BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- nagibSA
#6501 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mtel ipak prednjaci u BiH, i prvi uvodi pogodnosti, uglavnom pretplata.
Odlican je paket na pretplati za 27KM, imas 20GB neta, 1 GB u roamingu SCG, sto je dobra stvar, 50min prema mts kome treba, 100 min prema svima u BiH, neogranicen SMS.
Da nesto mnogo trosim ne bih se dvoumio. Sad sam na Dopuna: M Net, 4GB, 12KM, 30 dana.
Odlican je paket na pretplati za 27KM, imas 20GB neta, 1 GB u roamingu SCG, sto je dobra stvar, 50min prema mts kome treba, 100 min prema svima u BiH, neogranicen SMS.
Da nesto mnogo trosim ne bih se dvoumio. Sad sam na Dopuna: M Net, 4GB, 12KM, 30 dana.
- Maharadza
#6502 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma šta će ti flat i sve, što kažu uhljebi bitno je da možeš nazvati iz nekih vukojebina i planina na koje odeš (MOŽDA) jednom u životu!MTV wrote:Ma kako ce mtel to uraditi kad oni ni mreze nemaju.
Sjecas se price uhljebaSamo bht bajo moj
-
strucnjak99
#6503 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
plaćaj kad ne znaš da ima 2 GB za 3 KM na 7 dana plus flat na 128 kbps sve do isteka 7 dana, ako potrošiš tih 3 GB ranijethekupus wrote:
Ja 1 GB plaćam 3 KM svakih 7 dana. Naravno, potrošim ga za 4 dana
- avaks
#6504 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mislim na zanemariv broj korisnika, zezanje s dopunama (imaš po forumu kuknjave), nemaš dodatne pogodnosti tipa uređaji na rate i sl.bumerangss wrote:
Šta ti znaci virtuelne? Ja sam na GOfree skoro godinu dana i prezadovoljan sam. 3 gige za 10 KM 30 dana i najjeftiniji razgovori
Ne kažem da je loša ponuda, daleko od toga ali nije uzelo maha jer ljudi neće iz torova a Mtel je ipak napravio pomak po tom pitanju
- escobar__
#6505 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nema to veze s torovima, ljudi kod nas ne vole promjenu i to je to. Ovako već idu na "sigurno" i "provjereno" i zato ne mijenjaju operatere.
Od ovo raje koje poznajem ne znam da mi je iko rekao da je problem što je m:tel srpski ili HT hrvatski, isključivo je razlog "ma mrsko mi se ganjat radi par feninga gore/dole"...
Od ovo raje koje poznajem ne znam da mi je iko rekao da je problem što je m:tel srpski ili HT hrvatski, isključivo je razlog "ma mrsko mi se ganjat radi par feninga gore/dole"...
- avaks
#6506 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A nije više par feninga, ali što se lijenosti tiče to stoji...
Ovaj M+ paket je super ponuda za 36.5KM i u odnosu na NoLimit M koji je 46,80KM nudi dosta više.
Ali ciljana grupa sigurno neće promijeniti operatera da se "ne peglaju"
Uglavnom fino je vidjeti da i paketi ispod 30KM imaju flat pa makar i u mreži, jer do sada je to imao samo NoLimit koji je cijenom preskup a pogotovo za korisnike koji troše do 20KM mjesečno na mobilnu
Ovaj M+ paket je super ponuda za 36.5KM i u odnosu na NoLimit M koji je 46,80KM nudi dosta više.
Ali ciljana grupa sigurno neće promijeniti operatera da se "ne peglaju"
Uglavnom fino je vidjeti da i paketi ispod 30KM imaju flat pa makar i u mreži, jer do sada je to imao samo NoLimit koji je cijenom preskup a pogotovo za korisnike koji troše do 20KM mjesečno na mobilnu
- thekupus
#6507 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Znam da ima, i kupovao sam dva puta sebi go free karticu, ali problem je dopunjavanje. Znam da ovdje neki tvrde da se moze na duhanprometovim trafikama dopuniti, ali to nije istina. Nigdje u Centru,l I Starom gradu, gdje boravim, nije moguće dopuniti kredit. Tako da mi praktično ne odgovara nimalostrucnjak99 wrote:plaćaj kad ne znaš da ima 2 GB za 3 KM na 7 dana plus flat na 128 kbps sve do isteka 7 dana, ako potrošiš tih 3 GB ranijethekupus wrote:
- beni-bu-man
#6508 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Uplatim ono 15Km za 1GB interneta u romingu preko pretplate svoje, u crnoj gori ljepote 4G, vratim se u bih ono tuga H+, kroz koji dan odem u srbiju kad ono opet ljepota 4Gthekupus wrote:drug dosao u posjetu iz srbije
104 GB interneta ima mjesečno
A sav taj internet može koristiti i u BiH. Doduše, 3G, ali nam je držao upaljen hotspot 2 dana, za 4 osobe.
Čim se vratio u Srbiju, šalje nam screenshot, 4g+ mu uključen
Samo sjesti i plakati
-
strucnjak99
#6509 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
jesil čuo za e dopunuthekupus wrote:Znam da ima, i kupovao sam dva puta sebi go free karticu, ali problem je dopunjavanje. Znam da ovdje neki tvrde da se moze na duhanprometovim trafikama dopuniti, ali to nije istina. Nigdje u Centru,l I Starom gradu, gdje boravim, nije moguće dopuniti kredit. Tako da mi praktično ne odgovara nimalostrucnjak99 wrote:plaćaj kad ne znaš da ima 2 GB za 3 KM na 7 dana plus flat na 128 kbps sve do isteka 7 dana, ako potrošiš tih 3 GB ranijethekupus wrote:
https://edopuna.ba/
- diablobih
#6510 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imas na svakoj trafici gdje je obiljezeno zastavicom go free, a to je mnogim. Koliko se sjecam ima na domu armije, imas na carsiji obicnim trafikama.thekupus wrote: Znam da ima, i kupovao sam dva puta sebi go free karticu, ali problem je dopunjavanje. Znam da ovdje neki tvrde da se moze na duhanprometovim trafikama dopuniti, ali to nije istina. Nigdje u Centru,l I Starom gradu, gdje boravim, nije moguće dopuniti kredit. Tako da mi praktično ne odgovara nimalo
Sto se tice prijenosa broja ili odlazenja na drugog providera, svi misle da je jos preskupo zvati druge mreze ili da ce potrositi vise ako zove neku drugu mrezu osim svoje. To jos drzi BH telecom npr.
- beni-bu-man
#6511 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sto se tice prenosa broja (samo djelim svoje iskustvo) presao sa BhTelecoma na Eronet u eronetu mi samo trazili licnu i nekakav papir da ispunim, potvrdu da sam zaposlen na memorandumu firmediablobih wrote: Imas na svakoj trafici gdje je obiljezeno zastavicom go free, a to je mnogim. Koliko se sjecam ima na domu armije, imas na carsiji obicnim trafikama.
Sto se tice prijenosa broja ili odlazenja na drugog providera, svi misle da je jos preskupo zvati druge mreze ili da ce potrositi vise ako zove neku drugu mrezu osim svoje. To jos drzi BH telecom npr.
A to za zivkanje druge mreze sve isto koju god mrezu zvao nema razlike nikakve
-
Ali_G
#6512 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa i no limit m je 31-2 marke ako si novi korisnik i ako potpises na 2 god bez mogucnosti uzimanja uredjaja
- beni-bu-man
#6513 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
moze li link tog paketa ?Ali_G wrote:Pa i no limit m je 31-2 marke ako si novi korisnik i ako potpises na 2 god bez mogucnosti uzimanja uredjaja
- avaks
#6514 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ALi pozivi samo u BHT mreži i to 1500 min ako se ne varam dok ovamo imaš prema svim mrežama 3000.
Ogromna razlika mada je i tih 1,5K više nego dovoljno samo da je prema svima.
- vješalica
#6515 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ovaj fukarski paket od 20KM pretplate na BHT jel to znaci kad se potrosi giga na max brzini, da dalje mores trositi po smanjenoj brzini a da ti ne piči po računu?
Konfuzan im je sajt inobjasnjenja dodatna su uvijek dobrodosla
- beni-bu-man
#6516 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
bjez ba od BhTelecomavješalica wrote:Ovaj fukarski paket od 20KM pretplate na BHT jel to znaci kad se potrosi giga na max brzini, da dalje mores trositi po smanjenoj brzini a da ti ne piči po računu?
- pepeljara
#6517 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
tuga kad se vratis sa mora i 4G interneta.
jad i cemer i sporina ova fuj sve tri providera
- beni-bu-man
#6518 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pepeljara wrote:tuga kad se vratis sa mora i 4G interneta.
- fusion_ba
#6519 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da, ide po smanjenoj brzini ali je gotovo neupotrebljivo - 64kbps,dovoljno samo za Viber, Whatsapp i Messenger.vješalica wrote:Ovaj fukarski paket od 20KM pretplate na BHT jel to znaci kad se potrosi giga na max brzini, da dalje mores trositi po smanjenoj brzini a da ti ne piči po računu?
- vješalica
#6520 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
šta predlažeš?beni-bu-man wrote:bjez ba od BhTelecomavješalica wrote:Ovaj fukarski paket od 20KM pretplate na BHT jel to znaci kad se potrosi giga na max brzini, da dalje mores trositi po smanjenoj brzini a da ti ne piči po računu?
koji paket uzeti a da mi je mrežna pokrivenost dobra jedno trenutno radi mreže dolaze u obzir ovaj gofree,mtel i bht
- vješalica
#6521 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
skontala sam ne mogu oni bez fukaraluka balijskogfusion_ba wrote:Da, ide po smanjenoj brzini ali je gotovo neupotrebljivo - 64kbps,dovoljno samo za Viber, Whatsapp i Messenger.vješalica wrote:Ovaj fukarski paket od 20KM pretplate na BHT jel to znaci kad se potrosi giga na max brzini, da dalje mores trositi po smanjenoj brzini a da ti ne piči po računu?
klasika poslovanja
- beni-bu-man
#6522 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ne znam kuda se kreces radi pokrivenosti mreze, ja licno koristim Eronet Super Net 25, u sarajevu nemam problema s mrezom, putujem dosta prema Srbiji ....Visegrad, Zvornik..... isto bez ikakvih problema s mrezomvješalica wrote:šta predlažeš?beni-bu-man wrote:bjez ba od BhTelecomavješalica wrote:Ovaj fukarski paket od 20KM pretplate na BHT jel to znaci kad se potrosi giga na max brzini, da dalje mores trositi po smanjenoj brzini a da ti ne piči po računu?
koji paket uzeti a da mi je mrežna pokrivenost dobra jedno trenutno radi mreže dolaze u obzir ovaj gofree,mtel i bht
-
strucnjak99
#6523 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
GOfree=mtel !!vješalica wrote:šta predlažeš?beni-bu-man wrote:bjez ba od BhTelecomavješalica wrote:Ovaj fukarski paket od 20KM pretplate na BHT jel to znaci kad se potrosi giga na max brzini, da dalje mores trositi po smanjenoj brzini a da ti ne piči po računu?
- vješalica
#6524 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Gofree imam karticu svakakobeni-bu-man wrote: ne znam kuda se kreces radi pokrivenosti mreze, ja licno koristim Eronet Super Net 25, u sarajevu nemam problema s mrezom, putujem dosta prema Srbiji ....Visegrad, Zvornik..... isto bez ikakvih problema s mrezom
Ali sam kontala kroz pretplatu da prodjem povoljnije (ali u guzici) kad je u pitanju internet
Putujem cesto relacijom SA-Foca-Sokolac,Pale,nekad do Gorazda preko Hrenovice i pocesto juznije al RS dio radi posla
Nekako mi je to krug kretanja.Kuci i na poslu koristim Haloo jer svi imamo i povoljno je radi pricanja,mogu ja teelfonirati sa Haloo ali mi je malo problem ta pokrivnost jer samo imam E nemam 3G
Doduse ni BHT po tim vukojebinama nije bolji i on prekida tako da one im placene price po portalu sa dirktorom ne piju vode
-
Ali_G
#6525 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na papiru jeste, al meni licno ne znaci nista. Prosli mjesec jedva 300min potrosio u mrezi, prema drugim mrezama imam 50min i dovoljno mi je jer nemam puno brojeva van mreze. Al mi vise znaci sto imam 6giga interneta. Nema idealnog operatera, svako za sebe nek stavi na papir sta i kako.avaks wrote:ALi pozivi samo u BHT mreži i to 1500 min ako se ne varam dok ovamo imaš prema svim mrežama 3000.