Canton wrote:Prvo da se prestane negirati necija nacionalna pripadnostHM 2011 wrote:ko rogovi u vreći - svako bira ono što mu iz nekog razloga više odgovara -
opšti javni interes zanemaren ?
Šta bi zaista bilo ispunjenje opšteg javnog interesa ? ne partikularno etničkog, nego zaista opšteg za sve Bosance i Hercegovce ?
drugi da se prestane nametati nekome necija nacionalna pripadnost
trece da se odustane od razvaljivanje Bosne i Hercegovine
cetvrto da se prihvati Bosna i Hercegovina kao drzava Bosnjaka, Hrvata, Srba i drugih koji u njoj zive
Ovo je osnovna podloga za stabiliziaciju Bosne i Hercegovine.
Uporedo sa ovim treba raditi na rasturanju kriminalnih mreza, privlacenju investicija, sredjivanje stanja u obrazovanju, sto jeftinije zdravstvo itd..
Prvo da se prestane negirati necija nacionalna pripadnost - moju negiraju, BH nacionalnu pripadnost negiraju - kažu da mrze Bosnu i Hercegovinu, kažu da bi učinili sve da je nema, da im je Bosna i Hercegovina kriva za nešto - NEGIRAJU MOJU NACIONALNU PRIPADNOST, etnička pripadnost neka ostane moja privatna stvar -
drugi da se prestane nametati nekome necija nacionalna pripadnost - nemam je šta nametati - iammo samo jednu Bosnu i Hercegovinu - nacionalnost BosanskoHercegovačka, svih etničkih skupina koje žive u njoj,
trece da se odustane od razvaljivanje Bosne i Hercegovine, to podržavam, i kažem svi trebamo složno istupiti i reći da smo građani BiH (da smo BH nacionalnosti), da smo svjesni toga i da moramo da gradimo naše lokalne zajednice i kroz to i našu državu !
cetvrto da se prihvati Bosna i Hercegovina kao drzava Bosnjaka, Hrvata, Srba i drugih koji u njoj zive - to je činjenica, kao što je činjenica da su to narodi - etničke skupine - grupe - a ne nacije....
Kad bi to prihvatili, onda bi nam vitalni nacionalni interes bio samo jedan - BosanskoHercegovački, a ne kao sada,
Mjerilo bi bilo ili opšte dobro ili veći profit, a ne kao sada - opšte dobro etničke skupine i veći profit etničke skupine na uštrb drugih etničkih skupina,
Međutim - ti si to oduvjek znao, samo ti bilo mrsko da kažeš - vidi mi se svađamo umjesto da sarađujemo i vidi ovo je put za saradnju - zar ne ?