Sirija vol. 2

Locked
Egzil

#6501 Re: Sirija vol. 2

Post by Egzil »

Kako te ba nije stid tako pisati o Suheil Hassanu Tigru, covjeku koji je istinska ziva legenda, pored Brke u ovom ratu? Covjek je jako puno toga ucinio i vise no sto bi trebao obzirom na velicinu i opremljenost jedinice koju predvodi. Da nije njega i njegovih Tigrica i iz Kwrirsa bi gledali klaonicu kao u Abu Duhuru, Menangu, Tabki... Nije njegova krivica sto su ostali u SAA i NDF-u nesposobni da ocuvaju sto covjek oslobodi?
Nekad si bio izvor informacija i rado sam citao tvoje pisanje, sad si samo malo uobrazeno deriste koje slaze cim stisne tipku. Smijuruja si postao, Patak. Ljudu te ismijavaju ovdje na twitteru, na wiki mapi koju si, takodjer, svojedobno bio sj.bao skroz. Ne znam sad u kakvom je stanju, nemam vremena da pratim. Nemam vremena za pratiti vase baljezgarije, ali zbog ovoga sam morao reagirat. Patak, ovo sr odnosi na tebe. Pozdrav svima onima koji podrzavaju slobodnu Siriju i kurdskom glasnogovorniku.
Ironmen

#6502 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Syrian-German professional Boxer Manuel Charr Shows his Support for Syria.

https://www.youtube.com/watch?v=eq85a10w4Tc
Ironmen

#6503 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Egzil wrote:Kako te ba nije stid tako pisati o Suheil Hassanu Tigru, covjeku koji je istinska ziva legenda, pored Brke u ovom ratu? Covjek je jako puno toga ucinio i vise no sto bi trebao obzirom na velicinu i opremljenost jedinice koju predvodi. Da nije njega i njegovih Tigrica i iz Kwrirsa bi gledali klaonicu kao u Abu Duhuru, Menangu, Tabki... Nije njegova krivica sto su ostali u SAA i NDF-u nesposobni da ocuvaju sto covjek oslobodi?
Nekad si bio izvor informacija i rado sam citao tvoje pisanje, sad si samo malo uobrazeno deriste koje slaze cim stisne tipku. Smijuruja si postao, Patak. Ljudu te ismijavaju ovdje na twitteru, na wiki mapi koju si, takodjer, svojedobno bio sj.bao skroz. Ne znam sad u kakvom je stanju, nemam vremena da pratim. Nemam vremena za pratiti vase baljezgarije, ali zbog ovoga sam morao reagirat. Patak, ovo sr odnosi na tebe. Pozdrav svima onima koji podrzavaju slobodnu Siriju i kurdskom glasnogovorniku.

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ironmen

#6504 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

https://www.youtube.com/watch?v=D_W8KIURT1c

Ode neko teroristicko vozilo ko zna arapski neka prevede hvala unaprijed.
Challenger__

#6505 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:- Syrian-German professional Boxer Manuel Charr Shows his Support for Syria.

:thumbup:
walter kurtz

#6506 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

sta je sa marj bazom :zoka:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6507 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Assad: "Najviše volim Salika. On je moj ponos ko zastava. Prvoborac, udarnik i dobar drug. Brat moj ... a volim i Kurca."
Challenger__

#6508 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:http://www.dailymail.co.uk/news/article ... overs.html

stravicne slike rupa u kojima su bradati teroristi drzali zatocene Yazidi zene/ropkinje
Image
Image

Za pod nos brdsko-planinskoj fukari podaničkog mentaliteta koja se fascinira svakom nepravdom i silom.
walter kurtz wrote:sta je sa marj bazom :zoka:
Sad ušao u kuću. Koliko vidim na mapi i po provladinim izvorima, čvrsto u rukama SAA. Savo, istina, drugačije piše pa ti sad vidi.
sarajevoxxxx

#6509 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Uznemirujući snimak... Pogibija uposlenika civilne zaštite u trenutku dok pomaže ozljeđenim građanima.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
sarajevoxxxx

#6510 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Na početku snimka snimatelj i uposlenik cz-a koji je pomagao pri ukazivanju prve pomoći gine od granate, a nakon toga njegovo tijelo donose u bolnicu i snimanje nastavlja druga osoba koja na snimku govori "on je samo pomagao ozlijeđenima, Allahu ekber".
sarajevoxxxx

#6511 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režim napreduje u Latakiji, opozicija traži pomoć.
Challenger__

#6512 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Režim napreduje u Latakiji, opozicija traži pomoć.
:kiss:

Od koga traže pomoć? Od Turske?
Kikibombona

#6513 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Od koga traze pomoc?

Lavoska borba za svaki metar na brdima Latakije. Pobunjenici pruzaju zestok otpor. Odajem priznanje.
walter kurtz

#6514 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

japin_mutapi wrote: volim i Kurca."
:zoka:
jao_situacije

#6515 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

tigar je glavna priča na ovoj temi lik treba dobiti svoju temu :mrgreen:
Ironmen

#6516 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Kada su palili i pljackali na sjeveru Sirije i razarali tada je bilo sve u redu sada kada dobijaju po njusci sto su zasluzili traze pomoc ko ce im pomoci mozda Turska ???

Sjecam se jednog videa iz 2013 kada su upali na sjeverne dijelove oblasti Latakije kada su popalili i razrusili jedno selo otrovali bunare, toliko su daleko isli da su pobili svu stoku i domace zivotinje i posjekli sve sadnice voca posto se na tom dijelu nalaze veliki vocnjaci vinove loze.

Sada im se sve vraca nadam se sto skorijem oslobadjanju sjeverne oblasti Latakije od umno bolesnih teroristicko-haridziskih formacija i zadnje olosi i bjelosvjetskog sljama.
walter kurtz

#6517 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Image
asurbanipal

#6518 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Em2r wrote:
sarajevoxxxx wrote:- Britansko MVP:Većina ruskih zračnih udara je izvršena na položaje opozicije a ne na Isil.
- Rojters:Kasim Sulejmani prošle sedmice bio u posjeti Moskvi
Ti mu fatihu prouci prosle hefte sad u Moskvi?

I Bašar je umro, pa pobjeg'o...

walter kurtz

#6519 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

asurbanipal wrote:
I Bašar je umro, pa pobjeg'o...

:pisnuo:
tigar777

#6520 Re: Sirija vol. 2

Post by tigar777 »

Egzil wrote:Kako te ba nije stid tako pisati o Suheil Hassanu Tigru, covjeku koji je istinska ziva legenda, pored Brke u ovom ratu? Covjek je jako puno toga ucinio i vise no sto bi trebao obzirom na velicinu i opremljenost jedinice koju predvodi. Da nije njega i njegovih Tigrica i iz Kwrirsa bi gledali klaonicu kao u Abu Duhuru, Menangu, Tabki... Nije njegova krivica sto su ostali u SAA i NDF-u nesposobni da ocuvaju sto covjek oslobodi?
Wow Tigar i Tigrici khm. Kao neko bitan ha.Treorista ,ubica i hakduk kao i svaka horda koja puca po siriji.Kakvi kurci ovaj kurdi i ostali, nema tu dobra ni mrva samo zlo i zlo.
Challenger__

#6521 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

republikauzicka wrote: Latakija

- SAA seizes Jabal Nuba
Image

- SAA NDF captured strategic heights of Nobah_Mountain

Image
Image
walter kurtz

#6522 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

tigar777 wrote: Wow Tigar i Tigrici khm. Kao neko bitan ha.Treorista ,ubica i hakduk kao i svaka horda koja puca po siriji.Kakvi kurci ovaj kurdi i ostali, nema tu dobra ni mrva samo zlo i zlo.
gdje si tigre :mrgreen:
Em2r

#6523 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Usko vezano za Latakiju

I da je osvoje i ociste cijelu bit ce to tesko ikad funkcionalno. Granica je blizu uvijek ce biti prelaza i napada. Nazalost sjeme razdora u Siriji je duboko posijano, bilo je ono tu i prije ali mislim da sada povratka na staro nema. Arapi generalno su vrlo podjeljeni po x nacina, od porijekla, plemena, statusa, cak i u prosperitetnijim zemljama mira nema nego su uvijek neka plemenska i porodicna previranja. Zalosno jeste ali mozda nebi bilo ni lose da se Sirija ustroji kao BIH. Vidimo mi i sami da nije lako ali barem narod nebi ginuo. Nek dadnu entite kurdima i rebelima pa sta bude. Sumnjam da bi se rebeli mogli dogovorit oko ustroja i opet bi tu bilo ratovanja ali ...
Challenger__

#6524 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Em2r wrote:Usko vezano za Latakiju

I da je osvoje i ociste cijelu bit ce to tesko ikad funkcionalno. Granica je blizu uvijek ce biti prelaza i napada. Nazalost sjeme razdora u Siriji je duboko posijano, bilo je ono tu i prije ali mislim da sada povratka na staro nema. Arapi generalno su vrlo podjeljeni po x nacina, od porijekla, plemena, statusa, cak i u prosperitetnijim zemljama mira nema nego su uvijek neka plemenska i porodicna previranja. Zalosno jeste ali mozda nebi bilo ni lose da se Sirija ustroji kao BIH. Vidimo mi i sami da nije lako ali barem narod nebi ginuo. Nek dadnu entite kurdima i rebelima pa sta bude. Sumnjam da bi se rebeli mogli dogovorit oko ustroja i opet bi tu bilo ratovanja ali ...
Nije to baš tako Emire.

- Sasvim sjeverno od provincije Latakija se nalazi turska provincija Hataj (nekadašnja Antiohija) koju je Turska anektirala 1939 godine.

Image

- Ogromna većina stanovništva je bila neturskog porijeka, ali je Republika Turska uspjela da do određene mjere, naseljavanjem i raseljavanjem starosjedilaca promjeni etničku strukturu ove provincije i izvrši nasilnu i forsiranu turkifikaciju ovih prostora. Međutim i dalje je tu većinska neturska većina koja podržava borbu Sirije za opstanak i nezavisnost. Na prostorima ove provincije, Sirija i vlada u Damasku imaju najveću podršku u okruženju ne računajući Liban. Zašto ovo pišem? Zato, da skrenem pažnju na razloge zbog kojih je zvanična Ankara podigla zid između ove (etnički neturske) anektirane provincije i Sirije.

Image

Dakle, u najmanju ruku, Sirija može računati na kakav-takav mir uz granicu sa ovom turskom provincijom. Nakon tog pojasa, Damask se oslanja na pojas naseljen Kurdima u Efrinu i sa te strane, također, ne prijeti nikakva opasnost. Naprotiv!

Image

- Povezivanje snaga SAA i Kurdima naseljenog regiona Afrina je u obostranom interesu, kako Damaska, tako i Efrina i vjerujem da je to znatno veći izazov od poratnog obezbjeđenja granice. A po napretku SAA u Latakiji, čini se da se dobro nose sa tim prioritetnim izazovom...

Naravno, zvanična Ankara, najistrajniji i najostrašćeniji zagovornik nasilne promjene vlasti u Damasku nije podigla žicu na pojasu sjeverno od Alepa, između Azaza i Jarablusa, jer to je glavna logistička i kriminalna trasa za "operacije" u Siriji. Ali, obezbjeđenje tog dijela Sirije ide u drugoj fazi borbe.

UKRATKO: Stvar je znatno povoljnija po vladu u Damasku nego što to izgleda iz trenutne perspektive.
Last edited by Challenger__ on 16/12/2015 20:37, edited 2 times in total.
Mlohavi

#6525 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Em2r wrote:Usko vezano za Latakiju

Ne smije ni Turska sad tako olako dopustiti da joj se neke naoruzane grupice setaju po teritoriji i ogranizuju derneke na teritoriji druge zemlje. To je mnogooo ozbiljniji prekrsaj od nekog prepustanja granica pobunjenicima za uvoz i izvoz lako kvarljive robe...
Podijeljeni jesu i trajno osakatili Siriju, al' ne vjerujem da ce im biti veca opasnost ti upadi iz Turske.
Locked