponovo sve snimio, cini se uredu sad, prodisao mobitel.
EDIT: mada su lose sredili slideup, kada sa home screena ulazim u screen aplikacija, tu animacija uvijek sjecka
shape of despair wrote:Uradio reset, ponovo sve snimio, cini se uredu sad, prodisao mobitel.
Koliko se isplati dati vise para za samsung A9 u odnosu na A7.
A9: 6GB rama SD660,
A7: 4GB rama Exynos 7885
Prosječan korisnik: socijalne aplikacije i surfanje, mail.