Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#6501 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:jesil sviro u "Aramisu" :? tu sam bio cest gost--lola se lolala :lol:

Jesam ,kad je tancica drzao.2 gitare i kontrabas,i nekad ona cura s violinom. :lol:
:kontrabas: :pijani:
zateznistub

#6502 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

madner wrote:Nesto bas negativna energija koncentrisana oko BL.
Moja je itekako pozitivna... :skoljka:
HAVANA

#6503 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by HAVANA »

nosara wrote:
Niemand wrote:
Ja ne zivim u jugoslaviji vec u bosni. Meni treba odgovor na moje danasnje probleme i u ovoj drzavi, a ne odgovor i objasnjenje za problem od prije 30 godina. Zasto smo u stanju objasniti do u srzi probleme jugoslavije al nase danasnje nismo?

Neam blage veze o politici, istina fkt, nemam se sta praviti pametna. Al nikad ne dobijem odgovor ni na sta. Ako i dobijem, odgovor je pretezno neka suplja, s kojom u stvarnosti ne mozes nista.

Ako kazaz ikad procita ovu temu, dje ti je rjesenje, envere?
Rjesenje ne postoji... U ovim okolnostima nemoguca misija, dakle vozi dok mozes, gledaj sebe, kolji zubima i ne misli previse... :bih:

:thumbup:
LBVIEW

#6504 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by LBVIEW »

Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran :D ,zivjelo bolje nego na zapadu. :-)
Niko se ne sjeca ni radnickih odmaralista, gdje je vecina ljetovala,ni "restrikcije" struje,par-nepar,redova za ulje,kafu i deterdzent,
sverca vajkrema i sira :D iz Madarske,zlata,koze i nike-patika iz Turske i sl.Bit ce da se na ovom forumu skupila krema jugoslovenskog drustva
koja te "sitnice" koje su opterecavale obicne smrtnike nije ni primjecivala.
prog321

#6505 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Mis mekinjas wrote:
prog321 wrote:
Mis mekinjas wrote:
Sad bez zajebancije. Ko je gladovao i nije imao za odmor?
Aj daj imena i prezimena. Toliko ih je bilo urijetko da vjerujem da ti nece biti problem navesti ih.
A i da vidimo ko su ti danas uspjesni, u proslim vremenima siromasi??
Ogromna manjina nekoc bijase tih koji su se sanjkali iza kuce. WTF?????
Ozbiljno se ne mogu oteti dojmu da s vama nesto nije bilo u redu. Ovo sad sa iskrenim zaljenjem prema manjini odgovaram na post. Zvucis kao dijete iz neke porodice koja je bila endem u bivsoj drzavi. Jedan od onih koje smo gledali u dokumentarcima o Slovackoj i Rumuniji. :-?
Zamisljam kako su izlozi biili sa kantom i metlom, inace mi isli u Rumuniju '86. i vidjeli fakat takav izlog.
Tebi tesko objasniti da neko gladuje kome je plata zamrznuta na proslogodisnju vrijednost a inflacija bijesni kao luda ?
Na kojoj planeti zivis?
Ja pricam o onome sto sam vidio i osjetio za vrijeme Juge. I nemam potrebe da lazem. Mozda je kod nas u banjaluckoj regiji bilo drugacije ? Mozda je u Sarajevu stvarno bio raj na zemlji ? Mada mi malo tukne na fantaziju.
Neki od vas su danas izgubili te priviliegije pa ste duboko razocarani. Shvatite da te privilegije nije imalo 99% stanovnistva.

Moji roditelji su pokazali srednji prst Titu i Jugovicima i ispalili na Zapad . Nek se jebu sa komunizmom oni koji hodaju po Amsterdamima i Frankfurtima izmedju odmora za skijanje. :-D Moji su digli ruke jer su morali.
Aj ne seri ja sam rodjena u BL i tamo provela cijelo djetinjstvo. Nemoj ziv bio vise laprdati.
To sto su tvoji kulturni pokazivaci srednjeg prsta bili u neznanih 1% stanovnistva je VAS problem. Nesto nije ozbiljno bilo u redu s vama. U 50km u krugu BL ste imali posla da birate.
Inace ako si iz okolice Banja Luke mogao di na Mrakovicu jeftino busom ici na skijanje na dnevnoj bazi.
Daj ti imena ziv bio tih 99% stanovnika. Mozes sela dijelove grada, sta god.

Poslao sam ti PP sa imenima ljudi i djece koji su bukvalno gladovala u tim kasnim 80-im.
Volio bih da smiris dozivljaj. Meni nikada nije falilo nista. Uvijek sam imao vise od ostalih jer sam imao sposobne roditelje i superiorno obrazovanje ali mnogo djece i odraslih nisu bili te srece.
Ovo sto vi pricate o Jugi nisu imali ni prosjecni gradjani Svicarke u 80im. Skijanje, jahanje, plivanje, i ostale zajebancije jer pricamo o zinzabar zemlji. Idili koja vjerovatno zivi u vasim glavama. :-D
HAVANA

#6506 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by HAVANA »

LBVIEW wrote:Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran :D ,zivjelo bolje nego na zapadu. :-)
Niko se ne sjeca ni radnickih odmaralista, gdje je vecina ljetovala,ni "restrikcije" struje,par-nepar,redova za ulje,kafu i deterdzent,
sverca vajkrema i sira :D iz Madarske,zlata,koze i nike-patika iz Turske i sl.Bit ce da se na ovom forumu skupila krema jugoslovenskog drustva
Kako se ne sjecam,postansko odmaraliste u neumu,hrpa djece,nista posebno al dobro pravo.Danas ono smetljiste na rivi sa dva mola,na najboljoj poziciji.Dobre vode na trebevicu,prvo skijanje na nekakvim krampama od skija...O izvidjacima da ne govorim,kosarci,kursevima,basracima,kalcinama...kakva ba elita,mi smo radnicka djeca.Mogu ih na prste jedne ruke nabrojati od citavog drustva koji su spadali u tu neku satro elitu...Ako ti je mjerilo trista vrsta farmerki,40 vrsta frizidera i android telefona...onda je sad bolje.
zateznistub

#6507 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

prog321 wrote: Poslao sam ti PP sa imenima ljudi i djece koji su bukvalno gladovala u tim kasnim 80-im.
Volio bih da smiris dozivljaj. Meni nikada nije falilo nista. Uvijek sam imao vise od ostalih jer sam imao sposobne roditelje i superiorno obrazovanje ali mnogo djece i odraslih nisu bili te srece.
Ovo sto vi pricate o Jugi nisu imali ni prosjecni gradjani Svicarke u 80im. Skijanje, jahanje, plivanje, i ostale zajebancije jer pricamo o zinzabar zemlji. Idili koja vjerovatno zivi u vasim glavama. :-D
www.googletranslate.com
madner

#6508 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by madner »

LBVIEW wrote:Izgleda da se u Jugi,barem po prici ovih sto su obisli pola Europe i cijeli Jadran :D ,zivjelo bolje nego na zapadu. :-)
Jos jedan Svedjanin, samo se nadam da nije opet BL.
Koje godije je bila restrikcija struje i par nepar? :D

Vjero vjerovatno da jeste tako, samo tesko da je krema. Iznad prosjeka mozda.

Zlata i koza iz Turske se sjecam, bili su jeftini JAT letovi pa su zene isle. Mama bila nekoliko puta, ja morao kod nane. :D
Samo da ne bude greske, to je bio sverc jer je ta roba bila smjesna jeftina za Jugoslovene. Nije bas los znak ako za pola plate mozes kupiti kofer koze za butik. :D
piupiu

#6509 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Niemand wrote: ... nikad ne dobijem odgovor ni na sta. Ako i dobijem, odgovor je pretezno neka suplja, s kojom u stvarnosti ne mozes nista.

Ako kazaz ikad procita ovu temu, dje ti je rjesenje, envere?
Izvol'te ... totalno nešuplja! :oops: :D :P

HAVANA

#6510 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by HAVANA »

Blago tebi superiornom,mi kad smo se trebali obrazovat, zapala nas puska,pa borba za zivot,djeca...Haj lako mi je za mene,ja i ne bi doguro do visokog obrazovanja,trco sam vazda za parama i zivotnom skolom,al zao mi zene,osta na pola masinstva...A i sta bi s masinstvom kod ovih imbecila,razumiju se ko mara u kriv qrac...Njima je i semafor problem a ne sta drugo.Ovde je ekonomista u poljoprivredi,doktor u politici,kosarkas u parlamentu,portir u vladi...Jebo lud zbunjenog.

A i evo jedan mail od mnogih koje dobijem,tako se danas trazi posao...

PREDMET: Molba za zasnivanje radnog odnosa

Poštovani,

obraćam Vam se sa molbom da me primite da ostvarim radni odnos na bilo kojim poslovima vaše organizacije, te stoga dajem svoje kraće biografske podatke: Rođen sam 1996.g. u Sarajevu. Živim u četveročlanoj porodici u kojoj otac jedino radi na poslovima vozača, majka je domaćica i sestra koja ide u srednju školu. Volio bih da i ja doprinesem svojoj porodici jer je to zaista potrebno. Završio sam srednju školu za tekstil, kožu i dizajn (IV stepen) u Sarajevu. Uredno sam prijavljen u Zavodu za zapošljavanje općine Vogošća. Obzirom da želim raditi obećajem da ću opravdati ukazano povjerenje u vašoj organizaciji svojim trudom i zalaganjem, unaprijed Vam se zahvaljujem.
Last edited by HAVANA on 21/10/2015 10:47, edited 1 time in total.
sinuhe

#6511 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sinuhe »

Ovdje i kad se postave arhivski izvori jugoslovenske ekonomije i drustva niko ih i ne pogleda.
Nema ova tema veze sa Jugoslavijom.
Mis mekinjas

#6512 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mis mekinjas »

prog321 wrote:

Poslao sam ti PP sa imenima ljudi i djece koji su bukvalno gladovala u tim kasnim 80-im.
Da ne raspravljamo dodatno javno, odgovorih ti u pp.
Samo da znatizeljnom puku kazem: nije bas da jedna lasta progu cini proljece, u pitanju su cak dvije.

Kako rekoh... Ne vrijedi bacati bisere..:
nosara

#6513 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

sinuhe wrote:Ovdje i kad se postave arhivski izvori jugoslovenske ekonomije i drustva niko ih i ne pogleda.
Nema te arhive i statistike koja moze obesmislit naziv ove teme...
zateznistub

#6514 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

J'bo sve...kakve je BL kafane imala..
VjecitiStudent

#6515 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by VjecitiStudent »

Ogromna većina ovdje prisutnih kritizera onog vremena, OVO OVDJE nisu ni omirisali, osim na razglednicama.
oridjidji

#6516 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by oridjidji »

HAVANA wrote:Blago tebi superiornom,mi kad smo se trebali obrazovat, zapala nas puska,pa borba za zivot,djeca...Haj lako mi je za mene,ja i ne bi doguro do visokog obrazovanja,trco sam vazda za parama i zivotnom skolom,al zao mi zene,osta na pola masinstva...A i sta bi s masinstvom kod ovih imbecila,razumiju se ko mara u kriv qrac...Njima je i semafor problem a ne sta drugo.Ovde je ekonomista u poljoprivredi,doktor u politici,kosarkas u parlamentu,portir u vladi...Jebo lud zbunjenog.

A i evo jedan mail od mnogih koje dobijem,tako se danas trazi posao...

PREDMET: Molba za zasnivanje radnog odnosa

Poštovani,

obraćam Vam se sa molbom da me primite da ostvarim radni odnos na bilo kojim poslovima vaše organizacije, te stoga dajem svoje kraće biografske podatke: Rođen sam 1996.g. u Sarajevu. Živim u četveročlanoj porodici u kojoj otac jedino radi na poslovima vozača, majka je domaćica i sestra koja ide u srednju školu. Volio bih da i ja doprinesem svojoj porodici jer je to zaista potrebno. Završio sam srednju školu za tekstil, kožu i dizajn (IV stepen) u Sarajevu. Uredno sam prijavljen u Zavodu za zapošljavanje općine Vogošća. Obzirom da želim raditi obećajem da ću opravdati ukazano povjerenje u vašoj organizaciji svojim trudom i zalaganjem, unaprijed Vam se zahvaljujem.
Crnjak...
LBVIEW

#6517 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by LBVIEW »

madner wrote:

Zlata i koza iz Turske se sjecam, bili su jeftini JAT letovi pa su zene isle. Mama bila nekoliko puta, ja morao kod nane. :D
Samo da ne bude greske, to je bio sverc jer je ta roba bila smjesna jeftina za Jugoslovene. Nije bas los znak ako za pola plate mozes kupiti kofer koze za butik. :D
Mozda ekonomski,inace jok-vidi se brate i avi(j)ona,haha.
oridjidji

#6518 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by oridjidji »

madner wrote:

Dobro je kad se ima butik :D
LBVIEW

#6519 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by LBVIEW »

HAVANA wrote:
Kako se ne sjecam,postansko odmaraliste u neumu,hrpa djece,nista posebno al dobro pravo.Danas ono smetljiste na rivi sa dva mola,na najboljoj poziciji.Dobre vode na trebevicu,prvo skijanje na nekakvim krampama od skija...O izvidjacima da ne govorim,kosarci,kursevima,basracima,kalcinama...kakva ba elita,mi smo radnicka djeca.Mogu ih na prste jedne ruke nabrojati od citavog drustva koji su spadali u tu neku satro elitu...Ako ti je mjerilo trista vrsta farmerki,40 vrsta frizidera i android telefona...onda je sad bolje.
Da se razumijemo,ovo sad je sranje,samo,brate,pojedini precerase :D o "raju na zemlji" gdje je standard ljetovanje u Spaniji i soping u,sta ja znam, Milanu,k'o da pricaju ovim sto su bili maksumi poput Bate ili nekom u Zimbabveu. :D
Mis mekinjas

#6520 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mis mekinjas »

I Norvezani imaju love gdje god dodju, ali se ne kurce parama na dnevnoj bazi u Norveskoj.
Cak ni ovi nasi Norvezani nisu nesto glasni na ovim temama. Osim u BiH odu i na Bahame na more. :mrgreen:
Mohamad Sissoko

#6521 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

prog321 wrote:
Neki od vas su danas izgubili te priviliegije pa ste duboko razocarani .
Jasno vidis sta je uzrok frustracija kod nekih.
madner

#6522 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by madner »

LBVIEW wrote:
madner wrote:

Mozda ekonomski,inace jok-vidi se brate i avi(j)ona,haha.
Pa da se Turska nije malo digla a mi malo spustili, islo bi se i danas u sverc ture.

Ne rece mi koje godine su bili par nepar i redukcije struje. :D
sinuhe

#6523 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sinuhe »

nosara wrote:
sinuhe wrote:Ovdje i kad se postave arhivski izvori jugoslovenske ekonomije i drustva niko ih i ne pogleda.
Nema te arhive i statistike koja moze obesmislit naziv ove teme...
Ta bolja proslost je u BiH prisvojena od jedne ili dvije partije pa se i izbori dobijaju na taj nacin.
Nije to tek neka bezazlena nostalgija.
oridjidji

#6524 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by oridjidji »

Znaci nasankali nas Ameri. Bilo nam je bolje, a jedva smo docekali krvave demokratske promjene. Spica. :D
prog321

#6525 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

-
Last edited by prog321 on 21/10/2015 11:47, edited 1 time in total.
Post Reply