Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dead Man Walking

#6501 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

Napisao sam da je to zalosno. Sta jos treba da napisem?
skenderija04

#6502 Re: Sarajevski derbi

Post by skenderija04 »

Sjeca li se neko koliko je Sarajevo imalo bodova prednosti nakon jesenjeg derbija ? 3 ili 4 boda?
miki.ba

#6503 Re: Sarajevski derbi

Post by miki.ba »

Da je neko od forumaša bio u prilici koju je propustio Hadžic sa bi ste plakali...kakva je ovo kita od lige kad je onaj kloc najbolji strijelac. :oops:
fazer

#6504 Re: Sarajevski derbi

Post by fazer »

Sa kojim je rezultatom zavrsila Vjecita dosada? :lol:
salle_eh1986

#6505 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

Tomahawk11 wrote:Koju crnu klasu?! :-)
Ja bih to ovako formulisao: Vi ocajni, mi grozno ocajni!
to je ta klasa :D
north

#6506 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Po meni se ozbiljno postavlja pitanje, ako izuzmemo navijače koje nekad ponese pa pretjeraju, da li ovo više zaslužuje da se zove derbi, vječito 0-0 je prevršilo svaku mjeru, pa haj da je 0-0, ali smislene akcije da čovjek vidi, a ne stalna nabijanja, pa glavne šanse ili šansa ispadne nakon pogreški odbrane, a ne neke lijepe akcije...Da se odmah razumijemo, Željo je bio bolji, imao veći broj šansi, ali sve nakon preglupih pogrešaka odbrane Sarajeva....sve u svemu živa katastrofa oba kluba, s tim da je kako i govorim cijelu polusezonu, Željo odron, a Sarajevo malo veći, ne previše veći, jer u suprotnom bi nas uzeli barem jednom u ova dva derbija ove sezone...

Katastrofa na šta se čovjek natjera da gleda :roll: ....
Kemal Malovčić

#6507 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

miki.ba wrote:Da je neko od forumaša bio u prilici koju je propustio Hadžic sa bi ste plakali...kakva je ovo kita od lige kad je onaj kloc najbolji strijelac. :oops:
Frajer konto Mesi.

OPROŠTENO.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6508 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

salle_eh1986 wrote:
Kazem ti, ako ste sa tom ''klasom'' zadovoljni, blago vama. Suti, dobro je dok ne puca, tako nekako :-)
Priznao bih vam jedino da ste malo borbeniji, ostalo sve isto, niko da bi mogao napraviti neku razliku (citaj nekad Said ili Zeba).
Tomahawk11
Globalni moderator

#6509 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

north wrote:Po meni se ozbiljno postavlja pitanje, ako izuzmemo navijače koje nekad ponese pa pretjeraju, da li ovo više zaslužuje da se zove derbi, vječito 0-0 je prevršilo svaku mjeru, pa haj da je 0-0, ali smislene akcije da čovjek vidi, a ne stalna nabijanja, pa glavne šanse ili šansa ispadne nakon pogreški odbrane, a ne neke lijepe akcije...Da se odmah razumijemo, Željo je bio bolji, imao veći broj šansi, ali sve nakon preglupih pogrešaka odbrane Sarajeva....sve u svemu živa katastrofa oba kluba, s tim da je kako i govorim cijelu polusezonu, Željo odron, a Sarajevo malo veći, ne previše veći, jer u suprotnom bi nas uzeli barem jednom u ova dva derbija ove sezone...

:thumbup: To je ta sustina. Sve ostalo je mudrovanje.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6510 Re: Sarajevski derbi

Post by Admir_1984 »

jel do mene ili se onaj bekric pravo udebljao, pa sa razlogom dobije 10min da igra :roll:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#6511 Re: Sarajevski derbi

Post by JOINT_1921 »

Sada slijedi remont ekipe, Zeljo se dodatno pojacava, osvaja titulu, nosioc u Evropi sljedece sezone, prolazak hadalja, u 3 pretkolu Inter, ispadanje u Play Off, dolazi nam neko tipa Molde, Lokeren, Luzern, i prolazimo u grupnu fazu evropske lige i time zacementiramo Zelju na vrhu za sva vremena...

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
Kemal Malovčić

#6512 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

north wrote:Po meni se ozbiljno postavlja pitanje, ako izuzmemo navijače koje nekad ponese pa pretjeraju, da li ovo više zaslužuje da se zove derbi, vječito 0-0 je prevršilo svaku mjeru, pa haj da je 0-0, ali smislene akcije da čovjek vidi, a ne stalna nabijanja, pa glavne šanse ili šansa ispadne nakon pogreški odbrane, a ne neke lijepe akcije...Da se odmah razumijemo, Željo je bio bolji, imao veći broj šansi, ali sve nakon preglupih pogrešaka odbrane Sarajeva....sve u svemu živa katastrofa oba kluba, s tim da je kako i govorim cijelu polusezonu, Željo odron, a Sarajevo malo veći, ne previše veći, jer u suprotnom bi nas uzeli barem jednom u ova dva derbija ove sezone...

Dok ne bude dobrih terena, većih para da se plate bolji igrači koji će biti pravilo selektirani, neće ni biti dobrih mečeva.
Baltazar_khan

#6513 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

Admir_1984 wrote:jel do mene ili se onaj bekric pravo udebljao, pa sa razlogom dobije 10min da igra :roll:
jest jest pravi je trut postao vidi se da je dobio mase. ko said nekad :oops:
Kemal Malovčić

#6514 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

JOINT_1921 wrote:Sada slijedi remont ekipe, Zeljo se dodatno pojacava, osvaja titulu, nosioc u Evropi sljedece sezone, prolazak hadalja, u 3 pretkolu Inter, ispadanje u Play Off, dolazi nam neko tipa Molde, Lokeren, Luzern, i prolazimo u grupnu fazu evropske lige i time zacementiramo Zelju na vrhu za sva vremena...

:thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6515 Re: Sarajevski derbi

Post by Admir_1984 »

Baltazar_khan wrote:
Admir_1984 wrote:jel do mene ili se onaj bekric pravo udebljao, pa sa razlogom dobije 10min da igra :roll:
jest jest pravi je trut postao vidi se da je dobio mase. ko said nekad :oops:
a smijali su se Saidu :-D
salle_eh1986

#6516 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

Tomahawk11 wrote:
salle_eh1986 wrote:
Kazem ti, ako ste sa tom ''klasom'' zadovoljni, blago vama. Suti, dobro je dok ne puca, tako nekako :-)
Priznao bih vam jedino da ste malo borbeniji, ostalo sve isto, niko da bi mogao napraviti neku razliku (citaj nekad Said ili Zeba).
to je to što fali, sve su ovo igrači u 5 deka, kod nas je Osim uspio od govana pitu napraviti, kod vas to (još) ne ide
JOINT_1921

#6517 Re: Sarajevski derbi

Post by JOINT_1921 »

Meni se cini da 90% ovih komentara da je derbi bio los potencira 90% pitara... Zeljo imao sigurno 5,6 dobrih prilika na derbiju... Pa sta treba vise ? 8-) Vi se samo zahvalite Bogu i Dejanu...
Kemal Malovčić

#6518 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

JOINT_1921 wrote:Meni se cini da 90% ovih komentara da je derbi bio los potencira 90% pitara... Zeljo imao sigurno 5,6 dobrih prilika na derbiju... Pa sta treba vise ? 8-) Vi se samo zahvalite Bogu i Dejanu...
Dejan pa Bog.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6519 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

JOINT_1921 wrote:Sada slijedi remont ekipe, Zeljo se dodatno pojacava, osvaja titulu, nosioc u Evropi sljedece sezone, prolazak hadalja, u 3 pretkolu Inter, ispadanje u Play Off, dolazi nam neko tipa Molde, Lokeren, Luzern, i prolazimo u grupnu fazu evropske lige i time zacementiramo Zelju na vrhu za sva vremena...

Jes, pa ni velikani evropskog fudbala kad remontuju ekipu ne ocekuju koliko ti ocekujes od Zelje. Valja to uklopiti. A i gdje naci novih desetak igraca?
Zavatoni

#6520 Re: Sarajevski derbi

Post by Zavatoni »

Kemal Malovčić wrote:

Dok ne bude dobrih terena, većih para da se plate bolji igrači koji će biti pravilo selektirani, neće ni biti dobrih mečeva.
A do tada treba traziti Radovce...a ne Todorovice, Melunovice i Dzakmice...
JOINT_1921

#6521 Re: Sarajevski derbi

Post by JOINT_1921 »

wannabe_ultra wrote:
JOINT_1921 wrote:Meni se cini da 90% ovih komentara da je derbi bio los potencira 90% pitara... Zeljo imao sigurno 5,6 dobrih prilika na derbiju... Pa sta treba vise ? 8-) Vi se samo zahvalite Bogu i Dejanu...
t
cuj sta treba, treba i da ga zabijete :D
Heheheh, pa kako bi onda Dejan bio igrac utakmice... :D
Tvrtko II Kotromanić

#6522 Re: Sarajevski derbi

Post by Tvrtko II Kotromanić »

veceras Bandovic imao svoju vecer, bolji smo bili nema sta, al hajd jbg

nego Pitari, sta vam je predstavljala ona turska zastava na sjeveru? :bih:
MaroonBrigade

#6523 Re: Sarajevski derbi

Post by MaroonBrigade »

jeli fifa ili pes?
p206

#6524 Re: Sarajevski derbi

Post by p206 »

Hoće on kod Ferhatovića na ćevape, a ne zna da njemu masniju porciju naprave.
north

#6525 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Super ti se čini.....Pa dobro sine, vjerujem da je ovo tebi plafon i da nisi navikao na bolje...tebi je ovo vrh vrhova, super, ako se zadovoljavaš sa ovakvim derbijem i da ovako očajnom Saajevu dvije utakmice uzete bod....blago tebi, ali dopusti da nas ima starijih koji pamte puno bolje derbije....da ne bude da kažem a je zbog toga što Sarajevo nije dobilo, derbi na Koševu kad je Željo dobio 3-2 ili kad je bilo 2-2 su el classici za zadnjih 7-8 derbija....i još i ovo da ne bude da je zbog rezultata i prošli derbi kad je Sarajevo je bio katastrofa samo što eto normalno bio zadovoljan pobjedom....
Post Reply