Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
Skijaš

#651 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

Ridjobrki wrote:
Skijaš wrote: Pa kao što sam već napisao, ako na sljedećim izborima Radončić dobije najviše glasova u FBiH, ja napuštam zemlju u koju sam uložio i krv i pare i trud. I neću se okrenuti jer u takvom društvu ne želim da živim. Ta nada da će se ljudi u SDP-u opametiti i prestati nam pišati po glavi, je sve što trenutno imam.
Poštujem. Ali se ne slažem. :)

Teško da će Radončić dobiti najviše glasova, to ne treba očekivati. Ali ne treba očekivati ni da će se SDP opametiti. Neće. Prije osam godina smo imali sličnu situaciju gdje je SDP u dvije godine izgubio 100 000 glasova. Šta se desilo? Apsolutno ništa. Neće se desiti ni ovog puta iz tri razloga:

1. To je SDP a SDP ne uči na greškama. Niti tuđim, niti svojim.
2. Omirisali su malo vlasti i namirili se oni koji su trebali biti. Najčvršće poluge su čvrste.
3. Prije osam godina su i imali nešto malo ljudi koji misle svojom glavom - danas su kadrovski neuporedivo tanji.

Toliko što se tiče ozdravljenja SDP-a u dogledno vrijeme. Na našu žalost.
SDP mora sačuvati lidersku poziciju ili SDA mora ojačati da Radončić ne bi postao alfa i omega. Sa ovakvim stanjem medija, SDA neće jačati. Znači ostaje mi ta nada da će SDP ukonačno početi raditi nešto i na osnovu rezultata sačuvati lidersku poziciju. Jer narod ne zna (nisam mislio ismijavati slogan SDA, ovo je sasvim slučajno), narod ne zna ko je Radončić i kakva bi šteta nastala kada bi on bio taj koji formira vlast. Narod ne zna da svojim glasom za Radončića, glasa za to da federalni MUP osigurava pošiljke narkotika koje se redovno prebacuje preko BiH. Narod ne zna da svojim glasom za Radončića glasa za to da profit Elektroprivrede BiH bude korišten za kupovinu jahti i nekretnina po Saint Tropezu. SDA tone, Radončić jača i kako rekoh, jedina mi je nada u tom da SDP konačno uradi nešto. Ili to, ili da Komšić osnuje stranku i tako Fahrudinu pomrsi račune.
StupskaBitanga

#652 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:
Skijaš wrote: Pa kao što sam već napisao, ako na sljedećim opštim izborima Radončić dobije najviše glasova u FBiH, ja napuštam zemlju u koju sam uložio i krv i pare i trud. I neću se okrenuti jer u takvom društvu ne želim da živim. Ta nada da će se ljudi u SDP-u opametiti i prestati nam pišati po glavi, je sve što trenutno imam.
Pocni ganjat radnu vizu koliko vec sutra.
:thumbup: surova relnost
SBB+SDP+SNSD+HDZ
Skijaš

#653 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

VjecitiStudent wrote:
Skijaš wrote: Pa kao što sam već napisao, ako na sljedećim opštim izborima Radončić dobije najviše glasova u FBiH, ja napuštam zemlju u koju sam uložio i krv i pare i trud. I neću se okrenuti jer u takvom društvu ne želim da živim. Ta nada da će se ljudi u SDP-u opametiti i prestati nam pišati po glavi, je sve što trenutno imam.
Ja se ne predajem. Dvije i po godine su ispred nas, lako je otići.
Skijaš

#654 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

StupskaBitanga wrote:
VjecitiStudent wrote:
SBB+SDP+SNSD+HDZ
Ne bi bio toliki problem da se izvrši rokadu na relaciji SDA - SBB. Ali da Radončić bude boss, e to bi bilo neizdržljivo. I zato polažem ovoliku nadu u Komšića i ovaj njegov revolt, jer zaista, osim toga nemam više ništa. Bez promjene kursa SDP-a, pljusnućemo u opšte izbore i nadati se najboljem. Ogroman je to rizik.
Last edited by Skijaš on 29/03/2012 17:00, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#655 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ridjobrki »

Skijaš wrote: SDP mora sačuvati lidersku poziciju ili SDA mora ojačati da Radončić ne bi postao alfa i omega. Sa ovakvim stanjem medija, SDA neće jačati. Znači ostaje mi ta nada da će SDP ukonačno početi raditi nešto i na osnovu rezultata sačuvati lidersku poziciju. Jer narod ne zna (nisam mislio ismijavati slogan SDA, ovo je sasvim slučajno), narod ne zna ko je Radončić i kakva bi šteta nastala kada bi on bio taj koji formira vlast. Narod ne zna da svojim glasom za Radončića, glasa za to da federalni MUP osigurava pošiljke narkotika koje se redovno prebacuje preko BiH. Narod ne zna da svojim glasom za Radončića glasa za to da profit Elektroprivrede BiH bude korišten za kupovinu jahti i nekretnina po Saint Tropezu. SDA tone, Radončić jača i kako rekoh, jedina mi je nada u tom da SDP konačno uradi nešto. Ili to, ili da Komšić osnuje stranku i tako Fahrudinu pomrsi račune.
Odgovoriću ti opširnije kasnije, ali u biti:

1. SDA se u tišini pregrupiše i za njih se ne treba sekirati
2. Izvjesno je da će se utjecaj medija nekim strankama obiti o glavu tako da je to precijenjeno
3. Precjenjuje se i šteta koju Fahro može napraviti
4. Bolje i da Fahro bude par godina u vlasti ali limitiran pa da nestane SBB nego da se osniva još jedna Naša stranka

A u Komšića ne treba polagati nikakve nade. Nema on taj kapacitet ni u glavi ni u šakama, budimo realni.
VjecitiStudent

#656 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by VjecitiStudent »

Skijaš wrote: Ne bi bio toliki problem da se izvrši rokadu na relaciji SDA - SBB. Ali da Radončić bude boss, e to bi bilo neizdržljivo. I zato polažem ovoliku nadu u Komšića i ovaj njegov revolt, jer zaista, osim toga nemam više ništa.
Da ne ponavljamo poslovicu o lasti, mozda nisi uocio, ali sadasnji SDP je pun Masica i Sanki, a ne Komsica.
Skijaš

#657 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

Ridjobrki wrote:Bolje i da Fahro bude par godina u vlasti ali limitiran pa da nestane SBB nego da se osniva još jedna Naša stranka
Nije problem ako je "junior partner", kao sada SDA. Ali bojim se te opcije da mandatar Vlade FBiH bude neko iz SBB. A to je debakl i države i društva. To je kraj, to je država za albanskog mafijaša.
Skijaš

#658 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

VjecitiStudent wrote:
Skijaš wrote: Ne bi bio toliki problem da se izvrši rokadu na relaciji SDA - SBB. Ali da Radončić bude boss, e to bi bilo neizdržljivo. I zato polažem ovoliku nadu u Komšića i ovaj njegov revolt, jer zaista, osim toga nemam više ništa.
Da ne ponavljamo poslovicu o lasti, mozda nisi uocio, ali sadasnji SDP je pun Masica i Sanki, a ne Komsica.
Ne nego je oko Lagumdžije puno Mesihovića. Većinu SDP-a čine časni ljudi.
VjecitiStudent

#659 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by VjecitiStudent »

Skijaš wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ne nego je oko Lagumdžije puno Mesihovića. Većinu SDP-a čine časni ljudi.
Koji su u poziciji da odlucuju o cemu?
Potrazi malo po forumu, opisao je Valter negdje dokle seze utjecaj obicnog clanstva.
A one koji odlucuju o bilo cemu, probrao je vodja svojom rucicom, saka jada koje se jos usudjuje misliti svojom glavom je ostala.
Canton

#660 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Canton »

Ljubisa Markovic je u Crti rekao dovoljno o Lagumdziji, poltronstvu itd...
kao i nekim "moralim vertikalama" koje nisu mogle podnijeti gubitak pozicije pa formirale nove stranke.
oridjidji

#661 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by oridjidji »

Skijaš wrote:
Ridjobrki wrote:Bolje i da Fahro bude par godina u vlasti ali limitiran pa da nestane SBB nego da se osniva još jedna Naša stranka
Nije problem ako je "junior partner", kao sada SDA. Ali bojim se te opcije da mandatar Vlade FBiH bude neko iz SBB. A to je debakl i države i društva. To je kraj, to je država za albanskog mafijaša.
Pa makar albanski mafijaš zaposli naše ljude po svojim objektima i hrani bruku usta, a ovi nehljebovići na vlasti več godinama sišu budžet države i zapošljavaju svoje najbliže rođake u državnim institucijama šireći lozu, pijući nam krv na slamku, pa se i najkvalifikovaniji kadar u njima nemože zaposliti.

Nevolim Fahru, ali za ove je poduzetnik u svakome smislu i čovjek koji zna stvoriti novu vrijednost i ako bi krao puno više bi narodu dao nego ove fukare do sad.
pemanapemani

#662 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by pemanapemani »

oridjidji wrote:
Skijaš wrote:
Pa makar albanski mafijaš zaposli naše ljude po svojim objektima i hrani bruku usta, a ovi nehljebovići na vlasti več godinama sišu budžet države i zapošljavaju svoje najbliže rođake u državnim institucijama šireći lozu, pijući nam krv na slamku, pa se i najkvalifikovaniji kadar u njima nemože zaposliti.

Nevolim Fahru, ali za ove je poduzetnik u svakome smislu i čovjek koji zna stvoriti novu vrijednost i ako bi krao puno više bi narodu dao nego ove fukare do sad.
Tako razmišlja veliki broj ljudi. Kao, oni su nas je.ali u mozak 20 godina, SDP će nas je.ati četiri, a onda ćemo pružiti priliku Fahraonu.
Čovječe, on ima toranj, zamisli ti to.Pored toga, zapošljava ljude i sigurno neće krasti kao prethodnici. Koga briga za to što je usko vezan sa mafijom i što njegov lični bilten svaki dan izbaci ogromnu količinu bljuvotina. Jebe se ljudima za kredit RB, pa čovječe, njegova je kancelarija obložena zmijskom i krokodilskom kožom, koji frajer. :-)

Zbog toga sam najviše ljut na SDP, a posebno na Komšića koji nije imao hrabrosti da javno iznese imena ljudi iz Centrale koji su upleteni u kriminal.
Možda bi trebalo pokazati muda i u miru predsjedniče.
Banksy

#663 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
u biti:

1. SDA se u tišini pregrupiše i za njih se ne treba sekirati
2. Izvjesno je da će se utjecaj medija nekim strankama obiti o glavu tako da je to precijenjeno
3. Precjenjuje se i šteta koju Fahro može napraviti
4. Bolje i da Fahro bude par godina u vlasti ali limitiran pa da nestane SBB nego da se osniva još jedna Naša stranka
A u Komšića ne treba polagati nikakve nade. Nema on taj kapacitet ni u glavi ni u šakama, budimo realni.
To je to.
rahmanjin

#664 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by rahmanjin »

Skijaš wrote:
StupskaBitanga wrote:
VjecitiStudent wrote: Pocni ganjat radnu vizu koliko vec sutra.
SBB+SDP+SNSD+HDZ
Ne bi bio toliki problem da se izvrši rokadu na relaciji SDA - SBB. Ali da Radončić bude boss, e to bi bilo neizdržljivo. I zato polažem ovoliku nadu u Komšića i ovaj njegov revolt, jer zaista, osim toga nemam više ništa. Bez promjene kursa SDP-a, pljusnućemo u opšte izbore i nadati se najboljem. Ogroman je to rizik.
Ja te iskreno ne razumijem, kako se mozes nadati da ce Komsic nesto napraviti. Sta je do sada uradio osim demagogije, obilaska penzionisanih vojnika, udaranja po prstima i nosu?
Corto Maltese

#665 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Za one koji misle da je Željko Komšić u zemlju propao, dobra vijest. Nije! Šeta ulicama grada, potpisuje peticije i, u skladu sa svojim mogućnostima, a u još većem skladu sa brojem prisutnih kamera, bori se protiv društvenih nepravdi.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/k ... /120330057
popajic

#666 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by popajic »

Corto Maltese wrote:Za one koji misle da je Željko Komšić u zemlju propao, dobra vijest. Nije! Šeta ulicama grada, potpisuje peticije i, u skladu sa svojim mogućnostima, a u još većem skladu sa brojem prisutnih kamera, bori se protiv društvenih nepravdi.
Sram ga bilo - setati , eeej setati ulicama svog grada i usput i peticiju potpisati , sto automatski govori da mu na pamet ne pada da se bori protiv drustvenih nepravdi :-)
Corto Maltese

#667 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

popajic wrote:
Corto Maltese wrote:Za one koji misle da je Željko Komšić u zemlju propao, dobra vijest. Nije! Šeta ulicama grada, potpisuje peticije i, u skladu sa svojim mogućnostima, a u još većem skladu sa brojem prisutnih kamera, bori se protiv društvenih nepravdi.
Sram ga bilo - setati , eeej setati ulicama svog grada i usput i peticiju potpisati , sto automatski govori da mu na pamet ne pada da se bori protiv drustvenih nepravdi :-)
Što bi ga bilo sram? Nego, mene čudi da su, nakon onih očiju punih suza, odlučnog "Da, Drugovi!", jedine dvije vijesti o precjedniku protekle hefte bile: "Obišao vojnike ispred Parlamenta BiH", i "Potpisao peticiju za davanje imena ulici". Kao što Senad A. napisa: "Tresla se gora, rodio se KoMIŠić!"
veljaca

#668 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by veljaca »

Zeljko Komsic - clan Predsjednistva - je, po meni, skroz pozitivan lik ....
popajic

#669 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by popajic »

Corto Maltese wrote:
popajic wrote:
Što bi ga bilo sram? Nego, mene čudi da su, nakon onih očiju punih suza, odlučnog "Da, Drugovi!", jedine dvije vijesti o precjedniku protekle hefte bile: "Obišao vojnike ispred Parlamenta BiH", i "Potpisao peticiju za davanje imena ulici". Kao što Senad A. napisa: "Tresla se gora, rodio se KoMIŠić!"
A mene cudi sto tebe cudi kako nakon " ociju punih suza" nije VEC doslo do renesanse i preporoda i u SDPu i u socijalno - ekonomsko - politickoj situaciji u drzavi .
Poznato je da do takvih izmjena ne treba vise od dvije hefte 8) :roll:
Corto Maltese

#670 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

popajic wrote: A mene cudi sto tebe cudi kako nakon "ociju punih suza" nije VEC doslo do renesanse i preporoda i u SDPu i u socijalno - ekonomsko - politickoj situaciji u drzavi .
Ne mjeri se njegovo vrijeme od "Očiju punih suza", već od datume kada je sjeo u predsjedničku fotelju. "Oči pune suza" su samo još jedno otkucavanje... u nizu.
Last edited by Corto Maltese on 30/03/2012 15:00, edited 1 time in total.
popajic

#671 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by popajic »

Corto Maltese wrote:
popajic wrote: A mene cudi sto tebe cudi kako nakon "ociju punih suza" nije VEC doslo do renesanse i preporoda i u SDPu i u socijalno - ekonomsko - politickoj situaciji u drzavi .
Ne mjeri se vrijeme od "Očiju punih suza", već od datume kada je sjeo u predsjedničku fotelju. "Oči pune suza" su samo još jedno otkucavanje... u nizu.
Pa, ti rece nakon " ociju punih suza" ...
Sta je to iz famozne predsjednicke fotelje mogao uraditi , a nije ?
Iz "fotelje" podpredsjednika SDPa je trebao vise - sto ne znaci da nece ...posebno nakon "ociju punih suza "
oridjidji

#672 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by oridjidji »

pemanapemani wrote:
oridjidji wrote:

Tako razmišlja veliki broj ljudi. Kao, oni su nas je.ali u mozak 20 godina, SDP će nas je.ati četiri, a onda ćemo pružiti priliku Fahraonu.
Čovječe, on ima toranj, zamisli ti to.Pored toga, zapošljava ljude i sigurno neće krasti kao prethodnici. Koga briga za to što je usko vezan sa mafijom i što njegov lični bilten svaki dan izbaci ogromnu količinu bljuvotina. Jebe se ljudima za kredit RB, pa čovječe, njegova je kancelarija obložena zmijskom i krokodilskom kožom, koji frajer. :-)

Zbog toga sam najviše ljut na SDP, a posebno na Komšića koji nije imao hrabrosti da javno iznese imena ljudi iz Centrale koji su upleteni u kriminal.
Možda bi trebalo pokazati muda i u miru predsjedniče.

Očito si preskočio šta sam napisao, a to je nevolim Fahru. E sad nema garniture u vlasti koja nema veze sa mafijom. Na kraju Fahro i mafija (keljmendi, gaši, turkovic & CO)sigurno nisu oštetili državu, kao što su SDA, SDP, SBIH i drugi privatizujući nizašta državne firme i prodajući ono što nijedna normalna država ne prodaje u zadnjih 20 godina. E sada što se prebacuje loptica s jednih na druge za odgovornost, a svi su krivi, to se treba zanemariti. Pa njihov privredni kriminal je oštetio državu, kao i lobiji koje su podupirali, kao i namještena privatizacija, ne za milijune, već za milijarde, ali jbg opet je Fahro nekome veći lopov od njih. Fahri sigurno mogu zahvaliti par stotina njegovih radnika što imaju kakvu takvu firmu i što rade u njoj, a našim fakinima na vlasti mogu samo zahvaliti njihovi rođaci što su ih kao mesare uhljebili na šalterima državnih institucija, a ostale koji su ostali bez posla privatizacijom ko ih jebe. E sada što se tiće kredita kod razvojne banke, ni ja ni ti nemožemo znati koliko je vratio do sada i koliko nije.

Al pošto nam je država takva kakva jeste vjerovatno i nećemo saznati dali je istu pokrao ili nije, a ako i saznamo to će biti opet od 60 minuta kojim diktira niko drugi nego SDP-e, koji sere po drugima, a isti su kao i drugi, ako ne i gori. Za ove dvije godine uhljebili su 500-njak direktora gdje god su mogli, mjenjajuci stare kako su stigli, što je fini pokazatelj o tome kako brinu brigu o svome kadru i na koji način brine SDP-e o našim firmama. Grad nam liči na bojno polje, ali puca nam neka stvar samo nek je SDP-e na vlasti.

Iako sam im dao glas, misleći da su manje zlo od drugih, ničim dobrim nisu opravdali da toga glasa vrijede. Žao mi je samo Komšića jer je čovjek prije svega, a ostali su se dobro u SDP-u uhljebili.

I ono ganjanje oko vlasti je dobrim djelom i njihova krivica, što su nastojali da se sto kvalitetnije uhljebe, te da Zlaja dobije MVP kako bi sebe samopromoviso, a druge ko šiša...
Skijaš

#673 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

oridjidji wrote:Iako sam im dao glas, misleći da su manje zlo od drugih, ničim dobrim nisu opravdali da toga glasa vrijede. Žao mi je samo Komšića jer je čovjek prije svega, a ostali su se dobro u SDP-u uhljebili.
Ako do proljeća ne bude ili puno boljih rezultata aktuelne vlasti ili vanrednog kongresa SDP-a, Komšić će morati formirati vlastitu stranku i na opštim izborima biti konkurencija SDP-u.
Corto Maltese

#674 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Skijaš wrote:
oridjidji wrote:Iako sam im dao glas, misleći da su manje zlo od drugih, ničim dobrim nisu opravdali da toga glasa vrijede. Žao mi je samo Komšića jer je čovjek prije svega, a ostali su se dobro u SDP-u uhljebili.
Ako do proljeća ne bude ili puno boljih rezultata aktuelne vlasti ili vanrednog kongresa SDP-a, Komšić će morati formirati vlastitu stranku i na opštim izborima biti konkurencija SDP-u.
Već sam napisao, ali nije zgoreg ponoviti: Komšić jedino može formirati NGO za Prazne Prijetnje, Mahanje Rukama i Javno Plakanje. Imam dobro ime za taj NGO: "Ibret i Bijes"
Last edited by Corto Maltese on 31/03/2012 18:43, edited 3 times in total.
Ridjobrki

#675 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ridjobrki »

Košić za to nema ni mudrosti ni mišića i ne znam zašto se toliko precjenjuje njegov kapacitet.
Post Reply