HS kablovska
Moderator: anex
- kemox
#6501 Re: HS kablovska
Ovo kaže Samsung za moj problem

-
The Realist
#6502 Re: HS kablovska
Onda je ono gore vjerovatno kvaliteta signala (razina pogr bitova).
Što se tiče Arena, to je do njih i popravit će sigurno. Ovo pretpostavljam, jer ni kod mene ne rade trenutno na toj frekfenciji. U ovim slučajevima se ne isplati zvati, jer oni znaju za problem.
A ova druga frekfencija mi radi i probaj to preskenirati, ili vidi je li modulacija OK, ili neki drugi od parametara. Nema razloga da ti ne radi.
Što se tiče Arena, to je do njih i popravit će sigurno. Ovo pretpostavljam, jer ni kod mene ne rade trenutno na toj frekfenciji. U ovim slučajevima se ne isplati zvati, jer oni znaju za problem.
A ova druga frekfencija mi radi i probaj to preskenirati, ili vidi je li modulacija OK, ili neki drugi od parametara. Nema razloga da ti ne radi.
- Arcadion
#6503 Re: HS kablovska
Ma ovaj je HS katastrofalan , meni su 7 puta dolazili u mj dana i ne znaju sta je problem , ne mogu da ga rijese , znaci download mi nikako ne radi full brzinom , non-stop mi varira , ja stvarno vise ne znam i nemam pojma kome da se obratim , ili da se naprosto odjavim i predam zahtjev za telemach... Kada nije problem brzina downloada onda je problem da je signal prejak i konekcija puca svakih 5-6 min....
- respo
#6504 Re: HS kablovska
meni na sony-ju se pojavio epg na kanalima na kojima nisam imao tipa hrt sva 3 fox life cak cini mi se i hustler 
do sada sam samo imao na njemackim i na talijanskim cini mi se
napreduju
napreduju
- kemox
#6505 Re: HS kablovska
kod mene trenutno ima samo na supre RTL, a nekad na još dva do tri kanalarespo wrote:meni na sony-ju se pojavio epg na kanalima na kojima nisam imao tipa hrt sva 3 fox life cak cini mi se i hustler
napreduju
Izgleda da su riješili problem sa arena HD kanalima
-
clarion_
#6506 Re: HS kablovska
arene u HD rade, a kod mene nema kanala na frekvencijama sa Hema, RTLhr, zatim MTV, DMSAT, National Geografic itdkemox wrote:kod mene trenutno ima samo na supre RTL, a nekad na još dva do tri kanalarespo wrote:meni na sony-ju se pojavio epg na kanalima na kojima nisam imao tipa hrt sva 3 fox life cak cini mi se i hustler
napreduju
Izgleda da su riješili problem sa arena HD kanalima
-
The Realist
#6507 Re: HS kablovska
Preskeniraj ponovo sve. Manuelno ubaci frekfencije i uradi skeniranje. Meni je to pomagalo ranije.clarion_ wrote: arene u HD rade, a kod mene nema kanala na frekvencijama sa Hema, RTLhr, zatim MTV, DMSAT, National Geografic itd
- kemox
#6508 Re: HS kablovska
sekenirao sam ja ali ništa isto imam na frekvenciji 634The Realist wrote:Preskeniraj ponovo sve. Manuelno ubaci frekfencije i uradi skeniranje. Meni je to pomagalo ranije.clarion_ wrote: arene u HD rade, a kod mene nema kanala na frekvencijama sa Hema, RTLhr, zatim MTV, DMSAT, National Geografic itd
- kemox
#6509 Re: HS kablovska
stvarno ove arene su loše ništa se nema pogledati http://www.tvarenasport.com/channel (?ebo premijer ligu BiH)
Haj'mo tražiti da nam ubace sport klub http://www.sportklub.info/programska-sema
Ja to HITNO ZAHTJEVAM
Haj'mo tražiti da nam ubace sport klub http://www.sportklub.info/programska-sema
Ja to HITNO ZAHTJEVAM
-
The Realist
#6510 Re: HS kablovska
Evo i ja vidim sada, a vidim da i OBN imarespo wrote:meni na sony-ju se pojavio epg na kanalima na kojima nisam imao tipa hrt sva 3 fox life cak cini mi se i hustler
napreduju
Šteta što nije pravi EPG u smislu da unaprijed možeš vidjeti šta se daje, ili moj TV tu pravi probleme (znam da je na recieveru to moglo)!?
Uglavnom, nadam se da će ovo uvesti na sve kanale i za modul, što bi uveliko popravilo kvalitet TV usluge.
-
The Realist
#6511 Re: HS kablovska
Ako nikakvo skeniranje i "moduliranje" ne pomaže, onda ih treba zvati (ako si ranije zvao, reci da si već zvao bio i da niko nije došao, doći onda sigurno).kemox wrote:sekenirao sam ja ali ništa isto imam na frekvenciji 634The Realist wrote:Preskeniraj ponovo sve. Manuelno ubaci frekfencije i uradi skeniranje. Meni je to pomagalo ranije.clarion_ wrote: arene u HD rade, a kod mene nema kanala na frekvencijama sa Hema, RTLhr, zatim MTV, DMSAT, National Geografic itd
- kemox
-
bosnian1873
#6513 Re: HS kablovska
JEDINO ŠTO PREOSTAJE JESTE NAPASTI SPORTKLUB,HS I OSTALE E-MAILOVIMA,POZIVIMA.kemox wrote:stvarno ove arene su loše ništa se nema pogledati http://www.tvarenasport.com/channel (?ebo premijer ligu BiH)
Ja to HITNO ZAHTJEVAM
HS KAO OPERATER NIJE LOŠ,DOBAR JE,PROŠIRIO JE SVOJU ŠEMU SA VEOMA DOBRIM KANALIMA(osim V.Etno i Folk).
LOGOSOFT IMA I ARENE I SPORTKLUB ZATO JER ON PLAĆA EMITOVANJE SPORTKLUBU,A HS NE ŽELI TOLIKU SVOTU POTROŠITI NA EMITOVANJE.
POSLAO SAM ŽALBU RAKU,ALI NEMA ODGOVORA.
ZATO JE HS ZADNJA RUPA NA SVIRALI.
-
clarion_
#6514 Re: HS kablovska
Moj post kao da je neko pročitao. Evo sada je sa digitalom skoro sve u redu. Malo crtka na frekvenciji sa HRT kanalima i RTL ali je velik napredak u odnosu na ranije. Samo da potraje.
-
clarion_
#6515 Re: HS kablovska
clarion_ wrote:Moj post kao da je neko pročitao. Evo sada je sa digitalom skoro sve u redu. Malo crtka na frekvenciji sa Hema i RTLhr ali je velik napredak u odnosu na ranije. Samo da potraje.
-
AdrianMole
#6516 Re: HS kablovska
Kod mene je obratna situacija u vezi EPG.Do jučer je radio EPG na skoro 100 kanala,a sada radi tek na njih 30-ak.Televizor je Grundig i nikada nije bilo značajnijih problema sa EPG-om.Dobro,ako to znači kako rade da svima proradi EPG,pretrpit će se nekoliko dana. 
-
The Realist
#6517 Re: HS kablovska
Nemoj da ikako ima problema, mogu to riješiti. Kao što rekoh, tek si uzeo reciever i često imaju taj problem (ne znam zašto), ali ga uglavnom riješe.clarion_ wrote:Moj post kao da je neko pročitao. Evo sada je sa digitalom skoro sve u redu. Malo crtka na frekvenciji sa HRT kanalima i RTL ali je velik napredak u odnosu na ranije. Samo da potraje.
I da, čitaju oni ovo
-
tony montana
#6518 Re: HS kablovska
Šta se žalite na Enesa Hajdarevića-Hansa,pa ljudi imate HEMA televiziju i na njoj možete pratiti otvorenje svake džamije oko Foče... 
-
clarion_
#6519 Re: HS kablovska
Drago mi je zbog toga, ja kad sve sabiram uzmem u obzir i da je u pitanju domaća firma, i da treba pogurati, telecom jeste naš al to je već situirano dijete... da pohvalim HD kanale, slika je vrhunska!The Realist wrote:Nemoj da ikako ima problema, mogu to riješiti. Kao što rekoh, tek si uzeo reciever i često imaju taj problem (ne znam zašto), ali ga uglavnom riješe.clarion_ wrote:Moj post kao da je neko pročitao. Evo sada je sa digitalom skoro sve u redu. Malo crtka na frekvenciji sa HRT kanalima i RTL ali je velik napredak u odnosu na ranije. Samo da potraje.
I da, čitaju oni ovo.
- respo
#6520 Re: HS kablovska
na nekim kanalima mi epg radi kako treba na nekim slabo
pokaze mi da se prikazuje xy emisija ili film i vrijeme od jutros 10:30-11:30 lupam
a sad 20:13
sony s modulom
pokaze mi da se prikazuje xy emisija ili film i vrijeme od jutros 10:30-11:30 lupam
a sad 20:13
sony s modulom
- kemox
#6521 Re: HS kablovska
Osnovna stvar kod digitalne je EPG (elektronski programski vodič) izgleda da HS ne zna za to, ali zato zna povećati cijenu pretplate (ubacili su neke kanale ali im nije to opravdanje)
Na dosta kanala je slika izuzetno loša
Disney Channel na TV-u sa full HD rezolucijon je kao kroz maglu, kontrasti nigdje veze, kad se pojavi crna pozadina dolazi do kockanja slike
ima još dosta ovakvih kanala
da ne ispadne da ih smo kritikujem, imaju oni dosta pozitivnih strana, kao HD kanali i Internet, to je na nivou
ja plaćam i hoću samo najbolje
Na dosta kanala je slika izuzetno loša
Disney Channel na TV-u sa full HD rezolucijon je kao kroz maglu, kontrasti nigdje veze, kad se pojavi crna pozadina dolazi do kockanja slike
ima još dosta ovakvih kanala
da ne ispadne da ih smo kritikujem, imaju oni dosta pozitivnih strana, kao HD kanali i Internet, to je na nivou
ja plaćam i hoću samo najbolje
- respo
#6522 Re: HS kablovska
ne znam za vas al meni sve oko kanala uredu nema tih problema sto nabrajate
doduse ne saltam ih bas cesto vrti se 10-ak kanala i to je to i svi su ok zasada
doduse ne saltam ih bas cesto vrti se 10-ak kanala i to je to i svi su ok zasada
-
clarion_
#6523 Re: HS kablovska
nema ni kod mene sad, bilo jeste, valjda što sam novi korisnik il nešto, uglavnom stabilno je i fercera, slika odlična, internet kida. samo da ih ne ureknemrespo wrote:ne znam za vas al meni sve oko kanala uredu nema tih problema sto nabrajate
-
rizibizi
#6524 Re: HS kablovska
Kod mene je LG i nikad mi nije radio EPG niti na jednom kanalu, neJma. Zvao, pitao par puta isto da sam kloc pred sebe stavio pa krenuo u diskusiju i tu ja dignem ruke od EPG ali posto vidim da nekom radi nekom ne radi opet cu da zovem.
- Tech-l4
#6525 Re: HS kablovska
Mislim da nisi shvatio šemu poslovanja SportKluba, daš manjim ne daš većim. LoL sa svoijh par hiljada korisnika nije telemahu ni do... tako da za njih Telemach i ne brine, Isto tako Imaš i ASK na njima imaš i Arene i SportKlubbosnian1873 wrote:JEDINO ŠTO PREOSTAJE JESTE NAPASTI SPORTKLUB,HS I OSTALE E-MAILOVIMA,POZIVIMA.kemox wrote:stvarno ove arene su loše ništa se nema pogledati http://www.tvarenasport.com/channel (?ebo premijer ligu BiH)
Ja to HITNO ZAHTJEVAM
HS KAO OPERATER NIJE LOŠ,DOBAR JE,PROŠIRIO JE SVOJU ŠEMU SA VEOMA DOBRIM KANALIMA(osim V.Etno i Folk).
LOGOSOFT IMA I ARENE I SPORTKLUB ZATO JER ON PLAĆA EMITOVANJE SPORTKLUBU,A HS NE ŽELI TOLIKU SVOTU POTROŠITI NA EMITOVANJE.
POSLAO SAM ŽALBU RAKU,ALI NEMA ODGOVORA.
ZATO JE HS ZADNJA RUPA NA SVIRALI.
TV Total ima SportKlub kao i Telemah jerrrrrrr je istii VLASNIK BINGOOOOO!!!!
Eh onda tu stupa HS i BH Telekom, sad imaš konkurente, šta radiš njima ne daš i to je to.
Tako da ove "peticije" "zahtjevi" "RAK" ne pije vode ni sekunde, zašto jer to mogu i to rade,mislim da ste i sami shvatili gdje do sada živite
da samo da potvrdim da "RAK" ama baš, al BAŠ vam/nam ne može NIKAKO pomoći, samo odmoći