Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#6501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Procitaste li vi tekst
Vozacica ih nije gadjala sigurno kroz suvozacev prozor
Znaci ovo su bili u lijevoj traci
Vozacica ih nije gadjala sigurno kroz suvozacev prozor
Znaci ovo su bili u lijevoj traci
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Veli upalio sam rotacije, mogu sad kako mi qrcu ćejf. Ovo je inače službena petica MUP ZDK.
- gnjev
#6503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko dugo se to vi mimoilazite kad stignete i blicnuti i upaliti maglenke i vidjeti reakciju vozaca koji vam dolazi u susret ???
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj, koliko puta sam to dozivio, pa majku mu?! Isto k'o da svi vozimo masine od 500 KS, pa mogu preticanje zavrsiti za sekundu, a iza mene k'o disko klub osvjetljenje, blica pa blica.mahalas505 wrote:Ako se drzim ogranicenja, npr. 110km/h, na autoputu, i preticem kolonu kamiona, jel uredu da neko se veze za karabolku i neprestano blica, za citavo vrijeme preticanja kolone?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#6505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas frajer sa audijem q3 na otoci, skrece lijevo iz iskljucne trake, gore prema aneksu, i valjda je zakasnio na semafor, i upali se zeleno, krenuse oni iz suprotnog smjera, i ostade na šinama, hop rikver ne moze rikverc, stoji na sinama, ide mu tramvaj i sa jedne i sa druge strane, zvone mu ljudi, ne moze nikud, stadoše tramvaji. Upali se zeleno onima sto skrecu prema buca potoku,sviraju mu, to orkestar, ma haos, i onda se nekako provuce. 
-
zdruzdjo
#6506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Obzirom da na auto-putu vozim brzo sve radnje koje obavljam pocnem dosta ranije. Dobro utvrdim da necu smetati nekome pa da mora kociti ili neke radnje poduzimati zato sto obilazim nekoga.gnjev wrote:Koliko dugo se to vi mimoilazite kad stignete i blicnuti i upaliti maglenke i vidjeti reakciju vozaca koji vam dolazi u susret ???
Onako, gledam to sa ljudske strane. Nije prijatno kad obilazis nekoliko auta koji voze ispod 100 a onda jedan iz sredine zvekne zmigavac i krene preticati.
A hvala bogu pa mi nikad nije niko dosao u suret na auto-putu.
A moje igranje sa bilmezima u lijevoj je samo mali desert. Znas ono kad ti se djete bezobrazno igra sa balonom ispred nosa i skripi sa istim, a tebi se zamraci pred ocima pa......buuuum. Nirvana.
- kloniran
#6507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovako je juce bilo kod crkve u blazujuJimmy McNulty wrote:Veli upalio sam rotacije, mogu sad kako mi qrcu ćejf. Ovo je inače službena petica MUP ZDK.
delegat krenuo preticati u krivini a auto islo iz suprotne strane
bilo je nas za dlaku
-
zdruzdjo
#6508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas vozim kroz dobrinju i kod mrkve i vuckove zgrade hocu da skrenem desno u ulicu prema konzumu. Ispred mene frajer sa passatom skrece isto tako desno, a iz suprotnog smjera crveni seat hamsa mi uzima prednost i skrece ispred mene a iza passata. U tom momentu passat staje sa 4 zmigavca i rikvercom se uparkirava na prazno mjesto a hamsa hoce ravno da se uparkira na to isto mjesto. Posto imam mjesta obidjem ih oboje i prodjem. Nakon nekih 10-ak metara nalazim mjesto za parking. Ja rikvercom kad, gle cuda, crveni seat sa hamsom za volanom pokusava da se utrpa i da udje na to mjesto frontalno. Naravno upalim "ignore mod" i uparkiram. Hladno.
Hamsa vidno unezvijerena produzi dalje. Pokupim "skule" u autu Izlazim i vidim da uparkirava nekih mozda 15-ak auta dalje. Stanem na unicredit bankomat da dignem lovu. Zavrsavam okrenem se, ta daaaaa hamsa ceka iza mene na isti bankomat.
Hahahahahahah
Fakat sam smijuci se, usao nazad u auto.
Karma is a bitch.
Hamsa vidno unezvijerena produzi dalje. Pokupim "skule" u autu Izlazim i vidim da uparkirava nekih mozda 15-ak auta dalje. Stanem na unicredit bankomat da dignem lovu. Zavrsavam okrenem se, ta daaaaa hamsa ceka iza mene na isti bankomat.
Hahahahahahah
Karma is a bitch.
- gnjev
#6509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mora da je tabut neki cim si se tako postaviozdruzdjo wrote:Danas vozim kroz dobrinju i kod mrkve i vuckove zgrade hocu da skrenem desno u ulicu prema konzumu. Ispred mene frajer sa passatom skrece isto tako desno, a iz suprotnog smjera crveni seat hamsa mi uzima prednost i skrece ispred mene a iza passata. U tom momentu passat staje sa 4 zmigavca i rikvercom se uparkirava na prazno mjesto a hamsa hoce ravno da se uparkira na to isto mjesto. Posto imam mjesta obidjem ih oboje i prodjem. Nakon nekih 10-ak metara nalazim mjesto za parking. Ja rikvercom kad, gle cuda, crveni seat sa hamsom za volanom pokusava da se utrpa i da udje na to mjesto frontalno. Naravno upalim "ignore mod" i uparkiram. Hladno.
Hahahahahahah
Karma is a bitch.
-
zdruzdjo
#6510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za volanom kod mene nema razlika u spolovima. Sto se tice zena: lijepa, ruzna, debela, mrsava, stara, mlada.....svaka je ista. Jos kad je bezobrazna kao ova sto je bila pa oduzela prednost, pa se trpa liku, pa meni.....ma jarane da je naljepsa, jok. Tad sam cak i muski sovinista.gnjev wrote: Mora da je tabut neki cim si se tako postavio
Najdraze su mi one nafrakane sto im je iq ravan tezini u kilogramima, pa pokusavaju kao da se utrpaju dzonski iz neke sporedne ulice ili bez da makar zaišareti rukom "mogu li ja molim te". Oooo kako sam onda stone face, dok pustam kvacilo i nastavljam svojim poslom. Kad mi onako fino mahne rukicom i zaišareti " mogu li", ma moze pile moje sve za tebe. Hahahahah
Last edited by zdruzdjo on 09/04/2016 23:42, edited 1 time in total.
- Koshpa
#6511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najvise me nervira kad mi se zaljepi za guzicu onda ja moram ovako
https://www.facebook.com/87962769211735 ... 235380766/
https://www.facebook.com/87962769211735 ... 235380766/
- amar1994
#6513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
joj ficuge

-
mahalas505
#6514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma moras se teleportirati, nema druge. A ti takvi, za njih ne postoji desna traka.konektovan wrote:Joj, koliko puta sam to dozivio, pa majku mu?! Isto k'o da svi vozimo masine od 500 KS, pa mogu preticanje zavrsiti za sekundu, a iza mene k'o disko klub osvjetljenje, blica pa blica.mahalas505 wrote:Ako se drzim ogranicenja, npr. 110km/h, na autoputu, i preticem kolonu kamiona, jel uredu da neko se veze za karabolku i neprestano blica, za citavo vrijeme preticanja kolone?
-
calculator
#6515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Duga svjetla u vožnji i upotreba prejakih sijalica u kratkim svjetlima!
Sve je češća praksa vozača, a ubijeđen sam da su to mlade junoše i svi provinskijski skorojevići, u kojoj koriste duga svjetla ne mareći za druge, ne razmišljajući da takva smetaju drugim vozačima i da mogu uzročiti nesreću.
Ne znam kako spriječiti i kako sankcionisati vozače koji koriste duga svjetla u vožnji. Ili one koji ugrade prejaka kratka svjetla kojekakkvim halogenkama
O maglenjacima, i prednjim i zadnjim, čini mi se da više ne vrijedi pisati, njihova upotreba postaje statusni simbol
policija, policija, policija, policija.... uglavnom - bagra kaja se ne odaziva na pozive i prijave ovakvih slučajeva i koja ne radi kontrolu upotrebe dugih svjetala!
Sve je češća praksa vozača, a ubijeđen sam da su to mlade junoše i svi provinskijski skorojevići, u kojoj koriste duga svjetla ne mareći za druge, ne razmišljajući da takva smetaju drugim vozačima i da mogu uzročiti nesreću.
Ne znam kako spriječiti i kako sankcionisati vozače koji koriste duga svjetla u vožnji. Ili one koji ugrade prejaka kratka svjetla kojekakkvim halogenkama
O maglenjacima, i prednjim i zadnjim, čini mi se da više ne vrijedi pisati, njihova upotreba postaje statusni simbol
policija, policija, policija, policija.... uglavnom - bagra kaja se ne odaziva na pozive i prijave ovakvih slučajeva i koja ne radi kontrolu upotrebe dugih svjetala!
- dobar osjecaj
#6516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakvo jutro i koliko ludaka. Nakon nekoliko uzasnih situacija na otvorenoj cesti, guzva u Sarajevu mi je dosla kao melem.
Ne kontam zasto bas jutros ali odjednom je cesta kojom inace uzivam voziti i na kojoj u to vrijeme skoro da i nema vozila iz pravca iz kojeg vozim, bila krcata samoubilackim dacijama i nekim mini auticima s vozacima koji su koristili svaku jebenu punu liniju da prestizu duge kolone vozila.
Ne kontam kakva corba se krcka u glavama tih vozaca umjesto mozga. Ako vozis u sredini kolone na nepreglednoj cesti, gdje kontas da ces stici ugrozavanjem svog i ko zna koliko jos zivota.
Ne kontam zasto bas jutros ali odjednom je cesta kojom inace uzivam voziti i na kojoj u to vrijeme skoro da i nema vozila iz pravca iz kojeg vozim, bila krcata samoubilackim dacijama i nekim mini auticima s vozacima koji su koristili svaku jebenu punu liniju da prestizu duge kolone vozila.
Ne kontam kakva corba se krcka u glavama tih vozaca umjesto mozga. Ako vozis u sredini kolone na nepreglednoj cesti, gdje kontas da ces stici ugrozavanjem svog i ko zna koliko jos zivota.
-
zdruzdjo
#6517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas vozim od aerodroma ulicom kurta schorka prema kuli. na ravnici prije radar-kamere unezvijereno me prestize crni cherokee i skace po kocinici iz straha od kamere. ok nije me ugrozio ali ruzna situacija. ispred njega crvena dvica pa jos dva tri auta. kolona i iz drugo pravca pa vidim da ne moze prestici. na samom skretanju u dobrinju kod razgranicenja gdje se siri cesta, baja pocinje pravo ranije prije ocrtanog odvajanja, da se odvaja i da ide u lijevu traku koja ide za skretanje u dobrinju. golf dvica pali zmigavac isto tako i odvaja se u traku da skrene isto tako u dobrinju. medjutim baja sa cherokee-jem se odvaja jos dalje u krajnje lijevu traku koja ide iz suprotnog smjera i pretice golfa i jos ostala tri auta i nastavlja prema kuli.. tu je malo reci da je puna i da je nepregledno. ok. bilmez i sta ces.
ja skrenem desno i famoznom kraticom kojom se izbjegava dosadno kratkotrajni semafor na kuli, provozim se pored eufor baze, do one ostre okuke u kotorcu. malo nakon okuke zuuuuuuuum poznati cherokee projuri pored mene i jos para auta. punom naravno. Paaa dobro....Nastavim. Garant ga ustopao dosadni semafor Kad na onoj pravo ravnoj dionici, pljus lizalo rs policija zaustavlja. izvadi mene sa ceste. uredno svezan, oprema, gume..... pogledam naprijed kad ispred policijskog golfa stoji, ta-daaaaaa crni cherokee
obrijana kockasta glava, mlatara nesto nabildanim rukama, policajac ponosito pise li pise. meni drugi pogleda dokumente, otersa mi na zatamnjena stakla malo kao nije dozvoljeno i pusti me. Ovaj osta mlatarajuci rukama.
Na putu do igmana ga nisam vise vidio.
Nakon mog posta o hamsi, seatu i parkiranju, moj je zakljucak: BOG IZGLEDA RADI PREKOVREMENO OVIH DANA STO SE TICE SAOBRACAJA. Barem oko mene.

ja skrenem desno i famoznom kraticom kojom se izbjegava dosadno kratkotrajni semafor na kuli, provozim se pored eufor baze, do one ostre okuke u kotorcu. malo nakon okuke zuuuuuuuum poznati cherokee projuri pored mene i jos para auta. punom naravno. Paaa dobro....Nastavim. Garant ga ustopao dosadni semafor Kad na onoj pravo ravnoj dionici, pljus lizalo rs policija zaustavlja. izvadi mene sa ceste. uredno svezan, oprema, gume..... pogledam naprijed kad ispred policijskog golfa stoji, ta-daaaaaa crni cherokee
Nakon mog posta o hamsi, seatu i parkiranju, moj je zakljucak: BOG IZGLEDA RADI PREKOVREMENO OVIH DANA STO SE TICE SAOBRACAJA. Barem oko mene.
-
Yapi Yapo
#6518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kazne li te kad radi folijazdruzdjo wrote:danas vozim od aerodroma ulicom kurta schorka prema kuli. na ravnici prije radar-kamere unezvijereno me prestize crni cherokee i skace po kocinici iz straha od kamere. ok nije me ugrozio ali ruzna situacija. ispred njega crvena dvica pa jos dva tri auta. kolona i iz drugo pravca pa vidim da ne moze prestici. na samom skretanju u dobrinju kod razgranicenja gdje se siri cesta, baja pocinje pravo ranije prije ocrtanog odvajanja, da se odvaja i da ide u lijevu traku koja ide za skretanje u dobrinju. golf dvica pali zmigavac isto tako i odvaja se u traku da skrene isto tako u dobrinju. medjutim baja sa cherokee-jem se odvaja jos dalje u krajnje lijevu traku koja ide iz suprotnog smjera i pretice golfa i jos ostala tri auta i nastavlja prema kuli.. tu je malo reci da je puna i da je nepregledno. ok. bilmez i sta ces.
ja skrenem desno i famoznom kraticom kojom se izbjegava dosadno kratkotrajni semafor na kuli, provozim se pored eufor baze, do one ostre okuke u kotorcu. malo nakon okuke zuuuuuuuum poznati cherokee projuri pored mene i jos para auta. punom naravno. Paaa dobro....Nastavim. Garant ga ustopao dosadni semafor Kad na onoj pravo ravnoj dionici, pljus lizalo rs policija zaustavlja. izvadi mene sa ceste. uredno svezan, oprema, gume..... pogledam naprijed kad ispred policijskog golfa stoji, ta-daaaaaa crni cherokee![]()
obrijana kockasta glava, mlatara nesto nabildanim rukama, policajac ponosito pise li pise. meni drugi pogleda dokumente, otersa mi na zatamnjena stakla malo kao nije dozvoljeno i pusti me. Ovaj osta mlatarajuci rukama.
Nakon mog posta o hamsi, seatu i parkiranju, moj je zakljucak: BOG IZGLEDA RADI PREKOVREMENO OVIH DANA STO SE TICE SAOBRACAJA. Barem oko mene.![]()
![]()
![]()
-
zdruzdjo
#6519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Do sad nisu.Yapi Yapo wrote: kazne li te kad radi folija
Zadnja bocna su tamna dosta a prednja su jedva vidljivo zatamnjena.
Kupio auto sa tim na prozorima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo zbog ovakvih stvari volim granice...zdruzdjo wrote:danas vozim od aerodroma ulicom kurta schorka prema kuli. na ravnici prije radar-kamere unezvijereno me prestize crni cherokee i skace po kocinici iz straha od kamere. ok nije me ugrozio ali ruzna situacija. ispred njega crvena dvica pa jos dva tri auta. kolona i iz drugo pravca pa vidim da ne moze prestici. na samom skretanju u dobrinju kod razgranicenja gdje se siri cesta, baja pocinje pravo ranije prije ocrtanog odvajanja, da se odvaja i da ide u lijevu traku koja ide za skretanje u dobrinju. golf dvica pali zmigavac isto tako i odvaja se u traku da skrene isto tako u dobrinju. medjutim baja sa cherokee-jem se odvaja jos dalje u krajnje lijevu traku koja ide iz suprotnog smjera i pretice golfa i jos ostala tri auta i nastavlja prema kuli.. tu je malo reci da je puna i da je nepregledno. ok. bilmez i sta ces.
ja skrenem desno i famoznom kraticom kojom se izbjegava dosadno kratkotrajni semafor na kuli, provozim se pored eufor baze, do one ostre okuke u kotorcu. malo nakon okuke zuuuuuuuum poznati cherokee projuri pored mene i jos para auta. punom naravno. Paaa dobro....Nastavim. Garant ga ustopao dosadni semafor Kad na onoj pravo ravnoj dionici, pljus lizalo rs policija zaustavlja. izvadi mene sa ceste. uredno svezan, oprema, gume..... pogledam naprijed kad ispred policijskog golfa stoji, ta-daaaaaa crni cherokee![]()
Nakon mog posta o hamsi, seatu i parkiranju, moj je zakljucak: BOG IZGLEDA RADI PREKOVREMENO OVIH DANA STO SE TICE SAOBRACAJA. Barem oko mene.![]()
![]()
![]()
znaš li ti ko sam ja?
paša buraz ocam
prestaje kod kule
a već u vojkovićima ako praviš sranja neće ti biti dobro s drotovima
nije ih briga čiji si imaju oni svojih problema da pamte ko je čiji u kantonu
naravno uvijek možeš dati stojanku
-
zdruzdjo
#6521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na toj sam dionici pravo cesto. I naucio sam da fakat ne mozes se zezati sa njima. Mislim mozes ali ce te kostati. U zadnje vrijeme prolazim skroz ok jer ime i prezime mog starog je isto kao i kod jednog visoko-pozicioniranog lika u istocnom sarajevu, pa nikad nisu sigurni jesam li mu sin. A mene kad pitaju ko ti je taj i taj, hladno kazem otac. Ne lazem heheheh. I dalje me nista ne pitaju. Dok mu ne istekne mandat.Black swan wrote: .......
a već u vojkovićima ako praviš sranja neće ti biti dobro s drotovima
nije ih briga čiji si imaju oni svojih problema da pamte ko je čiji u kantonu
naravno uvijek možeš dati stojankuali nije to to
Prosla su vremena kad su se tamo mogli "kupiti" za 10-20 km. Sad vise ne.
Sebi sam stavio mentalni zadatak, kod radar-kamere u voznji provjerim pojas, svjetla, kucnem se po dzepu da provjerim novcanik jeli tu sa dokumentima i idem dalje
Ali ovaj je bio fakat za izvuci iz auta i privesti. Znaci bukvalno, da je neko naletio iz suprotnog smjera kod ikic-a, ovaj bi ili samljeo ga jer je cherokee velik, ili izgurao u jarak nekoga od ovih sto ih je preticao, ili on odletio u jarak(najmanja sansa za to).
- MOSALJOZE
#6522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Policajci na tom dijelu su fakat za pohvalu.Uvijek,kada idem držim ograničenje,svijetla i pojas.Par puta su me zaustavljali,i nije bilo problema.
Jednom su me zaustavili u 4 ujutru,idem prema Sarajevu iz Foče.Vozio sam ja regularno,pretresli auto nema gdje nisu zavirili.Kaže čekaju nekoog sa drogom,imaju dojavu
Jednom su me zaustavili u 4 ujutru,idem prema Sarajevu iz Foče.Vozio sam ja regularno,pretresli auto nema gdje nisu zavirili.Kaže čekaju nekoog sa drogom,imaju dojavu
-
tempuser
#6523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ta prica s dojavom im je linafo kad se za*ebu u procjeni pa da te smire, droga nije sala, a tebi malo raste ego sto su mislili da si opasan!MOSALJOZE wrote:Vozio sam ja regularno,pretresli auto nema gdje nisu zavirili.Kaže čekaju nekoog sa drogom,imaju dojavu
- relax11
#6524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I mene su zaustavili neko jutro oko 4, bila mi zakacena prikolica 5 metara duga kontali evo ulova vozi svasta nesta, nije registrovana ovo ono, al prcc bila prazna i naravno registrovana, pita on mene jel ti registrovana prikolica ma reko jeste dajem ja saobracajnu, tacno bi tuzan sto mi je registrovanaMOSALJOZE wrote:Policajci na tom dijelu su fakat za pohvalu.Uvijek,kada idem držim ograničenje,svijetla i pojas.Par puta su me zaustavljali,i nije bilo problema.
- MOSALJOZE
#6525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
O kakvom smirivanju pričaštempuser wrote:Ta prica s dojavom im je linafo kad se za*ebu u procjeni pa da te smire, droga nije sala, a tebi malo raste ego sto su mislili da si opasan!MOSALJOZE wrote:Vozio sam ja regularno,pretresli auto nema gdje nisu zavirili.Kaže čekaju nekoog sa drogom,imaju dojavu