muha-V8 wrote:alfadreams wrote:Ovo je 156ica sa izmjenom unutrašnjosti samo. Oprema ok :dvozonska klima,kozu,bose ozvucenje,komande na volanu ,aluminijske felge i nekih sitnica. Imao sam nekad alfu 147 pa mi nesto ova zapela za oko sada
Motor me naj više zanima je li problematičan,i elektronika ,a mislim da je dovoljno snazan za ovo auto ?
snaga nije upitna, ali je motor problematican, i kao takav se ugradjivao samo u 156 i ni u jedan drugi model alfe, i to vrlo kratko, mozda nepune dvije godine. bio si upozoren

Znaći da je zaobidjem.
A kakva je Alfa 166 2000.g 2,0 TS

[/quote]
166 je krstarica, auto od 4,72 metara namijenjen za udobna putovanja, sa puno prostora unutra, dobrim gepekom, privlacnom kupeovskom linijom, i odlicnim motorima u ponudi.
evo moje
2.0 motor je sasvim dovoljan, ko hoce sportsku voznju bice mu slab, ali koliko para toliko i muzike, uvijek bilo.
sve zavisi kako je odrzavana, sto se u prvom redu odnosi na trap (naprijed isto sistem duplih viljuski kao i u 147/156, ali nazad je multilink, nezavisno vjesanje). sredjivanje trapa moze uzeti od 500-1500 pa cak i vise KM, zavisno od toga sta se mijenja i kakvi se dijelovi nabavljaju. od auta uporedivog godista, samo je bmw 7 e38 imao skuplji trap od alfe 166, pa je to stvar na koju treba obratiti paznju.
druga stvar je motor, ukoliko se nisu postovali intervali mijenjanja ulja, moguca je veca havarija, zato mjerenje kompresije je obavezno (ali to se odnosi na bilo koji auto star 12 godina, ne samo za alfu). inace odlican je za lpg.