Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
shmizlica

#6501 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

spreca wrote:poslednju cigaretu zapalio 12.03.2015.......i ne naumpade mi nikad vise posle toga...a nadam se da i ubuduce nece
kad se guza prepadne :lol:
spreca

#6502 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

shmizlica wrote:
spreca wrote:poslednju cigaretu zapalio 12.03.2015.......i ne naumpade mi nikad vise posle toga...a nadam se da i ubuduce nece
Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzici :oops:
shmizlica

#6503 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ma bitno je da si prestao :kiss:
hali gali halid

#6504 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hali gali halid »

Idemooo!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6505 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by plain vanilla »

spreca wrote:
shmizlica wrote:
Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzici :oops:
dosla iz bolnice, taj dan ne smijem nista jesti, samo caj piti
kazem ja svojima, dajte vi meni jednu cigaru, necu cijelu, samo koji dim :mrgreen:
Russki

#6506 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Russki »

seln wrote:Nije nikakav problem prestati pusiti, ja sam uspio vec 5-6 puta.
Sad sam odlucio da prestanem sa prestajanjem.
:lol: :lol:
jazzer

#6507 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by jazzer »

spreca wrote: Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzici :oops:
Istina. Jaran, bio strastveni pusac, par sati nakon operacije pozelio da zapali i umalo se srusio.

Tu mu se zgadi cigara i evo ga vec 7,8 godina nepusac. A nikada prije toga nije ni pomislio
prestati pusiti.
spreca

#6508 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

plain vanilla wrote: dosla iz bolnice, taj dan ne smijem nista jesti, samo caj piti
kazem ja svojima, dajte vi meni jednu cigaru, necu cijelu, samo koji dim :mrgreen:
tako sam ja kad sam se probudio prvi put posle operacije trazio vode...normalno nisu mi dali jer sam jos bio u shoku.....neda sestrica vode i jos kaze "da nebi mozda jos sta" a ja ko iz topa daj cigaru :lol: :lol: :lol: ...nisam uspio ni cuti odgovor i oet sam pao u komu....posle budjenja nikad mi vise nije naumpala cigara ili zalja da povucem dim...nadam se da ce tako i ostati....ovdje hipnozom kodiraju na 5 godina od cigareta i alkohola uspjesno ali kad istekne rok onda se pije i pusi jos vise tako da se stalno nora produzvat ko nekad Pasosh :lol: :lol: .....ma samo dobra volja ili kad te doktor prepadne....ako nista drugo onda bar treba smanjiti...ja sam do operacije pusio vise od tri kutije ......ali sam poceo i smanjivati...ja otkinem polovinu i bacim a drugu polovinu povucem par dimova i to bacim...tako da sam bio dosao do jedne kutije i manje dnevno plus sto sam tu kutiju nastavio poloviti kao i obicno i bacati
Last edited by spreca on 06/09/2018 11:31, edited 1 time in total.
spreca

#6509 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

shmizlica wrote:ma bitno je da si prestao :kiss:
:kiss: ...sta cu moro sam :lol:
spreca

#6510 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

jazzer wrote:
spreca wrote: Nisam se ja nista prepao....jednostavno posle operacije mi je bilo kao da nikad nisam ni pusio.....znam mnoge koji posle opste narkoze vise nisu ni pocinjali pusiti...inace nebih nikada ni prestao......sto se tice pusenja nisam mogao biti komandant svojoj guzici :oops:
Istina. Jaran, bio strastveni pusac, par sati nakon operacije pozelio da zapali i umalo se srusio.

Tu mu se zgadi cigara i evo ga vec 7,8 godina nepusac. A nikada prije toga nije ni pomislio
prestati pusiti.
skro 99% niko vise ne pocne pusiti
Russki

#6511 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Russki »

spreca wrote:
jazzer wrote:

prestati pusiti.
skro 99% niko vise ne pocne pusiti
e jebiga, ja sam onda u tih 1 %
nakon obe operacije, prvo oporavak par sati
zatim cigara i sve tako...
Zoya

#6512 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

spreca wrote:
plain vanilla wrote: dosla iz bolnice, taj dan ne smijem nista jesti, samo caj piti
tako sam ja kad sam se probudio prvi put posle operacije trazio vode...normalno nisu mi dali jer sam jos bio u shoku.....neda sestrica vode i jos kaze "da nebi mozda jos sta" a ja ko iz topa daj cigaru :lol: :lol: :lol: ...nisam uspio ni cuti odgovor i oet sam pao u komu....posle budjenja nikad mi vise nije naumpala cigara ili zalja da povucem dim...nadam se da ce tako i ostati....ovdje hipnozom kodiraju na 5 godina od cigareta i alkohola uspjesno ali kad istekne rok onda se pije i pusi jos vise tako da se stalno nora produzvat ko nekad Pasosh :lol: :lol: .....ma samo dobra volja ili kad te doktor prepadne....ako nista drugo onda bar treba smanjiti...ja sam do operacije pusio vise od tri kutije ......ali sam poceo i smanjivati...ja otkinem polovinu i bacim a drugu polovinu povucem par dimova i to bacim...tako da sam bio dosao do jedne kutije i manje dnevno plus sto sam tu kutiju nastavio poloviti kao i obicno i bacati

Mislim da je ovo prvi i sigurno zadnji tvoj post koji sadrži duže od tri reda :lol:

Da je Bog do da svi tako mogu prestati. Operacija bi trebala biti dobra opomena (ako ti život, jelte, znači).

Zejno, može od ponedjeljka ba :thumbup:
spreca

#6513 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

Russki wrote: e jebiga, ja sam onda u tih 1 %
Mozda zavisi od narkoze....jesil bio pod opstom narkozom
spreca

#6514 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

Zoya wrote:

Mislim da je ovo prvi i sigurno zadnji tvoj post koji sadrži duže od tri reda :lol:

Da je Bog do da svi tako mogu prestati. Operacija bi trebala biti dobra opomena (ako ti život, jelte, znači).

Zejno, može od ponedjeljka ba :thumbup:
pisem ja i duge postove zavisno od teme...na temi koja je bezveze naravno da necu duziti ili dje ide samo zajebancija sta ima da pisem...napises kakvu glupost i to je to
plain vanilla

#6515 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by plain vanilla »

spreca wrote:
I mene je samo mucila zedj, probudis se a ne smijes ni kap vode popiti. A nisam ja dugo ostala u bolnici, kod mene je rutinska operacija bila, nije mi niko ni rekao da prestanem pusiti :D
Danas dosla u bolnicu i operisana, sutra kuci. Popij caj i zapali i zivot je lijep :mrgreen:
Ali divim se ljudima koji su prestali pusiti, mada mi vecina ide na zivce jer smaraju vise nego ljudi koji nikad nisu pusili.
Russki

#6516 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Russki »

spreca wrote:
Ne znam kako se to medicinski zove.
Duboka valjda, nisam ničega svjestan bio.
Stavili mi masku, udahnuo i zaspao :D
spreca

#6517 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

Russki wrote:
spreca wrote:
Ne znam kako se to medicinski zove.
Duboka valjda, nisam ničega svjestan bio.
Stavili mi masku, udahnuo i zaspao :D
mozda zavisi i od duzine trajanja operacije i narkoze...ko ce ga znati
Russki

#6518 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Russki »

obe su trajale oko malo jace od sat vremena, najvise sat i trideset minuta
nije mnogo u svakom slucaju
spreca

#6519 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

plain vanilla wrote: I mene je samo mucila zedj, probudis se a ne smijes ni kap vode popiti. A nisam ja dugo ostala u bolnici, kod mene je rutinska operacija bila, nije mi niko ni rekao da prestanem pusiti :D
Danas dosla u bolnicu i operisana, sutra kuci. Popij caj i zapali i zivot je lijep :mrgreen:
Ali divim se ljudima koji su prestali pusiti, mada mi vecina ide na zivce jer smaraju vise nego ljudi koji nikad nisu pusili.
Ja sam u martu bio na Gradini na stentiranju i koronografiji....ujutru dosao drugo jutro kuci....ali ovdje je bila samo lokalna anestezija......u pravu si za bivse pusace....najgori su bivsi pusaci i alkoholicari kad pocnu pametovati i dosadjivati...ja bi odmah poceo i piti i pusiti :lol: :lol:
spreca

#6520 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

Russki wrote:obe su trajale oko malo jace od sat vremena, najvise sat i trideset minuta
nije mnogo u svakom slucaju
vjerovatno zbog krakog dejstva anestezije ...kod mene je trajala oko 4-5 sati...bar tako kazu
plain vanilla

#6521 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by plain vanilla »

spreca wrote:
plain vanilla wrote: I mene je samo mucila zedj, probudis se a ne smijes ni kap vode popiti. A nisam ja dugo ostala u bolnici, kod mene je rutinska operacija bila, nije mi niko ni rekao da prestanem pusiti :D
Ja sam u martu bio na Gradini na stentiranju i koronografiji....ujutru dosao drugo jutro kuci....ali ovdje je bila samo lokalna anestezija......u pravu si za bivse pusace....najgori su bivsi pusaci i alkoholicari kad pocnu pametovati i dosadjivati...ja bi odmah poceo i piti i pusiti :lol: :lol:
Nema kod nas izlezavanja u bolnici.
Ja sam dosla dan prije operacije u bolnicu i tad te kao prime u bolnicu, ali zapravo ides kuci prespavati i dodjes rano ujutro. Taj dan operacija, potpuna anestezija. Probudis se, kad istekne infuzija, dodje sestra da ti pomogne ustati. Ujutro vizita i ides kuci :D
Ja sam se brinula kako cu tu noc prije operacije u bolnici zaspati bez cigara, em si nervozan, em ne smijes zapaliti. Ali uprava bolnice je rijesila taj problem :D

Je li neko citao onu knjigu za prestanak pusenja?
spreca

#6522 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

plain vanilla wrote: Nema kod nas izlezavanja u bolnici.
Ja sam dosla dan prije operacije u bolnicu i tad te kao prime u bolnicu, ali zapravo ides kuci prespavati i dodjes rano ujutro. Taj dan operacija, potpuna anestezija. Probudis se, kad istekne infuzija, dodje sestra da ti pomogne ustati. Ujutro vizita i ides kuci :D
Ja sam se brinula kako cu tu noc prije operacije u bolnici zaspati bez cigara, em si nervozan, em ne smijes zapaliti. Ali uprava bolnice je rijesila taj problem :D

Je li neko citao onu knjigu za prestanak pusenja?
ja nisam...je sam poslusao one koji su navodno citali i kazu da je glupost mada ih je puno koji tvrde suprotno odnosno da im je knjiga pomogla da prestanu pusiti......ja sam prvu operaciju bio kod Kabila..kod Kabila nema labavo...cak ni mobilni nemozes imati sa sobom....ali mozes se koristiti njihovim telefonom kad god zazhelis....cuo sam da se moze prestati ako za 24h pojedes 7 kg jabuka....a stavarno posle jabuke cigareta nema nikakvog ukusa :mrgreen:
Zejnep

#6523 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zejnep »

Znači od ponedjeljka Zoya i ja ne pušimo :sretan:

Umal još nešta ne napisah :hihihi:
triconja

#6524 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by triconja »

Zejnep wrote:Znači od ponedjeljka Zoya i ja ne pušimo :sretan:

Umal još nešta ne napisah :hihihi:
Od onog koji pada na petak trinesti? :lol:
insomnia78