Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#6501 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Capajebo wrote:Govno jedno, da Boga da se nabio na one siljke oko Zeljeznog trona.
:lol: :lol:
AleksoMKD

#6502 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Meni je najteze pala smrt Eddarda Starka. I sad mi je teze gledati tu scenu nego Crvenu svadbu, silovanje Sanse ili paljenje Shireen.

Nego da razvedrimo temu.

Image
ćiribiribela

#6503 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Image

:mrgreen:
Radar71

#6504 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Sansa nije silovana :-)
AleksoMKD

#6505 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Radar71 wrote:Sansa nije silovana :-)
OK nije silovana.
Dobrovoljno je pristala na sex sa suprugom psihopatom kako bi eventualno osvetila svoju porodicu.
Malo je bio grub te je prekrivena modricama.

Srednjovekovno gledajuci, sasvim normalan brak :D
Radar71

#6506 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

AleksoMKD wrote:
Radar71 wrote:Sansa nije silovana :-)
OK nije silovana.
Dobrovoljno je pristala na sex sa suprugom psihopatom kako bi eventualno osvetila svoju porodicu.
Malo je bio grub te je prekrivena modricama.

Srednjovekovno gledajuci, sasvim normalan brak :D
ispunjavala bračne dužnosti :D
Tito_i_Partija

#6507 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:aaaa necemo tako, dino. :D legitimitet je druga rasprava. ja govorim o tome da sam tvrdila da nema razlike izmedju njega i bilo koga drugog jer samo hoce moc i tron i da je za nju spreman sve dati, a vi stannisovci da postoji i da je u svakom pogledu superiorniji od ostalih kandidata (vojno, moralno, eticki, i tako dalje).

ljudi koji zrtvuju svoju djecu za izmisljeni zadatak , i jos k tomu od boga, su fanatici i ludjaci, a on je ovdje bio predstavljan kao kanuni sulejman :D i nesto najbolje sto se moze desiti westerosu. sta je slijedece? ubice davosa kada se ovaj vrati i dobije fras sto su spalili dijete i sto je covjek u kojeg je toliko vjerovao zapravo ogranicen manijak? ako se tako odnosi prema obitelji i najvjernijim suradnicima, kakva se to pravda i boljitak moze ocekivati za male ljude westerosa koji mu se nadju na putu? :D
Ides predaleko sa nagadjanjem onoga sta sam htio da kazem. Pazi, nisam tvrdio da je moralno i eticki perfektan, i da nije fanatik. Samim tim sto njegova prva scena u ovoj seriji njega pokazuje kako stoji i gleda sa odobrenjem dok mu ona vjestica pali njegove saradnike signalizuje to da je covjek teski fanatik, ili da u najmanju ruku ima nekih problema. Cak i u prosloj epizodi, on od Davosa automatski trazi da objesi ljude koji su trebali bit' na strazi zbog onog propusta, iako nije utvrdio sta se je zapravo desilo.

Ali ono iza cega sam uvijek stoj'o je to da 1) ako je Robert bio legitimni kralj Westerosa, onda Stannis ima najveci legitimitet da bude kralj posle njega. To je za mene neoboriva cinjenica za koju je cak Ned Stark glavu riskir'o i njom na kraju platio...i 2) Stannis gleda svijet kroz prizmu duznosti spasavanja, t.j. da jedini on moze da spasi citav kontinent od kompletne propasti i da nista, ama bas nista nema vaznije nego taj cilj ostvarit', pa cak ni njegova familija. On ne vjeruje da je zrtvov'o kcerku za svoju korist, nego za korist cijelog svijeta, po onom principu kako je to objasnjeno u Star Trek-u: "The needs of the many outweigh the needs of the few."

Tu mu je Meli malo mozak oprala, ali zasto? Pazi sad ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=E5_QQres ... be&t=3m51s

During the S3 premiere the reporter asked GRRM "who is the most misunderstood character within the books?" He then stated that he thought Melisandre and later Varys are the most misunderstood.

Melisandre is probably one of the most hated characters in ASOIAF. We see from Melisandre's chapter that she doesn't do things in malice necessarily, but for the greater good. And GRRM stating she's probably the most misunderstood character. Do we have a one-dimensional view on her? Will she be viewed as a good guy before all is said and done?
:wink:
karanana

#6508 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

halo ba sta vam je sa optuzivanjem stanisa?
culi ste par minuta prije zrtvovanja: niti bi prezivjeli povratak u castle black niti bi uspjeli prismrditi zimovrelu. dakle svi bi umrli iovako ionako. i stanis i curica i vojska. a evo kako se vidi iz onog trejlera, ova zrtva ih je odledila i krenuli su na zimovrel.

a odgovori li iko, kako to da curicina krv nije mogla pomoci, a pomogla je gendrijeva krv i sperma? je li do jacine magije i zahtjeva prema bogu?
annoy

#6509 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ovo sa Shireen je još veća glupost od Sansine priče, pa di bi Stannis koji želi postati kralj ubijao svog jedinog nasljednika.

Stvarno usraše njegov lik.
rage_guy

#6510 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

karanana wrote:halo ba sta vam je sa optuzivanjem stanisa?
culi ste par minuta prije zrtvovanja: niti bi prezivjeli povratak u castle black niti bi uspjeli prismrditi zimovrelu. dakle svi bi umrli iovako ionako. i stanis i curica i vojska. a evo kako se vidi iz onog trejlera, ova zrtva ih je odledila i krenuli su na zimovrel.

a odgovori li iko, kako to da curicina krv nije mogla pomoci, a pomogla je gendrijeva krv i sperma? je li do jacine magije i zahtjeva prema bogu?
Zasto mislis da nije pomogla? Pogledaj preview za epizodu 10.

EDIT: mislio si na pijavice, pogresno sam shvatio :run:
duboka_misao

#6511 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

Image
karanana

#6512 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

rage_guy wrote:
karanana wrote:halo ba sta vam je sa optuzivanjem stanisa?

Zasto mislis da nije pomogla? Pogledaj preview za epizodu 10.

EDIT: mislio si na pijavice, pogresno sam shvatio :run:
Da, mislio sam da je malo bocnu i izvade 3-4 deca krvi ako vec nemaju pijavica.
A jel je mogo stanis maznut i dat joj spermu? Jel sperma magicna isto?
rage_guy

#6513 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Znam da je Stannis jednom predlagao novo doniranje spreme ali da mu je Mel rekla da je preslab za to i da bi ga to ubilo (cini mi se). Samo sto se ne sjecam jel to bilo u seriji ili u knjigama ili u oboje.
noiserr

#6514 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noiserr »

rage_guy wrote:
Blek Stena wrote:vala ovo oko zrtvovanja djeteta je meni malo ogadilo seriju.
edit. Je li ovo u knjizi isto?
Nije se desilo u knjigama, sto ne znaci da nece. Mozda je ovo spoiler za buducu radnju knjigama :D
Desit ce se u knjizi. Konsultovali su GRRM-a i on im je rekao da je mala zrtvovana. Razlika je u tome sto je ona bila ostala na zidu, ali se ovo desilo u knjizi koja jos nije zavrsena.
noiserr

#6515 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noiserr »

rage_guy wrote:Znam da je Stannis jednom predlagao novo doniranje spreme ali da mu je Mel rekla da je preslab za to i da bi ga to ubilo (cini mi se). Samo sto se ne sjecam jel to bilo u seriji ili u knjigama ili u oboje.
Par puta je to receno i u seriji.
klixoris

#6516 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

Odlican kraj epizode ! Nadam se da ce u iducoj osloboditi i druga 2 zmaja ! :-D
annoy

#6517 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

noiserr wrote: Desit ce se u knjizi. Konsultovali su GRRM-a i on im je rekao da se je mala zrtvovana. Razlika je u tome sto je ona bila ostala na zidu, ali se ovo desilo u knjizi koja jos nije zavrsena.
Nije rekao tko će ju žrtvovat. Stannis je pre bolesno častan za to, a i predaleko. Prije će to bit Melisandre.
aux

#6518 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by aux »

Stvarno su mogli izbjeci da se mala zrtvuje,samo me zanima reakcija gusara kad se vrati sa zida pa malu ne zatekne
NK33

#6519 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NK33 »

aux wrote:Stvarno su mogli izbjeci da se mala zrtvuje,samo me zanima reakcija gusara kad se vrati sa zida pa malu ne zatekne
Volio bih da to bude kraj za Melisandre :D
annoy

#6520 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

A ništa, ostaje nam za nadat se da je Dany pokupila grayscale 8)
kakavdanakneiskustvu

#6521 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

ćiribiribela wrote:Image

1Dante1

#6522 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

annoy wrote:A ništa, ostaje nam za nadat se da je Dany pokupila grayscale 8)
Nije 8-)
harač

#6523 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by harač »

s kim je sve bila ne bi me čudilo da je sifilis fasovala
Tito_i_Partija

#6524 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6525 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

lomaca totalka didaskalija :lol:

nerealisticno usput cak i za fantastiku
Post Reply