kad se guza prepadnespreca wrote:poslednju cigaretu zapalio 12.03.2015.......i ne naumpade mi nikad vise posle toga...a nadam se da i ubuduce nece
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- shmizlica
#6501 Re: Cigarete, odvikavanje
- spreca
#6502 Re: Cigarete, odvikavanje
Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzicishmizlica wrote:kad se guza prepadnespreca wrote:poslednju cigaretu zapalio 12.03.2015.......i ne naumpade mi nikad vise posle toga...a nadam se da i ubuduce nece
- shmizlica
#6503 Re: Cigarete, odvikavanje
ma bitno je da si prestao 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6505 Re: Cigarete, odvikavanje
dosla iz bolnice, taj dan ne smijem nista jesti, samo caj pitispreca wrote:Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzicishmizlica wrote:kad se guza prepadnespreca wrote:poslednju cigaretu zapalio 12.03.2015.......i ne naumpade mi nikad vise posle toga...a nadam se da i ubuduce nece
kazem ja svojima, dajte vi meni jednu cigaru, necu cijelu, samo koji dim
- Russki
#6506 Re: Cigarete, odvikavanje
seln wrote:Nije nikakav problem prestati pusiti, ja sam uspio vec 5-6 puta.
Sad sam odlucio da prestanem sa prestajanjem.
- jazzer
#6507 Re: Cigarete, odvikavanje
Istina. Jaran, bio strastveni pusac, par sati nakon operacije pozelio da zapali i umalo se srusio.spreca wrote: Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzici
Tu mu se zgadi cigara i evo ga vec 7,8 godina nepusac. A nikada prije toga nije ni pomislio
prestati pusiti.
- spreca
#6508 Re: Cigarete, odvikavanje
plain vanilla wrote: dosla iz bolnice, taj dan ne smijem nista jesti, samo caj piti
kazem ja svojima, dajte vi meni jednu cigaru, necu cijelu, samo koji dim :mrgreen:
tako sam ja kad sam se probudio prvi put posle operacije trazio vode...normalno nisu mi dali jer sam jos bio u shoku.....neda sestrica vode i jos kaze "da nebi mozda jos sta" a ja ko iz topa daj cigaru
Last edited by spreca on 06/09/2018 11:31, edited 1 time in total.
- spreca
#6509 Re: Cigarete, odvikavanje
shmizlica wrote:ma bitno je da si prestao
- spreca
#6510 Re: Cigarete, odvikavanje
skro 99% niko vise ne pocne pusitijazzer wrote:Istina. Jaran, bio strastveni pusac, par sati nakon operacije pozelio da zapali i umalo se srusio.spreca wrote: Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzici
Tu mu se zgadi cigara i evo ga vec 7,8 godina nepusac. A nikada prije toga nije ni pomislio
prestati pusiti.
- Russki
#6511 Re: Cigarete, odvikavanje
e jebiga, ja sam onda u tih 1 %spreca wrote:skro 99% niko vise ne pocne pusitijazzer wrote:Istina. Jaran, bio strastveni pusac, par sati nakon operacije pozelio da zapali i umalo se srusio.spreca wrote: Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzici
prestati pusiti.
nakon obe operacije, prvo oporavak par sati
zatim cigara i sve tako...
-
Zoya
#6512 Re: Cigarete, odvikavanje
spreca wrote:plain vanilla wrote: dosla iz bolnice, taj dan ne smijem nista jesti, samo caj piti
kazem ja svojima, dajte vi meni jednu cigaru, necu cijelu, samo koji dim :mrgreen:![]()
![]()
tako sam ja kad sam se probudio prvi put posle operacije trazio vode...normalno nisu mi dali jer sam jos bio u shoku.....neda sestrica vode i jos kaze "da nebi mozda jos sta" a ja ko iz topa daj cigaru![]()
![]()
...nisam uspio ni cuti odgovor i oet sam pao u komu....posle budjenja nikad mi vise nije naumpala cigara ili zalja da povucem dim...nadam se da ce tako i ostati....ovdje hipnozom kodiraju na 5 godina od cigareta i alkohola uspjesno ali kad istekne rok onda se pije i pusi jos vise tako da se stalno nora produzvat ko nekad Pasosh
![]()
.....ma samo dobra volja ili kad te doktor prepadne....ako nista drugo onda bar treba smanjiti...ja sam do operacije pusio vise od tri kutije ......ali sam poceo i smanjivati...ja otkinem polovinu i bacim a drugu polovinu povucem par dimova i to bacim...tako da sam bio dosao do jedne kutije i manje dnevno plus sto sam tu kutiju nastavio poloviti kao i obicno i bacati
Mislim da je ovo prvi i sigurno zadnji tvoj post koji sadrži duže od tri reda
Da je Bog do da svi tako mogu prestati. Operacija bi trebala biti dobra opomena (ako ti život, jelte, znači).
Zejno, može od ponedjeljka ba
- spreca
#6513 Re: Cigarete, odvikavanje
Mozda zavisi od narkoze....jesil bio pod opstom narkozomRusski wrote: e jebiga, ja sam onda u tih 1 %
- spreca
#6514 Re: Cigarete, odvikavanje
pisem ja i duge postove zavisno od teme...na temi koja je bezveze naravno da necu duziti ili dje ide samo zajebancija sta ima da pisem...napises kakvu glupost i to je toZoya wrote:
Mislim da je ovo prvi i sigurno zadnji tvoj post koji sadrži duže od tri reda
Da je Bog do da svi tako mogu prestati. Operacija bi trebala biti dobra opomena (ako ti život, jelte, znači).
Zejno, može od ponedjeljka ba
- plain vanilla
#6515 Re: Cigarete, odvikavanje
I mene je samo mucila zedj, probudis se a ne smijes ni kap vode popiti. A nisam ja dugo ostala u bolnici, kod mene je rutinska operacija bila, nije mi niko ni rekao da prestanem pusitispreca wrote:plain vanilla wrote: dosla iz bolnice, taj dan ne smijem nista jesti, samo caj piti
kazem ja svojima, dajte vi meni jednu cigaru, necu cijelu, samo koji dim :mrgreen:![]()
![]()
tako sam ja kad sam se probudio prvi put posle operacije trazio vode...normalno nisu mi dali jer sam jos bio u shoku.....neda sestrica vode i jos kaze "da nebi mozda jos sta" a ja ko iz topa daj cigaru![]()
![]()
...nisam uspio ni cuti odgovor i oet sam pao u komu....posle budjenja nikad mi vise nije naumpala cigara ili zalja da povucem dim...nadam se da ce tako i ostati....ovdje hipnozom kodiraju na 5 godina od cigareta i alkohola uspjesno ali kad istekne rok onda se pije i pusi jos vise tako da se stalno nora produzvat ko nekad Pasosh
![]()
.....ma samo dobra volja ili kad te doktor prepadne....ako nista drugo onda bar treba smanjiti...ja sam do operacije pusio vise od tri kutije ......ali sam poceo i smanjivati...ja otkinem polovinu i bacim a drugu polovinu povucem par dimova i to bacim...tako da sam bio dosao do jedne kutije i manje dnevno plus sto sam tu kutiju nastavio poloviti kao i obicno i bacati
Danas dosla u bolnicu i operisana, sutra kuci. Popij caj i zapali i zivot je lijep
Ali divim se ljudima koji su prestali pusiti, mada mi vecina ide na zivce jer smaraju vise nego ljudi koji nikad nisu pusili.
- Russki
#6516 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne znam kako se to medicinski zove.spreca wrote:Mozda zavisi od narkoze....jesil bio pod opstom narkozomRusski wrote: e jebiga, ja sam onda u tih 1 %
Duboka valjda, nisam ničega svjestan bio.
Stavili mi masku, udahnuo i zaspao
- spreca
#6517 Re: Cigarete, odvikavanje
mozda zavisi i od duzine trajanja operacije i narkoze...ko ce ga znatiRusski wrote:Ne znam kako se to medicinski zove.spreca wrote:Mozda zavisi od narkoze....jesil bio pod opstom narkozomRusski wrote: e jebiga, ja sam onda u tih 1 %
Duboka valjda, nisam ničega svjestan bio.
Stavili mi masku, udahnuo i zaspao
- Russki
#6518 Re: Cigarete, odvikavanje
obe su trajale oko malo jace od sat vremena, najvise sat i trideset minuta
nije mnogo u svakom slucaju
- spreca
#6519 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam u martu bio na Gradini na stentiranju i koronografiji....ujutru dosao drugo jutro kuci....ali ovdje je bila samo lokalna anestezija......u pravu si za bivse pusace....najgori su bivsi pusaci i alkoholicari kad pocnu pametovati i dosadjivati...ja bi odmah poceo i piti i pusitiplain vanilla wrote: I mene je samo mucila zedj, probudis se a ne smijes ni kap vode popiti. A nisam ja dugo ostala u bolnici, kod mene je rutinska operacija bila, nije mi niko ni rekao da prestanem pusiti
Danas dosla u bolnicu i operisana, sutra kuci. Popij caj i zapali i zivot je lijep![]()
Ali divim se ljudima koji su prestali pusiti, mada mi vecina ide na zivce jer smaraju vise nego ljudi koji nikad nisu pusili.
- spreca
#6520 Re: Cigarete, odvikavanje
vjerovatno zbog krakog dejstva anestezije ...kod mene je trajala oko 4-5 sati...bar tako kazuRusski wrote:obe su trajale oko malo jace od sat vremena, najvise sat i trideset minuta
- plain vanilla
#6521 Re: Cigarete, odvikavanje
Nema kod nas izlezavanja u bolnici.spreca wrote:Ja sam u martu bio na Gradini na stentiranju i koronografiji....ujutru dosao drugo jutro kuci....ali ovdje je bila samo lokalna anestezija......u pravu si za bivse pusace....najgori su bivsi pusaci i alkoholicari kad pocnu pametovati i dosadjivati...ja bi odmah poceo i piti i pusitiplain vanilla wrote: I mene je samo mucila zedj, probudis se a ne smijes ni kap vode popiti. A nisam ja dugo ostala u bolnici, kod mene je rutinska operacija bila, nije mi niko ni rekao da prestanem pusiti
Danas dosla u bolnicu i operisana, sutra kuci. Popij caj i zapali i zivot je lijep![]()
Ali divim se ljudima koji su prestali pusiti, mada mi vecina ide na zivce jer smaraju vise nego ljudi koji nikad nisu pusili.![]()
Ja sam dosla dan prije operacije u bolnicu i tad te kao prime u bolnicu, ali zapravo ides kuci prespavati i dodjes rano ujutro. Taj dan operacija, potpuna anestezija. Probudis se, kad istekne infuzija, dodje sestra da ti pomogne ustati. Ujutro vizita i ides kuci
Ja sam se brinula kako cu tu noc prije operacije u bolnici zaspati bez cigara, em si nervozan, em ne smijes zapaliti. Ali uprava bolnice je rijesila taj problem
Je li neko citao onu knjigu za prestanak pusenja?
- spreca
#6522 Re: Cigarete, odvikavanje
ja nisam...je sam poslusao one koji su navodno citali i kazu da je glupost mada ih je puno koji tvrde suprotno odnosno da im je knjiga pomogla da prestanu pusiti......ja sam prvu operaciju bio kod Kabila..kod Kabila nema labavo...cak ni mobilni nemozes imati sa sobom....ali mozes se koristiti njihovim telefonom kad god zazhelis....cuo sam da se moze prestati ako za 24h pojedes 7 kg jabuka....a stavarno posle jabuke cigareta nema nikakvog ukusaplain vanilla wrote: Nema kod nas izlezavanja u bolnici.
Ja sam dosla dan prije operacije u bolnicu i tad te kao prime u bolnicu, ali zapravo ides kuci prespavati i dodjes rano ujutro. Taj dan operacija, potpuna anestezija. Probudis se, kad istekne infuzija, dodje sestra da ti pomogne ustati. Ujutro vizita i ides kuci
Ja sam se brinula kako cu tu noc prije operacije u bolnici zaspati bez cigara, em si nervozan, em ne smijes zapaliti. Ali uprava bolnice je rijesila taj problem![]()
Je li neko citao onu knjigu za prestanak pusenja?
- Zejnep
#6523 Re: Cigarete, odvikavanje
Znači od ponedjeljka Zoya i ja ne pušimo 
Umal još nešta ne napisah
- triconja
#6524 Re: Cigarete, odvikavanje
Od onog koji pada na petak trinesti?Zejnep wrote:Znači od ponedjeljka Zoya i ja ne pušimo
- insomnia78
#6525 Re: Cigarete, odvikavanje
Al kolko je laksi mahmurluk