Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- M e m o
#6501 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
pa ako te ne mrzi "seoskim" putevima vozit, ta alternativa je prihvatljiva
ali auto put je auto put
ali auto put je auto put
-
Gandra_1
#6502 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
S tim u vezi, moze li neko od vas strucnjaka da analizira sljedecu rutu: Zenica - Mostar (via Kiseljak-Lepenica).dustaban wrote:[quote="M e m opa i za njih je rješeno
sad će se iz pravca Kiseljaka moći ići na petlju Lepenica
Cinimise da je to mnogo krace i kad se uzme u obzir sve (citaj putarina) ta bi dionica mogla sad postati interesantna?![/quote]
Pa normalno da ces iz Zenice ici cijelom rutom autoputa do Tarčina i onda lagano preko Ivana si u Hercegovini...
Izbjegnu se nekadasnje guzve kroz Rajlovac i Sarajevo, tako da vjerujem da ce ljudi iz Zenice za pola sata brze doci u Tarčin
- Qler
#6503 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni se opet ne isplati ukljucivati na autoput u Tarcinu ako cu na dobrinju ili maltu... Bar dok ne spoje sa petljom na stupu.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
- dustaban
#6504 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nisi ti mene skonto. Govorim o poredjenju te dvije dionice u svim aspektima.Gandra_1 wrote:Pa normalno da ces iz Zenice ici cijelom rutom autoputa do Tarčina i onda lagano preko Ivana si u Hercegovini...dustaban wrote: S tim u vezi, moze li neko od vas strucnjaka da analizira sljedecu rutu: Zenica - Mostar (via Kiseljak-Lepenica).
Cinimise da je to mnogo krace i kad se uzme u obzir sve (citaj putarina) ta bi dionica mogla sad postati interesantna?!
Izbjegnu se nekadasnje guzve kroz Rajlovac i Sarajevo, tako da vjerujem da ce ljudi iz Zenice za pola sata brze doci u Tarčin
Dionica preko Kiseljaka nije autoput i ima svojih problema (zagusenje u Kiseljaku) ali je nedavno rekonstruirana i fakat ide kroz lijepe krajeve. Ako je tuda duze za 15 min. a jeftinije za 8 KM... bogme zvuci interesantno.
- Alfons Kauders
#6505 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
znam par ljudi iz TZ koji na stup i nedzarice idu preko zaobilaznice... krenu poslom, budu oko sarajeva u 8 kada je guzva i kazu da im se vremenski vise isplati spiciti zaobilaznicom do mostarskog pa onda zavrnuti nazad...Qler wrote:Meni se opet ne isplati ukljucivati na autoput u Tarcinu ako cu na dobrinju ili maltu... Bar dok ne spoje sa petljom na stupu.
a tek kad se urade stup i brijesce... to ce biti ogromne ustede... nisam jednom dosao do sarajeva izmedju 7 i 8, a onda zijanio skoro sat vremena od rajlovca do petlje
-
iceman2010
#6506 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne znam koliko ima li smisla ovo pisati na ovoj temi, ali nekoliko puta se spominjalo, pa moram
Jucer, izmedju 17:00 i 18:00 (otprilike) sam se sat vremena vozio od Fis-a u Vitezu do semafora u Vitezu (oko 1 km). Vracao se u Sarajevo. Hebo te, to je magistralni put. Fakat je prijeka potreba rijesiti pitanje Lasve odnosno brze ceste makar do Travnika. Ovo je jedan od najprometnijih pravaca u BiH i cini mi se preci nego neke dionice autoputa.
Jucer, izmedju 17:00 i 18:00 (otprilike) sam se sat vremena vozio od Fis-a u Vitezu do semafora u Vitezu (oko 1 km). Vracao se u Sarajevo. Hebo te, to je magistralni put. Fakat je prijeka potreba rijesiti pitanje Lasve odnosno brze ceste makar do Travnika. Ovo je jedan od najprometnijih pravaca u BiH i cini mi se preci nego neke dionice autoputa.
- ultima_palabra
#6507 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Tu brzu cestu Lašva-Donji Vakuf niko ne pominje, a odavno je označena kao prioritet.iceman2010 wrote:Ne znam koliko ima li smisla ovo pisati na ovoj temi, ali nekoliko puta se spominjalo, pa moram![]()
- Alfons Kauders
#6508 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a sad bi narocito imala smisla kada je konacno autoput stigao... jbg ides iz sarajeva 20 minuta do lasve, a onda sat da prodjes vitezultima_palabra wrote:Tu brzu cestu Lašva-Donji Vakuf niko ne pominje, a odavno je označena kao prioritet.iceman2010 wrote:Ne znam koliko ima li smisla ovo pisati na ovoj temi, ali nekoliko puta se spominjalo, pa moram![]()
- M e m o
#6509 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nema od tog ništa, osim kao šarene laže u predizbornim godinama (prdio je Nikšić neku vače na TV o toj trasi na nekom predizbornom skupu), slično lažama o auto putu Tuzla - Žepče ili Tuzla - Orašjeultima_palabra wrote:Tu brzu cestu Lašva-Donji Vakuf niko ne pominje, a odavno je označena kao prioritet.iceman2010 wrote:Ne znam koliko ima li smisla ovo pisati na ovoj temi, ali nekoliko puta se spominjalo, pa moram![]()
daj bože da ikad završe ovaj A-1...a kako idu..dabogda za dvajest godina
Lašvanska dolina je izuzetno težak teren, tu bi bilo takođe na novoj trasi "milion" tunela, vijdaukta, mostova...tako da bi bila vjerovatno jako skupa....zato ostaje u sferi visibility studije
-
iceman2010
#6510 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Znam za tu pricu, ali izgleda nista od toga u skorije vrijeme. Izgleda da se autoput, marketinski, vise isplati. Ono, bolje 5 km autoputa pred izbore uz ceremonije i fanfare nego 50 km prijeko potrebne brze ceste.ultima_palabra wrote:Tu brzu cestu Lašva-Donji Vakuf niko ne pominje, a odavno je označena kao prioritet.iceman2010 wrote:Ne znam koliko ima li smisla ovo pisati na ovoj temi, ali nekoliko puta se spominjalo, pa moram![]()
- ultima_palabra
#6511 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Znam, ali je ta cesta i strateški interes... daleko najbrže je iz Sarajeva doći do Krajine, Zagreba itd. čak i postojećom cestom preko Lašve... a kamoli kad bi imali normalnu brzu cestu.M e m o wrote:nema od tog ništa, osim kao šarene laže u predizbornim godinama (prdio je Nikšić neku vače na TV o toj trasi na nekom predizbornom skupu), slično lažama o auto putu Tuzla - Žepče ili Tuzla - Orašjeultima_palabra wrote:Tu brzu cestu Lašva-Donji Vakuf niko ne pominje, a odavno je označena kao prioritet.iceman2010 wrote:Ne znam koliko ima li smisla ovo pisati na ovoj temi, ali nekoliko puta se spominjalo, pa moram![]()
daj bože da ikad završe ovaj A-1...a kako idu..dabogda za dvajest godina
Lašvanska dolina je izuzetno težak teren, tu bi bilo takođe na novoj trasi "milion" tunela, vijdaukta, mostova...tako da bi bila vjerovatno jako skupa....zato ostaje u sferi visibility studije
- M e m o
#6512 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
da je brže i bliže doći do Zagreba ...teško
možda isplatnije jer ne plaćaš putarine, ali nemaš ni komfora vožnje auto putem
pogotovo neće biti ni brže ni bolje, kad bude ova "prečica" preko Johovca-Mahovljanja-Bos.Gradiške...cca 250 km Sarajevo - Bos. Gradiška
+ Bos. Gradiška - Okučani - Zagreb = 135 km
UKUPNO cca 385 km
inače Sarajevo (petlja Jošanica) - Zagreb (preko Lašve i Bihaća) 430 km !!

pogotovo neće biti ni brže ni bolje, kad bude ova "prečica" preko Johovca-Mahovljanja-Bos.Gradiške...cca 250 km Sarajevo - Bos. Gradiška
UKUPNO cca 385 km

- M e m o
#6513 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ko ono reče da se klix nije opet prvi provozo novom dionicom
http://www.klix.ba/vijesti/bih/provozaj ... /141007037
Last edited by M e m o on 07/10/2014 12:17, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#6514 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne mislim na tu cestu, nego na Lašva-Travnik-Skender Vakuf-Banjaluka-Gradiška.M e m o wrote:da je brže i bliže doći do Zagreba ...teško
UKUPNO cca 385 km
- M e m o
#6515 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
malo si se pogubio, a ?ultima_palabra wrote:Ne mislim na tu cestu, nego na Lašva-Travnik-Skender Vakuf-Banjaluka-Gradiška.M e m o wrote:da je brže i bliže doći do Zagreba ...teško
UKUPNO cca 385 km
ultima_palabra wrote: Tu brzu cestu Lašva-Donji Vakuf niko ne pominje, a odavno je označena kao prioritet.
ultima_palabra wrote: Znam, ali je ta cesta i strateški interes... daleko najbrže je iz Sarajeva doći do Krajine, Zagreba itd. čak i postojećom cestom preko Lašve... a kamoli kad bi imali normalnu brzu cestu.
- ultima_palabra
#6516 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kako sam se pogubio? Kad bi se napravila brza cesta Lašva-DV, imao bi mogućnost da izađeš u Travniku i nastaviš prema Banjaluci... s tim da bi preskočio čep u Vitezu. U Travniku bi bio za manje od sat, u BL za manje od 3 sata, u Gradiškoj za 3,5 i u Zagrebu za 4,5.
- M e m o
#6517 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
samo ti hajd tamo
-
made_in_sarajevo
#6518 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
hoce li se placati ovaj dio vlakovo-tarcin?
-
kakaljin
#6519 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kazu da za sada nece se placatimade_in_sarajevo wrote:hoce li se placati ovaj dio vlakovo-tarcin?
- bambina78
#6520 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Do izbora sigurno nece 
-
yard
#6521 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dobra dionica, skupa, posao odradjen za vrlo kratko vrijeme, nepune dvije godine sa vise tunela, od cega jedan dugacak skoro kao 1. Mart, jedina zamjerka je ta sto ga SDP-ovci otvaraju zbog izbora, a nije jos gotov, ima tu jos jedno 30 dana dobrog, dobrog rada, na finesama i sto je najvaznije, OTVORENE AUTOCESTE SU JAKO PRLJAVE, PUNE BLATA I CEGA SVE NE, MOZDA DA PRIJE OTVARANJA TO OPERU?M e m o wrote:ko ono reče da se klix nije opet prvi provozo novom dionicom
SUPER DIONICA, SAMO SE OTVARAJU NA SILU PRIJE VREMENA, TREBA IH PUSTITI DA ZAVRSE SVE, JER AKO NE ZAVRSE PRIJE OTVARANJA, NECE NIKAD, OSTAVITI CE TAKO.
Isto tako, sad treba to DOBRO ODRZAVATI I CUVATI. Nije sve u izgradnji, nego i u cuvanju i odrzavanju dobrom onog sto je izgradjeno.
Generalno dobro odradjen posao, mislim na vrijeme izgradnje. Dvije godine za ovo je solidan rok. Zasto se onda kod Zenice za novu dionicu taj rok za 8 km odredio na 30 mjeseci, a ne na 10 mjeseci? Ako je ovo moglo za nepune dvije godine, onda ono kod Zenice moze za 10 mjeseci.
- M e m o
#6522 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nije to 8 km ( za drugu poddionicu Klopče - D.Gračanica od 6 km tek treba da se raspiše tender ili je raspisan a treba da se odredi izvođač, ne znam zasigurno)
nego poddionica Jošanica - Klopče od 2,3 km !!!
ptice znaju što je određeno 30 mjeseci...valjda idu naruku ovim uhljupima iz Širokog
što se tiče dionice Vlakovo - Tarčin i ovog snimka...pitanje je kad je urađen...možda još prije par dana...a za to vrijeme su sve mogli počisiti i finiširat da bude po PS-u do današnjeg otvaranja
nego poddionica Jošanica - Klopče od 2,3 km !!!
ptice znaju što je određeno 30 mjeseci...valjda idu naruku ovim uhljupima iz Širokog
što se tiče dionice Vlakovo - Tarčin i ovog snimka...pitanje je kad je urađen...možda još prije par dana...a za to vrijeme su sve mogli počisiti i finiširat da bude po PS-u do današnjeg otvaranja
- M e m o
#6523 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
evo kažu da su OTVORILI !!!!
Otvorena nova dionica autoputa: Ovo je historijski trenutak za BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/otvorena ... /141007068
Otvorena nova dionica autoputa: Ovo je historijski trenutak za BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/otvorena ... /141007068
- M e m o
- M e m o