Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vukojebina

#651 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Neka, cekanje i kampiranje u redovima cemo prepustiti cobanima i bubuljicavima... normalna raja to fino, kuluturno odradi u toplini svoga toma, preko play store-a...i da, zar nisi primijetio da si malo naporan i da te vecina ljudi ignorise?
vukojebina

#652 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

stroga normala wrote:
vukojebina wrote:
stroga normala wrote:@vukojebina druže jesi li nabacio 4.2 na Nexus 7, vidim izašao je update a i image file, za Galaxy Nexus isto ima OTA update ali samo za takju verziju, kod mene je yakju.

Sent from my Galaxy Nexus
nema jos nista..bas sam danas provjeravo, a ev i maloprije..sa svom onom procedurom, gasenja fremework-a... znas da je kod mene i na 7 i na galaxy kasnio 4.1.2 update ja mislim 2-3 dana nego kod tebe...cim sta bude, javljam...
Ja cu cekati da izadje ovdje https://developers.google.com/android/n ... kasijzo54k pa cu ga odmah flashuti, hocu da instaliram sve nanovo.

Evo ga review 4.2 na Galaxy Nexusu

Stigo update na nexusa 7....instalira se...opaaa, ovo je bilo brzo... big like... :mrgreen:
iSwagga

#653 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

vukojebina wrote:Neka, cekanje i kampiranje u redovima cemo prepustiti cobanima i bubuljicavima... normalna raja to fino, kuluturno odradi u toplini svoga toma, preko play store-a...i da, zar nisi primijetio da si malo naporan i da te vecina ljudi ignorise?
Haj' da vidim kako ces TI preko play storea naruciti, a da ne molis tetku, amidzu, dajdzu, brata, sestru, prijatelje, itd. koje zive u tim zemlja gdje zapravo mogu kao gospoda da u svom toplom domu naruce?
(btw. ti znas da sam ja korisnik Androida, ne?) Nego tebi i svima ostalim fandroida su najbitniji widgeti i customization :) da to cini uredjaj boljim, pateticno!

Project Butter - to je sve sto imam reci ;-)
cls

#654 Re: Smartphone diskusije

Post by cls »

Qler wrote:
cls wrote:Iskreno da kazem mrzilo me sada gledati nazad pa ne znam jel neko vec pitao ali me interesuje Nokia Lumia 920 i kakva je sa aplikacijama ?
Pun internet testova i review-a, u glavnom, povelik telefon, nije bas lagan, display najbolji trenutno na trzistu, kamera strasna, WP8 radi kao podmazan, ispravili su podosta nekih nedostataka sa WP7.x, broj aplikacija za njega svaki dan sve veci, nece proci jos dugo da bude tu negdje sa iOS i Android, a vec sada imaju sve ove popularnije, viber, whatsapp, instagram, skype, imdb.... ne znam sta jos.
e hvala ti puno na info, on mi je trenutno broj 1 izbor :) kada ga uzmem bacim svoje ipresije :)
agent_zero

#655 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Ja bih uvijek prije 820, nego 920.
Qler

#656 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

I ja bi dobro izvagao sta hocu od telefona...
agent_zero

#657 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Qleru, rade li viber, whatsapp, skype i ostale popularne aplikacije normala na lumia 710?

Koliko baterija drži?
Frtalj_Duše

#658 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

iSwagga wrote:
vukojebina wrote:Neka, cekanje i kampiranje u redovima cemo prepustiti cobanima i bubuljicavima... normalna raja to fino, kuluturno odradi u toplini svoga toma, preko play store-a...i da, zar nisi primijetio da si malo naporan i da te vecina ljudi ignorise?
Haj' da vidim kako ces TI preko play storea naruciti, a da ne molis tetku, amidzu, dajdzu, brata, sestru, prijatelje, itd. koje zive u tim zemlja gdje zapravo mogu kao gospoda da u svom toplom domu naruce?
(btw. ti znas da sam ja korisnik Androida, ne?) Nego tebi i svima ostalim fandroida su najbitniji widgeti i customization :) da to cini uredjaj boljim, pateticno!

Project Butter - to je sve sto imam reci ;-)
Hočeš reći da bi ga limitiranost i ograničenost činili boljim!? :lol:

PS. E nisam vidio još korisnika androida a da const. napada i kritikuje isti, stvarno s tobom nešto nije u redu buraz! Kompleksi su čudo! :oops:
Revolucionar ★

#659 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

smijesno, korisnik androida promaseni apple fanboy . . Sta ti sad hoces da kazes sa svojom pojavom i provociranjima vjere ti?
Chuckie

#660 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Frtalj_Duše wrote:PS. E nisam vidio još korisnika androida a da const. napada i kritikuje isti, stvarno s tobom nešto nije u redu buraz! Kompleksi su čudo! :oops:
Pa nije covjek noj. Sto nebi bio objektivan i naveo nedostatak ako je korisnik istog. Idi na isrbija forum pa da vidis korisnike iPhonea5 kako ga kude i navode nedostatke. I ja ga smatram izradu petice blago receno katastrofalnom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
pringless

#661 Re: Smartphone diskusije

Post by pringless »

Kad li ce nexus 4 do nas doci i kolika bi mu mogla biti cijena?
Chuckie

#662 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

pringless wrote:Kad li ce nexus 4 do nas doci i kolika bi mu mogla biti cijena?
Vjerovatno ogromna. Najbolje je kad bi imao nekoga vani da ti ga zbavi.

Frtalj_Duše

#663 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Chuckie wrote:
Frtalj_Duše wrote:PS. E nisam vidio još korisnika androida a da const. napada i kritikuje isti, stvarno s tobom nešto nije u redu buraz! Kompleksi su čudo! :oops:
Pa nije covjek noj. Sto nebi bio objektivan i naveo nedostatak ako je korisnik istog. Idi na isrbija forum pa da vidis korisnike iPhonea5 kako ga kude i navode nedostatke. I ja ga smatram izradu petice blago receno katastrofalnom.

Da je tako, zašto onda kritikuje SVE vezano za android (evo na istoj stranici kritikuje nexus i sistem nabavke istoga, a nije ga ni s glave vidio :roll: ), a ne samo za S3 kojeg valjda posjeduje!?

PS. Evo malo humora, da se opustimo:

Image

:mrgreen:
iSwagga

#664 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

Frtalj_Duše wrote:
Chuckie wrote:

Da je tako, zašto onda kritikuje SVE vezano za android (evo na istoj stranici kritikuje nexus i sistem nabavke istoga, a nije ga ni s glave vidio :roll: ), a ne samo za S3 kojeg valjda posjeduje!?

PS. Evo malo humora, da se opustimo:

Image

:mrgreen:
Znas zasto kritikujem.. evo primjer za vas sto pljujete po fanboyima,

1. cekanje u linijama danima pre izlazak novog uredjaja... dao sam kao primjer u prethodnom postu sto se u rekordnom vremenu rasprodao nexus u Njemackoj i kad bi Google otvorio radnje kao Apple da bi i tu ljudi danima cekali da kupe neki nexus uredjaj.. i onda ovaj lik komentarise da on to moze iz svog toplog stana da uradi, pa sam ga pitao kako?? I naravno nikad nije odgovorio.. kao odjednom odobrava(te) (da vi fandroidi) kao neka ljudi cekaju u redu, a do juce pljuvali fanoys sto to rade?? Malo je reci licemjerni, cinicni, itd.. trebali jos primjera?

Samo vas molim da fino procitate sta pisete i kako dizete jebeni android i google u nebesa a apple pljujete i istrazujete po cijelom netu ne bili neku manu nasli pa da odmah postavite ovdje.. a ne vidite mane u vasim rukama kad cackate po androidu..

Kao sto Chuckie rece, moje objektivno misljenje. Ja da sam fanboy valjda bi imao apple uredjaje?? Logiko moja.. :run:
Frtalj_Duše

#665 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

^ "...kad' bi google otvorio radnje kao Apple.."

Da su babi muda... :mrgreen:

Može on to kupiti od kuće, ali da je u americi (ili evropi) ali na žalost živi u BiH pa ne može, jbg, kao što ni jabučari ne mogu kupiti novi IP5 kod nas, htjeli čekati u redovima ili ne! Što se ovoga posljednjeg tiče, libo me iskreno što čekaju, njihov problem, po meni su i jedni i drugi ludi, lično ne bi nizašta na dunjaluku čekao ispred neke radnje satima, kamo li danima ili čak prespavao, a također volim tehnologiju, da ne kažem da sam u jednu ruku geek, samo vjerujem da postoje granice u svemu, pa i ljubavi! ;-)
vukojebina

#666 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Decko, ti se fakat trudis da ispadned bolid...

Kao prvo, ja jesam tvrdio da su svi debili koji "cekaju u redu" za bilo sta, pogotovu za jedan telefon koji kosta preko milju eura... drugo, gdje si ti vidio, procito da ja ili bilo ko drugi to odobrava u slucaju nexusa? I da, zbog nexusa nije uopste bilo redova, jer ljudi su to kulturno napravili da kupis od kuce preko play store-a...i da kojim slucajem dodje do toga da zbog nexusa ljudi stoje u redu, opet cu rec da su debili..ali to i ako se desi, to ce sigurno bit oni sto predju sa ajfouna na android..jebga, nemozes se svih losih navika rijesit preko noci...

Dalje, ja kad ga budem uzeo, uzecu ga bas iz topline svoje sobe, jer i u zemlji u kojoj ja zivim ce bit dostupan za par dana...

I da, ko sto pise gore na slici, dont be an iDiot...
iSwagga

#667 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

Toliko ste vas dvojica (ako ne i 98% raje forumu) zaludjeni i zaljubljeni u google/android da nema svrhe raspravljati. Zalosni ste. Vozdra, u zdravlju i veselju ;-)
Chuckie

#668 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Na 6:30, jbeni Android opet na djelu.
vukojebina

#669 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Hahahahaha...cek jos malo, hahahahaahahaha... rece funboy koji cak ni nema ajfouna...aaaahahahaahahahah, pa cekaj, ko je ovdje zalostan... :D
Cossack

#670 Re: Smartphone diskusije

Post by Cossack »

Planiram kupiti HTC One S ili Sony Xperia S. Prvi je u prosjeku nekih 100 KM skuplji. Zanima me vrijedi li dati tih 100 KM vise i generalno je li cemu ovaj HTC? Posebno me zanima kamera koja po komentarima sa weba kod HTC-a i nije nesto...

Help! :thumbup:
Frtalj_Duše

#671 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

iSwagga wrote:Toliko ste vas dvojica (ako ne i 98% raje forumu) zaludjeni i zaljubljeni u google/android da nema svrhe raspravljati. Zalosni ste. Vozdra, u zdravlju i veselju ;-)
Reče korisnik androida i izofira se do bola! :lol:

Daleko smo mi od "zaluđenosti" u odnosu na jabučare, svjetlosnim godinama daleko, a ti si najbolji primjer da vi nemate granica u svojoj zaluđenosti, čuj koristi android a pljuje ga na svakom' koraku a istovremeno brani apple...pa koliko je to tek žalosno da uistinu prestaje biti smiješno!? :run:
Last edited by Frtalj_Duše on 14/11/2012 16:40, edited 1 time in total.
iSwagga

#672 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

Frtalj_Duše wrote:
iSwagga wrote:Toliko ste vas dvojica (ako ne i 98% raje forumu) zaludjeni i zaljubljeni u google/android da nema svrhe raspravljati. Zalosni ste. Vozdra, u zdravlju i veselju ;-)
Reče korisnik androida i izofira se do bola! :lol:
Citas li ti sta pises, ili sta drugi pisu?
Chuckie

#673 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Frtalj_Duše

#674 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Chuckie wrote:

Na 6:30, jbeni Android opet na djelu.
"you mean the scrolling is not as smooth as on a device that doesn't support flash nor true multi task? oh I see isheep, I see."

I ko mu je kriv što koristi chrome, browser koji je def. najgori za android, bez obzira što je njihov izvorni, ali šta jabučar koji vjerovatno nikada nije koristio android zna!? Da je operu mobile nabacio drugačije bi to izgledalo!

PS. "275 sviđanja, 1181 nesviđanje"

"I just disliked because everyone else did :D"

"terrible review tbh..."

2 top komentara, pametnom dovoljno!

PS2. Evo jedan normalan review:

Chuckie

#675 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Frtalj_Duše wrote:
Kad stavljaš video pogledaš da li sadržaj istog odgovara naslovu, čuj Nexus 4 vs iPhone 5. :lol: Lik samo preimenuje stari video sa Nexusom i iP4 i odmah, a ovi drndroidići odmah copy paste, da ni ne pogledaju šta je na videu. Hvataju se ovoga ko pjan plota. :D

Upoznat sam dobro sa radom dotičnog, koji svo blaćenje Applea temelji na svojoj kustomizaciji, a to što osnovne stvari poput browsanja, textanja i sličnog lagaju, to nikom ne smeta. Na cijelom Youtubu, svi fandroidi se hvataju njegovih klipova, imate li šta drugo za ponuditi, majka mu stara? :zzzz:

Uostalom, ispod njegovih klipova stoji: Comments may be held for uploader approval. :lol: Što li?

Što se tiče browsera, Chrome je defaultni browser na Androidu ili nije? :D

Kad na stock googleovom vanilla androidu ne radi stock defaultni browser dobro, šta očekivati od third party aplikacija. ;-)
Last edited by Chuckie on 14/11/2012 17:18, edited 1 time in total.
Post Reply