SDP

Post Reply
Čovjek

#6501 Re: SDP

Post by Čovjek »

VjecitiStudent wrote:Evo teksta u stampanom dijelu Federalnog Avaza, "slucajni" susret je rezultirao sljedecim tekstom:
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... steno.html

Ljubitelji SDP-a, da li vam ovakvi tekstovi ikada vrijedjaju inteligenciju?
Sve što mogu reći je:

Jadna Behija (Belma).
novi.dan.nova.nafaka

#6502 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

VjecitiStudent wrote:Evo teksta u stampanom dijelu Federalnog Avaza, "slucajni" susret je rezultirao sljedecim tekstom:
Možda se hanuma predomislila, ali evo policija je navodno potvrdila ono što SB piše...

I TV1 je kontaktirala sve nadležne organe. Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili napise Slobodne Bosne te su tako demantirali ministrov demanti. Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Svojim demantijem ministar Suljagić je dodatno kompromitirao samog sebe.
ultima_palabra

#6503 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Stani malo, zar nije priča bila da će SDP nogirati Suljagića da se približi reisu? Fahro, kao iskusniji reisoljubac od njih, im je trebao pomoći u toj namjeri :D
Ridjobrki

#6504 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:

Stani malo, zar nije priča bila da će SDP nogirati Suljagića da se približi reisu? Fahro, kao iskusniji reisoljubac od njih, im je trebao pomoći u toj namjeri :D
Fakat, ovo je jako složena situacija. :lol:
ultima_palabra

#6505 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:
ultima_palabra wrote:

Fakat, ovo je jako složena situacija. :lol:
Možda ipak forumaši ne znaju sve, kako smo dosad mislili? :)
Ridjobrki

#6506 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ja sam zato da Belmehija i Arduana osnuju udrugu pa da ih podržavam.
sumirprimus

#6507 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Ridjobrki wrote:Ja sam zato da Belmehija i Arduana osnuju udrugu pa da ih podržavam.
ne laktaj,se, zasad ih ja podrzajem... :mrgreen:
Sasvim_Obican

#6508 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

Kantonalni ministar obrazovanja i nauke Emir Suljagić demantirao je jučerašnji tekst objavljen u magazinu "Slobodna Bosna", da ga je prije nekoliko dana saslušala sarajevska policija jer je, navodno, pretukao svoju suprugu Behiju Selimović Belmu.

Suljagić ističe da je taj tekst gomila brutalnih laži i podvala.

- Kapitalna razlika u odnosu na skoro sve dosadašnje napade jeste ta što u obračun protiv mene ponovo uvlače moju porodicu. Ranije je moj mrtvi otac korišten kao sredstvo za pokušaj moje diskreditacije, a danas je to moja supruga. Kao javna ličnost, preuzeo sam rizik da se izložim udarima javnosti, ali moja porodica nije dužna trpjeti ovakve vulgarne napade - kaže Suljagić.

Ekipa Dnevnog avaza zatekla je jučer ministra Suljagića sa suprugom u kupovini. I Belma nam je rekla da je sve laž.

- Nikada nisam primila nikakve udarce. Da jesam, to bi se vidjelo. Jedino je tačno da naš, kao i svaki drugi brak, ima uspone i padove. Nas dvoje smo i odvojeno i zajedno preživjeli mnogo gore stvari od ovoga, preživjet ćemo i ovo. Iz ovoga ćemo izaći jači i bliži jedno drugome nego što smo ikada bili. Bilo je vike i galame. Ne možemo mi utjecati na to hoće li neko obavijestiti nekoga i šta će iskonstruirati - kaže Belma.

Ministar Suljagić kaže da je bio na ivici nervnog sloma kada su ga pozvali prijatelji i pitali za objavljeni tekst, a za Belmu kaže da je bila izgubljena.

- Najbrutalnija od svih laži je ta da sam ja uopšte u stanju udariti svoju suprugu. Otkad smo u braku, od 16. decembra 2008. godine, najveći nesporazm koji smo ikada imali je taj što stalno zaboravljam našu godišnjicu - kaže ministar Suljagić.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saznali smo da je policija, ipak, intervenirala u ulici Silvane Rizvanbegović.

- Policija je obavila razgovor sa B. S. i E. S. Njegova supruga slučaj nije prijavila policiji, niti je digla tužbu. Sav materijal koji je te noći zabilježen dostavljen je tužilaštvu - kažu iz MUP-a KS.
"Slobodna Bosna" neurednika Senada Avdića nastavlja sa nizom najstravičnijih medijskih manipulacija i laži koje se, kad već ne postoji bilo koji razuman politički argument, počinju i završavaju diskreditacijom porodica i privatnih odnosa.

Da ima države, kao što je očigledno nema, za ovakve krupne laži nesumnjivo bi odgovarala cijela redakcija tog mizernog časopisa.
miop

#6509 Re: SDP

Post by miop »

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saznali smo da je policija, ipak, intervenirala u ulici Silvane Rizvanbegović.

- Policija je obavila razgovor sa B. S. i E. S. Njegova supruga slučaj nije prijavila policiji, niti je digla tužbu. Sav materijal koji je te noći zabilježen dostavljen je tužilaštvu - kažu iz MUP-a KS.
Postavlja se pitanje zasto je policija "intervenirala?" I zasto je "sav zabiljezeni materijal" dostavljen tuzilastvu, ako nema niceg?
Ridjobrki

#6510 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Takođe, postavlja se pitanje: koga briga? Možda je do moje pomjerene percepcije ali mislim da ima prečih i pametnijih stvari od ove u vezi SDP-a o kojima treba voditi računa.
sumirprimus

#6511 Re: SDP

Post by sumirprimus »

miop wrote:

Postavlja se pitanje zasto je policija "intervenirala?" I zasto je "sav zabiljezeni materijal" dostavljen tuzilastvu, ako nema niceg?
daj ba,pa policiju ti moze poslat prvi komsija,preglasan si,nerviras ga,ne moze zaspat od tebe...itd etc...
i sta kad policija dodje,dobro vece dobro vece,nas su zvali,zarad buke,nema buke,..ko je prijavio..anonimno neki komsija...
zabiljezeni materijal,koji?policija prisustvovala eventualnoj makljazi?izjava svjedoka,sta je zena izjavila,sta on?
to nemate svadje u kuci nikad?jel sve ljepotani i lipicaneri?izvinite nisam vas prepozno,ja mislio,ovo hebena bosna...
Sasvim_Obican

#6512 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

Ridjobrki wrote:Takođe, postavlja se pitanje: koga briga? Možda je do moje pomjerene percepcije ali mislim da ima prečih i pametnijih stvari od ove u vezi SDP-a o kojima treba voditi računa.
Upravo tako... Umjesto da se ministru ( ako ih ima ) nađu profesionalne zamjerke analizom njegovog rada, mi uočavamo da je jedini način da ga se diskvalificira njegov odnos sa ženom.
Čovjek

#6513 Re: SDP

Post by Čovjek »

Sasvim_Obican wrote:
Ridjobrki wrote:Takođe, postavlja se pitanje: koga briga? Možda je do moje pomjerene percepcije ali mislim da ima prečih i pametnijih stvari od ove u vezi SDP-a o kojima treba voditi računa.
Upravo tako... Umjesto da se ministru ( ako ih ima ) nađu profesionalne zamjerke analizom njegovog rada, mi uočavamo da je jedini način da ga se diskvalificira njegov odnos sa ženom.
Jbg, Komšiću se pronađu profesionalne zamjerke za (ne)rad u predsjedništvu, a onda SDP-ovci taj nerad opravdavaju time što je Komšić bio u rovu i što je zlatni ljiljan... :D
Ridjobrki

#6514 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Sasvim_Obican wrote:
Ako nam je već do priče o vike, galame, verbalnom i psihičkom nasilju, psovanju i gađanja inventarom u vezi sa SDP-om onda bi bilo svrsishodnije pričati o nekim sjednicama kantonalnih i općinskih odbora gdje se to dešava. Ovo je ipak privatna stvar muža i žene koju oni trebaju riješiti na način na koji oni odaberu i na rad SDP-a ima manji efekt od gađanja pepeljarama i psovanja majki i bogova po sjednicama.
HAVANA

#6515 Re: SDP

Post by HAVANA »

Samo da javim da je ono juce dezinformacija bila.Nije Bakir sisu odgrizo.
popajic

#6516 Re: SDP

Post by popajic »

HAVANA wrote:Samo da javim da je ono juce dezinformacija bila.Nije Bakir sisu odgrizo.
Nije uspio - bila zilava :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6517 Re: SDP

Post by JoseMujica »

nije ovo priča za ili protiv SDp-a ali ko mlati žene nije za ministra.
sinuhe

#6518 Re: SDP

Post by sinuhe »

Naravno da je zena porekla. Najcesce se takvi slucajevi tako i zavrse nakon sto policija obuzda muza na neko vrijeme.
novi.dan.nova.nafaka

#6519 Re: SDP

JoseMujica wrote:nije ovo priča za ili protiv SDp-a ali ko mlati žene nije za ministra.
Pa na zapadu ministri i premijeri daju ostavke radi manjih stvari. Ali dobro ba, šta fali da ju je onako malo zveknuo, možda je i zaslužila, zmija jedna? On lijep, naočit i uz to još ministar, a ona se našla lajati njemu... :lol: :D
stochar

#6520 Re: SDP

Post by stochar »

slučajni šetač BBI-em... hahaha, koja je smijurija ovo s "Avazom", oni k'o da ne vide kako prolaze Fahraonovi bivsi prijatelji (SDA)... ovo ostalo, fakat mi suludo raspravljati da li je nasilje u porodici OK ili nije. sve da im je policija 'nako dosla da vidi kako su i sta rade, ovo u "Avazu" je totalno degutantno...
StupskaBitanga

#6521 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

ovdje ću staviti što sam napisao na temi o FTV
Sada su mnoge stvari jasnije
FTV vjerovatno neće ni a kazati o ovoj porodičnoj aferi jer su tu lopticu prebacili svom "bratu" Avazu koji je sasvim slučajnom onako usput susreo ih u shoppingu.
Gdje ima dima ima i vatre govori i ova rečenica

Sramota BiH novinarstva, javnog servisa, ženskih udruga i sl. koji ne dajuci podstrek da se ovo istraži jer je ovo ministar jedne od 13 vlada u ovoj frankeštajn državi
♥ Julianna ♥

#6522 Re: SDP

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ovo sa "slučajnom šetnjom u BBI-ju" je smijurija, uz čiju god pomoć. Samu sliku je meni kao ženi dovoljno pogledati, pa njen pogled i izgled i zaključiti puno toga. A od "sve je ok" konstrukcije (koja se još jučer mogla naslutiti), da se sledi krv u žilama.
Upravo kako prethodnik reče, sramno će biti i za stranku, a loš primjer za sve ostale muževe nasilnike, ako vuk pojede magarca. Biće ako je mogao ministar, mogu i ja, a o principijelnosti njega u liku ministra, da i ne govorim.
Ako je ovo prenapregnuta istina (a jest djelimično svakom razumnom čitaču), onaj ko je skicirao štoriju kako je skicirao, debelo bi trebao platiti, jer su ovim masu simpatizera i on i stranka izgubili.
B.S od srca sve najbolje.
novi.dan.nova.nafaka

#6523 Re: SDP

♥ Julianna ♥ wrote:Ovo sa "slučajnom šetnjom u BBI-ju" je smijurija, uz čiju god pomoć. Samu sliku je meni kao ženi dovoljno pogledati, pa njen pogled i izgled i zaključiti puno toga. A od "sve je ok" konstrukcije (koja se još jučer mogla naslutiti), da se sledi krv u žilama.
Upravo kako prethodnik reče, sramno će biti i za stranku, a loš primjer za sve ostale muževe nasilnike, ako vuk pojede magarca. Biće ako je mogao ministar, mogu i ja, a o principijelnosti njega u liku ministra, da i ne govorim.
Ako je ovo prenapregnuta istina (a jest djelimično svakom razumnom čitaču), onaj ko je skicirao štoriju kako je skicirao, debelo bi trebao platiti, jer su ovim masu simpatizera i on i stranka izgubili.
Pa gledajte ljudi moji, koliko smo mi kao narod blentavi, to je strašno. Federalni premijer kaže da je morao brata zaposliti, koji uz to btw nema ni reference za taj posao, da mi ne bi pomislili da je nesposoban jer ne može bratu naći posao. Šta sad očekivati za ovo - hajd' ba, zveknuo joj šamarčinu, možda i jest' lajala nešto, reći će mnogi. Inače, u Bosni to i jeste skoro pa nacionalni sport - mlatiti i maltretirati žene...
Sasvim_Obican

#6524 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

Pojedinci očito slabije čitaju :
Ekipa Dnevnog avaza zatekla je jučer ministra Suljagića sa suprugom u kupovini. I Belma nam je rekla da je sve laž.

- Nikada nisam primila nikakve udarce. Da jesam, to bi se vidjelo. Jedino je tačno da naš, kao i svaki drugi brak, ima uspone i padove. Nas dvoje smo i odvojeno i zajedno preživjeli mnogo gore stvari od ovoga, preživjet ćemo i ovo. Iz ovoga ćemo izaći jači i bliži jedno drugome nego što smo ikada bili. Bilo je vike i galame. Ne možemo mi utjecati na to hoće li neko obavijestiti nekoga i šta će iskonstruirati - kaže Belma.

Mislim stvarno, izvinite ali ko je još u braku ili u vezi, a da se nije iz ovih i onih razloga posvađao sa supružnikom ?! Ili ministri nemaju pravo na taj "luksuz" ?! ?!

Btw. Kakve to veze ima sa SDP-om ?!
♥ Julianna ♥

#6525 Re: SDP

Post by ♥ Julianna ♥ »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Ovo sa "slučajnom šetnjom u BBI-ju" je smijurija, uz čiju god pomoć. Samu sliku je meni kao ženi dovoljno pogledati, pa njen pogled i izgled i zaključiti puno toga. A od "sve je ok" konstrukcije (koja se još jučer mogla naslutiti), da se sledi krv u žilama.
Pa gledajte ljudi moji, koliko smo mi kao narod blentavi, to je strašno. Federalni premijer kaže da je morao brata zaposliti, koji uz to btw nema ni reference za taj posao, da mi ne bi pomislili da je nesposoban jer ne može bratu naći posao. Šta sad očekivati za ovo - hajd' ba, zveknuo joj šamarčinu, možda i jest' lajala nešto, reći će mnogi. Inače, u Bosni to i jeste skoro pa nacionalni sport - mlatiti i maltretirati žene...
Pa evo i ovdje na temi letimično čitajući vidjoh neke komentare tipa: šta nas to briga, razmotrimo rad stranke, to je njihova privatna stvar, il jel zaslužila i sl. Jel moguće da je privatna stvar ovo nasilje uopšte i ikad?
Ko biva briga me što komšija zlostavlja ženu (u ovom slučaju ministar). Šta ima veze, daj da vidimo kakav je on ko ministar. Pa veća se frka digne kad se cuke i mace maltretiraju.
Ukratko: Alaselamet i Bože nam pomozi i Hvalimo te Isuse :-)

@Sasvim običan: nisu ljudi budale, čitaju i izmedju redova.A ima veze sa strankom itekako, igrom slučaja je ova iz naslova.
Post Reply