Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#6501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoce da dodjeli samar CIPu, da ne ostavi tracak sumnje da su pristrasni igraci 
-
miki.ba
#6502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro šta je uradio, zna li to neko objasniti, šta to zanči???Chmoljo wrote:ne znam šta bih ti rekao... više bih volio da je Sud to odradio po PS-u i da je ispalo, bar za javnost, da je kriza prevaziđena domaćim snagama...plain vanilla wrote:
vidjet cemo sutra ima li tekst veze sa RL
al ako jeste, sigurno je OHR imao debeo razlog za ovaj potez... ne znam da li je Inzko u cijelom svom mandatu uradio išta konkretnije od ovoga? pod uslovom da ovo nije patka, dakako.
- Ridjobrki
#6503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima smisla ali pogubna stvar je što djelovanjem propagande pod Miletovom šapom Banjalučani danas već imaju percepciju Bošnjaka kao žestoko radikalizirane bradate horde koja je tu nedavno pala sa nebesa da pije krv srpskom narodu i vjekovnoj majci Republici Srpskoj, to je malo problematično. A Banjalučani su još najprosvjećeniji dio RS, kakva je percepcija kad se malo odmakne od BL...draganbl wrote: Banjalučani se bošnjačke radikalizacije plaše, a Dodiku ona ne treba, jer i bez "nove bošnjačke radikalizacije" Dodik pronalazi dovoljno argumenata da zadrži vlast. To je suština mojih postova.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
znači da su neki drugi krivi za krizu, a ne Platformaši. oni koji ne znaju raditi svoj posao, preciznije, koji su se ludi pravili sve vrijeme... a koji su, navodno, trebali biti objektivni.miki.ba wrote:
Pa dobro šta je uradio, zna li to neko objasniti, šta to zanči???
dakako, ako nije patka
- vee-jay
#6505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
falio nam je tvoj glas u diskusijidraganbl wrote:Dodik i sada kaže "jesam vam reko". Ne mora se čekati nikakva nova radikalizacija stanja. Znajući narod koji ovdje živi, mislim da je potpuno dovoljno da kaže: Eto vidite šta su uradili u Federaciji, vidite li šta radi SDP, podmeće Hrvatima, pa se onda malo uhvati vehabija i onog Čauševića, pa onda se pozove na Dejton, pa onda kako u Sarajevu hoće da ukinu RS, pa konstatuje kako BiH ne funkcioniše, kako Federacija ne funkcioniše i to je sasvim dovoljno. A nisam nabrojao ni 10% onoga šta on govori kada krene "jesam vam reko". Naravno, Dodik neće reći da je on kriv za barem pola stvari od nabrojanih.Chmoljo wrote:pa dragane, ovdje sigurno niko ne govori o običnom čovjeku. i kada se kaže "Banja Luka" ne misli se na običnog čovjeka, nego onog smrada što tarabi Željkudraganbl wrote: Možda se malo nekulturno uključujem u raspravu, ali mi je zasmetala konstatacija da se u Banjaluci priželjkuje bošnjačka radikalizacija. Mislim da je stanje potpuno suprotno, Srbi se jako plaše bošnjačke radikalizacije i mnogi Dodikovi nerazumni potezi i nailaze na podršku upravo zbog toga što Dodik plaši narod "bošnjačkom radikalizacijom". Druga je stvar što Dodikovi potezi (ruku na srce više bombastične izjave nego konkretni potezi) mogu potpomoći radikalizaciji.![]()
![]()
znači, Dodik je taj koji priželjkuje radikalizaciju, jer tada nije potrebno da laje i provocira, nego samo da kaže istraumiranom čovjeku - jesam vam reko?
Zbog toga nisam siguran da on želi dalju "bošnjačku radikalizaciju", već je stanje već takvo da se on na nju i sada može pozvati u svakom trenutku.
-
miki.ba
#6506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Chmoljo wrote:znači da su neki drugi krivi za krizu, a ne Platformaši. oni koji ne znaju raditi svoj posao, preciznije, koji su se ludi pravili sve vrijeme... a koji su, navodno, trebali biti objektivni.miki.ba wrote:
Pa dobro šta je uradio, zna li to neko objasniti, šta to zanči???
dakako, ako nije patka
Da li to zanči odbijeno bez prava žalbe??
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa tekst jeste rekla-kazala, ali sto kazes, bolje bi bilo da Ustavni sud odradi to, pa sta bude..Chmoljo wrote:ne znam šta bih ti rekao... više bih volio da je Sud to odradio po PS-u i da je ispalo, bar za javnost, da je kriza prevaziđena domaćim snagama...plain vanilla wrote:
vidjet cemo sutra ima li tekst veze sa RL
al ako jeste, sigurno je OHR imao debeo razlog za ovaj potez... ne znam da li je Inzko u cijelom svom mandatu uradio išta konkretnije od ovoga? pod uslovom da ovo nije patka, dakako.
iako, i da Sud donese po njih losu odluku, oni bi negirali objektivnost Suda
- Chmoljo
#6508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
odbijeno šta? CIK uopšte nije bio nadležan i petljao se u stvari koje nisu u njegovom domenu.miki.ba wrote:
- Chmoljo
#6509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ah, negiraju oni i ovu zemlju...plain vanilla wrote:
pa tekst jeste rekla-kazala, ali sto kazes, bolje bi bilo da Ustavni sud odradi to, pa sta bude..
iako, i da Sud donese po njih losu odluku, oni bi negirali objektivnost Suda
- draganbl
#6510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije tačno to što si napisao. Većina ljudi se teško identifikuje sa političkim stavovima koji dolaze iz Sarajeva, jer ne vide nikakvu korist od ukidanja RS-a. Nasuprot tome, ja ne vidim nikakvu korist ni u opstanku RS-a. Ipak, činjenica jeste da će narod prije prihvatiti lošu izvjesnost nego bilo kakvu neizvjesnost, koja bi ih dočekala pričom o ukidanju RS-a.Ridjobrki wrote:Ima smisla ali pogubna stvar je što djelovanjem propagande pod Miletovom šapom Banjalučani danas već imaju percepciju Bošnjaka kao žestoko radikalizirane bradate horde koja je tu nedavno pala sa nebesa da pije krv srpskom narodu i vjekovnoj majci Republici Srpskoj, to je malo problematično. A Banjalučani su još najprosvjećeniji dio RS, kakva je percepcija kad se malo odmakne od BL...draganbl wrote: Banjalučani se bošnjačke radikalizacije plaše, a Dodiku ona ne treba, jer i bez "nove bošnjačke radikalizacije" Dodik pronalazi dovoljno argumenata da zadrži vlast. To je suština mojih postova.
-
miki.ba
#6511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni se ćini kakvu god odluku bilo ko donese da ce Ćova nastaviti srati o nelegitimitetu platformaša i da će nastaviti sastanćiti s Dodom.Chmoljo wrote:odbijeno šta? CIK uopšte nije bio nadležan i petljao se u stvari koje nisu u njegovom domenu.miki.ba wrote:
- Ridjobrki
#6512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Chmoljo wrote:odbijeno šta? CIK uopšte nije bio nadležan i petljao se u stvari koje nisu u njegovom domenu.miki.ba wrote:
Čovječe u kojem qrtzu ova država... Skontaj ti da faking izborna komisija koja bi trebala biti creme de la creme poznavaoca prava i procedure stampedom gazi u nešto po čemu bi Ustavni sud hodao kao po jajima! Razuman čovjek koji zna kako stvari hodaju ne može pojmiti avanturizam u koji su se oni s takom lakoćom upustili. To je toliko van pameti da je to neopisivo, to je jedan skandal planetarni!!!
Kod nas je sve normalno pa i to da mediji umjesto da to razapnu, što je dužnost medija, na sva zvona udare... Ma mrsko mi i završiti rečenicu koliko je to sve idiotski i poremećeno...
- Chmoljo
#6513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
this is free country...miki.ba wrote:
Meni se ćini kakvu god odluku bilo ko donese da ce Ćova nastaviti srati o nelegitimitetu platformaša i da će nastaviti sastanćiti s Dodom.
- madner
#6514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tacno ALI, to je meni samo validacija da se nesto promjenilo i da nisu svi isti. Ne rade se ovakve stvari i ne vezu se zastave tih likova zbog zajebancije. Sem toga, ljepo je vidjeti na cemu smo.Ridjobrki wrote:Chmoljo wrote:odbijeno šta? CIK uopšte nije bio nadležan i petljao se u stvari koje nisu u njegovom domenu.miki.ba wrote:
Čovječe u kojem qrtzu ova država... Skontaj ti da faking izborna komisija koja bi trebala biti creme de la creme poznavaoca prava i procedure stampedom gazi u nešto po čemu bi Ustavni sud hodao kao po jajima! Razuman čovjek koji zna kako stvari hodaju ne može pojmiti avanturizam u koji su se oni s takom lakoćom upustili. To je toliko van pameti da je to neopisivo, to je jedan skandal planetarni!!!
Kod nas je sve normalno pa i to da mediji umjesto da to razapnu, što je dužnost medija, na sva zvona udare... Ma mrsko mi i završiti rečenicu koliko je to sve idiotski i poremećeno...
- Chmoljo
#6515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jah, samo pazi da te ne proglase SDP-ovcemRidjobrki wrote:
ali druže moj, kao što vidiš, tako ti kod nas stvari funkcionišu. i zato je meni žao onih ljudi koji se upinju u principijelnost, koju je teško ostvariti u mjesnoj zajednici, a ne na nekom višem nivou. faking izborna komisija je 'ladno pustila one neregularne listiće
i pored toga, čovjeku je bogda falila... šta bi? ništa. preselila se priča u Federaciju. kažu 10% neregularnih i niko nije za to odgovarao? a broj više nego dovoljan da odluči pobjednika izbora...
ja znam na kojem su se ho-ruk principu pravile te komisije, i posmatrači... tragedija, malo je reći
ali niko danas ni slova o tome...
e da... skontaj o onom što se ne vidi
- Ridjobrki
#6516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, nego nije tačna perspektiva iz koje ti pišeš. Nažalost. Ti pišeš iz perspektive obrazovanog i pismenog čovjeka sklonog razmišljanju svojom glavom, vjerovatno čitaš e-novine i buku, gledaš atv, izlaziš u dfk, u životu si bio dalje od Doboja i krećeš se u krugu ljudi koji su ti slični. Sorry, druže, ali ti nisi tipičan baš kao ni ja, Chmoljo i ostala ekipa koji se sklonimo na forum u potrazi za smislom, normalnom i zdravom komunikacijom i dijalogom.draganbl wrote:Nije tačno to što si napisao. Većina ljudi se teško identifikuje sa političkim stavovima koji dolaze iz Sarajeva, jer ne vide nikakvu korist od ukidanja RS-a. Nasuprot tome, ja ne vidim nikakvu korist ni u opstanku RS-a. Ipak, činjenica jeste da će narod prije prihvatiti lošu izvjesnost nego bilo kakvu neizvjesnost, koja bi ih dočekala pričom o ukidanju RS-a.Ridjobrki wrote:Ima smisla ali pogubna stvar je što djelovanjem propagande pod Miletovom šapom Banjalučani danas već imaju percepciju Bošnjaka kao žestoko radikalizirane bradate horde koja je tu nedavno pala sa nebesa da pije krv srpskom narodu i vjekovnoj majci Republici Srpskoj, to je malo problematično. A Banjalučani su još najprosvjećeniji dio RS, kakva je percepcija kad se malo odmakne od BL...draganbl wrote: Banjalučani se bošnjačke radikalizacije plaše, a Dodiku ona ne treba, jer i bez "nove bošnjačke radikalizacije" Dodik pronalazi dovoljno argumenata da zadrži vlast. To je suština mojih postova.
Da se razumijemo, ovo što ti iznosiš jesu činjenice. Ali za tebe. Odi na... Ne moraš daleko, npr na Lauš pa ćeš vidjeti da ono što sam napisao ipak i nije toliko netačno.
- ultima_palabra
#6517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma kakav creme de la creme... pa pročitaj biografije članova, da li ti izgledaju kao ljudi sposobni da tumače Ustav FBiH? Ne treba ih olako pustiti, zbog ovih nebuloza treba neko krivično zaplatiti.Ridjobrki wrote:Chmoljo wrote:odbijeno šta? CIK uopšte nije bio nadležan i petljao se u stvari koje nisu u njegovom domenu.miki.ba wrote:
- Ridjobrki
#6518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odluka starog austrijskog majorizatora Inzka neće biti kompletna ako ne bude sadržavala sankcije ovoj malignoj nakupini diletanata.ultima_palabra wrote:Ma kakav creme de la creme... pa pročitaj biografije članova, da li ti izgledaju kao ljudi sposobni da tumače Ustav FBiH? Ne treba ih olako pustiti, zbog ovih nebuloza treba neko krivično zaplatiti.Ridjobrki wrote: Čovječe u kojem qrtzu ova država... Skontaj ti da faking izborna komisija koja bi trebala biti creme de la creme poznavaoca prava i procedure stampedom gazi u nešto po čemu bi Ustavni sud hodao kao po jajima! Razuman čovjek koji zna kako stvari hodaju ne može pojmiti avanturizam u koji su se oni s takom lakoćom upustili. To je toliko van pameti da je to neopisivo, to je jedan skandal planetarni!!!
- draganbl
#6519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ću opet reći da nisi u pravu. Obrazovan i pismen jesam, e-novine smatram katastrofalno lošim portalom, ne dopada mi se nihov pljuvački stil a često ni stavovi koje iznose...Ridjobrki wrote:
Ne, nego nije tačna perspektiva iz koje ti pišeš. Nažalost. Ti pišeš iz perspektive obrazovanog i pismenog čovjeka sklonog razmišljanju svojom glavom, vjerovatno čitaš e-novine i buku, gledaš atv, izlaziš u dfk, u životu si bio dalje od Doboja i krećeš se u krugu ljudi koji su ti slični. Sorry, druže, ali ti nisi tipičan baš kao ni ja, Chmoljo i ostala ekipa koji se sklonimo na forum u potrazi za smislom, normalnom i zdravom komunikacijom i dijalogom.
Da se razumijemo, ovo što ti iznosiš jesu činjenice. Ali za tebe. Odi na... Ne moraš daleko, npr na Lauš pa ćeš vidjeti da ono što sam napisao ipak i nije toliko netačno.
Alternativnu televiziju ne gledam, dosadni su mi, ne izlazim ni po klubovima, ali to uostalom i nema nikakve veze sa mojim postovima. Nije tačno da Banjalučani Bošnjake smatraju "radikaliziranim bradatim hordama". Mislim da se možemo zadržati na tome da ih generalno ne vole, ali ta propaganda "pijenja krvi srpskom narodu" je na sreću nestala negdje po završetku rata.
- Komrad
#6520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da skratimo ... boli koga u banja luci neka stvar za Bosnjake i sta bosnjaci misle.. generalno nas ne volite ... a ne volimo ni mi vas... dakle govorimo opcenito ... svi mi imamo neke zajednicke probleme... Posao prije svegadraganbl wrote: Ja ću opet reći da nisi u pravu. Obrazovan i pismen jesam, e-novine smatram katastrofalno lošim portalom, ne dopada mi se nihov pljuvački stil a često ni stavovi koje iznose...
Alternativnu televiziju ne gledam, dosadni su mi, ne izlazim ni po klubovima, ali to uostalom i nema nikakve veze sa mojim postovima. Nije tačno da Banjalučani Bošnjake smatraju "radikaliziranim bradatim hordama". Mislim da se možemo zadržati na tome da ih generalno ne vole, ali ta propaganda "pijenja krvi srpskom narodu" je na sreću nestala negdje po završetku rata.
iste nas brige muce... i to je to
- madner
#6521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U cije ime vi sad govorite?Komrad wrote:Da skratimo ... boli koga u banja luci neka stvar za Bosnjake i sta bosnjaci misle.. generalno nas ne volite ... a ne volimo ni mi vas... dakle govorimo opcenito ... svi mi imamo neke zajednicke probleme... Posao prije svegadraganbl wrote: Ja ću opet reći da nisi u pravu. Obrazovan i pismen jesam, e-novine smatram katastrofalno lošim portalom, ne dopada mi se nihov pljuvački stil a često ni stavovi koje iznose...
-
Nass
#6522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj, ako se sutra potvrdi ovo za OHR, bice super..... onda bi se mogla ostvariti ona prognoza fra Luke da ce iz ove bitke proizaci neka bolja buducnost za sve nas.....
Ali necu biti preveliki optimista, cekam do sutra
P.S. samo da dodam, kad malo razmislim, ovo zaista djeluje vrlo malo vjerovatno. Tako da cemo najvjerovatnije cekati Sud BiH.
Ali necu biti preveliki optimista, cekam do sutra
P.S. samo da dodam, kad malo razmislim, ovo zaista djeluje vrlo malo vjerovatno. Tako da cemo najvjerovatnije cekati Sud BiH.
Last edited by Nass on 28/03/2011 01:01, edited 1 time in total.
-
Nass
#6523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro kazes, madner.... u moje nisu.madner wrote:U cije ime vi sad govorite?Komrad wrote:Da skratimo ... boli koga u banja luci neka stvar za Bosnjake i sta bosnjaci misle.. generalno nas ne volite ... a ne volimo ni mi vas... dakle govorimo opcenito ... svi mi imamo neke zajednicke probleme... Posao prije svegadraganbl wrote: Ja ću opet reći da nisi u pravu. Obrazovan i pismen jesam, e-novine smatram katastrofalno lošim portalom, ne dopada mi se nihov pljuvački stil a često ni stavovi koje iznose...
- madner
#6524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi nije ni mene pitao 
- draganbl
#6525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vjerovatno je istina to što si napisao, mada sebe lično isključujem iz generalizacija (lako se to iz mojih postova može vidjeti). Takođe, ne bih toj činjenici da se narodi ne vole ni davao neki veliki značaj jer to nije ni bitno. Ne vole se ni pripadnici istog naroda koji recimo potiču iz različitih sredina, ili imaju drugačije interese.Komrad wrote:Da skratimo ... boli koga u banja luci neka stvar za Bosnjake i sta bosnjaci misle.. generalno nas ne volite ... a ne volimo ni mi vas... dakle govorimo opcenito ... svi mi imamo neke zajednicke probleme... Posao prije svegadraganbl wrote: Ja ću opet reći da nisi u pravu. Obrazovan i pismen jesam, e-novine smatram katastrofalno lošim portalom, ne dopada mi se nihov pljuvački stil a često ni stavovi koje iznose...
Međutim, stalno se vrtimo oko iste stvari. Politike čitavih stranaka, a ponajviše onih koje pobjeđuju na izborima se baziraju na pljuvanju po drugima. Znači, stranka ne dolazi na vlast zbog toga što nudi plan izlaska iz krize, plan zapošljavanja, konkretne planove za poboljšanje standarda, stanja u zdravstvu, školstvu, policiji, vojsci, carini, već se sve svodi na parolu, glasaj za nas da ne bi oni drugi pobijedili. I tu mislim na sve podjednako.