Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#6501 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Žestoke borbe na jugu Damaska u mjestima Husejnije, Zijabije, i Buvejda. Režimski mediji javljaju da su Asadove snage zauzele Husejniju.
sarajevoxxxx

#6502 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Veliki dim i požari u rafineriji nafte u Homsu koji je pod režimskom kontrolom

sarajevoxxxx

#6503 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Jedinice FSA ''Festikm Kema Umirt'' nakon žestokih borbi zauzele vojni punkt Melab u kvartu Salahudin u Halebu, džamiju Bilal, trenutno se vode borbe u režimskom kvartu Al Azamijeh.

Image
sarajevoxxxx

#6504 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Prelaz iz jednog dijela Haleba u drugi ''Keradž Al Hadžer''. Ulica smrti, krvi, ranjavanja, i poniženja za sve Sirijce i stanovnike Haleba.

Image
vivaldi

#6505 Re: Sirija

Post by vivaldi »

sarajevoxxxx wrote:Prelaz iz jednog dijela Haleba u drugi ''Keradž Al Hadžer''. Ulica smrti, krvi, ranjavanja, i poniženja za sve Sirijce i stanovnike Haleba.
jel mozes ovo malo pojasniti? kako tamo uopste ove stvari funkcionisu? jel civili prelaze s jedne na drugu stranu preko prvih linija ili kako?
Co0l

#6506 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Udrch

Asad je izjavio da Shebiha ne postoji, da su to Turci izmislili. Ne znam koliko je tacno.
:zid:
Klavikula

#6507 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sirijska vojska napreduje u okolici Aleppa - preuzeta kontrola nad 5 naselja, ključna prometnica prohodna, opozicioni SNC i dalje odbija "Ženevu 2" bez preduvjeta

- Vojska je tijekom dva zadnja dana preuzela kontrolu nad 5 naselja južno od grada. Ove napreci omogućili su prvu isporuku hrane i pomoći u sam grad.

- "Sukobi i dalje traju... Unatoč svim poteškoćama, pritišćemo dan i noć, sve dok ne ostvarimo ciljeve", rekao je jedan sirijski vojnik.

Image

Image

- "Suradnja je izuzetno kooperativna i mogu reći kako sirijske vlasti surađuju", rekao je Uzumcu* na novinskoj konferenciji.

- Jarba također ističe kako SNC "neće pregovarati s kriminalnim Assadovim režimom".

*Ahmet Uzumcu - generalni direktor OPCW-a

Advance.hr
Press TV
RT
CNN

SNC vjerovatno nece, ali narod u Alepu, Damasku, Idlibu ne zivi po hotelima sa 5 zvjezdica, na racunima nemaju milione zaradjene preko noci. malo po malo, sve je vise bivsih boraca FSA u SAA.
Maystor

#6508 Re: Sirija

Post by Maystor »

teroristička propaganda je danas pojačano radila :wink:
za one koji ne prate detaljno, ono što ovdje pišu pojedini im glasnogovornici, nema veze s istinom, a još manje sa stanjem na terenu. nakon što je od terorista očišćena cesta Hama-Alepo, kamioni dopremaju hranu i opremu, a vojska čisti sela južno od Alepa. Danjašnji video presstv-a
http://www.presstv.ir/detail/2013/10/09 ... ar-aleppo/
Maystor

#6509 Re: Sirija

Post by Maystor »

Za one koji bi željeli steći bolju i širu sliku o onome što se dešava u Siriji i šire, preporučujem ovaj interview, neki dan urađen u Sarajevu
http://balkans.aljazeera.net/video/reci ... iq-ramadan
Klavikula

#6510 Re: Sirija

Post by Klavikula »

izgleda da ce i stvarni vodja Al Qaide, princ dzhada, Bandar bin Sultan ugledati ledja Assadu.

Press TV

Razmjena minobacacke vatre izmedju IDF-a i SAA.

Jewish Press
Avetinho

#6511 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:Sirijska vojska {bla, bla, bla}

Advance.hr
Press TV
RT
CNN{bla, bla, bla}

Pa gdje ih nadje sve na jednom mjestu: Advance, RT i PRESSTV? Jos ti samo SANA fali, pa da svi u ritmu prenosite sta je javio Advance da je prenio RT sto javlja PRESSTV da je SANA objavila.

Gdje nadje CNN u ovom drustvu?
Klavikula

#6512 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Dvije oklopne brigade SAA su u ponedjeljak navecer, 7. oktobra, krenule iz Damaska prema Quneitri. DEBKA-ini izvori govore o 200 tenkova, samohodne artiljerije i ostalih oklopnih vozila. Cilj operacije je vracanje kontrole nad izgubljenim polozajima na Golanu i presjecanje veze izmedju IDF-a i militanata. Sirijske snage pojacale su opsadu Khan Arnabeha i ocekuje se da ce osloboditi grad za kratko vrijeme. Otpor militanata je slab. inace, Khan Arnabeh je kljucni grad za kontrolu autoceste Damask - Quneitra.

DEBKA
Challenger__

#6513 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:Dvije oklopne brigade SAA su u ponedjeljak navecer, 7. oktobra, krenule iz Damaska prema Quneitri. DEBKA-ini izvori govore o 200 tenkova, samohodne artiljerije i ostalih oklopnih vozila. Cilj operacije je vracanje kontrole nad izgubljenim polozajima na Golanu i presjecanje veze izmedju IDF-a i militanata. Sirijske snage pojacale su opsadu Khan Arnabeha i ocekuje se da ce osloboditi grad za kratko vrijeme. Otpor militanata je slab. inace, Khan Arnabeh je kljucni grad za kontrolu autoceste Damask - Quneitra.

DEBKA
Tako je. Čišćenje malene provincije Kuneitra će odsjeći logističke rute koje su išle sve do predgrađa Damaska, a stvoriće se uslovi da se bočno krene prema provinciji Dara i samoj Dari.

Na taj način se stvaraju uslovi da se najkritičniji potez (Golan-Jordan, odnosno provincije Kuneitra i Dara) zaštiti i presjeku logističke i druge rute.

Detaljna mapa
Avetinho

#6514 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Tako je.
Zar mislis da tvom "tako je" jos neko na ovom forumu vjeruje, nakon ko zna koje lazi, a poljednje samo nekoliko postova iznad?
Challenger__

#6515 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Akcije sirijske armije pokazuju da vladi u Damasku NE PADA NA PAMET da ide na podjelu zemlje, na duboku žalost cionista, njihovih regionalnih satelita i glupana širom planete.
Avetinho

#6516 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Vlada u Damasku na celu sa Putinovim malim drvenim lutkom je zemlju Siriju vec totalno unistila, na veliku radost ass-sadista i glupana sirom planete.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#6517 Re: Sirija

Post by arman1 »

Ja Sam Odavle wrote:Vlada u Damasku na celu sa Putinovim malim drvenim lutkom je zemlju Siriju vec totalno unistila, na veliku radost ass-sadista i glupana sirom planete.
Heroji FSA jedan po jedan
http://mentalzero.com/extreme-videos/sh ... iper_7249/
husein_kapetan

#6518 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:Akcije sirijske armije pokazuju da vladi u Damasku NE PADA NA PAMET da ide na podjelu zemlje, na duboku žalost cionista, njihovih regionalnih satelita i glupana širom planete.
Mislim da u aktuelnim uslovima kada de FSA raspada, asimilirana jednim djelom u redove nusre i sl. a u eventualnim uslovima nekakvih pregovora možda jedini interlokutor iole politički pripremljen, sirijska vlada sada nema alternativu nego da nastavi deklarisano. Mislim da je sa galaksijom pobunjeničko-terorističkih skupina nemoguć bilo kakav vid dijaloga budući da bi bilo neodgovorno i besmisleno njihovom djelovanju dati bilo kakvu političku premisu. Do sada su jasno svima dali do znanja da ih osim instauracije fanomatičnog kalifata i svrgavanja Asada nemaju.. i objektivno ne mogu imati bilo kakvu ideju vlastitom poličkom djelovanju bez da je pilotirano izvana.
Osim mora krvi i pustoši ništa drugo sirijskom narodu svojim djelovanjem nisu prezentirali.
Klavikula

#6519 Re: Sirija

Post by Klavikula »

govorili smo o velikim pokretima SAA prema Quneitri. evo i prvi plodovi se ubiru.

The army troops pushed back the terrorists from the Teranje town in Qenitre region near the border with Israel and regained full control of the town after a heavy fight.

The Syrian army had also captured Jebata al-Khasheb border town before taking back Teranje.

Fars News
Challenger__

#6520 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Haskić Senad piše da iz pepela Sirija polako izrasta u super-silu Bliskog istoka. Uopšte ne mislim da pretjeruje. Ovo je samo početak "povratka otpisanih".

Challenger__

#6521 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

Nećak premijera Tunisa poginuo u Siriji kao pripadnik ISIS-a.

_________

Oho-ho... Dva izraelska vojnika ranjena na Golanu u razmjeni vatre sa herojima iz SAA.
Kikibombona

#6522 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Sve je to jalovo. Izgube - vrate, izgube - vrate. Stavise, imam osjecaj da SAA lakse izgubi nego sto vraca odredjeni teritorij. Uzmimo za primjer predgradja Damaska. Pobunjenici su relativno lako zauzeli Dzobar, Kuban i druga predgradja i gradice u okolini Damaska. SAA vec mjesecima oslobadja i cisti, ali nikad da se to stvarno desi. Poubnjenici iz Daraje su definitivno supermeni. Ni atomska bomba im ne moze nista. :-) :D

Od Kusajra i zauzimanja Haladije SAA nije imala nijednu veliku pobjedu.
Klavikula

#6523 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Kikibombona wrote:Sve je to jalovo. Izgube - vrate, izgube - vrate. Stavise, imam osjecaj da SAA lakse izgubi nego sto vraca odredjeni teritorij. Uzmimo za primjer predgradja Damaska. Pobunjenici su relativno lako zauzeli Dzobar, Kuban i druga predgradja i gradice u okolini Damaska. SAA vec mjesecima oslobadja i cisti, ali nikad da se to stvarno desi. Poubnjenici iz Daraje su definitivno supermeni. Ni atomska bomba im ne moze nista. :-) :D

Od Kusajra i zauzimanja Haladije SAA nije imala nijednu veliku pobjedu.
taj isti Qaboun koji je vojska vratila pod svoju kontrolu nedavno je duplo vrijednija pobjeda od one u Qusayru, u 10x gorim uslovima :wink:
Challenger__

#6524 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hajd ne lupaj Kiki, živ bio:
DAMASCUS - VICTORYYYYYY ANOTHER TOWN SEIZED !! ..

The most sensational Syrian Arab Army has now seized complete control over the Town of "Al-Diyabieh" in rural Damascus, following the destruction of the last Terrorist gatherings and Hideouts and the arrest of large numbers of Terrorists, in addition to confiscating their weapons and ammunition, as Special Engineering Units dismantled explosive devices planted in the Town by Terrorists ...

SENSATIONAL NEWS FROM OUR SENSATIONAL AND BLESSED ARMY, THANKS TO GOD FOR THESE AWESOME VICTORIES ... - J
Predao sa pukovnik prebjeg sa čitavom jedinicom:
Image
"The disgraced Traitor Colonel "Khaled Hassan" surrendered himself and his complete Armed Group to the Syrian Arab Army in the "Al-Diyabieh" Town of rural Damascus ...

NO OTHER OPTIONS, SURRENDER OR DIE ..." - J
HNN
Kikibombona

#6525 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Klavikula wrote: taj isti Qaboun koji je vojska vratila pod svoju kontrolu nedavno je duplo vrijednija pobjeda od one u Qusayru, u 10x gorim uslovima :wink:
Nije kolega.

Kusajr ne moze posmatrati izlovano. Bez Kusajra pobunjenici su se nasli u duplo goroj poziciji u provnciji Homs i u samom gradu.

Svejedno, nisam upratio da su vratili Kuban. Zamlaka, Dzobar, Daraja?
Locked