FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sarajevski-Seljak

#6501 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Sarajevski-Seljak »

Logovan wrote:http://tvh.no/stilnet-den-onde-horde/33375
Neka nam neko prevede, valjda ima neko ko zna. :D

Naslov : > Horde Zla <

Zloglasni navijaci Sarajeva "Horde Zla" dozivjeli su jedan od svojih najcrnjih dana, kad je njihova momcad izgubila 1:0 od FK Hausgesunda.

Ovo dalje nemogu da skontam, tj. ovu "Tribunefeber"...
Sarajevski-Seljak

#6502 Re: FK Sarajevo - Europa League

Sarajevski-Seljak wrote:
Logovan wrote:http://tvh.no/stilnet-den-onde-horde/33375
Neka nam neko prevede, valjda ima neko ko zna. :D

Naslov : > Horde Zla <

Zloglasni navijaci Sarajeva "Horde Zla" dozivjeli su jedan od svojih najcrnjih dana, kad je njihova momcad izgubila 1:0 od FK Hausgesunda.

Ovo dalje nemogu da skontam, tj. ovu "Tribunefeber"...

Skontah:

" Pogledajte tribinsku groznicu na Olimpiskom stadionu u Sarajevu"

Posto neznam norveski nego nesto malo svedskog, nebih se zakleo da je 100% tacno, ali eto pokuso sam :D
omega369

#6503 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by omega369 »

lako je. kazu da su utisali horde zla
Sarajevski-Seljak

#6504 Re: FK Sarajevo - Europa League

omega369 wrote:lako je. kazu da su utisali horde zla

Nisam uspijo iz kontaksta skontati, da to pise igdje.

Ali eto, kao sto rekoh spreham malo svedskog a norveskog skoro nikako.
sole2mio

#6505 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by sole2mio »

north wrote:Recept je pokušati ponoviti igru polufinala kupa iz Z.Mostara...i tada smo imali relativo loš reultat iz prve tekme kod kuće, doduše povoljniji nego ovaj, ali mišljenja sam da je onaj Zrinjski barem duplo jači od ovih indijanaca netalentovanih...pitanje je kako će i oni igrati, bilo bi dobro da se i oni okuraže, otvore, pa da se bude prostora za kontru pa ako prvi zabijemo onda je sve u našim rukama do kraja...ako opet parkiraju autobus, onda treba uraditi nešto što će biti drugačije od sinoćnjeg, a to je prestati neograničeno ubacivati sa strane visoje lopte jer smo protiv onih bandera tu nemoćni.....uglavnom mišljenja sam da ko prvi da gol gore puno je bliži prolazu...nama je nada u nekom ranom golu jer će onda biti daleko lakše igrati....ali i 0-0 na poluvremenu nije strašno i dalje smo u igri, samo da mi ne primimo prvi neki glupi gol,tipa iz nekog prekida jer ovi su nesposobni za neku razrađenu akciju, a onda bi baš bilo jebeno to preokrenuti i dobiti na kraju tekmu....daj bože da na hajr to izađe...

da samo je bino dati go odma na pocetkiu, ako bude 0.0 na poluvremeno vec ce tu biti nervoze, tako da ici odma na go da se poravna, pa onda lagano ovi ce se otvoriti i eto prilike za kontre, uz naravno par promjena u sastavu, koji ste svi zapazili
Cafe Camargue

#6506 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Cafe Camargue »

pinokio04 wrote:Mah, pusti ti tu pricu vishe ba, treba javno rec da je sramota ovo ba, a ovo je upravu general za Okića.
Otkuda tebi ideja da će tamo biti opet takav omjer u šutevima, i da će ljudi opet isto se branit ko večerass !! Misliš da ne znaju bolje od ovog večeras, !!??
Ja tebe samo pitam jednu stvar: od 14 šuteva ne dat ni jedan go,a ljudi iz jednog jedinog zabiše majstorski, ko je tu znalac!!?? Mi ili oni !??
Ja molim Boga da ispadnemo, da se ljudi ne šprdaju s nama
Sve je to navikano, uzdignuto bez ijednog razloga i evo,bez dokaza.
Nazor, na silu. Ne ide dzaba je.
Previse se medijski eksponiramo, dižemo prašinu ni oko čega.
Ja neću da budem zadovoljan i ponavljam da me je sramota, iznerviran, ljut, i ne znam ni ja šta.
Sad imaju sve, u odnosu na druge klubove su hadžije u svakom pogledu, i najgore se osramotismo. Udarit po džepu kaznit, odbit po platu za početak, a u slučaju ne prolazka, onda im dati minimalac

Sent from my baypas mashyne
Ovakvi navijači su najveće zlo FK Sarajevo.

Tačno ga vidim kako bali i psuje na kraju utakmice. :-)
omega369

#6507 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by omega369 »

Maloprije pregledah utakmicu prvi put nakon koseva. tacnije nisam je uspio ni pregledati citavu. moram priznati da sam se malo razocarao i da utakmica uopste nije bila tako dobra kako se cinila na stadionu. Igrali smo jako, jako, jako SPORO a na momente i totalno bezidejno tako da sam prilicno zabrinut za revans. kao da smo mi podlegli atmosferi. ovo mora i brze i bolje. protiv kardifa smo igrali barem 2x brze

znaci, prava bitka nas ceka u revansu
pinokio04

#6508 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by pinokio04 »

Cafe Camargue wrote:
pinokio04 wrote:Mah, pusti ti tu pricu vishe ba, treba javno rec da je sramota ovo ba, a ovo je upravu general za Okića.
Otkuda tebi ideja da će tamo biti opet takav omjer u šutevima, i da će ljudi opet isto se branit ko večerass !! Misliš da ne znaju bolje od ovog večeras, !!??
Ja tebe samo pitam jednu stvar: od 14 šuteva ne dat ni jedan go,a ljudi iz jednog jedinog zabiše majstorski, ko je tu znalac!!?? Mi ili oni !??
Ja molim Boga da ispadnemo, da se ljudi ne šprdaju s nama
Sve je to navikano, uzdignuto bez ijednog razloga i evo,bez dokaza.
Nazor, na silu. Ne ide dzaba je.
Previse se medijski eksponiramo, dižemo prašinu ni oko čega.
Ja neću da budem zadovoljan i ponavljam da me je sramota, iznerviran, ljut, i ne znam ni ja šta.
Sad imaju sve, u odnosu na druge klubove su hadžije u svakom pogledu, i najgore se osramotismo. Udarit po džepu kaznit, odbit po platu za početak, a u slučaju ne prolazka, onda im dati minimalac

Sent from my baypas mashyne
Ovakvi navijači su najveće zlo FK Sarajevo.

Tačno ga vidim kako bali i psuje na kraju utakmice. :-)
Logičan slijed zaključka, po tebi, ne treba da navijam više za Sarajevo ??? Je li ?? Obzirom da sam zlo po fks..
Izuzev ako ovo "zlo" nije metafora :)
Onda prihvatam kritiku
Horde zla su najbolje :)

Sent from my kuky using Tapatalk
emigrazione

#6509 Re: Odg: FK Sarajevo - Europa League

Post by emigrazione »

omega369 wrote:Maloprije pregledah utakmicu prvi put nakon koseva. tacnije nisam je uspio ni pregledati citavu. moram priznati da sam se malo razocarao i da utakmica uopste nije bila tako dobra kako se cinila na stadionu. Igrali smo jako, jako, jako SPORO a na momente i totalno bezidejno tako da sam prilicno zabrinut za revans. kao da smo mi podlegli atmosferi. ovo mora i brze i bolje. protiv kardifa smo igrali barem 2x brze

znaci, prava bitka nas ceka u revansu
Sporo zato sto su bili puno vise oprezni nego sto treba kada se igra kuci...umjesto da sad tamo kalkulisemo mi moramo ici na juris od pocetka, od 30 nekakvih suteva mozda su dva bila pravo zajebana...ko zna, mozda je ovako i bolje
art vandeley

#6510 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by art vandeley »

Ponovo danas na gostovanju u Skienu u ligaskoj utakmici, Haugesund ostvario pozitivan rezultat u odnosu na prikazanu igru (0:0).
Ekipa je igrala u izmijenjenom sastavu, novih 4-5 igraca, svaka linija tima je pretprjela izmjene, barem po jednog fudbalera.
Golman, bek, sredina, s tim sto su napadacki poceli sa najboljim sto imaju, stoga su ofanzivno bili opasniji i bolji vec u odnosu na susret protiv nas.
Ali i danas su zatvorili prilaze golu (uspjesno), igrali cvrsto i odgovorno, defanzivno bez mnogo drzanja lopte u svom posjedu tako da je njihov vezni dio tima bio jako malo primjetan.
Uspjesno su u nekoliko navrata odigrali finu kontru preko svojih najopasnijih igraca i izgleda da su u takvoj varijanti najopasniji po protivnike.
Izgleda da nisu ekipa koja bi se mogla snaci i igrati kvalitetno sa posjedom napadajuci protivnika tj .probijajuci bunker, vec upravo susprotno, igraj na kontru uposljavajuci ofanzivce pa sta oni naprave.

Nije dobro da evo vec 3. susret u nizu ne primaju golove, prati ih sreca i u ovom momentu odbrana im je najveci oslonac dobre igre.

Treba odigrati bez previse nekakvog pritiska, mislim da svi razumijemo i shavatamo da ovo pretkolo nije nikakva prekretnica, pogotovo u stvaranju panike ili negativne atmosfere jer ako pruzimo partiju slicnu kao i u cetvrtak, niko se nece mnogo obazirat na nesretno ispadanje od slabije ekipe.
Tuga, rez. razocarenje, rez. neuspjeh to sve stoji ali sad odmah oznaciti katastrofu i proglasiti sezonu neuspjesnom, ne bi islo.

Zato porucujem :mrgreen: igracima i treneru nek odigraju opusteno, relaksirajuce ali max. borbeno , hrabro, pozrtvovano pa majkumu onako kao i na pripremama (prije samo 12-13 dana) gdje su pokazali dosta dobre igre i efikasnosti.
U tom slucaju zakleo bih se i ne treba sumnjat da cemo zabiti koji gol gore.
Vidi se da, ako nista nismo nikako slabiji od njih a kuces bolju osvetu ili ispravak nepravde od te, da ih u njihovoj avliji i pred njihovim navijacima eliminisemo iz daljneg takmicenja.

Samo hrabro i aBda nema zime.
Image
strong69

#6511 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by strong69 »

@art vandeley,

Lijepo je vidjeti optimizam koji dijelis bez obzira na rezultat koji cemo imati. Ocito je iz tvog izlaganja da ti ne ocekujes prolaz Sarajeva?

Slazem se s tobom da ispadanje nije kraj svijeta a narocito nakon najave Vincenta Tana da ce nastaviti ulaganje. Medutim, moramo svi znati da Tan nece ulagati u klub koji ne pravi rezultate i da je nakon stabilizacije ekipe, ulaganja, redovnih primanja, izmirenja obaveza prema dobavljacima i narocito nakon osvajanja Kupa bilo za ocekivati makar trece pretkolo EL. Ja sam iskreno razocaran rezultatom u Sarajevu i smatram da prolaz Sarajeva mora biti imperativ i Uscuplicu i igracima. Ukoliko su trener i igraci (u svojim izjavama) sigurni da su bolja ekipa i da je samo nedostatak srece bio faktor zvog kojeg nemamo povoljan rezultat pred revans onda je realno ocekivati da se los dan nece ponoviti 2 puta?

Iskreno, u prvoj utakmici je zakazao Stojcev, Bilbija opet stvara sanse ali ne pogada a Krste je nakon izlaska Bilbije i prebacivanja na njegovu poziciju postao nevidljiv. Bio je mnogo istaknutiji sa svojom prodorima na poziciji lijevog krila. Da li je umor bio razlog sto je Krste "nestao" sa terena ili sto je Puzigaca prestao da igra ofanzivnije? Da li je Okic zaista toliko dobar da ima prednost nad Duljevicem? Da li je ono ubacivanje lopti u njihov sesnaesterac trebalo trajati svih 90 minuta da bi vidjeli da su u tom segmentu igre apsolutno nadmocni? To je na treneru i igracima da procijene, pogledaju utakmicu 10 puta ako treba i utvrde nase mane i prednosti. Ako ovako odigramo kao na Kosevu mislim da necemo proci.
leo karan

#6512 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by leo karan »

art vandeley wrote:Ponovo danas na gostovanju u Skienu u ligaskoj utakmici, Haugesund ostvario pozitivan rezultat u odnosu na prikazanu igru (0:0).
Ekipa je igrala u izmijenjenom sastavu, novih 4-5 igraca, svaka linija tima je pretprjela izmjene, barem po jednog fudbalera.
Golman, bek, sredina, s tim sto su napadacki poceli sa najboljim sto imaju, stoga su ofanzivno bili opasniji i bolji vec u odnosu na susret protiv nas.
Ali i danas su zatvorili prilaze golu (uspjesno), igrali cvrsto i odgovorno, defanzivno bez mnogo drzanja lopte u svom posjedu tako da je njihov vezni dio tima bio jako malo primjetan.
Uspjesno su u nekoliko navrata odigrali finu kontru preko svojih najopasnijih igraca i izgleda da su u takvoj varijanti najopasniji po protivnike.
Izgleda da nisu ekipa koja bi se mogla snaci i igrati kvalitetno sa posjedom napadajuci protivnika tj .probijajuci bunker, vec upravo susprotno, igraj na kontru uposljavajuci ofanzivce pa sta oni naprave.

Nije dobro da evo vec 3. susret u nizu ne primaju golove, prati ih sreca i u ovom momentu odbrana im je najveci oslonac dobre igre.

Treba odigrati bez previse nekakvog pritiska, mislim da svi razumijemo i shavatamo da ovo pretkolo nije nikakva prekretnica, pogotovo u stvaranju panike ili negativne atmosfere jer ako pruzimo partiju slicnu kao i u cetvrtak, niko se nece mnogo obazirat na nesretno ispadanje od slabije ekipe.
Tuga, rez. razocarenje, rez. neuspjeh to sve stoji ali sad odmah oznaciti katastrofu i proglasiti sezonu neuspjesnom, ne bi islo.

Zato porucujem :mrgreen: igracima i treneru nek odigraju opusteno, relaksirajuce ali max. borbeno , hrabro, pozrtvovano pa majkumu onako kao i na pripremama (prije samo 12-13 dana) gdje su pokazali dosta dobre igre i efikasnosti.
U tom slucaju zakleo bih se i ne treba sumnjat da cemo zabiti koji gol gore.
Vidi se da, ako nista nismo nikako slabiji od njih a kuces bolju osvetu ili ispravak nepravde od te, da ih u njihovoj avliji i pred njihovim navijacima eliminisemo iz daljneg takmicenja.

Samo hrabro i aBda nema zime.
Image
Trebamo ih iznendati gore, bunkerom.
Sjebali bi se.
todd_smith

#6513 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

ma jbt ga, mislim da smo zavrsili sa Evropom za ovu godinu a nismo ni poceli, steta zbog love, ovo ostalo manje vise
Capajebo

#6514 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Capajebo »

Nego ljudi, imal' kakva najava za prenos? FACE TV? Neko? :roll:
Butmiran

#6515 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Butmiran »

Da hoće bar neka norveška televizija da stream kakav nahvatamo ako ništa.
Nuken

#6516 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Nuken »

`će da bude stream?
TOM SCHOLZ

#6517 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by TOM SCHOLZ »

Logovan wrote:
TOM SCHOLZ wrote:Isključivi krivac za ovaj poraz(osim ako nije štimaljka na kvotu 3.80) je Van Gal uščuplić,kako ga neko ovdje nazva :izet: .Bojim se da je tip trener samo za mahale i cirkusa premijer liga.Počinje utakmicu sa jednim špicem(svojim haverom Bilbijom)koji je odavno samo za klupu,dok mu je Velkoski bespotrebno zavaljen na krilu.Šatro oprezno ušao frajer u utakmicu i prepo se ko p...a :evil: i na krtaju je kažnjen,kao što biva sa svim kukavicama.Cijelo vrijeme utakmice je PRESJEDIO NA KLUPI,dok je norveški trener stalno bio u svom ograđenom prostoru i neumorno davao savjete igračima. :izet: Možda se drugu ušupliću nije sviđala činjenica da mu je iza leđa(u svečanoj loži)vlasnik kluba gospodin Vincent Tan,pa bi njegove poglede osjećao kao žeravicu na leđima.Ako "genijalni trener" nije uvidio da ne možemo zabiti gol do prekosutra onda je MORAO RANIJE UBACITI I KOVAČEVIĆA i npr.Protića i ZATVORITI UTAKMICU.Sa 0:0 bi imali velike šanse a ovako neka klub već počne razmišljati o novom treneru,jer nas je ovaj koštao 130.000 eura tj. 260.000 km,koliko bi dobili za prolaz drugog pretkola evropske lige.Ono što je u reprezentaciji selektor sušić,to je u F.K.Sarajevo ovaj...da mu ime ne pominjem.Muka mi je od svega .... Ovo ima samo kod nas :-)
Ne pljuj po Uscuplicu zbog toga sto je presjedio na klupi. Ima razlog zasto je presjedio, raspitaj se malo.
Uscuplica ne treba tjerati ako ispadnemo. Ne bi trebali opet mijenjati trenera.
Lijepo od tebe sto si se javio da popljujes po Dzeni. Gdje si bio kada smo kup slavili?
Bice jos ovakvih pljuvaca... Ako prodjemo dalje nestat ce.
Brate sa tribine,kritika nije isto što i pljuvanje.To mi svakako ne stoji jer sam obrazovan čovjek koji nekoliko decenija prati naš najdraži klub.BiH premijer liga nije isto što i Europa liga.Žao mi je je ako je Dženan Uščuplić bolestan,ali mene to ne interesuje.Interesuju me rezultati mog kluba u Europi jer sad je klub privatizovan i nemamo više vremena da se neko uči na nama.Pritisak koji je slučajni trener na klupi F.K.Sarajevo sam sebi (i nama) napravio je ogroman i biće zanimljivo šta će uraditi u revanšu,ali pretpostavljam ništa.Volio bih da se varam ,ali nisam nimalo optimista :skoljka:
tcz

#6518 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by tcz »

i kad je tesko ti nemoj stati...
Dr. Kuca

#6519 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dr. Kuca »

Realno je Dzeno pogrijesio time sto krstu trosi na krilu bezveze i druga stvar oni silni centarsuti a mi nemamo ni jednog visokog napadaca, sem kovacevica opcenito nemamo neke visoke igrace. Al ne treba sad pljuvat dzenu bezveze ipak prva evropska utakmica itd itd. Al nadam se da ce u revansu iskorisiti to sto skoro nasi svi igraci znaju igrati lopte i podvaliti loptu i da cemo biti skoncentrisani na pas igru i da ce Milos biti u svom izdanju bez nekog peglanja lopte. :thumbup:
Pitarrr82

#6520 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Uzimamo :mrgreen:
leo karan

#6521 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by leo karan »

1-2
KPNCTNJAH

#6522 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by KPNCTNJAH »

Ja govorim da prolazimo otkako je zavrsila utakmica, mozda je i do mene :-) ali prvi put uopste nisam zabrinut i pored ovako loseg rezultata iz prve utakmice :mrgreen:
missko

#6523 Re: AW: FK Sarajevo - Europa League

Post by missko »

KPNCTNJAH wrote:Ja govorim da prolazimo otkako je zavrsila utakmica, mozda je i do mene :-) ali prvi put uopste nisam zabrinut i pored ovako loseg rezultata iz prve utakmice :mrgreen:
Isti sam takav
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#6524 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitar sa Kariba »

KPNCTNJAH wrote:Ja govorim da prolazimo otkako je zavrsila utakmica, mozda je i do mene :-) ali prvi put uopste nisam zabrinut i pored ovako loseg rezultata iz prve utakmice :mrgreen:
Što bi rekli +1 :D
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#6525 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Privatna poruka »

Pitar sa Kariba wrote:
Što bi rekli +1 :D
Ja jos gori :mrgreen: mislim da cemo sve rijesiti vec u prvom poluvremenu :mrgreen: ali ni sam ne znam odakle toliki optimizam iako realno nismo bas u povoljnoj situaciji, ali nekako mislim da se ne moze poklopiti toliko losih stvari kao na Kosevu.
Post Reply