muha_sa wrote:jesil sviro u "Aramisu"tu sam bio cest gost--lola se lolala
Jesam ,kad je tancica drzao.2 gitare i kontrabas,i nekad ona cura s violinom.
muha_sa wrote:jesil sviro u "Aramisu"tu sam bio cest gost--lola se lolala
Moja je itekako pozitivna...madner wrote:Nesto bas negativna energija koncentrisana oko BL.
nosara wrote:Rjesenje ne postoji... U ovim okolnostima nemoguca misija, dakle vozi dok mozes, gledaj sebe, kolji zubima i ne misli previse...Niemand wrote:
Ja ne zivim u jugoslaviji vec u bosni. Meni treba odgovor na moje danasnje probleme i u ovoj drzavi, a ne odgovor i objasnjenje za problem od prije 30 godina. Zasto smo u stanju objasniti do u srzi probleme jugoslavije al nase danasnje nismo?
Neam blage veze o politici, istina fkt, nemam se sta praviti pametna. Al nikad ne dobijem odgovor ni na sta. Ako i dobijem, odgovor je pretezno neka suplja, s kojom u stvarnosti ne mozes nista.
Ako kazaz ikad procita ovu temu, dje ti je rjesenje, envere?
Mis mekinjas wrote:Aj ne seri ja sam rodjena u BL i tamo provela cijelo djetinjstvo. Nemoj ziv bio vise laprdati.prog321 wrote:Tebi tesko objasniti da neko gladuje kome je plata zamrznuta na proslogodisnju vrijednost a inflacija bijesni kao luda ?Mis mekinjas wrote:
Sad bez zajebancije. Ko je gladovao i nije imao za odmor?
Aj daj imena i prezimena. Toliko ih je bilo urijetko da vjerujem da ti nece biti problem navesti ih.
A i da vidimo ko su ti danas uspjesni, u proslim vremenima siromasi??
Ogromna manjina nekoc bijase tih koji su se sanjkali iza kuce. WTF?????
Ozbiljno se ne mogu oteti dojmu da s vama nesto nije bilo u redu. Ovo sad sa iskrenim zaljenjem prema manjini odgovaram na post. Zvucis kao dijete iz neke porodice koja je bila endem u bivsoj drzavi. Jedan od onih koje smo gledali u dokumentarcima o Slovackoj i Rumuniji.![]()
Zamisljam kako su izlozi biili sa kantom i metlom, inace mi isli u Rumuniju '86. i vidjeli fakat takav izlog.
Na kojoj planeti zivis?
Ja pricam o onome sto sam vidio i osjetio za vrijeme Juge. I nemam potrebe da lazem. Mozda je kod nas u banjaluckoj regiji bilo drugacije ? Mozda je u Sarajevu stvarno bio raj na zemlji ? Mada mi malo tukne na fantaziju.
Neki od vas su danas izgubili te priviliegije pa ste duboko razocarani. Shvatite da te privilegije nije imalo 99% stanovnistva.
Moji roditelji su pokazali srednji prst Titu i Jugovicima i ispalili na Zapad . Nek se jebu sa komunizmom oni koji hodaju po Amsterdamima i Frankfurtima izmedju odmora za skijanje.Moji su digli ruke jer su morali.
To sto su tvoji kulturni pokazivaci srednjeg prsta bili u neznanih 1% stanovnistva je VAS problem. Nesto nije ozbiljno bilo u redu s vama. U 50km u krugu BL ste imali posla da birate.
Inace ako si iz okolice Banja Luke mogao di na Mrakovicu jeftino busom ici na skijanje na dnevnoj bazi.
Daj ti imena ziv bio tih 99% stanovnika. Mozes sela dijelove grada, sta god.
Kako se ne sjecam,postansko odmaraliste u neumu,hrpa djece,nista posebno al dobro pravo.Danas ono smetljiste na rivi sa dva mola,na najboljoj poziciji.Dobre vode na trebevicu,prvo skijanje na nekakvim krampama od skija...O izvidjacima da ne govorim,kosarci,kursevima,basracima,kalcinama...kakva ba elita,mi smo radnicka djeca.Mogu ih na prste jedne ruke nabrojati od citavog drustva koji su spadali u tu neku satro elitu...Ako ti je mjerilo trista vrsta farmerki,40 vrsta frizidera i android telefona...onda je sad bolje.LBVIEW wrote:Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran,zivjelo bolje nego na zapadu.
![]()
Niko se ne sjeca ni radnickih odmaralista, gdje je vecina ljetovala,ni "restrikcije" struje,par-nepar,redova za ulje,kafu i deterdzent,
sverca vajkrema i siraiz Madarske,zlata,koze i nike-patika iz Turske i sl.Bit ce da se na ovom forumu skupila krema jugoslovenskog drustva
koja te "sitnice" koje su opterecavale obicne smrtnike nije ni primjecivala.
www.googletranslate.comprog321 wrote: Poslao sam ti PP sa imenima ljudi i djece koji su bukvalno gladovala u tim kasnim 80-im.
Volio bih da smiris dozivljaj. Meni nikada nije falilo nista. Uvijek sam imao vise od ostalih jer sam imao sposobne roditelje i superiorno obrazovanje ali mnogo djece i odraslih nisu bili te srece.
Ovo sto vi pricate o Jugi nisu imali ni prosjecni gradjani Svicarke u 80im. Skijanje, jahanje, plivanje, i ostale zajebancije jer pricamo o zinzabar zemlji. Idili koja vjerovatno zivi u vasim glavama.
Jos jedan Svedjanin, samo se nadam da nije opet BL.LBVIEW wrote:Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran,zivjelo bolje nego na zapadu.
![]()
Niko se ne sjeca ni radnickih odmaralista, gdje je vecina ljetovala,ni "restrikcije" struje,par-nepar,redova za ulje,kafu i deterdzent,
sverca vajkrema i siraiz Madarske,zlata,koze i nike-patika iz Turske i sl.Bit ce da se na ovom forumu skupila krema jugoslovenskog drustva
Izvol'te ... totalno nešuplja!Niemand wrote: ... nikad ne dobijem odgovor ni na sta. Ako i dobijem, odgovor je pretezno neka suplja, s kojom u stvarnosti ne mozes nista.
Ako kazaz ikad procita ovu temu, dje ti je rjesenje, envere?
Da ne raspravljamo dodatno javno, odgovorih ti u pp.prog321 wrote:
Poslao sam ti PP sa imenima ljudi i djece koji su bukvalno gladovala u tim kasnim 80-im.
Volio bih da smiris dozivljaj. Meni nikada nije falilo nista. Uvijek sam imao vise od ostalih jer sam imao sposobne roditelje i superiorno obrazovanje ali mnogo djece i odraslih nisu bili te srece.
Ovo sto vi pricate o Jugi nisu imali ni prosjecni gradjani Svicarke u 80im. Skijanje, jahanje, plivanje, i ostale zajebancije jer pricamo o zinzabar zemlji. Idili koja vjerovatno zivi u vasim glavama.
Nema te arhive i statistike koja moze obesmislit naziv ove teme...sinuhe wrote:Ovdje i kad se postave arhivski izvori jugoslovenske ekonomije i drustva niko ih i ne pogleda.
Nema ova tema veze sa Jugoslavijom.
Crnjak...HAVANA wrote:Blago tebi superiornom,mi kad smo se trebali obrazovat, zapala nas puska,pa borba za zivot,djeca...Haj lako mi je za mene,ja i ne bi doguro do visokog obrazovanja,trco sam vazda za parama i zivotnom skolom,al zao mi zene,osta na pola masinstva...A i sta bi s masinstvom kod ovih imbecila,razumiju se ko mara u kriv qrac...Njima je i semafor problem a ne sta drugo.Ovde je ekonomista u poljoprivredi,doktor u politici,kosarkas u parlamentu,portir u vladi...Jebo lud zbunjenog.
A i evo jedan mail od mnogih koje dobijem,tako se danas trazi posao...
PREDMET: Molba za zasnivanje radnog odnosa
Poštovani,
obraćam Vam se sa molbom da me primite da ostvarim radni odnos na bilo kojim poslovima vaše organizacije, te stoga dajem svoje kraće biografske podatke: Rođen sam 1996.g. u Sarajevu. Živim u četveročlanoj porodici u kojoj otac jedino radi na poslovima vozača, majka je domaćica i sestra koja ide u srednju školu. Volio bih da i ja doprinesem svojoj porodici jer je to zaista potrebno. Završio sam srednju školu za tekstil, kožu i dizajn (IV stepen) u Sarajevu. Uredno sam prijavljen u Zavodu za zapošljavanje općine Vogošća. Obzirom da želim raditi obećajem da ću opravdati ukazano povjerenje u vašoj organizaciji svojim trudom i zalaganjem, unaprijed Vam se zahvaljujem.
Mozda ekonomski,inace jok-vidi se brate i avi(j)ona,haha.madner wrote:Jos jedan Svedjanin, samo se nadam da nije opet BL.LBVIEW wrote:Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran,zivjelo bolje nego na zapadu.
![]()
Koje godije je bila restrikcija struje i par nepar?![]()
Vjero vjerovatno da jeste tako, samo tesko da je krema. Iznad prosjeka mozda.
Zlata i koza iz Turske se sjecam, bili su jeftini JAT letovi pa su zene isle. Mama bila nekoliko puta, ja morao kod nane.![]()
Samo da ne bude greske, to je bio sverc jer je ta roba bila smjesna jeftina za Jugoslovene. Nije bas los znak ako za pola plate mozes kupiti kofer koze za butik.
Dobro je kad se ima butikmadner wrote:Jos jedan Svedjanin, samo se nadam da nije opet BL.LBVIEW wrote:Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran,zivjelo bolje nego na zapadu.
![]()
Zlata i koza iz Turske se sjecam, bili su jeftini JAT letovi pa su zene isle. Mama bila nekoliko puta, ja morao kod nane.![]()
Samo da ne bude greske, to je bio sverc jer je ta roba bila smjesna jeftina za Jugoslovene. Nije bas los znak ako za pola plate mozes kupiti kofer koze za butik.
Da se razumijemo,ovo sad je sranje,samo,brate,pojedini preceraseHAVANA wrote:Kako se ne sjecam,postansko odmaraliste u neumu,hrpa djece,nista posebno al dobro pravo.Danas ono smetljiste na rivi sa dva mola,na najboljoj poziciji.Dobre vode na trebevicu,prvo skijanje na nekakvim krampama od skija...O izvidjacima da ne govorim,kosarci,kursevima,basracima,kalcinama...kakva ba elita,mi smo radnicka djeca.Mogu ih na prste jedne ruke nabrojati od citavog drustva koji su spadali u tu neku satro elitu...Ako ti je mjerilo trista vrsta farmerki,40 vrsta frizidera i android telefona...onda je sad bolje.LBVIEW wrote:Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran,zivjelo bolje nego na zapadu.
![]()
Jasno vidis sta je uzrok frustracija kod nekih.prog321 wrote:
Neki od vas su danas izgubili te priviliegije pa ste duboko razocarani .
Pa da se Turska nije malo digla a mi malo spustili, islo bi se i danas u sverc ture.LBVIEW wrote:Mozda ekonomski,inace jok-vidi se brate i avi(j)ona,haha.madner wrote:Jos jedan Svedjanin, samo se nadam da nije opet BL.LBVIEW wrote:Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran,zivjelo bolje nego na zapadu.
![]()
Ta bolja proslost je u BiH prisvojena od jedne ili dvije partije pa se i izbori dobijaju na taj nacin.nosara wrote:Nema te arhive i statistike koja moze obesmislit naziv ove teme...sinuhe wrote:Ovdje i kad se postave arhivski izvori jugoslovenske ekonomije i drustva niko ih i ne pogleda.
Nema ova tema veze sa Jugoslavijom.