Pedja Kojovic wrote:madner
Prica o tzv."porezu na kucne ljubimce" je nasa greska, u smilsu, da je na press konferenciji upotrebljena rijec porez i da nije objasnjeno na sta se precizno misli. Dakle, do nas je jer smo to pogresno iskomunicirali.
Ono sto smo mislili reci je sljedece:
Vlasnici pasa bi trebali biti obavezni da prilikom kupovine/usvajanja psa kupe markicu/plocicu (koja se stavlja na ogrlicu)
, neku vrste takse, koji bi novac bio upotrebljen za registar pasa, cjepljenje, odrzavanje cistoce u parkovima( recimo, kutijice sa plasticnim kesicama za kupljenje fecesa, itd).
p.k.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- rimac
#6501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- madner
#6502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Rijec porez je zapravo sasvim ispravna, ako se naplacuje vise da se financiraju stvari koje nisu dio usluge.
-
Pedja Kojovic
#6503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner
Slazem se sa vecinom primjedbi.
Mislim da nismo trebali(niti je to bila namjera na press konferenciji o azilima) izaci sa tim prijedlogom prije nego smo ga finalizirali.(Pressica se pomalo pretvorila u "brainstorming").
U svakom slucaju razmisljamo o najboljim i najpravednijim metodama za rjesenje problema pasa i za sta god se odlucimo kao nasu politiku provjericemo kroz tribine, okrugle stolove i javnu raspravu.
p.k.
Mislim da nismo trebali(niti je to bila namjera na press konferenciji o azilima) izaci sa tim prijedlogom prije nego smo ga finalizirali.(Pressica se pomalo pretvorila u "brainstorming").
U svakom slucaju razmisljamo o najboljim i najpravednijim metodama za rjesenje problema pasa i za sta god se odlucimo kao nasu politiku provjericemo kroz tribine, okrugle stolove i javnu raspravu.
p.k.
- haubica_i_to_teshka
#6504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Poshtovani Pedja,
mozesh li se Ti licno, ili stranka koje ste clan, potruditi da se “CUDO NEVIDJENO” zvano "DEYTONSKI SPORAZUM” ili kako vec zove, stavi van snage i upotrebe ?
Pitanje postavljam u vezi teme o popisu stanovnishtva, iskreno, dosadilo mi stalno spominjanje istog, Deyton ovo, Deyton ono, skoro dvadeset godina a nishta novo.
Politicki sam totalni “amater” pa Vas molim da razumijete zashto Vas to pitam, jer ste Vi kao politicar meni jedini dostupni, bar ovako na forumu .
“Strucnjaci” i ne pomishljajte da mi odgovorite, a Vama Pedja hvala ako bar procitate ili odgovorite sa kratko DA ili NE.
Eto, toliko.
Pozz
mozesh li se Ti licno, ili stranka koje ste clan, potruditi da se “CUDO NEVIDJENO” zvano "DEYTONSKI SPORAZUM” ili kako vec zove, stavi van snage i upotrebe ?
Pitanje postavljam u vezi teme o popisu stanovnishtva, iskreno, dosadilo mi stalno spominjanje istog, Deyton ovo, Deyton ono, skoro dvadeset godina a nishta novo.
Politicki sam totalni “amater” pa Vas molim da razumijete zashto Vas to pitam, jer ste Vi kao politicar meni jedini dostupni, bar ovako na forumu .
“Strucnjaci” i ne pomishljajte da mi odgovorite, a Vama Pedja hvala ako bar procitate ili odgovorite sa kratko DA ili NE.
Eto, toliko.
Pozz
- madner
#6505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa rjesenje je zapravo krajnje jednostavno ali i izrazito nepopularno. Treba vratiti odredbu da su azili privremenog karaktera i da se psi uspavaju poslje tog perioda. Onda nece biti potrebno napraviti 60 000 mjesta gdje ce psi docekati duboku starost za pola minimalne penzije mjesecno.
Hvala za objasnjenje.
Hvala za objasnjenje.
- Dasi
#6506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ima jedno vrlo jednostavno rjesenje. Uvesti obavezno cipovanje i obaveznu sterilizaciju za "kucne" pse, naravno registrovani uzgajivaci ne bi morali starilizovati pse.Pedja Kojovic wrote:madner
p.k.
Cipovanje zbog vlasnika koji uzmu psa i poslije par mjeseci ga izbace vani. Preko cipa bi se moglo utvrditi ciji je pas i onda neodgovornog vlasnika novcano kazniti. Tu bi se mogle i namaci neke pare za azil, npr. ako je cip 20KM naplatiti ga 25KM i tu razliku prebaciti na izgradnju azila. Ja mislim da ljubitelji pasa ne bi imali nista protiv.
Sterilizacija zbog hajvana vlasnika koji pustaju pse na ulici da pare kuje i tako povecavaju broj ulicnih pasa.
Ja mislim da bi se sa ovim drasticno smanjio broj pasa na ulici.
-
Innovation
#6507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ok sterilizacija, ali sta cemo sa zubima? 
- madner
#6508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moje kerove da sterilizirate 
- Dasi
#6509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znaci bolje ih je ubijati po ulici? Ili po azilima sto ti zagovaras.madner wrote:Moje kerove da sterilizirate
http://animavet.wordpress.com/2010/02/0 ... -ljubimca/
Last edited by Dasi on 03/02/2012 14:50, edited 1 time in total.
- madner
#6510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa moje neces sigurno ubiti na ulici. Kao ni sterilizovati.
- Dasi
#6511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa tvoje nece niko ubiti na ulici ali bi ti da se drugi fataju i poslije mjesec dana ubijaju po azilima.madner wrote:Pa moje neces sigurno ubiti na ulici. Kao ni sterilizovati.
- madner
#6512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naravno, predstavljaju prijetnju meni i mojim cukama.
Nego koliko si ti skucio lutalica?
- Dasi
#6513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zivot tovg psa je vrijedniji od zivota negod drugog? Aferim.madner wrote:Naravno, predstavljaju prijetnju meni i mojim cukama.
Ja sam skucio 2. Koliko si ti, ne kupio nego udomio?
Kako su mi super likovi poput tebe, kupe rasnog cuku a ostalo bi sve pobili.
Vjerovatno si jedan od onih sto pustaju svoje rasne pse po ulici da pare kuje i onda bi da neko drugi ubija te kucice.
- madner
#6514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naravno. S tim da je moja sigurnost jos puno bitnija.
Cuke, plural.
Cuke, plural.
-
Pedja Kojovic
#6515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
haubica i to teska
BiH Ustav je samo dio tzv. dejtonskog sporazuma.
Mislim da je svima jasno da je taj Ustav prevazidjen i da su promjene neophodne.
Moglo bi se uraditi mnogo toga sto bi nasu drzavu ucinilo jeftinijom i efikasnijom.
Postoje takodje stvari za koje nema politicke volje.
Nazalost. Umjesto da se uradi ono sto se moze ide se strategijom sve ili nista.
Tako da u zadnjih deset godina imamo nista.
Kratak odgovor na vase pitanje je:
Politicke partije koje su sada na vlasti nece promjeniti "dejton".
Ako se 51% glasaca i u RS-u i u FBiH odluci da pruzi sansu nekim drugim politickim opcijama onda hoce.
p.k.
BiH Ustav je samo dio tzv. dejtonskog sporazuma.
Mislim da je svima jasno da je taj Ustav prevazidjen i da su promjene neophodne.
Moglo bi se uraditi mnogo toga sto bi nasu drzavu ucinilo jeftinijom i efikasnijom.
Postoje takodje stvari za koje nema politicke volje.
Nazalost. Umjesto da se uradi ono sto se moze ide se strategijom sve ili nista.
Tako da u zadnjih deset godina imamo nista.
Kratak odgovor na vase pitanje je:
Politicke partije koje su sada na vlasti nece promjeniti "dejton".
Ako se 51% glasaca i u RS-u i u FBiH odluci da pruzi sansu nekim drugim politickim opcijama onda hoce.
p.k.
- Dasi
#6516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I meni je moja, pa bi zato uveo zakon obaveze sterilizacije. Da vlasnici poput tebe sa svojim rasnim psima ne bi pravili potencijalne ulicne napadace.madner wrote:Naravno. S tim da je moja sigurnost jos puno bitnija.
Cuke, plural.
odosmo u off tako da stavljam . na ovu raspravu
- madner
#6517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moji rasni psi su previse skupi da bi ih ugrozavao sa bosanskim avlijanerima.
-
Pedja Kojovic
#6518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisam za ubijanje, pa ni pasa.
p.k.
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
"Elitizam i renesansa"madner wrote:Moji rasni psi su previse skupi da bi ih ugrozavao sa bosanskim avlijanerima.
Pravo na zivot svakog psa bi trebao da bude jednak. Veca, trzisna i novcana vrijednost , jednog psa ne obezvredjuje ovog drugog, koliko god on nema pedigrea niti neke kvazi trzisne vrijednosti.
Isto bi se trebalo odnositi i na ljude, sto ocito nije tako, pa se stanje i stavovi reflektuju i na odnos prema "manje vrijednim" i "vise vrijednim psima"
I da, i ja imam dva psa , oba su rasna (sticajem okolnsoti, jer po toj logici nisam ih ni nabavljao) i ne mislim da su njihova prava naglasenija jer su na trzisnoj pijaci u vrijednosti kao manji copor ovih sa ulice.
To nisu vrijednosti koje bi nas trebale voditi u rjesavanju ove , naglasene , problematike. Barem se nadam.
Edit: da ne unistavamo ovu temu o NS ,ako ima potrebe mozemo ovamo...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=125
- Dasi
#6520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izmedju ostalog i zbog toga imate moj glas a i moje porodice.Pedja Kojovic wrote:Nisam za ubijanje, pa ni pasa.
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
USVAJANJE ENTITETSKIH OZNAKA NA LIČNIM KARTAMA JE OPASAN KORAK NAZAD
Naša stranka osuđuje sramnu odluku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da podrži izmjene Zakona o ličnoj karti državljana BiH kojim se omogućilo da unošenje entitetskog državljanstva na ličnu kartu.
Član I tačka 7. Ustava BiH definira postojanje entitetskog državljanstva isključivo u kontekstu državljanstva Bosne i Hercegovine i izražaj je njenog unutrašnjeg administrativnog uređenja.
"Ne samo da se isticanjem entitetskog državljanstva na ličnoj karti podriva pravni kontinuitet Bosne i Hercegovine kao međunarodno priznate države od 1992. godine, već se na ovaj način institucionalizira i segregacijska, antigrađanska politika u kojoj nema mjesta za one koji se ne žele određivati vjerski, etnički ili entitetski. Ovo je veliki i opasan korak nazad na našem putu u Evropu", izjavio je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.
"Ovo je ustupak i kompromis politikama koje imaju za cilj dalju razgradnju državnog identiteta Bosne i Hercegovine." naglasio je Dino Mustafić, član Predsjedništva Naše stranke.
- veljaca
#6522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pitanje za P.K. :-LIBERO- wrote:USVAJANJE ENTITETSKIH OZNAKA NA LIČNIM KARTAMA JE OPASAN KORAK NAZAD
Naša stranka osuđuje sramnu odluku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da podrži izmjene Zakona o ličnoj karti državljana BiH kojim se omogućilo da unošenje entitetskog državljanstva na ličnu kartu.
Član I tačka 7. Ustava BiH definira postojanje entitetskog državljanstva isključivo u kontekstu državljanstva Bosne i Hercegovine i izražaj je njenog unutrašnjeg administrativnog uređenja.
"Ne samo da se isticanjem entitetskog državljanstva na ličnoj karti podriva pravni kontinuitet Bosne i Hercegovine kao međunarodno priznate države od 1992. godine, već se na ovaj način institucionalizira i segregacijska, antigrađanska politika u kojoj nema mjesta za one koji se ne žele određivati vjerski, etnički ili entitetski. Ovo je veliki i opasan korak nazad na našem putu u Evropu", izjavio je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.
"Ovo je ustupak i kompromis politikama koje imaju za cilj dalju razgradnju državnog identiteta Bosne i Hercegovine." naglasio je Dino Mustafić, član Predsjedništva Naše stranke.
Na koje ustupke i kompromise misli vas clan Predsjednistva Nase stranje ( pretpostavljam da ste i vi kao vazan clan ove stranke upuceni u ovo ). Sta je ustupak a sta je zauzvrat dobijeno kao kompromis ?
Hvala na odgovoru ....
Veljaca
s.r.
-
Pedja Kojovic
#6523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Veljaca
Vas odgovor mozete pronaci u izjavi gospodina Tihica.
Ukratko, ustupak je dat zarad, navodne, buduce dobre saradnje.
p.k.
Vas odgovor mozete pronaci u izjavi gospodina Tihica.
Ukratko, ustupak je dat zarad, navodne, buduce dobre saradnje.
p.k.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, imam pitanje
Iako sam napisala da imate moj glas na lokalnim samo radi rješavanja pitanja azila, interesira me stvar o ko poreza na kućne ljubimce. Naime, kao vlasnik istih i ljubitelj životinja, nemam ništa protiv. A možeš li mi reći koje ćemo mehanizme kontrole istih imati, odnosno ne želim da taj porez završi kao dio plaće administraciji kad usfali para.. Hvala.
Iako sam napisala da imate moj glas na lokalnim samo radi rješavanja pitanja azila, interesira me stvar o ko poreza na kućne ljubimce. Naime, kao vlasnik istih i ljubitelj životinja, nemam ništa protiv. A možeš li mi reći koje ćemo mehanizme kontrole istih imati, odnosno ne želim da taj porez završi kao dio plaće administraciji kad usfali para.. Hvala.
-
Pedja Kojovic
#6525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
katarina kosaca
Imali smo, malo ranije, malu diskusiju o nasom prijedlogu "poreza na pse".
Porez je pogresna rijec i ja sam rekao da je nasa greska sto smo tu, do kraja nerazradjenu ideju,
iznijeli u javnost.
Jedan dio nasih aktivnih clanova se takodje bavi i zastitom zivotinja tako da je to tema o kojoj se cesto raspravlja i predlazu razlicite ideje. Jedna od njih je obaveza vlasnika da kupi markicu za svog psa a da se novac od markice iskoristi
za uvodjenje vise reda u tu oblast.
Sto se tice sudbine novca...
U ovakvim slucajevima, uvodjenje takse za rjesavanje specificnog problema, primjenit cemo isti metod kodiranja prihoda kao i kod naseg prijedloga da prodavnice moraju ponuditi kupcima izbor izmedju papirne i plasticne kese te da one ne smiju biti besplatne. Dio novca od njihove prodaje bi se upotrijebio u njihovo ukljanjanje i reciklazu.
Taj prihod je kodiran i lijeze na poseban podracun sa koga se ne moze upotrijebiti za placanje onoga sto za taj racun nije odobreno.
p.k.
Imali smo, malo ranije, malu diskusiju o nasom prijedlogu "poreza na pse".
Porez je pogresna rijec i ja sam rekao da je nasa greska sto smo tu, do kraja nerazradjenu ideju,
iznijeli u javnost.
Jedan dio nasih aktivnih clanova se takodje bavi i zastitom zivotinja tako da je to tema o kojoj se cesto raspravlja i predlazu razlicite ideje. Jedna od njih je obaveza vlasnika da kupi markicu za svog psa a da se novac od markice iskoristi
za uvodjenje vise reda u tu oblast.
Sto se tice sudbine novca...
U ovakvim slucajevima, uvodjenje takse za rjesavanje specificnog problema, primjenit cemo isti metod kodiranja prihoda kao i kod naseg prijedloga da prodavnice moraju ponuditi kupcima izbor izmedju papirne i plasticne kese te da one ne smiju biti besplatne. Dio novca od njihove prodaje bi se upotrijebio u njihovo ukljanjanje i reciklazu.
Taj prihod je kodiran i lijeze na poseban podracun sa koga se ne moze upotrijebiti za placanje onoga sto za taj racun nije odobreno.
p.k.