Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mleetavi wrote:
Pa kada neko vozi 40-50 po gradu ja bi' mu oči iskop'o, ti delegati su jedan od uzroka nenormalnih gužvi.
A koliko bi ti Schummaheru vozio ako je generalno ogranicenje po gradu 50 i tek na manjem dijelu gradskih saobracajnica 60?????
Sve sami trkaci i mangupi za volanom, svi bi nesto oci kopali, a kad ih pogledas na semaforu svi od silnog mangupluka bulje ispred sebe ili satro cackaju nesto po kasetofonu ili pretincima!!!!
goran16v wrote:.Sporost u voznji.( poštuj ograničenje ali ne vozi ispod propisanog )
Obrazlozi ovo ispod propisanog? Ako pod tim mislis na brzinu definisanu soabr. znakom ili zakonom, ako ti to jos uvijek niko nije otkrio, to je max a ne min ili obaveza brzina!
Nisu mi potrebna obrazlozenja, vozim od svoje 18, vozila sam po Evropi takodje.Metropolama..
Mislim dakle na osobe koje nepotrebno stvaraju guzve u prometu sporošću odnosno nesposobnosću kao vozači.
tvoju info kao vozaca od 18. godine, to sto tebe nervira jos uvijek nije nigdje protivno propisima ukljucujuci i Europu takodjer "M"etropole i nismo svi jednako vjesti i brzi
[/quote]
Ja se u zivotu vodim sa dvije vrste propisa.I to pisanim i nepisanim.Meni je lično stvar nesposobnosti i opće kulture :
Radi telefoniranja naglo usporavati ili zaboravljati zmigavac, dezorijentirano mijenjati trake pred semaforom, kočiti nepotrebno kao sumanut kod znaka " dati prednost"i sl
Dakle to su sve situacije koje ometaju i usporavaju druge učesnike u saobraćaju, a koje se uz koncentraciju i ozbiljan pristup voznji mogu izbjeći.
_Sarajka wrote:
Ja se u zivotu vodim sa dvije vrste propisa.I to pisanim i nepisanim.Meni je lično stvar nesposobnosti i opće kulture :
Radi telefoniranja naglo usporavati ili zaboravljati zmigavac, dezorijentirano mijenjati trake pred semaforom, kočiti nepotrebno kao sumanut kod znaka " dati prednost"i sl
Dakle to su sve situacije koje ometaju i usporavaju druge učesnike u saobraćaju, a koje se uz koncentraciju i ozbiljan pristup voznji mogu izbjeći.
Ja ne znam na kakvim si ti drogama i kakve tebe frustracije i kompleksi u zivotu pucaju pa imas taj rezon ali nesposobnost nema nikakve veze sa opcom kulturom! Fakat treba biti poseban mentalni sklop da ti atalent za voznju ili manje vjest vozac automatski bude covjek sa manjkom opce kuture!
mleetavi wrote:Treba l' ti slikat' znakove? Između ostalog, radar slika na 71 a ti i dalje vozi 40, ja ću lagano da te zaobilazim.
kompleksaš
Jel tebi treba crtati da je 60 ogranicenje na svega par gradskih longitudinala i prilaznih cesta i da upravo iz tog razloga i postoji znak koji hoces da mi slikas dok je u ostatku grada 50, ili ti ni to nece pomoci da skontas????
Probaj da vozis 70 npr. Alipasinom ili Putem Mladih Muslimana pored radara pa ces da vidis sta ce da se desi, a do tad bujrum zaobilazi samo pazi da ne zapnes negdje!
Pa znaš li ti čitat' il' si disleksičan hljeba ti? Pričamo o GLAVNOJ džadi, u Alipašinoj praktično živim i tu nema 'fiksnog' radara nego se drotovi ponekad 'naštele' na skretanju za stadion, i da, tu je 50 ali mi uopšte ne pričamo o tome.
_Sarajka wrote:
Ja ne znam na kakvim si ti drogama i kakve tebe frustracije i kompleksi u zivotu pucaju pa imas taj rezon ali nesposobnost nema nikakve veze sa opcom kulturom! Fakat treba biti poseban mentalni sklop da ti atalent za voznju ili manje vjest vozac automatski bude covjek sa manjkom opce kuture!
Uljudi se.Sta je za tebe smanjenje koncentracije ili opazanja nego smanjenje sposobnosti nepotrebnim radnjama kao telefoniranje, paljenje cigarete i sl.
Dakle uzrok smanjenja sposobnosti i dovodjenja sebe i drugih u opasnost smanjena, koncentracija, opazanje ili refleksi -sposobnosti, a preduslov je opća nekultura u saobraćaju.
Još jednom mi se obrati tako.Ignore.
Last edited by _Sarajka on 19/06/2013 17:17, edited 1 time in total.
mleetavi wrote:Pa znaš li ti čitat' il' si disleksičan hljeba ti? Pričamo o GLAVNOJ džadi, u Alipašinoj praktično živim i tu nema 'fiksnog' radara nego se drotovi ponekad 'naštele' na skretanju za stadion, i da, tu je 50 ali mi uopšte ne pričamo o tome.
Niko ovdje ne prica nego pise i ti si se nisi pravio pametan pisuci da je ogranicenje na glavnoj dzati 60 nego u gradu i jos glumio mangupa sa slikanjem znakova!
Ako ne pricam o ulicama tipa Alipasina isl (uredno 4 trake pa jedan oz izlaza iz grada) o cemu pricamu, o sporednom putu u Krivoglavcima?????
_Sarajka wrote:
Meni je lično stvar nesposobnosti i opće kulture :
Uljudi se.Sta je za tebe smanjenje koncentracije ili opazanja nego smanjenje sposobnosti nepotrebnim radnjama kao teleoniranje, paljenje cigarete i sl.
Dakle uzrok smanjenja sposobnosti i dovodjenja sebe i drugih u opasnost a preduslov je opća nekultura.
Ponovo procitaj recenicu koji su napisala koju sam obiljezio cvrenim boldom. Samo zbog te recenice zaluzujes da ti se obratim mnogo gore nego sto jesam a ti mozes da ignortises do sudnjeg dana.
To sto ti ne znas razlikovati sta je sposobnost ili talent od smanjene koncentracije tj paznje i nepaznje ja ti ne mogu pomoci osim sto ti mogu pokusati. Postoje ljudi koji su jako obrazovani i velike opce kuture ali su jednostavno prirodno nenadareni a samim time i nesposobni da budu dobri ili prosjecni vozaci, koji ce uz svu paznju opet uci u jednosmjernu, napraviti glupost u saobracaju ali po tebi su autimatski nekulturne papcine!
mleetavi wrote:Ti haveru nisi dobar, naravno da smo mislili na glavne džade, ako ti i dalje treba slikati samo javi. Vozdra, ne znaš ni komunicirati k'o čo'jek.
Jasta smo!!!!!
Postao/la mleetavi dana 19/06/2013 15:15
Pa kada neko vozi 40-50 po gradu ja bi' mu oči iskop'o, ti delegati su jedan od uzroka nenormalnih gužvi.
Samo bi uber papak i neizivljeni i frustrirani kompleksas kopao oci nekom ko vozi po propisima, a ti se pronadji koji si!
goran16v wrote:
Meni je lično stvar nesposobnosti i opće kulture :
Uljudi se.Sta je za tebe smanjenje koncentracije ili opazanja nego smanjenje sposobnosti nepotrebnim radnjama kao teleoniranje, paljenje cigarete i sl.
Dakle uzrok smanjenja sposobnosti i dovodjenja sebe i drugih u opasnost a preduslov je opća nekultura.
Ponovo procitaj recenicu koji su napisala koju sam obiljezio cvrenim boldom. Samo zbog te recenice zaluzujes da ti se obratim mnogo gore nego sto jesam a ti mozes da ignortises do sudnjeg dana.
To sto ti ne znas razlikovati sta je sposobnost ili talent od smanjene koncentracije tj paznje i nepaznje ja ti ne mogu pomoci osim sto ti mogu pokusati. Postoje ljudi koji su jako obrazovani i velike opce kuture ali su jednostavno prirodno nenadareni a samim time i nesposobni da budu dobri ili prosjecni vozaci, koji ce uz svu paznju opet uci u jednosmjernu, napraviti glupost u saobracaju ali po tebi su autimatski nekulturne papcine!
[/quote]
Ja sam jasno definirala primjerima o čemu govorim kad kazem nesposobnost.
I hendikep ( bilo koje vrste ) je takodje nesposobnost ili odredjena fizička ograničenost.Dakle, ne govorim ni o tim ljudima.Njihova auta su obiljezena i za njih imam puno razumijevanje.
Nemam razumijevanja za one koji namjerno općom nekulturom umanjuju svoje sposobnosti.Kad vidim da telefoniraju, pale cigarete ili čačkaju nešto pri tom usporavajući i ometajući druge, odnosno dovodeći neduzne svojom neodgovornošću u opasnost.Ne izvlači mi rečenice iz konteksta i ne obraćaj mi se kao poluretardiranoj.
_Sarajka wrote:
I hendikep ( bilo koje vrste ) je takodje nesposobnost ili odredjena fizička ograničenost.Dakle, ne govorim ni o tim ljudima.Njihova auta su obiljezena i za njih imam puno razumijevanje.
Nemam razumijevanja za one koji namjerno općom nekulturom umanjuju svoje sposobnosti.Kad vidim da telefoniraju, pale cigarete ili čačkaju nešto pri tom usporavajući i ometajući druge, odnosno dovodeći neduzne svojom neodgovornošću u opasnost.Ne izvlači mi rečenice iz konteksta i ne obraćaj mi se kao poluretardiranoj.
Osim sto postoje ljudi cija manja sposobnost (bilo zbog njihove prirode, urodjenog (ne)dara, afiniteta, bilo cega) da budu dobri vozaci nema nikakve veze sa invaliditetom na osnovu kojeg bi nosili oznaku na autu da bih ih ti postovala, sto si takodjer uspjela da udrobis, ono to si ti definisala primjerima nema veze sa pojmom sposobnost, a sposobnost i dalje nema veze sa necijom opcom kulturom!
A kad debil mirno izbaci kutiju od cigara il bilo koje drugo smece kroz prozor u sred grada (dobro nije u sred al je u gradu) ? sta raditi takvom kretenu kad mu ni policija nece nista ?
_Sarajka wrote:
Osim sto postoje ljudi cija manja sposobnost (bilo zbog njihove prirode, urodjenog (ne)dara, afiniteta, bilo cega) da budu dobri vozaci nema nikakve veze sa invaliditetom na osnovu kojeg bi nosili oznaku na autu da bih ih ti postovala, sto si takodjer uspjela da udrobis, ono to si ti definisala primjerima nema veze sa pojmom sposobnost, a sposobnost i dalje nema veze sa necijom opcom kulturom!
Dakako da ima.Ako opća nekultura umanjuje psihičke ili fizičke sposobnosti onda je poveznica više nego jasna.I da prekinemo ovu višeuzaludnu raspravu..
goran16v wrote:Samo bi uber papak i neizivljeni i frustrirani kompleksas kopao oci nekom ko vozi po propisima, a ti se pronadji koji si!
Pa tebi par stotina metara Alipašine predstavlja grad?
Po gradu=glavna džada a ne putevi kroz Švrakino i slični, pa tu ne mo'š preticat' i da hoćeš, nego hajd' ti poradi malo na kulturi dijaloga, ćao ćao.
Treba li komentarisati kakoj kategoriji ljudi Alipasina ulica ali glavna cesta jest grad?!
Mimo toga on bi da kopa oci nekom ko vozi po ogranicenju, a vamo palamudi o kulturi dijaloga?!
goran16v wrote:Samo bi uber papak i neizivljeni i frustrirani kompleksas kopao oci nekom ko vozi po propisima, a ti se pronadji koji si!
Pa tebi par stotina metara Alipašine predstavlja grad?
Po gradu=glavna džada a ne putevi kroz Švrakino i slični, pa tu ne mo'š preticat' i da hoćeš, nego hajd' ti poradi malo na kulturi dijaloga, ćao ćao.
Treba li komentarisati kakoj kategoriji ljudi Alipasina ulica ali glavna cesta jest grad?!
Mimo toga on bi da kopa oci nekom ko vozi po ogranicenju, a vamo palamudi o kulturi dijaloga?!
Zakaj si nadrndan vas cijeli dan ?Nogirala te djevojka ?
Ni najmanje, samo ne mogu da dokucim odkud vise izlaze trkaci i isfrustrirani kompkesasi tipa ovoga koji bi kao nekom oci kopali jer vozi po ogranicenju i svode grad na 2 glavne ceste, a 'vamo palamude o kulturi dijaloga. Kakav rezon i pamet prosipaju upravo takav dijalog i dobiju jer ista vise mimo toga je za njih nedokucivo, as simple as that!
Zadovoljna?
Joj s kim se ja raspravljam, glavne gužve su na glavnoj džadi, logično, i o tome se ovdje i pričalo, ljudi koji vode 40-50 na GLAVNOJ džadi guše saobraćaj i to je činjenica. Kopanje očiju u figurativnom smislu nema nikakve veze sa kulturom dijaloga, uostalom pročitaj si postove malo.
Nego, osh buksnu da se smiriš, malo si mi nervozan.