Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
NemesisTZ

#6501 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NemesisTZ »

Zasto ne mogu da ubacim karticu na svoj acc na paypal, imam visa elektron raifasen karticu pise mi Your card is declined by the isssuing bank.?? Zasto, zbog cega?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#6502 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by liaar »

NemesisTZ wrote:Zasto ne mogu da ubacim karticu na svoj acc na paypal, imam visa elektron raifasen karticu pise mi Your card is declined by the isssuing bank.?? Zasto, zbog cega?
Nazovi banku, reci da je pokušavaš spojiti na Paypal. Moguće da kod njih u sistemu nije aktivirana opcija korištenja kartice na internetu, meni su telefonom završili sve prije 3-4 godine
Mehemed
Vozim: automobil

#6503 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Meni napokon stigao kod za potvrdu broja mobitela na paypalu. Izgleda da je riješen problem zbog kojeg nije dolazio kod.
Hyperthalamus

#6504 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hyperthalamus »

I meni je :-)
Leverage

#6505 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Leverage »

Krenuo da napišem isto, vidim raja već provalila fol.
vjesticanametli

#6506 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

A koji je fol o cemu vi :-)
Leverage

#6507 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Leverage »

vjesticanametli wrote:A koji je fol o cemu vi :-)
Odranije je PayPal nudio opciju da se verifikuje broj mobitela, ali kod nikad nije dolazio na SMS.

Sad dolazi, pa je verifikacija moguća.
vjesticanametli

#6508 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Aha ok hvala nisam nikad ukucala :lol:
zenny

#6509 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zenny »

Nadam se da mi moze neko pomoci na ovoj temi... nesto se novca zaradilo na Upworku i htio sam da ga povucem. Uredno mi pokazalo da je novac poslan na Paypal, međutim ubrzo dolazi mail da je uplata odbijena sa sljedećim tekstom:
Hi ***,
We have processed your payment request submitted on 04-Aug-2019. Unfortunately, your payment could not be completed and funds were returned to your Upwork account ***.

Uredno koristim paypal za placanja Aliexpress, Ebay... Imao sam povrate novca od strane ovih stranica nekoliko puta. Zasto ne mogu primiti novac sa Paypala i ako je već nemoguće, koji je najbolji nacin da dodjem do tog novca?
Rootboi

#6510 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Rootboi »

koja je kartica u pitanju koja je vezana za paypal?
zenny

#6511 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zenny »

Rootboi wrote:koja je kartica u pitanju koja je vezana za paypal?
Unicredit Debit Mastercard kartica
Rootboi

#6512 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Rootboi »

zenny wrote:
e zato ti ne može ,mastercard može plaćanje i refund a za primanje novca mora biti visa
kazo

#6513 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kazo »

Leverage wrote:
Odranije je PayPal nudio opciju da se verifikuje broj mobitela, ali kod nikad nije dolazio na SMS.

Koje benefite imas, ako verifikujes broj ili je tamo samo radi sigurnosti?
zenny

#6514 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zenny »

Rootboi wrote:
zenny wrote:
e zato ti ne može ,mastercard može plaćanje i refund a za primanje novca mora biti visa
Vidio sam na internetu i neku opciju povlacenja ovog novca na Payoneer pa na racun... Da li si mozda upucen je li jednostavije prebaciti nekome na Visa karticu pa da mi to proslijedi ili Payoneer racun praviti i tako orebacivati vremenom?
Rootboi

#6515 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Rootboi »

gubiš tako novca u tim razmjenama po meni je jednostavnije izvaditi visa electron i promjenit karticu na paypalu samo što bi moro promjenit banku unicredit ih iz nekog razloga ne izdaje više
Leverage

#6516 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Leverage »

kazo wrote:
Leverage wrote:

Koje benefite imas, ako verifikujes broj ili je tamo samo radi sigurnosti?
Iskreno nisam ni pogledao da li ima neki benefit, u svakom slučaju nisam primijetio.

Vjerovatno samo radi sigurnosti.
arnes86

#6517 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by arnes86 »

Znal neko kolko vremenski treba dok pare legnu na racu , u NLB banci je racun...Isplaceno je 30.07. pa ako jr neko jos isplacivao na nlb kolko je vremena trebalo ?
Twizu258

#6518 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Twizu258 »

Pozdrav, zaradio sam neke novce na fiverru i svaki put kada pokušam prebaciti na PayPal ne uspijava, čak mi je i jedna osoba pokušala poslati novac putem paypala ali nije uspjela. Račun mi nije povezan sa bankom ali to ne bi trebalo biti problem jer je moguće primanje novca bez povezane banke. Zna li ko u čemu je problem?
Mehemed
Vozim: automobil

#6519 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Twizu258 wrote:Pozdrav, zaradio sam neke novce na fiverru i svaki put kada pokušam prebaciti na PayPal ne uspijava, čak mi je i jedna osoba pokušala poslati novac putem paypala ali nije uspjela. Račun mi nije povezan sa bankom ali to ne bi trebalo biti problem jer je moguće primanje novca bez povezane banke. Zna li ko u čemu je problem?
Ako ti račun nije povezan sa karticom, ne postoji nikakva šansa da ti neko pošalje novac na (neverifikovan) account.
liaar

#6520 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by liaar »

Twizu258 wrote:Pozdrav, zaradio sam neke novce na fiverru i svaki put kada pokušam prebaciti na PayPal ne uspijava, čak mi je i jedna osoba pokušala poslati novac putem paypala ali nije uspjela. Račun mi nije povezan sa bankom ali to ne bi trebalo biti problem jer je moguće primanje novca bez povezane banke. Zna li ko u čemu je problem?
Otkad je to moguće primanje novca bez povezane bankovne kartice u BIH
Twizu258

#6521 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Twizu258 »

Mehemed wrote:
Ako ti račun nije povezan sa karticom, ne postoji nikakva šansa da ti neko pošalje novac na (neverifikovan) account.
I ja sam to tek jučer saznao da ne može u BiH...
boshniak

#6522 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by boshniak »

Imao sam jedan refund u srijedu 21.08 preko paypala na raiffeisen karticu, novac mi nije još na računu, da li se obično čeka toliko. Dosad sam prebacivao sa paypala novac i uvijek mi je bio isti dan na računu. Ali refund nisam nikad primao preko raiffeisena.
jasammemo

#6523 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by jasammemo »

Pozdrav raja, imam problem sa Paypalom već 15tak dana, probao sam im slati mailove i pisao sam po onom forumu njihovom ali niko mi jos nije pomogao pa da probam i ovde. :skoljka:

Prije 15tak dana sam probao linkati karticu visu electron Intesinu, ali mi je uredno PP odbijao prihvatiti karticu uz obavijest da mi "banka odbija slanje podataka sa kartice na PP?"
Odem sutra u banku i kazu mi da mi treba neki kod sa 4 znamenke i da ga potrazim na PPu. Naravno nista nisam nasao ali sam opet isao na opciju da probam linkati karticu.

I od tada vec 10tak dana pa sve do danas cim stisnem opciju "link a credit card" zaslon mi se zabijeli i ne reaguje, onda kad refresham izbaci mi "Internal Error, We're sorry. We're not able to process your request right now. Please try again later."
I ovako vec 10tak dana svaki put kad pokusam.

Ako neko ima rjesenje neko za ovo bio bi mu zahvalan.
boshniak

#6524 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by boshniak »

jasammemo wrote:Pozdrav raja, imam problem sa Paypalom već 15tak dana, probao sam im slati mailove i pisao sam po onom forumu njihovom ali niko mi jos nije pomogao pa da probam i ovde. :skoljka:

Prije 15tak dana sam probao linkati karticu visu electron Intesinu, ali mi je uredno PP odbijao prihvatiti karticu uz obavijest da mi "banka odbija slanje podataka sa kartice na PP?"
Odem sutra u banku i kazu mi da mi treba neki kod sa 4 znamenke i da ga potrazim na PPu. Naravno nista nisam nasao ali sam opet isao na opciju da probam linkati karticu.

I od tada vec 10tak dana pa sve do danas cim stisnem opciju "link a credit card" zaslon mi se zabijeli i ne reaguje, onda kad refresham izbaci mi "Internal Error, We're sorry. We're not able to process your request right now. Please try again later."
I ovako vec 10tak dana svaki put kad pokusam.

Ako neko ima rjesenje neko za ovo bio bi mu zahvalan.
Nazovi ih, mozes sa skype-a besplatno, tako jedino, ili probaj sa drugog browsera ili preko mobitela.
liaar

#6525 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by liaar »

Najbrže odgovaraju putem Facebooka, provjereno
Post Reply