Problem pasa lutalica
-
Naslovnica
#6501 Re: Problem pasa lutalica
Ovi pacijenti bi da bude normalno da nevlasnički psi (lutalice) žive na ulici, i da bi trebalo prihvatiti kao normalno?!
Steriliši i pusti?!
Pa gdje još to ima da se lutalice sterilišu i vraćaju na ulicu?!
Steriliši i pusti?!
Pa gdje još to ima da se lutalice sterilišu i vraćaju na ulicu?!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6502 Re: Problem pasa lutalica
infestacija topika by dijaspora
-
sizifinho
#6503 Re: Problem pasa lutalica
Čovjek kaže da je šansa da vidiš lutalicu ravna nuli, ja je vidio...
ne vjerujem koji sam ja sretnik, al zato da dobijem bingo ili tako nešto, gdje su mi puno veće šanse- nikad.
Šta ćeš, garant imam osjećaj da sam malo duže ostao u gostima vidio bih bigfuta ili loh nes čudovište. Kažu da je za njihovo postojanje šansa nekih 2-3%.
Ali vidjet lutalicu na savršenom zapadu je 0%. To je baš fascinantan podatak.
Savršen zapad, čista ulica, pun džep para.
Neka je.
Mene ne zanima kako vi živite na zapadu, bitno mi je gdje ja živim.
Kad bih mogao, sad bih potpisao da se SVE LUTALICE SKLONE S ULICE, ali i da mi to proprate sa kaznama za bacanje otpadaka jer su mi livade pune flaša, hljeba, izdr*otina u maramice, kondoma, šrpica, stakla. Do neki dan u mom naselju nisi mogao naiši na kantu u radijusu od 200-300 metara.
Da ne pričam koliko nisam siguran na ulici. Mjesto na kojem sam 4 godine čekao tramvaj vračajući se iz škole pa kasnije još 4 s faxa, bijaše pokošeno s autom kojeg je vozila neka budala, ubivši curu na licu mjesta. Mogao sam to biti komotno ja.
Svaki dan čitam kako nekog udari auto, sigurnije je preći ulicu po sredini nego na pješačkom.
Stara mi ne može dići kredit jer je neki debil iskoristio njeno ime i digao sebi pare, i ona sad blokirana u banci.
Revizori na stanicama maltretiraju ljude, mangupe ne smiju i zaobilaze ih, a ne nose ni akreditacije kako treba, da ne govorim i odjelima.
Molim vas, uklonite sve lutalice, ali riješite i ostale probleme, jer mi je puno bitnije da me auto ne udari, nego da me cuko ne ujede. Nek me ujede svaki dan jedan pas za guzicu, samo mi osigurajte da ću moći otići do granapa bez problema.
Ako ćemo se ugledati na taj famozni fabulozni zapad samo po psima lutalicama, de nemoj ni po tome onda. Mora i bosna bit po nečem poznata, ako imamo tri konstituciona naroda, zašto ne bismo imali još jedan, četvrti, kerove-lutalice.
Taman su nam psi u predsjednišvu, neće niko ni skontat ako bude još jedan, a mi ostalo normalni ljudi što živimo u sredini živimo gore od pasa.
Još skontam kako tamo neki hjuston spca vodi više računa o životinjama nego kod nas o ljudima plače mi se.
ne vjerujem koji sam ja sretnik, al zato da dobijem bingo ili tako nešto, gdje su mi puno veće šanse- nikad.
Šta ćeš, garant imam osjećaj da sam malo duže ostao u gostima vidio bih bigfuta ili loh nes čudovište. Kažu da je za njihovo postojanje šansa nekih 2-3%.
Neka je.
Kad bih mogao, sad bih potpisao da se SVE LUTALICE SKLONE S ULICE, ali i da mi to proprate sa kaznama za bacanje otpadaka jer su mi livade pune flaša, hljeba, izdr*otina u maramice, kondoma, šrpica, stakla. Do neki dan u mom naselju nisi mogao naiši na kantu u radijusu od 200-300 metara.
Da ne pričam koliko nisam siguran na ulici. Mjesto na kojem sam 4 godine čekao tramvaj vračajući se iz škole pa kasnije još 4 s faxa, bijaše pokošeno s autom kojeg je vozila neka budala, ubivši curu na licu mjesta. Mogao sam to biti komotno ja.
Svaki dan čitam kako nekog udari auto, sigurnije je preći ulicu po sredini nego na pješačkom.
Stara mi ne može dići kredit jer je neki debil iskoristio njeno ime i digao sebi pare, i ona sad blokirana u banci.
Revizori na stanicama maltretiraju ljude, mangupe ne smiju i zaobilaze ih, a ne nose ni akreditacije kako treba, da ne govorim i odjelima.
Molim vas, uklonite sve lutalice, ali riješite i ostale probleme, jer mi je puno bitnije da me auto ne udari, nego da me cuko ne ujede. Nek me ujede svaki dan jedan pas za guzicu, samo mi osigurajte da ću moći otići do granapa bez problema.
Ako ćemo se ugledati na taj famozni fabulozni zapad samo po psima lutalicama, de nemoj ni po tome onda. Mora i bosna bit po nečem poznata, ako imamo tri konstituciona naroda, zašto ne bismo imali još jedan, četvrti, kerove-lutalice.
Taman su nam psi u predsjednišvu, neće niko ni skontat ako bude još jedan, a mi ostalo normalni ljudi što živimo u sredini živimo gore od pasa.
Još skontam kako tamo neki hjuston spca vodi više računa o životinjama nego kod nas o ljudima plače mi se.
-
ULTRAK
#6504 Re: Problem pasa lutalica
Ovo je jos jedna stvar koju sam primjetio. Ovdje kada se priblizis pjesackom uopste nemoras sumnjati u to da ce ti ljudi stati. Uvijek stanu. A u Sarajevu nikada nestanu. Sto vise... nagaze na gas ako pridjes pjesackom. Kultura voznje je 0.0.sizifinho wrote: Svaki dan čitam kako nekog udari auto, sigurnije je preći ulicu po sredini nego na pješačkom.
-
Naslovnica
#6505 Re: Problem pasa lutalica
Ili da ostavimo pse na ulici jer se ne rješavaju ni drugi problemi?!sizifinho wrote:Čovjek kaže da je šansa da vidiš lutalicu ravna nuli, ja je vidio...
Neka je.
Rezonovanje, nema šta...
- uglavnomja
#6506 Re: Problem pasa lutalica
Black swan wrote:infestacija topika by dijaspora
ooo yeah labud dijasporofil
znaci ko je mrdnuo izvan be i ha treba da suti i da pusti da nake sizifinje maslaju o lutalicama na zapadu
ono je vidjelo JEDNOG psa za kojeg misli da je lutalica, tito dragi ... i to je dovoljno da nazove lazovima sve ostale koji tvrde suprotno.
-
sizifinho
#6507 Re: Problem pasa lutalica
ostavi se ti mog rezonovanja, nisam se tebi licno.obratio i da nisi negativno pristrasno procitao moj pos. i pristupio mu automatski s kriticizmom i zeljom za negiranjem shvatio bi cinizam u njemu.Naslovnica wrote: Ili da ostavimo pse na ulici jer se ne rješavaju ni drugi problemi?!
Rezonovanje, nema šta...
uglavnomja
ne maslam ja o lutalicama, ja pricam ono sto mislim, a mislim da je reci da su sanse da se vidi lutalica na zapadu 0% nebuloza i laz. Statisticki to je tacno
pun mi klinac uzdizanja zapada
da se manje brinemo kako je na zapadu a malo vise gledamo u svoj svor divno bi nam bilo
i taj nrki sizifinjo je osoba, malo postovanja ne bi skodilo, a definitivno ga fali na forumu
postovanje s moje strane
to sto se moje misljenje i tvoje misljenje razlikuju meni ne daje za pravo da smatram da sam vise upravu nego ti, ili da sam vrijedniji od bilo kog pa tako bi i drugi trebali ali valjda obicaj na noz sve docekivat
Last edited by sizifinho on 28/06/2015 14:59, edited 2 times in total.
-
ST11
#6508 Re: Problem pasa lutalica
Znam, da Slovenija nije neki jaki zapad ali ovdje u radiusu 30km oko moje kuče, gdje ja trčim i vozim biciklo na različitim trasama izmedju Kranja, Jesenica i Kranjske Gore nema ni jednog pasa lutalice, ni nikada, odkad znam za sebe, nismo imali problema s njima.
-
sizifinho
#6509 Re: Problem pasa lutalica
pa nema kad su ljudi kulturniST11 wrote:Znam, da Slovenija nije neki jaki zapad ali ovdje u radiusu 30km oko moje kuče, gdje ja trčim i vozim biciklo na različitim trasama izmedju Kranja, Jesenica i Kranjske Gore nema ni jednog pasa lutalice, ni nikada, odkad znam za sebe, nismo imali problema s njima.
u ovom seljakluku od Bosne odbijaju, kao sto se vidi, priznat da je bosanac kriv za sve, do te mjere da ce reci da psi nicu iz zemlje kad je jedno pasce posere
evo ga, problem su psi

kerovi krivi
ne covjek
nema teme problem nekulture covjeka
- uglavnomja
#6510 Re: Problem pasa lutalica
kako nema, ima dole na pdf sarajevo, sve sa slikama, nekultura na ulicamasizifinho wrote:pa nema kad su ljudi kulturniST11 wrote:Znam, da Slovenija nije neki jaki zapad ali ovdje u radiusu 30km oko moje kuče, gdje ja trčim i vozim biciklo na različitim trasama izmedju Kranja, Jesenica i Kranjske Gore nema ni jednog pasa lutalice, ni nikada, odkad znam za sebe, nismo imali problema s njima.
u ovom seljakluku od Bosne odbijaju, kao sto se vidi, priznat da je bosanac kriv za sve, do te mjere da ce reci da psi nicu iz zemlje kad je jedno pasce posere
evo ga, problem su psi
kerovi krivi
ne covjek
nema teme problem nekulture covjeka
inace, da se nadovezzem na ove pretohodne postove, u norveskoj postoji lista cekanja za usvajanje NAPUSTENOG psa, a lutalica ne postoji ni kao pojam. nezamislivo je da postoje pas ili macka bez vlasnika. isto kao sto ne postoje nerasni psi.
- uglavnomja
#6511 Re: Problem pasa lutalica
ovo su psi koji se prodaju u norveskoj, jedan mali dio.
a 1 km je oko 4,5 kr, pa racunaj

a 1 km je oko 4,5 kr, pa racunaj

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6512 Re: Problem pasa lutalica
znamo da je naq zapadu super
trebq nam neko iz somalije reci dq uvijek moze gore
kad ne mozemo naprijed ni sa psima
da barem znamo kako uvijek moze gore
trebq nam neko iz somalije reci dq uvijek moze gore
kad ne mozemo naprijed ni sa psima
da barem znamo kako uvijek moze gore
-
sizifinho
#6513 Re: Problem pasa lutalica
toronto

mehiko siti
loš sam bio s matematikom i statistikom, ali ja kao laik mogu reći da ove dvije slike, znači da ne postoji ni jedno pašče u čitavom kontinentu, samo da su ove dvije izolovan slučaj...
to opet nije 0% kao što je kolega dijasporac rekao

u šveckoj, prošle godine...opet probijamo 0% šanse da se vidi lutalica
vidi, ja shvatam da su zapadne zemlje riješile problem lutalica, da ih nema ni približno kao kod nas, ovo gore sam se samo uhvatio jednog nebuloznog podatka koji se često viđa, bacanja statističkih podataka u cilju argumentacije kako bi se pobilo nečije tuđe mišljenje, a u tom slučaju ako je podatak netačan, odmah je i argument.
Sve ove zemlje koje su se riješile kerova, riješile su se i papaka. Ja samo smatram da se mi prvo trebamo riješiti seljakluka i malograđanstva.
Onda se riješi problem lutalica (rekao bih da se može oboje u isto vrijeme riješit, ali to je nemoguće kod nas).
Znaš zašto to govorim?
Jer sam ja, je*eno svojim očima vidio, kako kombi dolazi, otvara vrata i izbacuje kuju s pet kućića u moje naselje. Nisam stigao zapisat tablice jer sam bio frapiran.
Znači dok god imaš tih papaka i seljaka koji rade te stvari, kupe psa, pa ga izbace na ulicu, ili štenad puste niz rijeku, ili ih ostave u kontejneru, lutalica će uvijek biti.
Pa kastriranje je bio jedno od rješenja, ali katracija se nije vršila. Lutalice su se kupile, označavale, fušerile ili uopšte nisu prerađivane, pa se onda kuja s naušnicom okoti nakon pola godine.
Nije Problem pasa lutalica, problem je malograđanskog mentaliteta.
Last edited by sizifinho on 28/06/2015 16:37, edited 1 time in total.
-
ULTRAK
#6514 Re: Problem pasa lutalica
Odakle su Mexico i Toronto zapad? Ja sam ti pricao o zapadnoj evropi koju sam prosao od spanije do Norveske i od Austrije do Velike Britanije. Nikad lutalicu nisam vidijeo. U SAD-u nisam nikad bio i zato nebih ni znao. Mexico ne da nije zapad nego je to zemlja treceg svijeta na nivou jednog Egipta recimo; jako siromasna zemlja. Bosna je za mexico bogata zemlja.sizifinho wrote:![]()
toronto
mehiko siti
loš sam bio s matematikom i statistikom, ali ja kao laik mogu reći da ove dvije slike, znači da ne postoji ni jedno pašče u čitavim SAD, samo da su ove dvije izolovan slučaj...
to opet nije 0% kao što je kolega dijasporac rekao
-
sizifinho
#6515 Re: Problem pasa lutalica
svo tvoje znanje je sumirano u dvije rečenice i mislim da ovdje ne treba ništa više referirati.ULTRAK wrote: Odakle su Mexico i Toronto zapad? Ja sam ti pricao o zapadnoj evropi koju sam prosao od spanije do Norveske i od Austrije do Velike Britanije. Nikad lutalicu nisam vidijeo. U SAD-u nisam nikad bio i zato nebih ni znao. Mexico ne da nije zapad nego je to zemlja treceg svijeta na nivou jednog Egipta recimo; jako siromasna zemlja. Bosna je za mexico bogata zemlja.
-
ULTRAK
#6516 Re: Problem pasa lutalica
Pa Mexico ti je bijeda teska. Nije valjda da mislis da je Mexico zapad zato sto se nalazi zapadno od BiH? BiH je u odnosu na Mexico san snova. Tamo ne da hodaju lutalice po ulicama nego se vode ratovi izmedju policije i narko mafije decenijama. Tamo ti je ratno stanje. Posjecni Mexicanac zivi sa 100 eura na mjesecnoj bazi. Oni tamo imaju ozbiljnijih problema od lutalica.sizifinho wrote:svo tvoje znanje je sumirano u dvije rečenice i mislim da ovdje ne treba ništa više referirati.ULTRAK wrote: Odakle su Mexico i Toronto zapad? Ja sam ti pricao o zapadnoj evropi koju sam prosao od spanije do Norveske i od Austrije do Velike Britanije. Nikad lutalicu nisam vidijeo. U SAD-u nisam nikad bio i zato nebih ni znao. Mexico ne da nije zapad nego je to zemlja treceg svijeta na nivou jednog Egipta recimo; jako siromasna zemlja. Bosna je za mexico bogata zemlja.
- uglavnomja
#6517 Re: Problem pasa lutalica
ULTRAK wrote:Pa Mexico ti je bijeda teska. Nije valjda da mislis da je Mexico zapad zato sto se nalazi zapadno od BiH? BiH je u odnosu na Mexico san snova. Tamo ne da hodaju lutalice po ulicama nego se vode ratovi izmedju policije i narko mafije decenijama. Tamo ti je ratno stanje. Posjecni Mexicanac zivi sa 100 eura na mjesecnoj bazi. Oni tamo imaju ozbiljnijih problema od lutalica.sizifinho wrote:svo tvoje znanje je sumirano u dvije rečenice i mislim da ovdje ne treba ništa više referirati.ULTRAK wrote: Odakle su Mexico i Toronto zapad? Ja sam ti pricao o zapadnoj evropi koju sam prosao od spanije do Norveske i od Austrije do Velike Britanije. Nikad lutalicu nisam vidijeo. U SAD-u nisam nikad bio i zato nebih ni znao. Mexico ne da nije zapad nego je to zemlja treceg svijeta na nivou jednog Egipta recimo; jako siromasna zemlja. Bosna je za mexico bogata zemlja.
inace, ima sansi da se u norveskoj vidi jedan cistokrvni istocnoeuropski avlijaner. prije par godina je neka nadobudna hanuma usvojila tako ulicno kerce jal iz bugarske jal iz rumunije ... i pobjeglo kerce prvi dan. a norveska zima veselica
-
sizifinho
#6518 Re: Problem pasa lutalica
sve što si napisao je istinaULTRAK wrote: Pa Mexico ti je bijeda teska. Nije valjda da mislis da je Mexico zapad zato sto se nalazi zapadno od BiH? BiH je u odnosu na Mexico san snova. Tamo ne da hodaju lutalice po ulicama nego se vode ratovi izmedju policije i narko mafije decenijama. Tamo ti je ratno stanje. Posjecni Mexicanac zivi sa 100 eura na mjesecnoj bazi. Oni tamo imaju ozbiljnijih problema od lutalica.
ako svoje znanje baziraš na filmografiji i pokojim vijestima koje ti se plasiraj.
Meksiko je jedna od ekonomskih najjačih država, prema svjetskoj klasi su "upper-middle", 16ti su po GDP-u, i statistički će postati do 2050tih 3-4. svjetska ekonomska sila
rekao si da je gori od egipta, evo ti samo dokaz koliko si u krivu:
meksiko

egipat

i tu ti je bosna

ali iz sveg što si rekao, pogrešnog, jedna stvar je tačna i ta stvar se odnosi na Bosnu i Hercegovinu:
oni tamo imaju ozbiljnijih problema od lutalica.
od svih stvari koje sam ja napisao, ti si se nadovezala tog, držiš se tog ko pjan plota, bez obzira što sam ja napisao da sam svjestan da je takva situacija u tim državama, ali da sam zapeo za to samo jer je čovjek iznio statističk podatak onako iz glave, jer mu je pao, slagao, izmislio, kako bi diskreditirao neštouglavnomja wrote:![]()
![]()
inace, ima sansi da se u norveskoj vidi jedan cistokrvni istocnoeuropski avlijaner. prije par godina je neka nadobudna hanuma usvojila tako ulicno kerce jal iz bugarske jal iz rumunije ... i pobjeglo kerce prvi dan. a norveska zima veselicai oplakala ga zena po novinama, ono oglasi po komsiluku, nagrada blabla ... i poslije par mjeseci neko ga nasao, prezivio hairlija. i vrate ga zeni, ona ga spenga na lanac ... sta je bilo poslije, ne znam. ili je pobjegao pa ceka da ga ti uslikas ili je krepao na lancu jer divlja zivotinja to ne moze podnijeti ...
nije cilj mog posta da pokažem da švecka norveška i te "referentne" države kojih se držite vrve od pasa, već da nije šansa 0% i da ih ima.
Ima ih, nađu se, nek je jedna u godini, nađe se, i riješi se problem.
kao što rekoh, nije cilj raspraviti nešto, već biti upravu, očito
-
Gabrielo
#6519 Re: Problem pasa lutalica
Joj sizife tugo moja. Prodje ti zivot u mislima o psima. Stetocine obicne.
-
sizifinho
#6520 Re: Problem pasa lutalica
jesu, naravno, nekontrolisane životinje u urbanom području su štetočine.Gabrielo wrote:Joj sizife tugo moja. Prodje ti zivot u mislima o psima. Stetocine obicne.
Slažem se.
Šta ćemo s nama?
- sinuhe
#6521 Re: Problem pasa lutalica
Ako se ovaj problem ne moze rijesiti ne znam koji se onda moze.
Davno je ovo preslo u lakrdiju. Ali najbolji je onaj lik sto je zimus zagazio u Miljacku da spasi cuku
i naslovnica klixa.
Davno je ovo preslo u lakrdiju. Ali najbolji je onaj lik sto je zimus zagazio u Miljacku da spasi cuku
-
ULTRAK
#6522 Re: Problem pasa lutalica
Kakva svijetska sila jebemu zivot. Pa GDP per capita im je daleko iza Rumunskog. Uz to je tamo podjela izmedju jako bogatih i jako siromasnih ogromna. Imas kvartove gdje se djevocice od 10 godina prostituisu a sa druge strane imas najbogatijeg covijek na svijetu; vlasnika telekoma koji je mexikanac; 250 miljardi mu kapital privatni.sizifinho wrote:
ako svoje znanje baziraš na filmografiji i pokojim vijestima koje ti se plasiraj.
Meksiko je jedna od ekonomskih najjačih država, prema svjetskoj klasi su "upper-middle", 16ti su po GDP-u, i statistički će postati do 2050tih 3-4. svjetska ekonomska sila
Mexiko je dakle na velikom dijelu teritorije mnogo siromasniji od BiH. GDP per capita je mjerodavan za jacinu ekonomije a ne GDP. Jer po GDP-u je Kina jako bogata zemlja ali im je standard zapravo daleko i daleko iza recimo istocne evrope.
Slobodno mozes da se provozas autom kroz sve gradove od Graza do Londona i garantujem ti da neces moci naci lutalicu. Lutalice mozes naci u jako zaostalim zemljama poput Egipta, Moldavije, BiH, Mexika itd.
-
L u c i f e r
#6523 Re: Problem pasa lutalica
Otvori tu temu pa da tamo eglenišemo o tome...sizifinho wrote:jesu, naravno, nekontrolisane životinje u urbanom području su štetočine.Gabrielo wrote:Joj sizife tugo moja. Prodje ti zivot u mislima o psima. Stetocine obicne.
Slažem se.
Šta ćemo s nama?
-
L u c i f e r
#6524 Re: Problem pasa lutalica
Gabrielo wrote:Joj sizife tugo moja. Prodje ti zivot u mislima o psima. Stetocine obicne.
-
Gabrielo
#6525 Re: Problem pasa lutalica
Mozda je uzeo doktorat na ovu temu.L u c i f e r wrote:Gabrielo wrote:Joj sizife tugo moja. Prodje ti zivot u mislima o psima. Stetocine obicne.