BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#6501 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Isti dokument ali drugi clan. To o cemu vi govorite je uvedeno da se sprijece npr. U-21 reprezentativci Brazila da kasnije zaigraju za Spaniju. Mogu oni igrati za Spaniju ali ako su imali to pravo prije nastupa za Brazil.
- samo_ti
#6502 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ja sto ste vi neki teski ljudi 
Popustite bolan vise sa tim drzavljanstvima, tipkate o njima zadnih 40 dana
Popustite bolan vise sa tim drzavljanstvima, tipkate o njima zadnih 40 dana
-
Korisničkoime
#6503 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mislim da je dovoljno da je u momentu njegovog nastupa on imao pravo na naše državljanstvo.jeza u ledja wrote:A cekaj Korisnicki nije mi jasno ovo:
De pojasni bolan. Po cemu mislis da je po statutu FIFA dovoljno da je igrac u trenutku igranja za drugu reprezentaciju mogao samo imati pravo na drzavljanstvo? Je li tvrdis da sve sto je dovoljno je da mu BiH izda papir na kojem pise da je drzavljanin i da ga to pokriva za prethodno vrijeme?Kološinac po našem zakonu može imati naše državljanstvo pitanje je da li je to dovoljno po statutu FIFE mislim da jeste.
Problem je što je državljanstvo pravo, ti imaš određeno pravo da li ćeš ga koristiti ili ne je tvoja lična stvar a u slučaju državljanstva ako ga ne koristiš ne dolazi do propadanja tog prava a samim tim ne dolazi do propadanja ni državljanstva.
U biti je stvar tumačenja, mogli su i preciznije ove odredbe urediti ali nisu. Za sada ne mogu ti ništa drugo reći.
Njega za prethodno vrijeme pokriva po mom nekom tumačenju već izvod iz matične knjige rođenih jednog roditelja ili oba jer s time se njegovo pravo na državljanstvo kao i samo državljanstvo zasniva. U upravnom postupku koji bi uslijedio kod pribavljanja (uslovno rečeno) državljanstva moralo bi se donijeti i rješenje u kojem bi stajao osnov po kojem on ima pravo na državljanstvo a to je da potiče od jednog ili oba roditelja državljanina BiH. Taj osnov a s time i pravo je postojalo od njegovog rođenja u Njemačkoj a samim tim i u momentu nastupanja za mlade repke Njemačke.
Po meni bilo bi dovoljno uvjerenje izdato od nadležnih organa da on ispunjava uslove za sticanje našeg državljanstva po navedenom osnovu rođenja od roditelja državljana BiH.
Države ne smiju otpustiti nekoga iz njihovog državljanstva ako isti nema drugo ili garanciju da može steći drugo a sve u svrhu sprječavanja postojanja apatrida - osoba bez državljanstva, navedena garancija je mislim upravo uvjerenje o postojanju uslova za sticanje drugog državljanstva.
-
Korisničkoime
#6504 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Hajd Eborg nemoj da se moliš kao seoska mlada, ovo jeste moja struka ali sam stotinu kilometara udaljen od moje svakodnevne prakse i moje oblasti, ako ti imaš iskustva s ovim ako si pravnik i ovo tvoja oblast kojom se baviš navedi član ili članove meni se činilo da ovi članovi od 5 do 8 uređuju ovu materiju.Eborg wrote:Isti dokument ali drugi clan. To o cemu vi govorite je uvedeno da se sprijece npr. U-21 reprezentativci Brazila da kasnije zaigraju za Spaniju. Mogu oni igrati za Spaniju ali ako su imali to pravo prije nastupa za Brazil.
Reci članove ja ću prevesti ti daj tumačenje da jednom za svagda stavimo tačku na ovu priču.
- jeza u ledja
#6505 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
E super, hvala Korisnicki, napokon nesto korisno da procitamo.
@ Eborg, skonto sam ja da je to radi stranaca, ali sam mislio da se moze primjeniti i ovdje.
Znam da smaramo ali eto o svemu pricamo u vezi ovih igraca pa eto i u najsitnije detalje.
Znaci definitivno Kolasinac i svi slicni njemu mogu zaigrati za nas ako nikad nisu igrali za A reprezentaciju utakmice takmicarskog karaktera.
Sad skontajte sve ove zajebancije koje treba odraditi da bi igrac na kraju balade promjenio dres.
@ Eborg, skonto sam ja da je to radi stranaca, ali sam mislio da se moze primjeniti i ovdje.
Znam da smaramo ali eto o svemu pricamo u vezi ovih igraca pa eto i u najsitnije detalje.
Znaci definitivno Kolasinac i svi slicni njemu mogu zaigrati za nas ako nikad nisu igrali za A reprezentaciju utakmice takmicarskog karaktera.
Sad skontajte sve ove zajebancije koje treba odraditi da bi igrac na kraju balade promjenio dres.
- MOSALJOZE
#6506 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

evo zahirovica u minsku samo nek što prije potpiše da ne bude kao sa pandzom
-
ja71
-
Mustang1
#6508 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nije pravo mjesto ali mislim da ce svima biti jasno zasto ovdje stavljam
http://sportsport.ba/zimski_sportovi/bh ... maze/98266
http://sportsport.ba/zimski_sportovi/bh ... maze/98266
- DonVito
#6509 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Božo Sušec o Alenu Haliloviću: To je žurnalistička nogometna pedofilija
Doajen sportskog novinarstva i legendarni glas s televizijskog ekrana, Božo Sušec, u intervjuu za "Sportski.net" dotakao se i Alena Halilovića, super-talentovanog dječaka u dresu zagrebačkog Dinama.
"Prvo moram spomenuti medijsku hajku oko tog mladog dečka. Izrazit ću se slikovito i reći da je to žurnalistička nogometna pedofilija.
To je jako ružno što se radi tom dječaku. Meni je Alen super drag i simpatičan, po svemu normalan i razuman, ali treba biti strašno jak da se izdrži to što se njemu radi. On mora igrati protiv PSG-a? Pa normalno da ne mora!
A da ne govorim o onoj slici na kojoj se rukuje s Ibrahimovićem, gromadom od čovjeka s toliko mišića na sebi i dečko koji još nije stasao i koga netko može bez problema pokupiti na terenu i ozlijediti, pa da ne daj bože mora već na startu završiti karijeru.
Kao najveći problem prikazano je to što nije igrao više u toj utakmici, i to samo zato jer se htjelo da bude u izlogu, da ga vidi i kupi neki bigati šeik.
Zar ćemo stvarno prodavati nogometne fetuse? To je za mene kraj nogometa", izjavio je popularni tv-komentator.

Doajen sportskog novinarstva i legendarni glas s televizijskog ekrana, Božo Sušec, u intervjuu za "Sportski.net" dotakao se i Alena Halilovića, super-talentovanog dječaka u dresu zagrebačkog Dinama.
"Prvo moram spomenuti medijsku hajku oko tog mladog dečka. Izrazit ću se slikovito i reći da je to žurnalistička nogometna pedofilija.
To je jako ružno što se radi tom dječaku. Meni je Alen super drag i simpatičan, po svemu normalan i razuman, ali treba biti strašno jak da se izdrži to što se njemu radi. On mora igrati protiv PSG-a? Pa normalno da ne mora!
A da ne govorim o onoj slici na kojoj se rukuje s Ibrahimovićem, gromadom od čovjeka s toliko mišića na sebi i dečko koji još nije stasao i koga netko može bez problema pokupiti na terenu i ozlijediti, pa da ne daj bože mora već na startu završiti karijeru.
Kao najveći problem prikazano je to što nije igrao više u toj utakmici, i to samo zato jer se htjelo da bude u izlogu, da ga vidi i kupi neki bigati šeik.
Zar ćemo stvarno prodavati nogometne fetuse? To je za mene kraj nogometa", izjavio je popularni tv-komentator.

- Murat Sabanovic
#6510 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
interesantna izjava mladjeg hajrovica...nije se jos odlucio...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 7MPOVlCkyU
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 7MPOVlCkyU
- phillie
#6511 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Meni ovaj Alen isti onaj Cobra Vragec iz Smogovaca
vidi se da nije na nasem kajmaku odrast'o 
-
vryzas
#6512 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
phillie wrote:Meni ovaj Alen isti onaj Cobra Vragec iz Smogovacavidi se da nije na nasem kajmaku odrast'o
E jesi ga ubo
- jeza u ledja
#6513 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
haha gdje se njega sjeti 
- shake69
#6514 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Vazno je da je on odlucio za koju ce reprezentaciju igrati 'a ni tata mu
ne zna'!
- jeza u ledja
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#6516 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa dobro bar je realan i dosao je da vidi stanje
Svaka cast
Iako sam medju prvima koji su pljuvali po Izetu i onom drugom, kada malo bolje razmislim ne bi ni ja dosao.
Odbiti poziv Svicarske i priliku da zaigras za njih ( I naravno dignes sebi cijenu na trzistu ) radi retardiranog poziva za druzenje.... fakticki niko im nista ne obecava nego eto sam da dodju jedu,piju i popiju kafu ( skoro pa kao navijaci ).
Iako sam medju prvima koji su pljuvali po Izetu i onom drugom, kada malo bolje razmislim ne bi ni ja dosao.
Odbiti poziv Svicarske i priliku da zaigras za njih ( I naravno dignes sebi cijenu na trzistu ) radi retardiranog poziva za druzenje.... fakticki niko im nista ne obecava nego eto sam da dodju jedu,piju i popiju kafu ( skoro pa kao navijaci ).
- MOSALJOZE
- shake69
#6518 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Tako je izjavio prije par dana za neke 'rvashke djeride!'jeza u ledja wrote:Zar je odlucio?
-
zlajapravaraja
#6519 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
MOSALJOZE wrote:http://reprezentacija.ba/ostale-glavne- ... ivotu.html
zlajapravaraja wrote:Evo gledam nesto, i vidim da mi osim Asmira uopste nemamo golmana kako trebaSvaka cast Avdukicu, ali,...da ne idem u detalje oko internacionalnog iskustva te kvalitetnog domaceg prvenstva...
Cudi me da se niko ne sekira oko ove pozicije, jer ako ne daj Boze Asmiru nesto bude, pravo smo tanki. Cudi me da nase Svabe ne spominju Jasmina Fejzica, odlicnog golmana petoplasiranog njemackog drugoligasa Aalena, a koji je primio najmanje golova ove sezone u ligi, tacnije samo 8 u 14 odigranih utakmica![]()
Evo mu i profila:
http://www.transfermarkt.de/en/jasmin-f ... 19471.html
Gledao sam ga ukupno 3 puta uzivo dok je igrao za Braunschweig, te sada za Aalen, i mogu reci da decko ima i bundesligaske kvalitete, a visok je skoro 2 metra![]()
P.S. Uz to, poznat je kao specijalista za odbranu penala, a odlicno ih i puca!
Piplica cita ovaj forum
-
ja71
#6520 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ako se akobogda kvalifikujemo u Brazil dobro bi nam mogao doci specijalac za penale.MOSALJOZE wrote:http://reprezentacija.ba/ostale-glavne- ... ivotu.html
Sto sam optimistican da cemo ne samo se kvalifikovati nego proci i grupnu fazu
Uz svo duzno postovanje istog:
Je li istina da Begovic jos u karijeri nije odbranio penal ?
- dinty2
#6521 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
eo u avazovom sportu piše da je kolašinac ponovo izjavio-izrazio želju da igra za BiH
- shalla
#6522 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mislim da nije daleko od istine...ja71 wrote:Uz svo duzno postovanje istog:MOSALJOZE wrote:http://reprezentacija.ba/ostale-glavne- ... ivotu.html
Je li istina da Begovic jos u karijeri nije odbranio penal ?
- Ajatolah_
#6523 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Na TM-u piše da je 2 odbranio i 22 primio, ako ja ovo dobro čitam.
- MOSALJOZE
#6524 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
znači jale bi ušao kad bi se penali pucaliEdoI wrote:Na TM-u piše da je 2 odbranio i 22 primio, ako ja ovo dobro čitam.
-
ja71
#6525 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
boli i mene ta utakmica...MOSALJOZE wrote:znači jale bi ušao kad bi se penali pucaliEdoI wrote:Na TM-u piše da je 2 odbranio i 22 primio, ako ja ovo dobro čitam.jer jbg argentina ce sigurno igrati zatvorenije protiv nas u polufinalu.Treba malog ubaciti pred kraj šta znaš možda odbrani mesiju
bez obzira mislim da bi za protivnika bio psiholoski udarac kad bi u zadnjim minutama produzetaka
izbacili jednog od najboljih golmana premier lige i ubalici golmana iz druge lige
mislim da bi se zbunili do bola
Last edited by ja71 on 14/02/2013 22:28, edited 2 times in total.