SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- O'zone
- Globalni moderator
#6501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako je dobro kad nemaš kome odgovarati....Ovdje niko ne odgovara....Evo sad čitam o smrti 4 bebe u Mostarskoj bolnici zbog infekcije....Ljudi zataškavali slučaj dok inspekcija nije upala....I šta sad? Ništa jbo ga ti! Idemo dalje.
Divnog naroda za vladati SU njim.
Divnog naroda za vladati SU njim.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne slazem se. Ne platim kaznu, ceka me na registraciji. Ne platim 20KM , ceka me na uvjerenju o nekaznjavanju. Za obicne gradjane sistem funkcionira kao Svica. Na Karakaju i Pavlovica.mostu me pretresu kao kriminalca.Nepass wrote:raspad sistema je odavno na svim nivoimatranquil wrote:Bili obaviješteni, pustili ga.
Ili je zavjera ili je totalni raspad sistema. Treće opcije nema.
- Alfons Kauders
#6503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebes karate kraj pistolja.The BEN10 wrote:I ja sam se isto pitao.hizo ramidovic wrote:grad i drzava postali su vec odavno vukojebina de luxe kategorije. umjesto napretka, boljitka, boljeg i uredjenijeg sistema, desava se suprotno.
bolji i uredjeniji sistem bio je za vrijeme osmanlija. sve je nervozno, napeto, pistolji i bombe sijevaju k'o petarde, age i begovi vladaju a njihovi potomci ubijaju bez ikakve odgovornosti...
i nije mi toliko za mene, znam se snaci, reagovati i odbraniti ali kako za djecu? kako ih odgajati? kojim vrijednostima ih uciti? da li uopce ostati ovdje zivjeti?
Ko ima mušku djecu, OBAVEZNO u startu upisati na karate. Kad porastu, 14-15 godina, upisati na kurserve MMA, Krav Maga-e i sl. Dalje, ne kupovati preskupe mobitele i odjeću, nek se drže finog društva koliko je moguće, bez izlazaka na opasna mjesta i sl.
Ali generalno se slazem. Od rata do danas nisam drzao oruzje u kuci, a sada polako preispitujem tu odluku. Nikad nisam osjecao da mi je oruzje potrebo - nisam kriminalac, ni policajac, niti radim posao u kojem bi mi mogao zatrebati za samoodbranu. Ima brate policija, sta ce mi pistolj?
Nazalost, nakon sto sam se u par primjera na svojoj kozi uvjerio u sposobnost i postenje nase policije, mislim da cu nabaviti neku pucu. Da stvar bude gora, sukobe sam imao sa policijom, ne sa lokalnim kriminalcima... Jer vidite, kada god bih imao problem s lokalnim kriminalcima, sve bi se kulturno rijesilo bez ikakvih posljedica. S policijom sam imao drugacije iskustvo, tipa "sta ces ti nama govorit mi smo policija" a bilo je i nekih prijetnji s njihove strane...
Haj reko, ko ih jebe, bolje se s rogatim ne bosti... I onda naprave problem komsiji, penzioneru. Posvadja se na ulici s inspektorom, i ovaj mu nesto pocne prijetit. Covjeku od 70 godina prijeti naoruzani krkan, policajac? E tad sam i ja prestao biti kulturan i poceo sam im jebavati majke i prijetiti, jer jebiga nece meni u mojoj ulici kriminalac iz MUP-a prijetiti covjeku od 70 godina. Tad sam otisao u MUP i kulturno im stavio do znanja da vise nisu dobrodosli u nasoj mahali. Objasnio sam i zasto, ali nije upalilo i problemi su se nastavili. Proljetos su kulminirali kada sam nakon jednog incidenta rekao da cu im poceti spaljivati auta, i to u po bijela dana, jos cu zovnuti i novinare da snime.
E onda su se pojavili, i to dvije patrole. Fino saslusali problem koji imamo s njima, te zakljucili da nam ne mogu pomoci, na sto sam ja odgovorio da cu u tom slucaju demolirati Audi koji vozi jedan od njihovih ne bas popularnih komandira. Onda je krenula kuknjava: "Ma nemoj ba care, ko ga jebe, nije vrijedno," pa se drugi nadoveze "Ja bolan! Ako te vidi neko, to je je odma krivicna prijava!"
Moj odgovor je bio: "Ja... I?"
"Pa krivicna bolan, znas kako mozes najebat!?"
"Znam, i?"
"Pa dje ces tako tudje auto... Jos kazna, pa stetu platit..."
"I? Boli me kurac. Prvo, necete me uhvatiti i necete moci dokazati da sam ja to napravio. Drugo, taman i da me uhvatite i osudite, ja cu fino platiti kaznu, nadokaditi stetu, sacekati da mi prodje uslovna, a onda cu mu zapaliti auto. I kad me opet uhvatitite i osudite, kada opet sve poplacam i zavrsim, onda cu mu spalit novi auto. A ako mu padne na pamet da opet ovuda prijeti ljudima, necu mu zapaliti auto, vec njega. Slobodno mu prenesite sta sam rekao. Ja sam isao ali me nije primio, pa mu recite da sam to bio ja."
Nakon toga nemam problema s doticnim idiotom i njegovom ekipom, ali opet mislim da bi se trebao naoruzati, za svaki slucaj. Sta ja znam, sutra moze neko od njih pokusati da prijeti mom ocu kao sto su prijetili mom komsiji, a tad vec, da prostite, nema vise zajebancije, vec oko za oko, zub za zub.
- drug_profi
#6504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A svake druge godine u oktobru ljudi vecinom kazu da im je super ovdje.
Doduse ima ih 50% kojima je toliko super da im je potpuno svejedno.
- Alfons Kauders
#6505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To manje vise znaci da MUP laze, ili barem Dalida tako tvrdi, tj. tvrdi da MUP nije uradio svoj dio posla.The BEN10 wrote:Slažem se da MUP nema ni mrvicu više kredibiliteta, ali ovo ne kontam - kako su ove dvije rečenice ili ili. Šta ako je tužilaštvo dobilo informaciju, a ne MUP?Alfons Kauders wrote:Da li sad lazu da su obavijestili DGS isto vecer? Ili Dalida laze da su oni, a ne MUP, dobili informaciju o prelasku granice?
Trenutno sam u nekoj frci pa nisam baš upratio ove detalje, a jako su mi važni.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dalida-b ... /161011132
S druge strane, moguce je da MUP-u i odgovara takav izgovor, jer lakse je narodu prodati slucajni propust i disciplinske mjere nego dizati krivicnu prijavu protiv onih koji su mu pomogli u bijegu.
- drug_profi
#6506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I samo da se nadovezem na svoj post: pametan narod mijenja vlast na svakim izborima, ne da im da puste korijenje vec da zaziru od toga sta ce nasljednici iskopati protiv njih. Nema veze sto su svi isto nesposobni i pokvareni, zazirace jedni od drugih, pa ce prisilno biti vrijedni i posteni koliko je to moguce. Kao da su politicari sa zapada neka bolja i plemenitija stoka? Nisu, smradovi su ko i nasi, samo ih hvata prpa od izbora i opozicije koja ce iskoristitii pogresno parkiranje.drugi profil wrote:A svake druge godine u oktobru ljudi vecinom kazu da im je super ovdje.
- KatarinaKosaca
#6507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mislim tako. Odbij od rezultata «zahvalnike vlastima», na stelama svih vrsta, ostaju gradjani kojo se i te kako koprcaju i pokusavaju nesto promijeniti. Taj procenat nije dovoljan, jer su korijeni korupcije preduboli i razgranati. Jednom je i promijenjena vlast i sta je postignuto?drugi profil wrote:I samo da se nadovezem na svoj post: pametan narod mijenja vlast na svakim izborima, ne da im da puste korijenje vec da zaziru od toga sta ce nasljednici iskopati protiv njih. Nema veze sto su svi isto nesposobni i pokvareni, zazirace jedni od drugih, pa ce prisilno biti vrijedni i posteni koliko je to moguce. Kao da su politicari sa zapada neka bolja i plemenitija stoka? Nisu, smradovi su ko i nasi, samo ih hvata prpa od izbora i opozicije koja ce iskoristitii pogresno parkiranje.drugi profil wrote:A svake druge godine u oktobru ljudi vecinom kazu da im je super ovdje.
- drug_profi
#6508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ipak se sda mrvicu korigovala. Treba ih stalno mijenjati. Ili imas bolji prijedlog. I ja ssm za partizane ali danas to ne ide ...
Poslano sa Tipfeler mašine
-
The BEN10
#6509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako dostojanstveno komentarisati ovako nešto!?
http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronik ... ad/491414/
– Ja odgovorno tvrdim da će krivičnih djela uvijek biti. Ali mi imamo trend smanjenja istih, već pet godina zaredom. Ja razumijem brigu građana. A imamo li mi masovna ubistva kao u zemljama u okolini? Hvala Bogu, nemamo. Sarajevo je u odnosu na druge gradove u regiji i Evropi siguran grad. Jedno je ubijeno na sto hiljada, pogledajte malo u drugim većim gradovima, tvrdi Nefić.
-
VjecitiStudent
#6510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da nismo prije par godina na ovom istom mjestu pretresali SDP-ovog ministra Kurteša, koji je pijan skrivio saobraćajnu nesreću, koja je poslije na tragikomičan način zataškana, još bi možda i povjerovali da nam je pogrešno glasanje ili neglasanje, glavni problem.drugi profil wrote:A svake druge godine u oktobru ljudi vecinom kazu da im je super ovdje.
- ranger
#6511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://d e p o ba/clanak/153212/granicna-policija-bih-znali-smo-da-se-traga-za-seficem-rigorozne-kazne-za-policajce-koji-su-napravili-propust
eto gaaa, tamo neki granicar ce biti suspendovan, za mjesec eto ga na poso. portali ce zaboravit, javnost isto tako...
eto gaaa, tamo neki granicar ce biti suspendovan, za mjesec eto ga na poso. portali ce zaboravit, javnost isto tako...
- Logovan
#6512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I kako ostati miran na ovakve izjave? Eto kako?The BEN10 wrote:![]()
![]()
http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronik ... ad/491414/– Ja odgovorno tvrdim da će krivičnih djela uvijek biti. Ali mi imamo trend smanjenja istih, već pet godina zaredom. Ja razumijem brigu građana. A imamo li mi masovna ubistva kao u zemljama u okolini? Hvala Bogu, nemamo. Sarajevo je u odnosu na druge gradove u regiji i Evropi siguran grad. Jedno je ubijeno na sto hiljada, pogledajte malo u drugim većim gradovima, tvrdi Nefić.
Nek' i tebe Nefiću šta god pokosi dok hodaš ili nek' te neko izlupa palicom iz čista mira, pa da vidimo kako ćeš reagovati. Jebem ti majku.
- KatarinaKosaca
#6513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nakon jedno dvije godine trajanja disciplinskog postupka, odbice mu sto kaemova od plate i prebaciti na drugi granicni prijelaz. Mulabdic, Konakovic, Cosic i Burzic ce primiti isprike sto takve profesionalne gromade netko prozivaranger wrote:http://d e p o ba/clanak/153212/granicna-policija-bih-znali-smo-da-se-traga-za-seficem-rigorozne-kazne-za-policajce-koji-su-napravili-propust
-
north
#6514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ova je država za qrac...odavno da se ne lažemo, ne od preksinoć...apsolutno sve truhlo, od samog sistema, zakona koji ili ne postoje ili ako neki postoje isti se ne sprovode do kraja...do naroda koji je odavno postao mutav sa parolom "ne talasaj, nek nije mene.."
Za ovakve majmune poput ovog bjegunca je šerijat najbolja kazna, objesiti na banderu gdje se to desilo, a potencijalne, koji su ranije imali ispada sa zakonom dovesti pod prisilom da gledaju isto i izvlače pouke....Šta mislite, bi li se smanjilo sranje, nema sumnje da bi
...Ali pošto NAŽALOST nema toga, mijenjati radikalno zakone i sprovoditi ih, samo je kvaka što nema ko to da radi...nema a nije baš ni u interesu
..Tako da mrka kapa sa nadom da će biti bolje....
Rahmet djevojkama..teško je šta dodati više
Za ovakve majmune poput ovog bjegunca je šerijat najbolja kazna, objesiti na banderu gdje se to desilo, a potencijalne, koji su ranije imali ispada sa zakonom dovesti pod prisilom da gledaju isto i izvlače pouke....Šta mislite, bi li se smanjilo sranje, nema sumnje da bi
Rahmet djevojkama..teško je šta dodati više
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa jeste, smanjenje....samo 100-njak povrijedjenih po mjesecu - zadnjih 6 mjeseci.The BEN10 wrote:![]()
![]()
http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronik ... ad/491414/– Ja odgovorno tvrdim da će krivičnih djela uvijek biti. Ali mi imamo trend smanjenja istih, već pet godina zaredom. Ja razumijem brigu građana. A imamo li mi masovna ubistva kao u zemljama u okolini? Hvala Bogu, nemamo. Sarajevo je u odnosu na druge gradove u regiji i Evropi siguran grad. Jedno je ubijeno na sto hiljada, pogledajte malo u drugim većim gradovima, tvrdi Nefić.
Trend je....bezze
Konju jedan od Nefica. Nadrealisti su bar bili shega, ovima se ne mozes ni nasmijati
-
VjecitiStudent
#6516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
GP obaviještena jeste, ali u gornjem članku uopšte ne piše i kada.ranger wrote:http://d e p o ba/clanak/153212/granicna-policija-bih-znali-smo-da-se-traga-za-seficem-rigorozne-kazne-za-policajce-koji-su-napravili-propust
- drug_profi
#6517 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Druze nije stvar u tome koga izaberes vec u tome da ne smiju biti isti ljudi stalno jer onda dobijes privatnu drzavu. I to nissm ja smislio. To je odavno poznat fskt.VjecitiStudent wrote:Da nismo prije par godina na ovom istom mjestu pretresali SDP-ovog ministra Kurteša, koji je pijan skrivio saobraćajnu nesreću, koja je poslije na tragikomičan način zataškana, još bi možda i povjerovali da nam je pogrešno glasanje ili neglasanje, glavni problem.drugi profil wrote:A svake druge godine u oktobru ljudi vecinom kazu da im je super ovdje.
- Dr. Kuca
#6518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma nefic je klasicni uhljeb zna da nece nizasta odgvorati.
- MOSALJOZE
#6519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ama čovjek ne dijeli plate on čita vijesti jbt
Šta mu serviraju čovjek saopšti
Šta mu serviraju čovjek saopšti
- holowey
#6520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
neficu je u opisu radnog mjesta pravljenje dobre slike i popravljanje lose slike o mup-u ks-a...Dr. Kuca wrote:Ma nefic je klasicni uhljeb zna da nece nizasta odgvorati.
kakav bi to pr bio da stvari opise onakvim kakve jesu? takav bi letio s posla u roku odmah
- Dr. Kuca
#6521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znam znam
ali eto opet je odvratan pojavom 
-
Innovation
#6522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
VjecitiStudent wrote:GP obaviještena jeste, ali u gornjem članku uopšte ne piše i kada.ranger wrote:http://d e p o ba/clanak/153212/granicna-policija-bih-znali-smo-da-se-traga-za-seficem-rigorozne-kazne-za-policajce-koji-su-napravili-propust
Naime, prema riječima glasnogovornice Granične policije BiH Sanele Dujković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ih je istu noć kada se dogodila nesreća obavijestilo o identitetu osobe koja ju je skrivila.
"U večernjim satima 10. oktobra MUP KS je obavijestio Graničnu policiju da se za osobom inicijala S. S. (1991.) godine traga te da bi se mogao dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se istu noć dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.
- O'zone
- Globalni moderator
#6523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nebitno za Nefića ali neće niko ni za šta odgovarati. Svi ovi silni propusti u zadnjoj tragediji, propusti pri ubistvu Memića, propusti pri ubistvu Vedrana, svi ostali slini propusti organa za koje nikad niko nije odgovaro niti će.Dr. Kuca wrote:Ma nefic je klasicni uhljeb zna da nece nizasta odgvorati.
Pozivanje na odgovrnost je najsmješnija stavka u državi u kojoj je takva riječ obična uzriječica kao "jbga" ili "ba"
- ranger
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
eto mati mu radi u GP 
graničnoj policiji

graničnoj policiji