iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vivax

#6501 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

nedo_a wrote:Hvala probacu i jedan i drugi......recite mi sto se tiče muzike kako ide za nabacivanje na iPhone
Najbolje za muziku i te ostale zajebancije (barem meni) je iTools.Evo mozes ga skinuti odavde http://itools.hk/tscms/index.php?a=webpage&pid=12
Lakse je 100 puta ubacivati muziku nego preko iTunes-a ...
vivax

#6502 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

nedo_a wrote:Hvala probacu i jedan i drugi......recite mi sto se tiče muzike kako ide za nabacivanje na iPhone
Najbolje za muziku i te ostale zajebancije (barem meni) je iTools.Evo mozes ga skinuti odavde http://itools.hk/tscms/index.php?a=webpage&pid=12
Lakse je 100 puta ubacivati muziku nego preko iTunes-a ...

EDIT: Jebes ga evo dupli post napravih..xD
Jadničak

#6503 Re: iPhone - All about

Post by Jadničak »

Ja se ne uzdam u svoju temu koju sam postavio u vezi iPhonea,pa je valjda prikladnije da ovdje napišem...

Imam na svom iPhone 4g-u neobjašnjiv problem.Naime,bez problema se spaja na bežične mreže kako kod mene kući tako i kafanama i slično,ali unazad tri,četiri dana neće da ulazi u aplikacije,prima mailove itd.,odnosno spojen je,signal ne dolazi i ne može se koristiti?

Telefon je kupljen u T-Mobileu na ugovor,jailbreak urađen,verzija softvera je 3.3 čini mi se,jer je to zadnja verzija koja podržava gevey karticu,ne razumijem šta može biti.Momak u servisu kaže ''možda je do Safarija,izašao 5.1. softver pa neće namjerno'',ali sumnjam da je takvo nešto.Možda sam i u krivu,ali uglavnom neobjašnjiva situacija.

Da rezimiram;
- telefon normalno radi
- spaja se na mreže bez problema
- ali ne otvara ništa,ni u kojem programu,aplikaciji i browseru?

Bio bih jako zahvalan ako je neko upucen u problematiku... :(
Yamahalac

#6504 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

Jadničak wrote:Ja se ne uzdam u svoju temu koju sam postavio u vezi iPhonea,pa je valjda prikladnije da ovdje napišem...

Imam na svom iPhone 4g-u neobjašnjiv problem.Naime,bez problema se spaja na bežične mreže kako kod mene kući tako i kafanama i slično,ali unazad tri,četiri dana neće da ulazi u aplikacije,prima mailove itd.,odnosno spojen je,signal ne dolazi i ne može se koristiti?

Telefon je kupljen u T-Mobileu na ugovor,jailbreak urađen,verzija softvera je 3.3 čini mi se,jer je to zadnja verzija koja podržava gevey karticu,ne razumijem šta može biti.Momak u servisu kaže ''možda je do Safarija,izašao 5.1. softver pa neće namjerno'',ali sumnjam da je takvo nešto.Možda sam i u krivu,ali uglavnom neobjašnjiva situacija.

Da rezimiram;
- telefon normalno radi

cek, mislis iOS 3.3 verzija ili ?

reset network settings mozda pomogne
nedo_a

#6505 iPhone - All about

Post by nedo_a »

Kako da promjenom na iTunes da umjesto hrvatske budem u Americi?prebacio sam se sa US stora na hrvatski pa sada bi zelio da se vratim na US. Sve završim ali mi traži podatke o karticu ali da je izdata u Americi
Last edited by nedo_a on 09/06/2012 17:45, edited 1 time in total.
Jadničak

#6506 Re: iPhone - All about

Post by Jadničak »

Yamahalac wrote:
Jadničak wrote:Ja se ne uzdam u svoju temu koju sam postavio u vezi iPhonea,pa je valjda prikladnije da ovdje napišem...

Da rezimiram;
- telefon normalno radi

Hvala,ali sad sam napravio jos veci belaj jer se resetovao i ugasio,a paliti se moze jedino preko kompjutera,to radim na skenderiji kod momka jednog...tako da sad cekam ponedjeljak :sad:
Curve

#6507 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Na ios4 loctopus mi je radio savrseno, sad na 5.0.1 nikako ne mogu da ga install uvjek me prebaci u safe mode, jel to ne podrzava ios5 loctopus??
sirocco

#6508 Re: iPhone - All about

Post by sirocco »

uskoro rjesenja za one koji su se za****i kao ja

Code: Select all

http://www.redmondpie.com/you-will-soon-be-able-to-downgrade-iphone-3gs-3g-06.15.00-baseband-to-05.13.04-with-working-unlock-gps/
:mrgreen: :dance:
vivax

#6509 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

sirocco wrote:uskoro rjesenja za one koji su se za****i kao ja

Code: Select all

http://www.redmondpie.com/you-will-soon-be-able-to-downgrade-iphone-3gs-3g-06.15.00-baseband-to-05.13.04-with-working-unlock-gps/
:mrgreen: :dance:
Oooooo... to mi se sviđa...:D... cim bude postavljeno upustvo .. ovdje ostavi link..:D
Lancer

#6510 Re: iPhone - All about

Post by Lancer »

Evo da ne otvaram nove temu, pitat cu ovdje. Zna li neko da li se isplati donijeti iPhone 4 iz USA i ako neko zna koje se cijene polovnih tamo. I sta se sve mora uraditi i koliko kosta da se sve uradi da se moze koristiti kod nas. I zasto je cijena na oficijelnoj stranici 199 dolara a ne ebayu skuplja?
Duge

#6511 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Lancer wrote:Evo da ne otvaram nove temu, pitat cu ovdje. Zna li neko da li se isplati donijeti iPhone 4 iz USA i ako neko zna koje se cijene polovnih tamo. I sta se sve mora uraditi i koliko kosta da se sve uradi da se moze koristiti kod nas. I zasto je cijena na oficijelnoj stranici 199 dolara a ne ebayu skuplja?
Zato sto moras potpisati ugovor na godinu ili dvije, nisam siguran.
Chuckie

#6512 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Lancer wrote:Evo da ne otvaram nove temu, pitat cu ovdje. Zna li neko da li se isplati donijeti iPhone 4 iz USA i ako neko zna koje se cijene polovnih tamo. I sta se sve mora uraditi i koliko kosta da se sve uradi da se moze koristiti kod nas. I zasto je cijena na oficijelnoj stranici 199 dolara a ne ebayu skuplja?
199$ je cijena uz ugovor na 2 godine, a na dnu imaš opciju contact free, i dobiješ cijene bez ugovora:

Image

Pa gledajte malo majka mu stara, ljudi sve nacrtali.
pinokio04

#6513 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

pozzdrava raja,
lik mi nudi na piku iphon 4S 64 gb, U zamjenu za moj iphon 3gs 16 gb 06.15.00. i da mu doplatim 500 km ???
Molim za Vaše mišljenje, savjete, sugestije, iskustva, sumnje... inače kaže da su sva 4 komada koja ima iz USA, zapakovani, otkljucani fabricki... rade normalno...
biti ili biti, uzeti ili ne uzeti, sta provjeravati kod takvih ponuda. Inace prodaje za kes 800 km.. :? ima i racun u americi kad je kupljen i godinu garancije... Hvala
Vertig0

#6514 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ja bih to odmah uzeo ako je sve uredu. Provjeri je li fabricki otkljucan, radi li na nasoj mrezi. Ako su novi onda pretpostavljam da nema nikakvih ostecena i sl. Ugl povoljna ponuda :D
pinokio04

#6515 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Vertig0 wrote:Ja bih to odmah uzeo ako je sve uredu. Provjeri je li fabricki otkljucan, radi li na nasoj mrezi. Ako su novi onda pretpostavljam da nema nikakvih ostecena i sl. Ugl povoljna ponuda :D
OK, hvala, znaci dovoljno je da pogledam, 2 kartice Bh telecom i recimo ovu hallo, ako radi na obje, mreza, wifi, u redu je.. i meni se cini primamljivo skroz, samo ne znam da li je jailbrekovan, sad cu ga pitat...
Vertig0

#6516 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ja ne znam da ista vise treba provjeriti, jer ako je fabricki otkljucan onda je svejedno koji je baseband.
Za jailbreak ti treba 2 minute, tako da je to najmanji problem :D.
pinokio04

#6517 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Vertig0 wrote:Ja ne znam da ista vise treba provjeriti, jer ako je fabricki otkljucan onda je svejedno koji je baseband.
Za jailbreak ti treba 2 minute, tako da je to najmanji problem :D.

aha ok, a jos jedno pitanje.. Prijatelj mi ima telefon noki x 7. Eh sad, kad se nalazimo na gradskom trgu gdje su u krugu pa hajd recimo nalaze 10-12 korisnika bezicnog interenta, pretezeno kafici, i stanari zgrade, s tim da je u odnosu na mjesto gdje mi sjedimo i pijemo kaficu najbolizi bezicni ruter od kafica udaljen 10 metara a najdalji je udaljen recimo 50 metara..eh sad, on recimo sa svojjom nokiom x 7, pa i starijom nokijom mislim da je n 98, pa i motorolom mileston, prepozna pa sigurno jedno 10 tak mreza, sto blize udaljenih do maksimalno udaljenih rutera 50 tak metara.
A moj rodjak koji ima iphon 4, recimo sa istog mjesta gdje svi zajedno sjedimo, fata recimo samo 1 ili 2 rutera, prepoznaje.. Je li neko ima iskustva, sa tim, meni se cini da puno bolje licno sam prisustvovao i to par puta kada on na nokiji i motoroli prepozanje 10ak mreza, a iphon 4, jednu ili dvije mreze.. Je li iphon losiji sto se tice wifi mreze, slabije fata signale ili sta vec... uvjerio se znaci nekoliko puta, za istim stolom sjedimo, iste pozicije..
Yamahalac

#6518 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

dobra vijest za vlasnike 3Gs sa iPad basebandom, dolazi novi tool od MuscleNerda iz DevTeama koji ce moci spustiti iPad baseband 6.15.00 na iPhone 3Gs baseband 5.13.04 koji se mogao otkljucati sa ultrasn0w i gdje je radio gps, tako da ce dobiti gps nazad i bolji prijem i sl.
Yamahalac

#6519 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

Jadničak wrote:
Yamahalac wrote:

Da rezimiram;
- telefon normalno radi

Hvala,ali sad sam napravio jos veci belaj jer se resetovao i ugasio,a paliti se moze jedino preko kompjutera,to radim na skenderiji kod momka jednog...tako da sad cekam ponedjeljak :sad:
uradi ponovo jailbreak, nek ti uradi neko ko zna ako ti ne znas, mozes sacuvati baseband, ne postoji iPhone kojem treba tethered boot kao ti sto imas jer za sve ima untethered jailbreak
pinokio04

#6520 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Yamahalac wrote:dobra vijest za vlasnike 3Gs sa iPad basebandom, dolazi novi tool od MuscleNerda iz DevTeama koji ce moci spustiti iPad baseband 6.15.00 na iPhone 3Gs baseband 5.13.04 koji se mogao otkljucati sa ultrasn0w i gdje je radio gps, tako da ce dobiti gps nazad i bolji prijem i sl.

kadaaa :o
Chuckie

#6521 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Sutra .............. malo. :D Cekaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk
amelinoo

#6522 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

pinokio04 wrote:
Yamahalac wrote:dobra vijest za vlasnike 3Gs sa iPad basebandom, dolazi novi tool od MuscleNerda iz DevTeama koji ce moci spustiti iPad baseband 6.15.00 na iPhone 3Gs baseband 5.13.04 koji se mogao otkljucati sa ultrasn0w i gdje je radio gps, tako da ce dobiti gps nazad i bolji prijem i sl.

kadaaa :o
jako, jako dobra vijest. :thumbup: :thumbup:
pinokio04

#6523 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:Sutra .............. malo. :D Cekaj.

aha, jesil ti chuckie upoznat ovo gore sto sam pisao,iskustvo i sl. za fatanje mreze preko wifi iphon 4 - nokiaa...
Chuckie

#6524 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Moj iP4 hvata perfektno sve mreze, kao i bilo koji drugi telefon. Ne vidim u cemu je problem. Mozda je neki defekt u tom telefonu, ne znam.

Kapri

#6525 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Kakav je Iphone 3
Post Reply