Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
frfi.

#651 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by frfi. »

BASS wrote:Smije li muskarac da plese? :-D
Ne mislim na salsu isl. vec onako shiz u birtiji? :)
Ili je do nacina shiza? Ako je do nacina koji je primjeren? :D
pa ja cijenim muskarce koji plesu, nidje veze mi je stajati cijelu noc svaki izlazak :-?
eh sad, ako pod birtijom podrazumijevas neka mjesta sa narodnjacima-tu je po meni sve dozvoljeno. tu podrazumijevam narodnjake a ne turbo. :D dakle: ruke u zrak, pljeskanje, pokreti iz kolceta :lol: , razna cupkanja na sve moguce nacine itd, meni se sa narodnjacima sve slaze :D na kraju krajeva zna se sta se u birtijama radi, zagrli, zabaci glavu, ruke u zrak i tako :-D
problem nastaje kad covjek iz birtije dodje u neki pub, i onda nastavlja sa vec naucenim pokretima. mi smo se u jednu od subota smijali(ne previse ocito :D ) liku koji sjedi i cim podje pjesma koja ga pogodi on ustane, ruke iznad glave i podje pljeskati rukama :lol: i sad na trecini pjesme se umori ili mu dosadi sta li i onda samo sjedne, dok mu ne dodje sljedeca pjesma koja ga pogodi i onda opet isto. to sve u city pubu :-D
kul mi je kad vidim neku grupicu muskaraca koji se zabavljaju i glupiraju, ja uvijek pozelim da se i ja ubacim u glupiranja njihova, muskarci su dosta zabavniji po tom pitanju od cura :D
svejedno, vise cijenim i ovog lika koji pljesce rukama iznad glave nego razne smekere koji dodju i po cijelu noc samo bleje i tako svaaaki izlazak :D uh sto sam se raspricala :-D
nellington

#652 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by nellington »

frfi. wrote: mi smo se u jednu od subota smijali(ne previse ocito :D ) liku koji sjedi i cim podje pjesma koja ga pogodi on ustane, ruke iznad glave i podje pljeskati rukama :lol: i sad na trecini pjesme se umori ili mu dosadi sta li i onda samo sjedne, dok mu ne dodje sljedeca pjesma koja ga pogodi i onda opet isto. to sve u city pubu :-D
Mi koji tako radimo prestanemo poslije minut zato što nas ovi iz okoline ne slijede u tom činu :(
frfi.

#653 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by frfi. »

nellington, vjeruj mi, da si vidio lika... :-D
meni je najjaci bio njegov nagli pad entuzijazma negdje na trecini pjesme kad opet sjedne, pa kad neka nova krene opet skoci kao ono "jao evo ovu sam ceko cijelu noc" i onda opet :D
i na kraju ponovo podvlacim, vise cijenim i takve likove nego smekere :D
ciki4

#654 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ciki4 »

Konkretno iz moje perspektive :) :

1. Kad sam tražila od nekog da budemo samo prijatelji znači da me taj neko nikako ne privlači niti postoji šansa da se ikad nešto desi između nas, a zovem ga kad mi je dosadno ili se želim zabaviti ili ispričati, isto kao sa prijateljicom.
2. Ne smeta dok god njemu ne smeta obrnuta situacija, jbg grad je mali :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#655 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ladyblue18 »

Raspored wrote:Evo par muških pitanja koja su me najčešće mučila pa da vidim hoće li neko dati koristan i upotrebljiv savjet. Truditi ću se da pitanja budu konkretna.

1. Šta želite od muškarca kada mu kažete da želite biti samo prijatelji ali ga zovete često i želite da izlazite zajedno?
2. Da li je stvarno veliki problem ako je momak nekada izlazio ili bio u kratkoj vezi sa nekom vašom prijateljicom. Mali je ovo grad, teško je izbjeći takve situacije.

Hvala mnogo :)
1.Pa ja zelim prijatelja. :-) Sto, jel zabranjeno izlaziti i cuti se sa prijateljima? :roll:
E sad, ako on meni otvoreno kaze da bi on nesto vise a ja ne, e tu cu se onda malo distancirati cisto da on ne bi mislio da ga vucem za nos.
2.I jes, i nije, ja sam jednom imala problem a nije bila uopste prijateljica nego poznanica. :-)
Ali momke bliskih osoba ne bih nikada ni posmatrala kao mogucu shemu, momka i sl...meni stvarno ne treba u zivotu da mi neko sutra nabija na nos to sto hodam sa njenim bivsim pa bez obzira koliko kratka veza bila, narocito ako uzmemo u obzir koliko zene mogu biti otrovne zmije pa i prema "najboljim prijateljicama"
fatamorgana

#656 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by fatamorgana »

ladyblue18 wrote:
narocito ako uzmemo u obzir koliko zene mogu biti otrovne zmije pa i prema "najboljim prijateljicama"
Eh evo, može li onda neko pojašnjenje u vezi ovoga, znam da postoji rivalstvo i među muškarcima ali mi se čini da rjeđe dostigne duboko ove "otrovne sfere" kao što se ponekad desi među ženama.

O čemu se tu zapravo radi, ženskoj psihi, prirodi, instinktu ženke koja brani "svoje", teritorij, partnera?

Ako može i odgovor od Ladyblue pošto je prva otvoreno dotakla ovaj aspekt ženske prirode.
p206

#657 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by p206 »

Loulou wrote:
ladyblue18 wrote:... iako sve vise vidim djevojaka koje lete sa 20-23 da se udaju :roll:
Razgovaramo, nedavno, kolegica i ja, i ja se čudim kako ima popriličan broj djevojaka u toj dobnoj skupini (20-23) s dvojnim prezimenom. Reko' - jesu l' one udane ili je to neka druga fora :? Kaže kolegica: "Vidi se da odavno nisi bila ispred općine"
:lol:
Na to rekoh: "Dajem im 3 do 5 godina, max" :mrgreen:
što se nebi udavale sa 20-23? imam 3 komšinice koje su se udale sa 20, 22 i 23 i već su 4-5 godina u braku. i koliko se može primjetiti lijepo im je.
mene više čude djevojke koje čekaju 27-28 da bi bile kao sigurne da je to taj pravi partner za njih, pa se na kraju udaju jer su im se sve prijateljice već udale i nemaju s kojom kako treba ni popiti kafu
ladyblue18

#658 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ladyblue18 »

fatamorgana wrote:
Eh evo, može li onda neko pojašnjenje u vezi ovoga, znam da postoji rivalstvo i među muškarcima ali mi se čini da rjeđe dostigne duboko ove "otrovne sfere" kao što se ponekad desi među ženama.

O čemu se tu zapravo radi, ženskoj psihi, prirodi, instinktu ženke koja brani "svoje", teritorij, partnera?

Ako može i odgovor od Ladyblue pošto je prva otvoreno dotakla ovaj aspekt ženske prirode.
Zena je zeni najveci neprijatelj. :wink:
Ne radi se tu o rivalstvu, teritoriju, partneru, jednostavno vecina zena je takva.
A da ne idemo daleko, toga ima na forumu u tolikoj mjeri da se covjeku tacno zgadi dan kad je ovdje nogom krocio. :D
Zene ogovaraju zene, zene spletkare, izmisljaju lazi da bi napakostile drugoj zeni, zene ne podnose narocito kad im neko takne u bivseg ili potencijalnog jer ce o tebi smisliti price takve kojih bi se i prostitutke postidile.
Zene ne vole uglavnom vidjeti zenu koja je uspjesnija od nje i uradit ce sve da joj podmetne nogu i da je prikaze u ocima drugih kao nekoga ko je ljubomoran a sebe kao nevinu ovcicu. :D

Na radnim mjestima npr. tesko ce starija kolegica podnjeti uspjeh mladje i pokusat ce sta god treba samo da bi nju i njen uspjeh minimizirala, ici ce tako daleko da ce se mozda posumnjati da kolegica ima sta sa recimo sefom, direktorom...ukratko sve sto treba samo da se ukalja neko i necije ime.

Zena ce rijetko zeni dati pravi savjet, kad se radi o problemima sa muskarcem svaka ce reci kako je on gad i kako ga treba ostaviti, sutnuti, i sl. i smisljati ce konstrukcije prica gdje je problem i sta se to njemu desava, i uvijek ce biti jako daleko od istine.
Ja se sama uvjerila u to i od tada vise ne pricam o problemima sa muskarcima svojim prijateljicama, drugaricama. Jer one ne mogu nikada dati pravi savjet.
Zena ce kada god je u prilici iskoristiti da drugu ujede, glede novca, odjece, obuce...ma bilo sta gdje postoji osnov za ujedanje.

Znam da su me cesto puta kritikovali ovdje jer nisam na strani zena :lol: ali iskreno kad vidim kakve gamadi ima medju zenama pozalim sto sam zensko i sto moram svoje zivce trositi nekada na osobe koje to ne zasluzuju ali ipak te izbace iz takta.
Helem, tesko je biti zensko iz mnogo razloga ali jos teze kada se moras boriti sa silnim zenama oko tebe koje samo gledaju kako ce te sjebati i sta ce novo smisliti o tebi da ti pokusaju nauditi. :zzzz:
I zato jako zavidim muskarcima na njihovim prijateljstvima. I onim zenama koje imaju iskrene prijateljice za cijeli zivot.
VenomousV

#659 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by VenomousV »

:thumbup:
Cholina_Lokica

#660 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Cholina_Lokica »

@lady :thumbup:
ladyblue18

#661 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ladyblue18 »

p206 wrote:
što se nebi udavale sa 20-23? imam 3 komšinice koje su se udale sa 20, 22 i 23 i već su 4-5 godina u braku. i koliko se može primjetiti lijepo im je.
mene više čude djevojke koje čekaju 27-28 da bi bile kao sigurne da je to taj pravi partner za njih, pa se na kraju udaju jer su im se sve prijateljice već udale i nemaju s kojom kako treba ni popiti kafu
Vala mene apsolutno nije briga kad ce se ko udati, svako ima svoju srecu.
Ali to "koliko se moze primjetiti" je jako diskutabilno jer kao sto rekoh dosta takvih slucajeva znam i pola njih je vec zavrsilo razvodom a djecu su izradjali.
Svako vidi vanjstinu koja izgleda uglancano, a ono u 4 zida samo njih dvoje.
Vecinom niko od njih nema zavrsene fakultete, rijetko ko ih i zavrsi u braku, kasnije to pocne izlaziti na vidjelo, pa neimastina, pa ovo, pa ono...a nece danas niko da se zajebava i zato imamo ovolike stope razvoda ne samo medju mladima vec opcenito.
A to da li ce se neko uzeti sa 20 ili 28 zavisi valjda od svakog slucaja pojedinacno i svacijeg zivota, nigdje nije zapisano zakonom gornja granica za stupanje u brak.
sorei

#662 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by sorei »

oooo lady :thumbup:
Aurora Borealis

#663 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Aurora Borealis »

lady svaka ti je na mjestu.

pogotovo na radnom mjestu, uvijek cu radije izabrati da radim s muskima nego sa zenama.
bez_ideje

#664 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by bez_ideje »

Ja imam potpuno suprotno iskustvo od lady :-?
Ne kazem da ovo sto ona govori nije istina,samo da se ja sa tim sto ona govori susretala samo kombinaciji sa muskarcima,pogotovo poslovno i vezano za pricu :"Moze ona preko tudjeg kreveta" to mi nikad zensko nije reklo,dok od muskih 1001
Isto tako i za pricu o musko/zenskim odnosima.......mozda su zaista djevojke sa kojima ja to raspravljam "pale sa neke druge planete" ,ali nikad nije bilo toga sutni,ostavi ,on je gad .......vec opsezne analize svega i svacega,koje na kraju uvijek zavrse tako sto se meni nagovore i ukazu na moje greske prije svega.....a onda da ja vidim sta cu i kako cu...jer nece da se u to petljaju :-? Dok su price sa muskim prijateljima na tu temu,pravi test "gleda li te kao prijatelja".....obicno ona 2-3 covjeka za koje znas da su prijatelji i ispadnu to........dok svi ostali bili oni u vezama ili slobodno ili sta vec,po automatizmu se "nalaju" o covjeku kojeg ne znaju,zarad svog interesa ( da oni nesta pokusaju) :roll: :roll: :roll: :roll:

@Raspored-ako sam rekla prijatelj -to je prijatelj i nista drugo! Zovem samo prijateljski ,kafe pijem prijateljski,izlazim prijateljski........ja to ne volim mjesati !

Ovo drugo,sto kaze lady,ako je bio sa nekom iz mog kruga od 4-5 ljudi....ne postoji
A za sve dalje ,ne tako dobre prijateljice,poznanice i sl...kratke veze po meni nisu nikakav problem ,ja znam da meni ne bi smetalo,pa se tako i ponasam.
frfi.

#665 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by frfi. »

ja imam iskustvo i bezidejne i od lady :-D jesam sretna sto se tice ovih medjuljudskih odnosa nema sta :lol:

sto se tice zena imala sam stiuaciju gdje su moje "prijateljice" zeljele ispasti puno "finije" od mene a ja da ispadnem ku*** , ja naivna kakva sam bila i nasjedala na njihovu pricu dugo dugo... :roll: da ne ulazimo sad u detalje motive itd :D to dodje jedno od iskustava... o ljubomorama raznim necemo :D
sa muske strane imala sam x jarana muskih danas slabo mogu reci da imam ijednog, raje muske-da ali jarana pravih-tesko. imam osjecaj da samo cekaju da se uvale-sto bezidejna rece, da samo cekaju da pokusaju nesto :-?

kad se sve podvuce imam dvije bliske jaranice medjutim ni za koga "ruku u vatru"
Ma.Le.Na

#666 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Ma.Le.Na »

Ja, pored sestre, sam imala i imam samo jednu prijateljicu sa kojom nikada nije bilo nikakve ljubomore i podmetanja.
Prosto zato jer smo imali razlicite interese pa nije bilo nikakvog nadmetanja.
Stvari koje smo voljele zajedno nisu bile za nadmetanja.
Govorim u proslom vremenu jer se prijateljica odselila daleko daleko.
bez_ideje

#667 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by bez_ideje »

Ja te zovem "Kojoti"......i tako mi se zove grupa na fb ,gdje sam ih sve poredala !
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#668 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by plain vanilla »

previse je ovdje generalizacije..ako su sve zene zavidne, ljubomorne..jesi li i ti takva?

moja iskustva su razlicita..imam prijateljice s kojima se druzim preko 20 godina :skoljka: :D
a neka "prijateljstva" zavrse i prije nego pocnu
kritichar

#669 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by kritichar »

vidi sve sad dobre, a gdje su ove zavidne žene što ih lady spomenu? :mrgreen:
ladyblue18

#670 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ladyblue18 »

Ma nisam ja pricala samo o svom iskustvu iako ima i toga dosta, vec sam vise generalno pricala o odnosima zena-zena.

Iako se ja sa raznim zmijama susrecem od malih nogu, tek sam sa nekih 17 godina pocela kopcati sve to. :-)
Pa mene su na zub znale kao 20godisnjakinju uzimati ludace koje su bile i po 10 godina starije od mene samo zato eto jer sam im nesto zasmetala nekada a ja pojma nemam ko su one uopste dok su se ono studiozno potrudile da saznaju o meni i broj cipela :lol:
I onda skontas kakvih ludaca ima. :-)
I ne mislim samo na RL...da je bogdo samo to. :-)

Ja bih zaista voljela reci da imam prijateljicu od malih nogu i da je to pravo prijateljstvo, ali nemam.
Iako imam dvije drugarice iz osnovne jos sa kojima sam i danas jako dobra i za koje mogu reci da su pravi prijatelji jer su bile tu kad sam ih najvise trebala.
Ostalo...uvijek sam ja imala nekakvih drugarica ali one su odlazile kad se zavrsi taj period zivota, a uglavnom se radilo o nekoj koristi.
Kad se sjetim sta sam pismenih pisala u srednjoj sto iz bosanskog, sto iz engleskog, sto iz njemackog, pa prevodila, pa nema sta nisam za svoje drugarice radila a one su vracale tako sto sam nalazila papire gdje se o meni pisalo kao da sam sizofrena budala :lol: i onda okrenem plocu. :D i posteno sam vratila sve to :D
Jer sto da o meni neko laje a ne valja sam od sebe.

Ili da ja dozivljavam da mene neko ignorise, pravi budalu od mene, smije mi se iza ledja, nabada mi na nos svoj novac...ma vozdra ba. A imam danas takvih oko sebe i vise nego sto mi treba :-)

Cini mi se da zene sto vise stare sve vise njihov otrov izlazi na vidjelo.

Sto se tice ovih prica muskarci, veze i ta tematika...ja o tome mogu samo sa muskarcima kako treba.

A ostalo, kafe, izlasci, sve ok, ali sto bi rekla moja mama "sa svakim fino, ni sa kim iskreno" i tako i jest bar kad se radi o zenama. :mrgreen:

@vanilla-ma jok ba, nego pricamo samo o takvoj sorti zena. A ima ih na svakom koraku. :mrgreen:

I jah, da ne zaboravim, najgore su one sto bi se reklo "ne znaju se hljeba najesti" a ne zatvaraju usta i samo laju i laju i laju. :-)
Not My Idea

#671 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Not My Idea »

lejdi, sta si ti radila tim jadnim zenama pa te tolko hejtale? :-? :D

to sto ti nazalost nemas prijateljicu, ne znaci da je bas sve tako crno, kao ni ovo
ladyblue18 wrote: A ostalo, kafe, izlasci, sve ok, ali sto bi rekla moja mama "sa svakim fino, ni sa kim iskreno" i tako i jest bar kad se radi o zenama. :mrgreen:
zelim ti da nadjes prijateljicu zbog koje ces promijenit misljenje. :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#672 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:
@vanilla-ma jok ba, nego pricamo samo o takvoj sorti zena. A ima ih na svakom koraku. :mrgreen:

I jah, da ne zaboravim, najgore su one sto bi se reklo "ne znaju se hljeba najesti" a ne zatvaraju usta i samo laju i laju i laju. :-)
da, postoji ta sorta..sretala sam i ja takve, nije da nisam
i na poslu i van posla..ali, hvala Bogu, pa nisu sve takve

ja zaista imam divne prijateljice jos od prvih skolskih dana..bez obzira sto se ne vidjamo i ne cujemo svaki dan, znamo da mozemo racunati jedna na drugu
tako sam skupljala prijateljice u pred zgradom :lol: , i u osnovnoj, srednjoj, faxu..

zmija, nazalost, ima..ali sta ces..kad skontas kakav je ko, shvatis to kao iskustvo vise, skolu..i pazis da se dva puta ne spotaknes o isti kamen
ladyblue18

#673 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ladyblue18 »

@NMI

nisam ja jedina ocigledno sa misljenjem da su zene zmije, na ovoj temi. :D

Ako mislis da ih nema, varas se, dovoljno je samo pogledati po forumu malo. :oops:

I imam ja prijateljice kao sto rekoh, ne od malih nogu ali imam, ali opet ni njima ne govorim svoje najintimnije stvari kao sto sam sigurna da na kraju krajeva rijetko ko to i radi.

I drago mi je ako se ti nisi nikada opekla o zenska prijateljstva i ako mozes svojim prijateljicama reci sve zivo ali ima nas koje jesmo i koje puno obazrivije pristupamo tim stvarima.
Necemo se sad lagati da ne postoje zle zene koje samo gledaju kako ce ti napakostiti.
BJB

#674 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by BJB »

Ima lady pravo. Nema sanse da ce neke zene zadrzati tajnu u sebi..Jednostavno ne mogu.
Ono sto ne zelim da iko sazna, ne govorim ili ako bas moram reci, kazem mami-njoj sto kazem isto k'o da sam u grob pokopala i ona meni isto.
Zene cesto nisu ni svjesne koliko su ljubommorne na nekoga, a pakost i zloba frca iz njih..
A sto se tice cinjenja usluga i pomaganja nazovi prijateljicama sam bila sampion medju budalama..Dodje covjek malo i do pameti s godinama pa prestane dopustati da ga svaka budala zauzda u svoju korist.
Not My Idea

#675 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Not My Idea »

@lejdi

Ma daleko od toga da govorim da su zene cvijecke, ni sama nisam takva.
Kao ni to da se nisam opekla nekad, jesam i previse puta i nemam mnogo prijateljica. Imam dvije.
Ali ne dozvoljavam tim nekim koje su me povrijedile da zbog njih posumnjam i u ove ostale. :wink:

Naravno, neke stvari nikom ne treba govorit, ni rodjenoj mami. Prosto jer nema potrebe da neke stvari iko zna.

Odemo u off, vise ne znam ni sta je bilo pitanje, samo sam htjela rec da ne treba zbog losih iskustava, formirat misljenje, generalno ga primjenit i ne mijenjat ga.

O forumskim likovima ne bih. Jednostavno jer i dalje odbijam vjerovat koliko neki ljudi shvataju ovo ozbiljno. :D
Locked