The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
r_faruk

#6501 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

vise se niko ne brine hoce li nastradati od walker-a... sada su ljudi glavni problem....
Tomahawk11
Globalni moderator

#6502 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

I vi se svemu cudite. Pa nije ni Negan i njegova ekipa pali s neba. Trebalo je vremena da okupi toliko ljudstvo. Ko zna, mozda nije bio u tom reonu.
A trebalo je vremena da se i razidje oblak walkera. Ne kontam zasto se sve pokusava objasniti kao nelogicno, nemoguce. Ako vec potezemo pricu o Neganu i Aleksandriji, valjda bi trebao presresti Ricka i njegove kad su dolazili....sto ce reci da u to vrijeme to nije bila njegova teritorija ;-)
madridist

#6503 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Meni je ova sezona bila odlicna.
Ovaj kraj sa misterioznim ubistvom su mogli preskociti al ok.
Cekaju nas mnoge bitke .
sizifinho

#6504 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

to je i cilj serije
last mohicans

#6505 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

turbofolk wrote:
oskarboy wrote:toliko aleksandrija postoji a niko od neganovih ranije da je zauzme
Dobro primjećeno. U ovoj polusezoni smo saznali da je daleko veći broj ljudi preživio apokalipsu, nego li se to činilo s početka serijala. Tolika Antlanta, pa nigdje žive duše, a sad odjednom.. Više živih nego walkera
I meni je taj momenat zasmetao.Kako se to za sada ne sretaše u velikoj mjeri.Tolike obilaske i potrage za hranom i ljudima su imali, da ni nakog ne naletise (izuzev Isusa,Daryl na motoriste i Žuću u šumi).
Imati onoliku armadu (Negan) a da se nisu sreli je wtf.
Sad se pojavljuju i vitezovi okruglog stola. Ni manje ni vise na konjima. Očito su ih Isusovi ljudi dobro nasukali sa brojem Neganovih ljudi ili su i oni fakat smatrali da ih ima samo u onoj fabrici, šta li vec.
Stvarno postaje bezeze bez walkera, iako su ih vecinu odvukli, postadoše ljudi jedni drugima najveci problem, ne apokalipsa i setači.
dale cooper

#6506 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Ako bi ova serija pratila neku real world logiku, onda je Negan trebao smaknuti Ricka. Prvo što je
vođa i najopasniji čovjek u grupi, a drugo što bi njegova smrt na duže vrijeme demoralisala i skršila otpor
među Rickovim ljudima. A realno gledajući Rick je svojim potezima u drugom dijelu sezone zaslužio
da dobije sa Lucille preko glave. :mrgreen: On je glavni krivac što se čitava grupa našla u ovom sranju jer
je bio previše samopouzdan, arogantan i sa očajno lošom procjenom neprijatelja i opasnosti
koju donosi Neganova grupa. Ali ne očekujem neke takve poteze sa mudima od producenata
jer je Rick protagonist i stripa i serije i sumnjam da bi se usudili na jedan tako drastičan potez.
A u ovoj grupi i nema nikoga ko bi zaista mogao biti vođa i zamjena za njega.
simonese

#6507 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by simonese »

stapicem ih Morganee
dale cooper

#6508 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

I još moram dodati da je Andrew Lincoln odlično dočarao sav očaj i beznadežnost situacije u kojoj
se nalazi i cijela grupa a posebice on kao njen vođa i kao čovjek koji je shvatio svu težinu one Neganove
opaske "moment you realize you don't know shit" :evil: :mrgreen:
Jack Be Nimble

#6509 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Moj glavni problem sa serijom jos od 4-5 sezone sto zombiji padaju u drugi plan. A tako i same licnosti. Prije mi se ledila krv gledajuci epizode, pricu o zombijima i kraju svijeta. Pratio sam razvoj svih tih ljudi ciji je normalni zivot prestao preko noci (mnogo me asociralo na nas zivot i rat). Mislim da su se sami producenti izgubili u prici i neznaju sta je poenta serije. Strah walkera ili ljudi?

A mozda pokusavaju da razvlace seriju ko jufku i ne brinu puno o tome sto je pocela da puca na par mjesta.
dale cooper

#6510 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Jack Be Nimble wrote:Moj glavni problem sa serijom jos od 4-5 sezone sto zombiji padaju u drugi plan. A tako i same licnosti. Prije mi se ledila krv gledajuci epizode, pricu o zombijima i kraju svijeta. Pratio sam razvoj svih tih ljudi ciji je normalni zivot prestao preko noci (mnogo me asociralo na nas zivot i rat). Mislim da su se sami producenti izgubili u prici i neznaju sta je poenta serije. Strah walkera ili ljudi?

A mozda pokusavaju da razvlace seriju ko jufku i ne brinu puno o tome sto je pocela da puca na par mjesta.
Nemam ja puno problema sa time. Ovo što se sada dešava je logičan slijed nakon raspada civilizacije i uređenog sistema
života. I poenta priče nije nimalo svijetla jer upućuje na to da se u bilo kojem scenariju raspada civilizacije ljudi okreću
primalnim instiktima i divljaštvu da bi preživjeli. Na neki način priča je od samog početka vezana za to, zombi apokalipsa
je samo jedan od mogućih scenarija apokalipse, iako naravno jako privlačan gledaocima. Osim toga nije nelogično da se horde
zombija prorjeđuju zbog neminovnog truljenja mesa. Naletio sam negdje na usporedbe zombija iz sezona u sezonu i primjeti se
da i sami producenti aludiraju na tu činjenicu suptilno mijenjajući izgled i boju zombija da bi prikazali njihov postepeni raspad.
I mislim da na sam naziv serije The Walking Dead treba gledati dvojako, da se odnosi i na zombije kao i na preživjele.
Jer su i oni sami "hodajući mrtvaci" zbog virusa koji nose u sebi ali i zbog nesigurnog svijeta punog drugih opasnosti u kojem
trenutno žive i zbog kojih u bilo kojem momentu mogu umrijeti. Sada će se sve više svoditi na puko preživljavanje do konačnih
dana čovječanstva. Nije li to upravo i poenta neke (bilo koje) apokalipse? Kraj za čovječanstvo?
Pandakonda

#6511 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jack Be Nimble wrote:Moj glavni problem sa serijom jos od 4-5 sezone sto zombiji padaju u drugi plan. A tako i same licnosti. Prije mi se ledila krv gledajuci epizode, pricu o zombijima i kraju svijeta. Pratio sam razvoj svih tih ljudi ciji je normalni zivot prestao preko noci (mnogo me asociralo na nas zivot i rat). Mislim da su se sami producenti izgubili u prici i neznaju sta je poenta serije. Strah walkera ili ljudi?

Autor walking dead-a je rekao da je poenta serije život i ponašanje ljudi u haosu i šta su sve spremni uradit da prežive, rekao je da nikad neće bit otkriven uzrok virusa tako da taj scenario odmah prekriži. Frank Darabont je dobio otkaz na mjesto reditelja upravo zbog toga jer se fokusirao na to (to su bile one epizode ako se sjećaš kad idu u onaj centar kad im doktor objasni šta virus radi). Jednostavno autor walking dead-a smatra da su zombiji tu samo kao dodatak i glavna je tema je život u tome.

Upravo zbog tog su napravili drugu seriju Fear The Walking Dead gdje imaš taj dio kako se svijet polako raspao i kako im se život odjednom okrenuo, tako da ako te taj dio zanima obavezno pogledaj.
Korisničkoime

#6512 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Korisničkoime »

dale cooper wrote:Ako bi ova serija pratila neku real world logiku, onda je Negan trebao smaknuti Ricka. Prvo što je
vođa i najopasniji čovjek u grupi, a drugo što bi njegova smrt na duže vrijeme demoralisala i skršila otpor
među Rickovim ljudima. A realno gledajući Rick je svojim potezima u drugom dijelu sezone zaslužio
da dobije sa Lucille preko glave. :mrgreen: On je glavni krivac što se čitava grupa našla u ovom sranju jer
je bio previše samopouzdan, arogantan i sa očajno lošom procjenom neprijatelja i opasnosti
koju donosi Neganova grupa. Ali ne očekujem neke takve poteze sa mudima od producenata
jer je Rick protagonist i stripa i serije i sumnjam da bi se usudili na jedan tako drastičan potez.
A u ovoj grupi i nema nikoga ko bi zaista mogao biti vođa i zamjena za njega.
Ne baš ako hoćeš da ta grupa ljudi radi za tebe u smislu da ti daje pola od svega, ako je grupa bolje organizovana, bolje vođena više će i da pribavi time će i tvoja polovina da bude veća uostalom i sam Negan je samouvjeren lik, nije mu ovo prvi put da takvo nešto radi, vjerovatno je na isti i sličan način slomio otpor ko zna koliko grupa i grupica pa konta slomit ću i ovu uostalom ja sam apsolutno nadmoćan i brojčano i oružijem i svim mogućim. Ali ... sve se vraća sve se plaća osveta će biti brutalna i krvava (nadam se).
Nije baš zaslužio Ricku je jasno da će kad tada likovi početi ucjenjivati i njih kao što su i Hilltop, već je bilo susreta između Rickovih i Neganovih ljudi i ovi su bili jasni šta hoće, hoće sve i da im se pokaže gdje budu. Jasno je ko dan da su likovi opasnost i da Aleksandrija neće biti iznimka eh sad bolje ih iznenadit uhvatit na prepad i porokat konta Rick. Međutim jest pojeo govno što nije bolje izvidio i utvrdio s kim ima posla do sada je pobio sigurno 20-25 Neganovih ljudi a oni i nisu baš nešto oslabili, tako da je izvidio i utvrdio s kim ima posla vjerovatno bih drugčije postupao.
strong69

#6513 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by strong69 »

I u zadnoj epizodi i zadnjoj sceni sljedeće sezone bice nejasno sta se desilo sa Neganom pa cemo cekati februar i prvu epizodu osme sezone da to saznamo :D

Znaci, this time next year
Tomahawk11
Globalni moderator

#6514 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

strong69 wrote:I u zadnoj epizodi i zadnjoj sceni sljedeće sezone bice nejasno sta se desilo sa Neganom pa cemo cekati februar i prvu epizodu osme sezone da to saznamo :D

Znaci, this time next year
Valjda je na polusezoni pauza....osma bi trebala biti tek nekad dogodine :D
IcedMFEarth

#6515 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Cliffhanger je tu ja mislim da bi taj momenat pokrenuo buduca desavanja, dakle sedmu sezonu. Da nije bilo cliffhangera akcenat bi bio samo na shock efekat ubistva nekog od likova i bilo bi prezaljeno i zaboravljeno do sedme sezone.
bingov buraz

#6516 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

Ulazem 6 marki da je Abraham rahmetlija.Prica u kamperu sa onom njegovom da je spreman za djecu vuce na to.

Ocekivao sam da ce Rick morati izabrati ko ce umrijeti tako da sam valjda veci psiho od Negana :mrgreen:
Korisničkoime

#6517 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Korisničkoime »

bingov buraz wrote:Ulazem 6 marki da je Abraham rahmetlija.Prica u kamperu sa onom njegovom da je spreman za djecu vuce na to.

Ocekivao sam da ce Rick morati izabrati ko ce umrijeti tako da sam valjda veci psiho od Negana :mrgreen:
Pratim tvojih 6 KM i kažem da je Megie zaginula, prvo ubio trudnu ženu i dijete nakon toga nema toga ko bi bio na njegovoj strani, mržnja publike i onog dijela kojem Rick i ekipa idu na živce je zagarantovana, drugo Rick će imati dodatni motiv za brutalnu i krvavu osvetu šta god da uradi prolazit će kod publike koliko god bilo loše, pogano i prljavo jer će tako da osveti trudnu ženu i dijete, treće otvaraju se odnosi na relaciji Glenn - Rick u smislu da bi Glenn mogao da krivi Ricka za pogibiju jer je sukob bio u prvom planu njegova ideja a svi znamo koliko TWD voli međuljudske odnose, četvrto razgovor Ricka i Megie u kamperu, kako mu vjeruje, kako se uzda u njega, on njoj obećaje kako će sve biti uredu taj neki odnos povjerenja i zaštite u kojem je Rick zakazao značit će dodatni motiv za osvetu kao što bi mogao biti i opravdanje ako Rick skroz pukne i započne rat do zadnjeg čovjeka iako nema skoro pa nikakve izglede. Smrt Megie otvara scenaristima mali milion mogućnosti.
Kako god već sam jednom rekao ja samo očekujem brutalnu i krvavu osvetu dok se ide u tom pravcu ja zadovoljan.
Pandakonda

#6518 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ma saznat će se odma u prvoj epizodi iduće sezone ko je krepao, barem je glumac Negana tako rekao :
When Season 7 kicks off it’s going to pick up right where we left off last night.
Sudeći po ovom audiu Glenn je krepo.

http://carl-greyems.tumblr.com/private/ ... ypi1v88mdc
Tyke

#6519 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Korisničkoime wrote:
bingov buraz wrote:Ulazem 6 marki da je Abraham rahmetlija.Prica u kamperu sa onom njegovom da je spreman za djecu vuce na to.

Pratim tvojih 6 KM i kažem da je Megie zaginula, prvo ubio trudnu ženu i dijete nakon toga nema toga ko bi bio na njegovoj strani, mržnja publike i onog dijela kojem Rick i ekipa idu na živce je zagarantovana, drugo Rick će imati dodatni motiv za brutalnu i krvavu osvetu šta god da uradi prolazit će kod publike koliko god bilo loše, pogano i prljavo jer će tako da osveti trudnu ženu i dijete, treće otvaraju se odnosi na relaciji Glenn - Rick u smislu da bi Glenn mogao da krivi Ricka za pogibiju jer je sukob bio u prvom planu njegova ideja a svi znamo koliko TWD voli međuljudske odnose, četvrto razgovor Ricka i Megie u kamperu, kako mu vjeruje, kako se uzda u njega, on njoj obećaje kako će sve biti uredu taj neki odnos povjerenja i zaštite u kojem je Rick zakazao značit će dodatni motiv za osvetu kao što bi mogao biti i opravdanje ako Rick skroz pukne i započne rat do zadnjeg čovjeka iako nema skoro pa nikakve izglede. Smrt Megie otvara scenaristima mali milion mogućnosti.
Kako god već sam jednom rekao ja samo očekujem brutalnu i krvavu osvetu dok se ide u tom pravcu ja zadovoljan.
A i ona bombasticna najava finala i kako su glumci povracali kad su citali scenarij upucuje da bi moglo biti to - Negan roknuo trudnu Meg i dokazao koliki je bolesnik i spreman na sve. Ujedno i kompenzacija svih Glenovih zivota, kad se vec toliko opires jazavac jedan i neces odapnes, e sad ces jos vise prihicki klonuti i kriviti sebe za sve i svasta. :D
turbofolk

#6520 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Eh pročitah zanimljiv komentar na jubitubiju:
:lol: :lol: :lol:

Maybe Negan won't kill anyone because every life is precious

Lik koji je napiso ima Morgana na avataru 
Logovan

#6521 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

turbofolk wrote:Eh pročitah zanimljiv komentar na jubitubiju:
:lol: :lol: :lol:

Maybe Negan won't kill anyone because every life is precious

Lik koji je napiso ima Morgana na avataru 
:lol: :lol: :lol: :lol:
ExNihilo

#6522 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Bilo bi zanimljivo vidjeti Neganovu reakciju dok mu Morgan prosipa new age filozofiju. :D
cyprus

#6523 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Ja mislim da bi producenti sad trebali otvoriti poll i da fanovi glasaju koga hoće da izbace :mrgreen:
r_faruk

#6524 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

glasam za glena i gospoju mu zajedno...
Dr Kova

#6525 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Dr Kova »

ExNihilo wrote:Bilo bi zanimljivo vidjeti Neganovu reakciju dok mu Morgan prosipa new age filozofiju. :D
:lol: :lol: :thumbup:
Post Reply