ma messi je dao golcinu svaka mu cast i to nemoze niko osporit sto je je,mada i zivi je bio los nesto slicno ko i protiv juventusa kad je dao del piero,nije da ga ne zna postavit nego eto po meni je taj zivi i slobodnjaci jedina losa tacka ikera ako on ima losu tacku heh...ultima_palabra wrote:Ja bih se zakleo da Messi ne može dobaciti sa 25 metaraMislim da nije toliko loše postavljen zid, koliko je lopta imala efea.
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kory_galaktikos
#6501 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
-
Bušman
#6502 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Sinoc je imao jednu bombu, isla je sigurno preko 100 km/h. Odbila se od reklamu skoro na 25 metaraLSD wrote: Životinja, sviju mi...nekad mislim da njemu mnogo teže idu šutevi iz blizine....ovo sa 30-40 metara mu je tamanmjera
Sto se tice mojih utisaka ovog super kupa, oba tima su izjednacena. Mislim da vec ovi dueli prestaju biti zanimljivi i to ce poprilicno sjebat i samu ligu (malo je nas koji prate i ostale klubove). Prvu utakmicu je Real bio najbolji sto je u tom trenutku mogao biti (osjetio se i nedostatak Pepea) i umalo da lose prodje, vile su ih pronosale. Drugu utakmicu Barca prelosa u prvih pola sata - Adriano grozan cak i prije crvenog kartona, greske Mascherana i Pique su krive za 2:0 sto je i Realu dalo vise prostora (Barca pocela napadati i otvarati se, a jos i crveni karton).
Uglavnom, moj zakljucak je da nekako sve zavisi od toga kako ce Barca odigrati. Ako uspiju otkloniti ove probleme sa odbranom do oktobra, Realu se lose pise. Sa druge strane, Real fizickom spremom moze samo ganjati igrace Barce i loptu, ali onakvom konzervativnom taktikom mogu se samo pouzdati da ce Barcina odbrana imati los dan.
- Charuga
- Globalni moderator
#6503 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ovo je bio 12-i klasiko od pocetka 2011. godine.
-
dragonz
#6504 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Lista najboljih izvođača slobodnih udaraca:p206 wrote:David Beckham i Juninho su izvodili najbolje slobodne udarce tako da vam je priča truba.
I taj Ronaldov šut je kopija Juninhovog
1.Zola
2.Beckham
3.Del Piero
4.Mihajlović/R.Carlos
5.Le Tissier
6. svi ostali
- ultima_palabra
#6505 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ali ti vidiš samo greške Barcine odbrane... i Coentrao je pustio Pedra u prvoj utakmici (bio je i mali ofsajd), Ramos je poklonio penal kao školarac, Casillas nije dobro postao živi zid kod slobodnjaka sinoć... da nema grešaka, ne bi nikad nijedan gol bio postignut.Bušman wrote:
Sto se tice mojih utisaka ovog super kupa, oba tima su izjednacena. Mislim da vec ovi dueli prestaju biti zanimljivi i to ce poprilicno sjebat i samu ligu (malo je nas koji prate i ostale klubove). Prvu utakmicu je Real bio najbolji sto je u tom trenutku mogao biti (osjetio se i nedostatak Pepea) i umalo da lose prodje, vile su ih pronosale. Drugu utakmicu Barca prelosa u prvih pola sata - Adriano grozan cak i prije crvenog kartona, greske Mascherana i Pique su krive za 2:0 sto je i Realu dalo vise prostora (Barca pocela napadati i otvarati se, a jos i crveni karton).
Uglavnom, moj zakljucak je da nekako sve zavisi od toga kako ce Barca odigrati. Ako uspiju otkloniti ove probleme sa odbranom do oktobra, Realu se lose pise. Sa druge strane, Real fizickom spremom moze samo ganjati igrace Barce i loptu, ali onakvom konzervativnom taktikom mogu se samo pouzdati da ce Barcina odbrana imati los dan.
Madrid ne stoji dobro sa fizičkom spremom, ovo su odigrali nekako iz inata nakon što ih je Mou napao poslije Getafea. S druge strane Barcelona već duže vrijeme ne igra presing onako kako su igrali prije... protiv ekipe kao što je Madrid će uvijek imati problema ako im ne zaustave kontru u prva 2-3 pasa. Vilanova izgleda ne polaže toliko na presing kao Pep, a tiki-taka igre nema bez dobrog presinga.
-
Bušman
#6506 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa sad, da se jednom desi pa hajd. Ali Coentrao je bezveze igrac, samo Real onako moze preplatiti onako bezveznog igraca. Za Ramosa ni meni nije jasno, ali obzirom koga je oborio (moj favorit za Golden ball) ni ne cudi me. Medjutim, potpuno promasiti loptu je pocetnicka greska koja se desava slabijim timovima nase lige, a ne igracima koji igraju u Barci ili Realu ili nekom drugom top klubu. Ono sto su Mascherano i Pique napravili su pocetnicke greske, malo manje retardirane nego ona Valdesova iz prve utakmice.ultima_palabra wrote: Ali ti vidiš samo greške Barcine odbrane... i Coentrao je pustio Pedra u prvoj utakmici (bio je i mali ofsajd), Ramos je poklonio penal kao školarac, Casillas nije dobro postao živi zid kod slobodnjaka sinoć... da nema grešaka, ne bi nikad nijedan gol bio postignut.
Madrid ne stoji dobro sa fizičkom spremom, ovo su odigrali nekako iz inata nakon što ih je Mou napao poslije Getafea. S druge strane Barcelona već duže vrijeme ne igra presing onako kako su igrali prije... protiv ekipe kao što je Madrid će uvijek imati problema ako im ne zaustave kontru u prva 2-3 pasa. Vilanova izgleda ne polaže toliko na presing kao Pep, a tiki-taka igre nema bez dobrog presinga.
- ultima_palabra
#6507 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Dobro, Coentrao je bezveze igrač, Mascherano je konvertovani veznjak, Pique ima svoje WTF momente, možemo tako do sutra...
-
kory_galaktikos
#6508 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
coetrao uopste nije toliko bezveze igrac koliko vi to govorite,mozda je jedna od losijih karika reala,al imo je i on odlicnih tekmi..zadnmjih nekoliko cllasica nema messia nigdje jer ga je ovaj cuvo,na skorasnjem EP on je bio jedan od 3-4 najboljih igraca portugala...sad ga svi pamte po onoj gresci protiv minhena al imo je on itekako dobrih utakmica
- skafiskafsnjak
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6510 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Poslije su stajali ispred tunela, pozdravili se i čak razmjenili par riječi. Ima negdje video. Mediji su čudo.L00d wrote:FUJ !!!! I JEDAN I DRUGI !!! FUUJJ !!
http://www.klix.ba/sport/nogomet/messi- ... /120830060
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6511 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
A mislim da su se pozdravili i prije ovog pozdrava sa sudijamaEntropio wrote:Poslije su stajali ispred tunela, pozdravili se i čak razmjenili par riječi. Ima negdje video. Mediji su čudo.L00d wrote:FUJ !!!! I JEDAN I DRUGI !!! FUUJJ !!
http://www.klix.ba/sport/nogomet/messi- ... /120830060
- ultima_palabra
#6512 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Sad kad gledam, čini mi se da je gol Pepea prestrogo poništen.
- Zmijuga loma
#6513 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Spot on.ultima_palabra wrote: Ali ti vidiš samo greške Barcine odbrane... i Coentrao je pustio Pedra u prvoj utakmici (bio je i mali ofsajd), Ramos je poklonio penal kao školarac, Casillas nije dobro postao živi zid kod slobodnjaka sinoć... da nema grešaka, ne bi nikad nijedan gol bio postignut.
Kardinalne greške, poput one Mascheranove ili Valdesove (ove posebno), su nešto drugo. Za takve golove se s pravom kaže da su plodovi greške.
- Charuga
- Globalni moderator
#6514 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ova posljednja dva derbija se ne uklapaju u one prijasnje. Real nije dobio crveni, Pepe nije ni na koga naletio mesarski, igraci se pozdravljali prije i poslije utakmice i to bas onako normalno a ni forumasi se nisu svadjali poslije utakmice. Nista nije kao prije ... 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#6515 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ma bio je faul, dvaput ga je gurnuoultima_palabra wrote:Sad kad gledam, čini mi se da je gol Pepea prestrogo poništen.
- ultima_palabra
#6516 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Jeste, ali to su ona sitna naguravanja kakvih ima na svakom korneru.odesveuhonduras wrote:ma bio je faul, dvaput ga je gurnuoultima_palabra wrote:Sad kad gledam, čini mi se da je gol Pepea prestrogo poništen.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#6517 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ma jest ali ovaj put je rezultiralo golom i definitivno pomoglo postizanju istogultima_palabra wrote:Jeste, ali to su ona sitna naguravanja kakvih ima na svakom korneru.odesveuhonduras wrote:ma bio je faul, dvaput ga je gurnuoultima_palabra wrote:Sad kad gledam, čini mi se da je gol Pepea prestrogo poništen.
-
harisaga
#6518 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ma bolji mesi
-
todd_smith
#6519 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ako cemo iskreno o Ronaldovim slobodnjacima, udje mu samo 1 od fakticki 30-40 pokusaja
-
Rob_Atl
#6520 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
odvadi malo 
-
hljebarnik
#6521 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
sezdeset, sezdeset
al kad udje, udje
al kad udje, udje
- Dr. Kuca
#6522 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ronaldo je siledjija, nema klase ni malo. Messi je rodjena klasa, talenat.
- Hopkins
#6523 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Kao osobu Mesija cijenim vise, ali kao igraca Ronalda. Mesi iza sebe ima masine Xavija i Iniestu, a Ronaldo iza sebe nema nekog slicnog.
- Charuga
- Globalni moderator
#6524 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Jah, u Realu sve parmak do parmaka pa hudnik Ronaldo nema s kim igrati ...Hopkins wrote:Kao osobu Mesija cijenim vise, ali kao igraca Ronalda. Mesi iza sebe ima masine Xavija i Iniestu, a Ronaldo iza sebe nema nekog slicnog.
- muhafuca
#6525 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Hvala Bogu da su ljudi poceli ovo kontatitodd_smith wrote:ako cemo iskreno o Ronaldovim slobodnjacima, udje mu samo 1 od fakticki 30-40 pokusaja
Ronaldo je ogroman potrosac prilika za razliku od Messi-ja
Ronaldo ce u situaciji kad moze asistirati ili opucati uvijek prije opucati
dok je kod Messija obratna situacija - i opet da isti ili priblizan broj golova kao i Ronaldo
prednost Ronalda u odnosu na Messija sto se tice klubova koji bi
ih eventualno kupili je sto Ronaldo puno vise radi na kreiranju brenda
(koji prodaje dresove i
ostale gluposti)
ali fudbalski receno Messi je bolji