Pa šta je rekao pogrešnoBreathless wrote:Jeste culi sad ovog iz Kalesije?![]()
![]()
![]()
Gori nego Lipovaca i Zeljkovic zajedno.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Herr Flick
#6501 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- O'zone
- Globalni moderator
#6502 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Trebalo bih ih pustiti da sjebu Fahru pa onda se razračunati sa njimatataćusak wrote:Ima li iko ovdje ko ne vidi koaliciju SDA-SDP u procvatu. Ljubi ih majka kako su nam se pomirili
- Better Man
#6503 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jastuk1 wrote:Za svoje legitimne zahtjeve! A tvoj komentar je sramotan, bezobrazan i debelo naivan!!!!!! Ti ako hoćeš da pljuješ po sebi pljuj, ja imam dostojanstvo i neću pljuvati po sebi.O'zone wrote:Svaka čast boračkim organizacijama koje su stale iza Vlade Federacije BiH.
Neka se sjete kad su razavljivali tu istu zgradu za svoje ciljeve
Svi koji podržavaju ove poroteste se bore dušom i tijelom za izbijanje građanskog rata između Bošnjaka. OVCE vapidne. A ovi planumi bi oni da nedemokratski sada preuzmu vlast. Narod vas je prozreo kominističke zatucane banderetine, prozreo!!!!!
Samo protestujte naivni Bošnjaci za Radončića pa ćete ostat i bez ovo malo jada. Niko nije zadao takav bolan uradac Bosni i Bošnjacima kao Radončić u petak. Izdao je i ljude koji imaju legitimne zahtjeve da protestuju jer je privatizirao poroteste i ovu državu jer je dozvolio da se zapali Predsjedništvo. Dvostruki izdajnik, a vi i dalje protestujte za Radončićev ego. OVCE glupe, naivne.
Halo Bakire Izetbegoviću, jesi li to ti? Kako te nije stid i sramota da braniš i podržavaš mafijašku bagru na vlasti? Sigurno si se i ti dobro okoristio na muci obespravljenih i poniženih građana ove zemlje zahvaljujući mafijaškoj bagri.
-
encyko
#6504 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Postavio svoju ženu za vlastitog savjetnika.Herr Flick wrote:Pa šta je rekao pogrešnoBreathless wrote:Jeste culi sad ovog iz Kalesije?![]()
![]()
![]()
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- relativno84
#6505 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
MuaDib wrote:Protesti koji su pokrenuli veliki dio BiH, pokazali su potpunu neodgovornost političkih elita i njihovu nesposobnost da konkretno odgovor na zahtjeve koji proizilaze iz protesta. Etablirane stranke SDP i SDA su se ponovo zagrlile, prstom upirući u huligane, koje su sami poslali, kako bi promjenili i transformisali suštinu protesta. I ne samo to, već se u maniru "velikih patriota" koriste ratnom terminologijom i "antizavjereničkom" retorikom, koristeći jeftine floskule kako iza svega stoje snage koje žele da razbiju BiH koristeći socijalno nezadovoljstvo, nasilje prema institucijama i uličnu anarhiju za rušenje ustavno-pravnog poretka. Toliko su se uživili i te uloge, da su izgubili svaki korak sa realnošću i stvarnim težnjama građana, ljudi čija je jedina stvarnost puko preživljavanje i stalno čekanje nedosanjanih ciljeva. Posebno u tome prdnjaće SDP i SDA, koji se bespotrebno konfornitaju sa SBB i djelom DF, čiji su lideri pokazali daleko veću dozu smirenosti u odnosu na njih. Čime su sebi stvorili kontrareklamu, jer ignorišu zahtjeve demonstranata i problem traže u drugim strankama, koje sve to dobrano koriste u svoju korist, jer neprihvatajući pravila crveno-zelene igre, prikazuju se kao alternativa.
Takav pristup mi daje nadu da će građanstvo nakon artikulacije svojih ciljeva kroz plenum, konkretnije reagovati na podvale vlastodržaca i isključivo stranački nastrojenih formacija, te nedvosmisleno postati vertikala za promjenu sistema. Prije svega mora se udariti na njihove privilegije, posebno visoko plaćene privilegije, zatim kokretizovati zahtjev za potpunom zakonskom promjenom upravljanja i inisistiranjem na uvuđenju nedvosmislenih limita za stranačke uticaje u javnim preduzećima i servisima, zatim u ograničavanju duplih, troduplih i višeduplih angažmana u sturkurama vlasti, te donošenjem različitih akata o stvaranju fondova za stabilizaciju stanja, pa tek onda ići ka formiranju prijelazne vlade do izbora. Ne smijemo dozvoliti da se formiraju Vlade bez zakonske podloge koja će osigurati provođenje jasnih, prostih i nedvosmislenih ciljeva građana u djelo.
Zaboravio si dodati i onu postapalicu "ugovor s narodom" jer to daje posebnu dozu povjerenja pri iducem odabiru podobnih struktura
- mO k3
#6506 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ček ček ovdje nije još ništa gotovo ....O'zone wrote:Trebalo bih ih pustiti da sjebu Fahru pa onda se razračunati sa njimatataćusak wrote:Ima li iko ovdje ko ne vidi koaliciju SDA-SDP u procvatu. Ljubi ih majka kako su nam se pomirili
-
nedim73m
#6507 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Predložio bi demonstrantima s obzirom da su neorganizirani nek ih vodi Adnan Solaković, lik se več više puta nudio nestranački čovjek (SBB nije stranka nego kriminalna organizacija) inače bivši Jukin bojovnik koji se najviše bavio pljačkom magacina u sarajevu na početku rata, a nakon odlaska Juke napravio si 2. samostalni motorizovani bataljon (mada nikad neću shvatiti što mu je značilo "motorizovani" osim ako nije predstavljalo par osobnih vozila koje je oteo od građana, da bi kao komandant hapsio (ima čovjek iskustva da provodi SBB politiku) maloljetnu djecu "dobrovoljce" u svoj samoproglašenu brigadu držao ih zatvorene u podrumu stomatologije i na kraju slao da izginu po hercegovini. Jedna od brigada sa najviše procentualno poginulih boraca Arbije BiH.
- Danguba
#6508 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pusil' se tamonedim73m wrote:Predlažem da se plenum organizuje u tornju, da se članovi plenuma nebi maltretirali oko dolaska u kampus.
-
almir1977
#6509 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
200 ljudi u Zenici traži smjenu načelnika koji je na prošlim izborima dobio 27 000 glasova (preko 70%).
Monty Python od države..
Monty Python od države..
-
encyko
#6510 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jadan Širanović, započeo sve a sad ga nema ni na mapi. 
-
jastuk1
#6511 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote:nedim73m wrote:Predlažem da se plenum organizuje u tornju, da se članovi plenuma nebi maltretirali oko dolaska u kampus.
I vrapcima na grani je do sada jasno ko je sve ovo izorkestrirao. Jedan među najbogatijim Bošnjacima (Radončić) se koristi najsiromašnijim Bošnjacima.
I nikoga ne podržavam nek mi se to ni slučajno ne spočitava, nisam glasao kao što rekoh na nekoliko zadnjih izbora, ali ovi protesti su pljuvanje po sebi i po ono malo dostojanstva ako ga je išta ostalo.
Najgore što ima ljudi koji nemaju šta da jedu,
- tataćusak
#6512 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma biće ovdje zanimljivo i ako propadnu protesti skroz.O'zone wrote:Trebalo bih ih pustiti da sjebu Fahru pa onda se razračunati sa njimatataćusak wrote:Ima li iko ovdje ko ne vidi koaliciju SDA-SDP u procvatu. Ljubi ih majka kako su nam se pomirili
Samo jedna stvar mi nije jasna gdje su silne nevladine organizacije, CCI, kritičari vlasti u likovima razno-raznih profesora, nisam vidio ni da se oglasio krug 99.
- insomnia78
#6513 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Divi ganje sto protestvuje

http://www.fokus.ba/vijesti/bih/komunal ... slavgradu/

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk

-
Breathless
#6514 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
insomnia78 wrote:Divi ganje sto protestvuje![]()
![]()
- Styling
#6515 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kakav rasizam?! Zar ovdje ima ljudi druge rase?!nagib uzbrdica wrote:Najmanji je meni problem sjahati, ali hoces li ti sebe promjeniti, bar rasizam da izbacis iz sebe.... e to teskoStyling wrote:Nagibe, sjasi nizbrdo.nagib uzbrdica wrote: Mozda si i ti kao ona Styling u jednom postu nezap;oslen, i u sljedecem zaposlen!
Ako slucajno nisi onda si do neba naivan, a jos nekog nazivas ovcom. Ako nista od ovoga onda si bezobrazan do balcaka
- guber90
#6516 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne volim o ovome pricati, jer sam poprilicno nekompetentna osoba, imam nekih sjecanja iz rata, imao sam 2 godine kada je isti poceo, 5 kada je zavrsio, dovoljno da je isti uticao na mene, ali nedovoljno da ja mogu iole razumiti zrtvu nekoga ko je sa 20-ak godina isao i borio se za BiH (naglasio sam 20-ak jer sam u istim godinama, a ne zato sto mislim da je manja zrtva otici sa 30, 40 ili 50, da ne bude neke polemike oko togaJoseMujica wrote:kao bivši borac qorac-palac mogu samo retji....hebli vas više demobilisani borci i vi njih što ih spominjete u ljigavoj političkoj agitaciji
nisu juče demobilisani nego je prošlo 19 godina od demobilizacije...o čemu više pričate uhljupi jedni, pa nije svemir stajao u mjestu dvije decenije.....ili da ih niste možda konzervirali ove hudnike da se ne pokvare u ovih dvaes godina pa ih puštate pred svake izbore?
i zaključna misao: Dok vidim lika kojeg tituliraju kao "predstavnika demobilisanih boraca" odmah mi je jasno da je riječ o nekom stranačkom politronu, a šućur Allahu toliko smo boraca imali da svaka stranka ima svoje udruženje i predstavnika
-
emirolini
#6517 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Iiiii sta nam ovo sve pokazuje ? Da nam RS nije neprijatelj vec upravo ovi kriminalci iz SDP-a, SDA, SBB-a i svi ostali lesinari iz svih ostalih stranaka ( SVIH stranaka )!
Mislim da ne bi trebali ici sa ovim ranijim zahtjevima ( ukidanje RS-a ) vec na rjesavanju ovih gamadi gore, a također mislim da trenutno imamo najvecu moguci podrsku iz RS-a kao nikad ranije, dakle ujedinjene ( bez nekih politickih poteza ) je pravi izlaz koje je moguce samo kroz ekonomsko socijalne korake u kojima nema mjesta ni za SDP, SDA, SBB, HDZ, SNSD, SDS i sve ostale stranke !
Opet se vracamo da se "komitet za normalizaciju" treba sastojati iz mladih ljudi, zlatnih studenata sa biroa bez politickih prefiksa i bez ucesca lokalnih biznismena kao sto su htjeli uraditi u Tuzli, sastali se lokalni biznismani ( kriminalci ) Sirbegovic, GIPROMOVAC, onaj PROMO propalitet, onaj lesinar iz TV TK koji je obmanjivao gledaoce tokom protesta i htjeli da postave svog mandatara ... eh k........
Mislim da ne bi trebali ici sa ovim ranijim zahtjevima ( ukidanje RS-a ) vec na rjesavanju ovih gamadi gore, a također mislim da trenutno imamo najvecu moguci podrsku iz RS-a kao nikad ranije, dakle ujedinjene ( bez nekih politickih poteza ) je pravi izlaz koje je moguce samo kroz ekonomsko socijalne korake u kojima nema mjesta ni za SDP, SDA, SBB, HDZ, SNSD, SDS i sve ostale stranke !
Opet se vracamo da se "komitet za normalizaciju" treba sastojati iz mladih ljudi, zlatnih studenata sa biroa bez politickih prefiksa i bez ucesca lokalnih biznismena kao sto su htjeli uraditi u Tuzli, sastali se lokalni biznismani ( kriminalci ) Sirbegovic, GIPROMOVAC, onaj PROMO propalitet, onaj lesinar iz TV TK koji je obmanjivao gledaoce tokom protesta i htjeli da postave svog mandatara ... eh k........
- tataćusak
#6518 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bio je onajjedan lik, sad se ne sjećam kako se zvao ni iz koje je stranke bio, što je bio neki ministar i postavio sebe za stručnog savjetnikaencyko wrote:Postavio svoju ženu za vlastitog savjetnika.Herr Flick wrote:Pa šta je rekao pogrešnoBreathless wrote:Jeste culi sad ovog iz Kalesije?![]()
![]()
![]()
Ako se neko može sjetiti o kome se radi neka napiše.
- Danguba
#6519 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
...a Skodom Octaviom vozi travu kravama. Naravno da je Skoda opstinska...encyko wrote:Postavio svoju ženu za vlastitog savjetnika.Herr Flick wrote:Pa šta je rekao pogrešnoBreathless wrote:Jeste culi sad ovog iz Kalesije?![]()
![]()
![]()
- LEDA
#6520 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
muha_sa wrote:u svakoj iole normalnoj zemlji penzioneri su vazda avantgarda biliStyling wrote:
A, sta ocekivati o penzionera? Oni bi da to malo zivota i starosti mirno prozive. Danas je jedini sukob medju penzionerima koji potez odigrati na javnoj igri saha u parku ispred Ekonomije.
Mojim roditeljima je jedina briga da Vlada FBiH ne da ostaku jer se brinu hoce li slijedeci mjesec dobiti penzije.
- mO k3
#6521 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jedno je istina u chemu su političari složni , a to je da su svi lopovi
-
neno1
#6522 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
guber90 wrote:Ne volim o ovome pricati, jer sam poprilicno nekompetentna osoba, imam nekih sjecanja iz rata, imao sam 2 godine kada je isti poceo, 5 kada je zavrsio, dovoljno da je isti uticao na mene, ali nedovoljno da ja mogu iole razumiti zrtvu nekoga ko je sa 20-ak godina isao i borio se za BiH (naglasio sam 20-ak jer sam u istim godinama, a ne zato sto mislim da je manja zrtva otici sa 30, 40 ili 50, da ne bude neke polemike oko togaJoseMujica wrote:kao bivši borac qorac-palac mogu samo retji....hebli vas više demobilisani borci i vi njih što ih spominjete u ljigavoj političkoj agitaciji
nisu juče demobilisani nego je prošlo 19 godina od demobilizacije...o čemu više pričate uhljupi jedni, pa nije svemir stajao u mjestu dvije decenije.....ili da ih niste možda konzervirali ove hudnike da se ne pokvare u ovih dvaes godina pa ih puštate pred svake izbore?
i zaključna misao: Dok vidim lika kojeg tituliraju kao "predstavnika demobilisanih boraca" odmah mi je jasno da je riječ o nekom stranačkom politronu, a šućur Allahu toliko smo boraca imali da svaka stranka ima svoje udruženje i predstavnika). Medjutim, ne mogu da shvatim ni to da se borio za drzavu u kojoj ce biti korumpirani od policajaca, doktora, pa sve do samog drzavnog vrha, tako da mi je drago da svi ne razmisljaju isto i da mi je drago sto ne staju da stite ovu gamad na vlasti ( bez obzira na stranacku pripadnost).
- jasko_ja
#6523 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
O'zone wrote:Trebalo bih ih pustiti da sjebu Fahru pa onda se razračunati sa njimatataćusak wrote:Ima li iko ovdje ko ne vidi koaliciju SDA-SDP u procvatu. Ljubi ih majka kako su nam se pomirili
- O'zone
- Globalni moderator
#6524 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Čekaju da vide koja opcija će da povede. Jer NVO dobija fin dio sredstava od vlasti pa nije baš OK da laneš protiv nekoga ko će sutra da ima većinu a isto ti vrijedi i za profesore, akademike i ine intelektualcetataćusak wrote:Ma biće ovdje zanimljivo i ako propadnu protesti skroz.O'zone wrote:Trebalo bih ih pustiti da sjebu Fahru pa onda se razračunati sa njimatataćusak wrote:Ima li iko ovdje ko ne vidi koaliciju SDA-SDP u procvatu. Ljubi ih majka kako su nam se pomirili
Samo jedna stvar mi nije jasna gdje su silne nevladine organizacije, CCI, kritičari vlasti u likovima razno-raznih profesora, nisam vidio ni da se oglasio krug 99.
-
lajkujMe
#6525 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mnogi kazu nema fajde od ovih protesta, hocu da napomenem neke stvari, mi smo mlada demokratska zemlja, jos drustveno nismo razvijeni, hocemo sve od jednom "preko noci", to ne ide tako. U zivotu se moras boriti za svaku stvar, tako je i s drzavom po mjeri covjeka, kod nas je to pocelo, sada je vazno samo da se odrzi taj kontinuitet, ne govorim samo o protestima nego o raznim vidovima borbe da se politicari koji trenutno sebe smatraju kao apsolutne vladare nad narodom (vidjeli smo izjave raznih zvanicnika) koji su se zatvorili u svoj mali politicki svijet zatvorivsi oci pred problemima obicnog covjeka.
Protestima smo im dali do znanja kao prvo da nije sve uredu a kao drugo pokazali smo im da nisu svemocni posebno pred narodom tako da ce najvjerovatnije se razviti odredjena svijest to jeste strah da ne rade gluposti kao dosada (hoce ali nadam se u manjoj mjeri).
Takodjer mnogi kazu kako je ne moguce zadovoljiti narod. Neka tako i treba, ja osobno mislim da nema kraja procesu razvoja kako drustva tako i drzave i ekonomije. Ako se jednom stane za 5 godina ce opet biti propast. Narod moze biti zadovoljan odredjenim stvarima ali i nezadovoljan drugim stvarima, tako da je napredak uvijek tu i da se politicari i ljudi ne opuste pa ode sve u jednu stvar.
Ja cu biti zadovoljan ako imalo napredka ovi protesti donesu, tokom vremena nastavljajuci borbu protiv korupcije, ne rada politicara i radnika u administraciji, kriminala u najvecim nivoima doci ce do napretka.
Protestima smo im dali do znanja kao prvo da nije sve uredu a kao drugo pokazali smo im da nisu svemocni posebno pred narodom tako da ce najvjerovatnije se razviti odredjena svijest to jeste strah da ne rade gluposti kao dosada (hoce ali nadam se u manjoj mjeri).
Takodjer mnogi kazu kako je ne moguce zadovoljiti narod. Neka tako i treba, ja osobno mislim da nema kraja procesu razvoja kako drustva tako i drzave i ekonomije. Ako se jednom stane za 5 godina ce opet biti propast. Narod moze biti zadovoljan odredjenim stvarima ali i nezadovoljan drugim stvarima, tako da je napredak uvijek tu i da se politicari i ljudi ne opuste pa ode sve u jednu stvar.
Ja cu biti zadovoljan ako imalo napredka ovi protesti donesu, tokom vremena nastavljajuci borbu protiv korupcije, ne rada politicara i radnika u administraciji, kriminala u najvecim nivoima doci ce do napretka.