nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#6501 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jeste li ikad culi za poslovne jedinice?
Recimo ako vidimo auto od telecoma u 7 bihacu hocemo li zakljuciti da je krenuo iz Sarajeva u 1 ujutro?
Dalje, o mrtvima sve najbolje, najvece kabadahije su dostavne u svim varijantama i oblicima.
O eventualnom prekrsaju oko duzine radnog vremena dalo bi se polemisati, putni nalog postoji bas zbog toga.
Ja na istom putu od 300 km seljackom voznjom i normalnom dodjem sa 45 min razlike....
Recimo ako vidimo auto od telecoma u 7 bihacu hocemo li zakljuciti da je krenuo iz Sarajeva u 1 ujutro?
Dalje, o mrtvima sve najbolje, najvece kabadahije su dostavne u svim varijantama i oblicima.
O eventualnom prekrsaju oko duzine radnog vremena dalo bi se polemisati, putni nalog postoji bas zbog toga.
Ja na istom putu od 300 km seljackom voznjom i normalnom dodjem sa 45 min razlike....
-
direstraits0078
#6502 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Definisi seljacku voznju. Gdje je obrtomjer, iza desnog ili lijevog uha?Bakir1 wrote:Jeste li ikad culi za poslovne jedinice?
- Bakir1
#6503 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Imam i ja sastanaka u nenormalna doba 300 km od kuce, tada obicno krenem rano pa ga ne stedim TDI obrtomjer i vrh glave do nosa 
-
mahalas505
#6504 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A jos kad predje na tvoju stranu vozeci 140km/h, gdje je ogranicenje 80km/h, vjerovatno misleci da je brzina relativna, tesko je reagovati.530i wrote:Misliš da nije htio? U sekundi čovjek pređe na tvoju stranu i veoma je malo vremena za bilo kakvu reakciju. Meni se desilo par puta, džaba moja brza reakcija kad sam opet bio spor...srećom su i glupani reagovali pa nije bilo havarija.condy wrote:Ovaj sa plavim kamionom mogao je bjezat desno koliko je htio...
Ako je istina da je vozač kombija zaspao onda i vlasnik ove firme treba krivično odgovarati.
-
530i
#6505 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jesmo, ali u konkretnom slučaju firma iz Čitluka + čovjek koji je vozio kombi također iz Čitluka.Bakir1 wrote:Jeste li ikad culi za poslovne jedinice?
Uostalom ni prvi ni zadnji koji bi tako radio...
- Bakir1
#6506 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ti ne bi vjerovao koliko hercegovaca radi po PJ....
Ja Sam imao susret sa ovim kombijem ili ovakvim od iste firme svjetlica, dugi visoki 315 cdi presao me ko nista
Ja Sam imao susret sa ovim kombijem ili ovakvim od iste firme svjetlica, dugi visoki 315 cdi presao me ko nista
- commendatore
#6507 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
cinjenica je da su ceste postale mjesto obracuna i lijecenja kompleksa - i situacija je ozbiljno gora nego sto je bila netom poslije rata i ovo najozbiljnije mislim.... ljudi su podivljali da valja... prvo govoreci od sebe..... al ja sam podivljo i puko zbog ogromnog broja ljakana sto u saobracaju za volanom sto zbog ogromnog broja ljakana sto nas okruzuje....
-
quarterback
#6508 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
oni su podivljali od kako su TDIjevi usli u siroku upotrebu a dalo im se kubikaze u kombije...
-
quarterback
#6509 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nije tako svuda, ne shvatajte to pogresno ali cesto vozim po banja luci, tamo divljanje skoro da je svedeno na nulu, meni se desi da nekad popizdim sto neko pegla na semaforu pa nacepim, poslije 10 sekundi se osjecam isto kao zadnji seljak, skontas da jedino ti kao nesto divljas i da te gledaju kao da si u zooloskom vrtu...commendatore wrote:cinjenica je da su ceste postale mjesto obracuna i lijecenja kompleksa - i situacija je ozbiljno gora nego sto je bila netom poslije rata i ovo najozbiljnije mislim.... ljudi su podivljali da valja... prvo govoreci od sebe..... al ja sam podivljo i puko zbog ogromnog broja ljakana sto u saobracaju za volanom sto zbog ogromnog broja ljakana sto nas okruzuje....
sve je stvar okruzenja
- Bakir1
#6510 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U BL u gradu da na tranzitu
A prema prijedoru Katanga...
Slazem se copor stado i opleti..
Sa naplatnih danas u lasvi mlada 22 km/h tipka na mobitel, gleda na retrovizor i ni habera...
Ja je obidjem na punoj, trkac nisam
A prema prijedoru Katanga...
Slazem se copor stado i opleti..
Sa naplatnih danas u lasvi mlada 22 km/h tipka na mobitel, gleda na retrovizor i ni habera...
Ja je obidjem na punoj, trkac nisam
- O'zone
- Globalni moderator
#6511 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nekad kontam da bi trebalo otvoriti posebnu temu samo o saobraćajnim nesrećama u BIH. Da stoji kao podsjetnik i kao opomena. Pa evo samo danas ovaj udes kod Žepča pa onda ovaj udes kod Tuzle
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161005114
Pa dva udesa i u iba učestvovao voz
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161005119
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161005110
A što je najgore kod nas skoro i ne postoji neki aktivan željeznički saobraćaj. Šta bi bilo da ga imamo.
Ceste pune isfrusriranih likova koji se osjećaju većim dok pretiču nekoga preko pune ili u krivin na mjestu gdje je ograničenje 60 voze 90-100 a kad izađeš na autoput gdje možeš voziti 130 nema nikoga valjda zato što im je žao para za putarinu.
A što je najgore kod nas skoro i ne postoji neki aktivan željeznički saobraćaj. Šta bi bilo da ga imamo.
Ceste pune isfrusriranih likova koji se osjećaju većim dok pretiču nekoga preko pune ili u krivin na mjestu gdje je ograničenje 60 voze 90-100 a kad izađeš na autoput gdje možeš voziti 130 nema nikoga valjda zato što im je žao para za putarinu.
-
530i
#6512 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A ako i izađu na autoput voze 90-100O'zone wrote: Ceste pune isfrusriranih likova koji se osjećaju većim dok pretiču nekoga preko pune ili u krivin na mjestu gdje je ograničenje 60 voze 90-100 a kad izađeš na autoput gdje možeš voziti 130 nema nikoga valjda zato što im je žao para za putarinu.
- O'zone
- Globalni moderator
#6513 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Je', i to. Nikad mi to nije bilo jasno. Ja dok sam Feliciju vozio pa na autoputu prestižem puno solidnija vozila od moga i opet vozim po ograničenju (a nije ni moglo više i da sam htio)530i wrote:A ako i izađu na autoput voze 90-100O'zone wrote: Ceste pune isfrusriranih likova koji se osjećaju većim dok pretiču nekoga preko pune ili u krivin na mjestu gdje je ograničenje 60 voze 90-100 a kad izađeš na autoput gdje možeš voziti 130 nema nikoga valjda zato što im je žao para za putarinu.![]()
sa mob'tela
-
530i
#6514 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Malo ima hadžija koji vozi i 130, kamoli više...i obično su tuđa (službena, državna) auta 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#6515 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Al ti sto vozis feliciju 130 na autoputu, ti si divljak i kompleksas, jer on svog Audia vozi 100, a na magistralnoj cesti prekrsi sve moguce i nemoguce.
- Bakir1
#6516 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jedna od zivotnih enigmi, zulja sve rizikuje a na ap jedva stoju...
Ja sve vala gazim na mrtvo koliko moze na ap
Ja sve vala gazim na mrtvo koliko moze na ap
-
direstraits0078
#6517 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije zao. Nemaju. Treba platiti regu, treba platiti gorivo, treba platiti... A plate nema. Ali se mora imati auto.O'zone wrote:Nekad kontam da bi trebalo otvoriti posebnu temu samo o saobraćajnim nesrećama u BIH. Da stoji kao podsjetnik i kao opomena. Pa evo samo danas ovaj udes kod Žepča pa onda ovaj udes kod Tuzle
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6518 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
direstraits0078 wrote:
Nije zao. Nemaju. Treba platiti regu, treba platiti gorivo, treba platiti... A plate nema. Ali se mora imati auto.
-
preludezalude
#6519 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vjerovatno je na auto putu rezon: Na 130 trosi puno vise nego na 90-100.O'zone wrote:Je', i to. Nikad mi to nije bilo jasno. Ja dok sam Feliciju vozio pa na autoputu prestižem puno solidnija vozila od moga i opet vozim po ograničenju (a nije ni moglo više i da sam htio)530i wrote:A ako i izađu na autoput voze 90-100O'zone wrote: Ceste pune isfrusriranih likova koji se osjećaju većim dok pretiču nekoga preko pune ili u krivin na mjestu gdje je ograničenje 60 voze 90-100 a kad izađeš na autoput gdje možeš voziti 130 nema nikoga valjda zato što im je žao para za putarinu.![]()
sa mob'tela
- O'zone
- Globalni moderator
#6520 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa jbm ga kad ga gaziš i magistralnom cestom troši da je ne znam koliko puta TDI
sa mob'tela
sa mob'tela
- amar1994
#6521 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
7!!!7!! kvazivozaca mi se podvalilo za 5min voznje od titove do bara
kakvi kreteni, Boze sacuvaj s kim cestu dijelimo

kakvi kreteni, Boze sacuvaj s kim cestu dijelimo
- drug_profi
#6522 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja ga moram stisnuti jbg. 150.
A na magistralama uglavnom ostajem u okviru tolerancije ili najmanje kazne.
Puna nikad, osim ako ispred mene nije nesto sto stoji ili se jedva krece. Tada je to fakticki obilazak, a ne preticanje.
Medjutim vidim da je puna linija izazov za mnoge jer znaju oni bolje da to tu moze bez problema...
A na magistralama uglavnom ostajem u okviru tolerancije ili najmanje kazne.
Puna nikad, osim ako ispred mene nije nesto sto stoji ili se jedva krece. Tada je to fakticki obilazak, a ne preticanje.
Medjutim vidim da je puna linija izazov za mnoge jer znaju oni bolje da to tu moze bez problema...
- esmasaric
#6523 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prije dva, tri dana se vozim na relaciji Skenderija-Malta, oko 1 sat, i nema neke gužve po ulicama. Kod muzeja se pored mene vozi tip u Mercedesu, neki bijeli terenac, sa malim djetetom na suvozačevom sjedištu, možda je malom max. 5 godina. Pored toga da brzo vozi, ne koristi ni žmigavac, pa je zamalo udario u auto jer nije proračunao da se baš i ne može tu ubaciti tek tako brzo.
Kad sam vidjela da dijete nije ni svezano već skakuče po autu, jeza me prošla.
- hopi
#6524 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jučer jedan stručnjak u bmw-u, on vozi a beba mu u krilu, a jedno dijete se vere po komandnoj pločiesmasaric wrote:Prije dva, tri dana se vozim na relaciji Skenderija-Malta, oko 1 sat, i nema neke gužve po ulicama. Kod muzeja se pored mene vozi tip u Mercedesu, neki bijeli terenac, sa malim djetetom na suvozačevom sjedištu, možda je malom max. 5 godina. Pored toga da brzo vozi, ne koristi ni žmigavac, pa je zamalo udario u auto jer nije proračunao da se baš i ne može tu ubaciti tek tako brzo.![]()
-
zdruzdjo
#6525 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zivim za dan da vidim da nekom od tih strucnjaka od malog "kuck-a" u drugo auto drekne air-bag na volanu dok drzi djete na krilu.hopi wrote: jučer jedan stručnjak u bmw-u, on vozi a beba mu u krilu, a jedno dijete se vere po komandnoj ploči
da li je moguce da ljudi toliko ne razmisljaju.