TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#6501 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

megaribi1 wrote:Prije dvadeset dana sam uzeo VOX LED 43SWB472B za 590 KM. Zadovoljan sam mogućnostima za te pare: ekran od 109 cm, utor za CI karticu, 2 HDMI priključka, VGA priključak, RGB (nema SCART), Ethernet, WiFi, audio izlaz, 1920x1080 HD rezolucija, SPDF optički priljučak, USB sa mnogo formata, web brpowser, youtube i Netfix pregledač, Osvježavanje, 600 Hz CMP, brza aplikacija za TV program, moguće snimanje tv emisija na priključenui USB hard disk, bolji prijem digitalnih jkanala na frekvencijama koje moj raniji Philips hvata sa zujanjem i kockicama. Za sada mi se nije zaglavljivao, lako je prepoznao sve kanale, može se upravljati android mobitelom.
Mane: jezik titla se često resetuje, uputstvo ima ekstremno sitna slova,interfejs ne nudi bosanski iako nudi sve ostale balkanske jezike.

Na poleđini piše Assembled in Turkey, pa je vjerovatno rječ o prilagođenom Vestelovom modelu, kao što je slučaj i sa Toshiba i Telefunken televizorima
To sto pise da je Assembled in Turkey moze znaciti i da je obicni kinez koji je samo sklopljen u Turskoj a mozda si u pravu i da je Vestelov TV. U svakom slucaju nije neki kvalitet i koliko para toliko muzike ali ako si ti zadovoljan valjda je to - to. Ako te interesuje jel Vestel pritisni MENU,4,7,2,5 i ako udje u servisni menu onda je rijec o Vestelovom TV-u.
lonely_wolf

#6502 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by lonely_wolf »

Kao sto dobri obicaji nalazu da vas prvo pozdravim, onako sve u kompletu :-D
Pratim ja temu vec duzi period, ali prije jednostavno nisam imao prilike za diskusiom, medjutim danas su se neplanirano poslozile neke stvari pa reko da podjelim svoje iskustvo (unaprijed se izvinjavam na malo duzem postu).
Ima vec par mjeseci kako se "vagam" za nabavkom novog TV_a, ali sve nesto odgadjam radi "precih" stvari. Prateci ovu temu vec sam u glavi suzio izbor na 1-2 modela i izbor je pao na Sony 55XE9xxx serije, medjutim izgleda da sam previše "vagao" jer pomenutih modela nema vise na stanju (ostali samo izloženi modeli koji su odradili fin broj sati, te ni u kojoj opciji ne dolaze u obzir), pa ti ja lagano prebacim svidjanje na 55XF9005 (55XF9305 je malo previse novcanica). I tako ti danas moja zivotna sapatnica i ja krenemo u obilazak radnji, cisto informativno da pokupimo informacije i da vidimo kolike su cijene i kako se gdje mogu ostvariti neki benefiti.
Krenuli smo od Santa Domenice u BBI centru i tu je cijena OK (ista je za KEŠ i na 24 rate), medjutim samo 2godine garancije i to me je malo pokolebalo i ako su momci bili vise nego ljubazni prema nama.
https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 05-4k.aspx
Poslije toga smo svratili do Alte u Tehnoshop i tu se odigrala glavna radnja zbog koje i pisem sve ovo, da ne duzim previse dok je supruga pilala prodavca oko Sonija, ja sam malo poceo zagledati LG OLED 55C8 i bio sam prijatno iznenadjen cijenom istog "samo" 3859,-KM (nekako mi je negdje ostala informacija da su OLED_i preko 5000 KM), da bi mi prisao prodavac i rekao kako sam zakasnio na akciju 10% popusta preko UniCredit banke na 24 mjeseca (akcija trajala od 10.7.-10.8.) ali ako smo musterije mogao bi sa šefom vidjeti da nam da popust jer su prosla samo tri dana i tako uz još malo šuplje i dokazivanja da smo pobornici LG modela (kupovao sam ja kod njih stosta od TV_a do klima) dobijem i 5godina garancije. Tako da sam danas pazario LG OLED 55C8PLA za 3473,10 KM na 24 rate sa 5 godina garancije.
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 8pla-4084/
Svrha ovog mog posta nije da se hvalim, mada ima malo i toga :D , nego da pokazem kako se konkretno uz malo truda i jedan otvoren dijalog i uvazavanje na relaciji "prodavac-kupac" mogu ostvariti lijepi benefiti prilikom kupovine. I prije ove kupovine sam imao određene simpatije prema Tehnoshop_u ali poslije ove kupovine su definitivno zadobili moje puno povjerenje, a pohvale idu i Keni koji zna usluziti musteriju.

TV bi sutra trebao biti isporučen pa se javim sa utiscima i pokojom fotografijom.

LP
CooK

#6503 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Cestitke na novom TV-u i da ti dugo traje, ljubomoran sam. :) Sto se tice Technoshop-a, ljudi su vec dugo giganti na nasem trzistu a lijepo sa njihove strane sto su ti izasli u susret, nisu uvijek spremni na to.
Kada stignes napisi nam neku recenziju i obavezno postavi sto vise mozes slika! ;)
M416

#6504 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by M416 »

Opasan tv :D sretno i uzivaj.
rida1976

#6505 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rida1976 »

lonely_wolf wrote:Kao sto dobri obicaji nalazu da vas prvo pozdravim, onako sve u kompletu :-D
Pratim ja temu vec duzi period, ali prije jednostavno nisam imao prilike za diskusiom, medjutim danas su se neplanirano poslozile neke stvari pa reko da podjelim svoje iskustvo (unaprijed se izvinjavam na malo duzem postu).
Ima vec par mjeseci kako se "vagam" za nabavkom novog TV_a, ali sve nesto odgadjam radi "precih" stvari. Prateci ovu temu vec sam u glavi suzio izbor na 1-2 modela i izbor je pao na Sony 55XE9xxx serije, medjutim izgleda da sam previše "vagao" jer pomenutih modela nema vise na stanju (ostali samo izloženi modeli koji su odradili fin broj sati, te ni u kojoj opciji ne dolaze u obzir), pa ti ja lagano prebacim svidjanje na 55XF9005 (55XF9305 je malo previse novcanica). I tako ti danas moja zivotna sapatnica i ja krenemo u obilazak radnji, cisto informativno da pokupimo informacije i da vidimo kolike su cijene i kako se gdje mogu ostvariti neki benefiti.
Krenuli smo od Santa Domenice u BBI centru i tu je cijena OK (ista je za KEŠ i na 24 rate), medjutim samo 2godine garancije i to me je malo pokolebalo i ako su momci bili vise nego ljubazni prema nama.
https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 05-4k.aspx
Poslije toga smo svratili do Alte u Tehnoshop i tu se odigrala glavna radnja zbog koje i pisem sve ovo, da ne duzim previse dok je supruga pilala prodavca oko Sonija, ja sam malo poceo zagledati LG OLED 55C8 i bio sam prijatno iznenadjen cijenom istog "samo" 3859,-KM (nekako mi je negdje ostala informacija da su OLED_i preko 5000 KM), da bi mi prisao prodavac i rekao kako sam zakasnio na akciju 10% popusta preko UniCredit banke na 24 mjeseca (akcija trajala od 10.7.-10.8.) ali ako smo musterije mogao bi sa šefom vidjeti da nam da popust jer su prosla samo tri dana i tako uz još malo šuplje i dokazivanja da smo pobornici LG modela (kupovao sam ja kod njih stosta od TV_a do klima) dobijem i 5godina garancije. Tako da sam danas pazario LG OLED 55C8PLA za 3473,10 KM na 24 rate sa 5 godina garancije.
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 8pla-4084/
Svrha ovog mog posta nije da se hvalim, mada ima malo i toga :D , nego da pokazem kako se konkretno uz malo truda i jedan otvoren dijalog i uvazavanje na relaciji "prodavac-kupac" mogu ostvariti lijepi benefiti prilikom kupovine. I prije ove kupovine sam imao određene simpatije prema Tehnoshop_u ali poslije ove kupovine su definitivno zadobili moje puno povjerenje, a pohvale idu i Keni koji zna usluziti musteriju.

TV bi sutra trebao biti isporučen pa se javim sa utiscima i pokojom fotografijom.

LP
Trebao si ga odmah ti pokupiti, isporučiće ti izložbeni po toj cijeni :lol: :lol: :lol:
shalla

#6506 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Raja, pozdrav, badžo traži novi TV pa me pita za ova 2 modela, a ja znam gdje ću dobiti najbolje informacije :sax:

Phillips 43PUS7303/12 ili SONY KD43XF7596BAEP

Sony je malo skuplji (1.500,00 KM vs 1332,00 KM) ali ja nešto kontam Sony je Sony :?:
CooK

#6507 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Sony definitivno.
kakabanja213

#6508 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakabanja213 »

Je li moguce na LG tv B7 Oled mijenjati izgled, velicinu i boju titlova, eventualno neki regionalni kod za nasa slova, doduse vecinu ih prikazuje ispravno, za materijal koji se prikazuje sa ext hdd?
Tomahawk11
Globalni moderator

#6509 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

shalla wrote:Raja, pozdrav, badžo traži novi TV pa me pita za ova 2 modela, a ja znam gdje ću dobiti najbolje informacije :sax:

Sony je malo skuplji (1.500,00 KM vs 1332,00 KM) ali ja nešto kontam Sony je Sony :?:
Ja imam Phillipsov (ne taj) i mogu ti reći da sam zadovoljan.

Neće se zeznuti ako uzme, nema ti tu neke velike razlike (ako je uopšte i ima).
M416

#6510 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by M416 »

shalla wrote:Raja, pozdrav, badžo traži novi TV pa me pita za ova 2 modela, a ja znam gdje ću dobiti najbolje informacije :sax:

Ima taj Sony znatno povoljnije :

https://www.televizori.ba/sony-televizo ... droid-crni
typeOnegative

#6511 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

kakabanja213 wrote:Je li moguce na LG tv B7 Oled mijenjati izgled, velicinu i boju titlova, eventualno neki regionalni kod za nasa slova, doduse vecinu ih prikazuje ispravno, za materijal koji se prikazuje sa ext hdd?
Da, moguce je mjenjati veličinu ,boju i sve što poželiš ... sto se tice regionalnog koda odaberi # latinica 2# i prikazivati će uredno sve naše dijakriticke znakove.
lonely_wolf

#6512 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by lonely_wolf »

Image
Stig’o OLED :D :D :D
Hvala svima na cestitkama, cim stignem napisem utiske i probam napisati kratku recenziju.
rida1976 wrote: Trebao si ga odmah ti pokupiti, isporučiće ti izložbeni po toj cijeni :lol: :lol: :lol:
Dos’o ordjinale zapakovan... :-D
amar1994

#6513 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

jebse jes cuo :P :D :run:
megaribi1

#6514 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by megaribi1 »

CooK wrote: To sto pise da je Assembled in Turkey moze znaciti i da je obicni kinez koji je samo sklopljen u Turskoj a mozda si u pravu i da je Vestelov TV. U svakom slucaju nije neki kvalitet i koliko para toliko muzike ali ako si ti zadovoljan valjda je to - to. Ako te interesuje jel Vestel pritisni MENU,4,7,2,5 i ako udje u servisni menu onda je rijec o Vestelovom TV-u.
Hvala na savjetu. Data kombinacija tastera zaista pokreće servisni meni. Uštedio si mi odšarafljivanje TV zbog radoznalosti.
CooK

#6515 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

megaribi1 wrote:
CooK wrote: To sto pise da je Assembled in Turkey moze znaciti i da je obicni kinez koji je samo sklopljen u Turskoj a mozda si u pravu i da je Vestelov TV. U svakom slucaju nije neki kvalitet i koliko para toliko muzike ali ako si ti zadovoljan valjda je to - to. Ako te interesuje jel Vestel pritisni MENU,4,7,2,5 i ako udje u servisni menu onda je rijec o Vestelovom TV-u.
Hvala na savjetu. Data kombinacija tastera zaista pokreće servisni meni. Uštedio si mi odšarafljivanje TV zbog radoznalosti.
Nista drug. :thumbup:
CooK

#6516 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote:jebse jes cuo :P :D :run:
Hahaha :lol: I ja sam u istom fazonu. Ljubomorna stoka, sta ces. :lol: :lol:
amar1994

#6517 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

CooK wrote:
:D :D

falimo se nekakvim VA panelima , kad bum , coek nicim izazvan kupi OLED :lol:
kakabanja213

#6518 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakabanja213 »

typeOnegative wrote:
kakabanja213 wrote:Je li moguce na LG tv B7 Oled mijenjati izgled, velicinu i boju titlova, eventualno neki regionalni kod za nasa slova, doduse vecinu ih prikazuje ispravno, za materijal koji se prikazuje sa ext hdd?
Da, moguce je mjenjati veličinu ,boju i sve što poželiš ... sto se tice regionalnog koda odaberi # latinica 2# i prikazivati će uredno sve naše dijakriticke znakove.
Hvala.
CooK

#6519 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote:
CooK wrote:

Ukopa nas jednim potezom. :lol: Odoh se zatvoriti u WC i plakati. :place1: :lol: :lol: :D :mrgreen:
mayab

#6520 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mayab »

amar1994 wrote:
CooK wrote:

A jebiga, i ja bih tako kad bi imao "labavih" tri i po milje u budžetu za TV :D :lol: :lol: :mrgreen:
MTV

#6521 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Ima se moze se hvala dragom Bogu. :mrgreen:

Popularna recenica iz jedne serije. :chmoljava:

CooK wrote: Ukopa nas jednim potezom. :lol: Odoh se zatvoriti u WC i plakati. :place1: :lol: :lol: :D :mrgreen:

Sto bas u WC. Zarijes glavu u jastuk i ronjas suze, ko ja :lol: :lol: :mrgreen:
lonely_wolf

#6522 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by lonely_wolf »

CooK wrote:Hahaha :lol: I ja sam u istom fazonu. Ljubomorna stoka, sta ces. :lol: :lol:
amar1994 wrote:falimo se nekakvim VA panelima , kad bum , coek nicim izazvan kupi OLED :lol:
CooK wrote:Ukopa nas jednim potezom. :lol: Odoh se zatvoriti u WC i plakati. :place1: :lol: :lol: :D :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss:
Al me nasmijaste, od mene "kafa" ako se kad vidimo, boljih i iskernijih komentara nisam dobio :D
Za OLED je kriv @CooK, jebiga ja bih dobar kontrast al da ga gledam iz ugla tako da je to bila jedina opcija... :lol: :lol: :lol:
Ma sve na kraju kad se sabere čovjek može živjeti sa jednim bubregom, jest da se mora pripaziti da se ne nahladi s nogu, al crna je crna a kontrast beskonačan... :run:
Salu na stranu, htio sam ja Sony_ja sa VA panelom, al nekako ovo izleti i mislim da sam napravio dobru kupovinu.
Kad malo posložim neke stvari i sredim utiske obavezno se javljam.
Hvala vam jos jednom, a poziv na "kafu" stoji... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Idemedosumom

#6523 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

Čuvaj se kletvi vezanih za burn in :P
Last edited by Idemedosumom on 14/08/2018 20:03, edited 1 time in total.
amar1994

#6524 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

CooK wrote: Ukopa nas jednim potezom. :lol: Odoh se zatvoriti u WC i plakati. :place1: :lol: :lol: :D :mrgreen:
:lol: :lol:
CooK

#6525 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

MTV wrote:Ima se moze se hvala dragom Bogu. :mrgreen:

Popularna recenica iz jedne serije. :chmoljava:

Sto bas u WC. Zarijes glavu u jastuk i ronjas suze, ko ja :lol: :lol: :mrgreen:
Ma moze i tako, bitno je samo izbaciti sve iz sebe. :lol: :lol:
Post Reply