BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Maharadza

#651 Re: BHT

Post by Maharadza »

SkyLimit wrote:Ovo nema nikakvog smisla.

BHT je valjda otkupila nekakva prava na SP u rukometu, ali u grupnoj fazi prenosili su samo utakmice BiH i Hrvatske. Hrvatski RTL je s druge strane prenosio i utakmice Danske, Francuske, Poljske...

Ono što mene zanima je to kako je moguće da moj kablovski operater zatamni hrvatski RTL kada se na njemu emitiraju utakmice SP u rukometu, one utakmice koje BHT uopće ne prenosi!

Ako je to po zakonu, onda zakon treba mijenjati.
I mene je ovo boldirano uvijek nerviralo, hajde kada zatamne nešto što ima na BHT ili drugom kanalu (npr. liga prvaka na OBN pa zatamne rts 1, hrt 2 itd) ali kakav je to bezobrazluk pa zatamniti nešto što NEMA NITI NA JEDNOM DRUGOM KANALU??? Konkretno mislim na Telemach, a koliko znam i kod ostalih je ista situacija?! :-x
daky585

#652 Re: BHT

Post by daky585 »

RTL je tražio da se sve utakmice na njihovom kanalu zatamne izvan Hrvatske. Poslali su dopis svim operaterima.

Nema veze ako BHT neku utakmicu ne emituje. RTL nije kupio prava za BiH i ne može prikazivati utakmice u BiH. Isto važi i za serije, filmove ali to ima manji nadzor od utakmica.
SkyLimit

#653 Re: BHT

Post by SkyLimit »

Ako je tako, onda ne treba BHT kriviti što je RTL zatamljen.

Treba ih kriviti zbog toga što su ko fol otkupili prava za prvenstvo a prenosili samo utakmice BiH i Hrvatske.
lokalni_razdjevicar

#654 Re: BHT

Post by lokalni_razdjevicar »

BiH je jedina zemlja u kojoj ne mozete gledati vecinu rukometnih utakmica... zalosno
kakavdanakneiskustvu

#655 Re: BHT

Post by kakavdanakneiskustvu »

lokalni_razdjevicar wrote:BiH je jedina zemlja u kojoj ne mozete gledati vecinu rukometnih utakmica... zalosno

dvije danas,zar nije dovoljno?
Chuckie

#656 Re: BHT

Post by Chuckie »

Čuj ljudima nije jasno što se zatamnjuje sportski sadržaj van Hr na RTL, HRT i Nova.
daky585

#657 Re: BHT

Post by daky585 »

lokalni_razdjevicar wrote:BiH je jedina zemlja u kojoj ne mozete gledati vecinu rukometnih utakmica... zalosno
Dvije dnevno i to u HD. Hrvati nemaju HD, a Srbijanci uopšte nemaju prenos rukometa. Na kraju je kod nas najbolje. :thumbup:
luckylaka

#658 Re: BHT

Post by luckylaka »

Mene interesuje ovo da li su BHt I Ftv jedine tv kuce koji svoj program zavrasavaju oko ponoci(bar kod mene negdje u to vrijeme se pojavi onaj test signal I onda nesto tarlahaju iz studia)Sve drzavne tv kuce I vecina pritatnih program emitiraju 24 satamakar I repriziraju a ovi nasi ko u kafani fajront u ponoc.
MTV

#659 Re: BHT

Post by MTV »

daky585 wrote:RTL je tražio da se sve utakmice na njihovom kanalu zatamne izvan Hrvatske. Poslali su dopis svim operaterima.

Nema veze ako BHT neku utakmicu ne emituje. RTL nije kupio prava za BiH i ne može prikazivati utakmice u BiH. Isto važi i za serije, filmove ali to ima manji nadzor od utakmica.
Zasto se onda ne zatamnjuje nikada preko Telemacha RTL, HRT 2, prije Nova u Capljini, Mostaru, Kiseljaku, Vitezu, Travniku, nego samo u pojasu Sarajevo-Zenica?
Npr uposlenici bh telecoma mogu da gledaju jos uvijek novu. Gdje su tu prava?

Nigdje.
afannedim

#660 Re: BHT

Post by afannedim »

MTV wrote:
daky585 wrote:RTL je tražio da se sve utakmice na njihovom kanalu zatamne izvan Hrvatske. Poslali su dopis svim operaterima.

Zasto se onda ne zatamnjuje nikada preko Telemacha RTL, HRT 2, prije Nova u Capljini, Mostaru, Kiseljaku, Vitezu, Travniku, nego samo u pojasu Sarajevo-Zenica?

Nigdje.
gdje i kako gledaju novu tv
kakavdanakneiskustvu

#661 Re: BHT

MTV wrote:

Nigdje.

na temi telemach ispisani su kilometri o tome
kakavdanakneiskustvu

#662 Re: BHT

afannedim wrote:
MTV wrote:

Nigdje.
gdje i kako gledaju novu tv

i mene to zanima
Chuckie

#663 Re: BHT

Post by Chuckie »

Maxtv na satelitu. Nema nikakvog zatamnjivanja. :D
belfy

#664 Re: BHT

Post by belfy »

logican odgovor se namece - gledaju kod kuce, na televizoru/monitoru. :D
daky585

#665 Re: BHT

Post by daky585 »

Koliko znam na BH telecomu više nema Nove TV, kao što je nema više nijedan operater u BiH.
Druga stvar su oni ljudi koji žive u blizu granice sa Hrvatskom pa hvataju te kanale zemaljskim putem, za njih nema zatamnjenja. 8-)
MTV

#666 Re: BHT

Post by MTV »

daky585 wrote:Koliko znam na BH telecomu više nema Nove TV, kao što je nema više nijedan operater u BiH.
Druga stvar su oni ljudi koji žive u blizu granice sa Hrvatskom pa hvataju te kanale zemaljskim putem, za njih nema zatamnjenja. 8-)
Sefovi je mogu gledati u BH Telecomu ne stoji bezveze u listi kanala.
kakavdanakneiskustvu

#667 Re: BHT

MTV wrote:
daky585 wrote:Koliko znam na BH telecomu više nema Nove TV, kao što je nema više nijedan operater u BiH.

to je neka teorija zavjere,bez uvrede
SkyLimit

#668 Re: BHT

Post by SkyLimit »

Čestitam na izboru kompjuterima iz sportske redakcije koji su pored utakmice Danska - Španija odlučili prenositi Francuska - Slovenije.
MTV

#669 Re: BHT

Post by MTV »

kakavdanakneiskustvu wrote:
MTV wrote:

to je neka teorija zavjere,bez uvrede
Danak :kiss: ma kakva uvreda :)
kakavdanakneiskustvu

#670 Re: BHT

:thumbup:
MTV

#671 Re: BHT

Post by MTV »

Da nemam mogucnost slobodnog gledanja RTL i utakmice Hrvatska-Njemacka gdje bi to mogao inace gledati?
BHT ce emitovati Kemal Monteno In Memoriam. Inace imaju vrlo gust i gledan program pa nisu uspjeli pomjeriti neku emisiju pa su zrtvovali utakmicu. Druge dvije na rasporedu ce isto emitovati kao RTL.
Npr RTRS ima 24 satni program, RTL radi do 5 ujutro pa nastavi program od 7 a ovi ugase u 1:30.
I onda pitanje za placanje takse. Aha mozes misliti pola utakmica nisu prenosili, program koji ni oni ne gledaju, komentator je za isklepat ga lopatom na glavi i trazenje tamljenja susjednih kanala za nesto sto neisporucuju sami.
It_is_a_Leclerc

#672 Re: BHT

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa zašto bi oni prenosili utakmicu u borbi od 5-8 mjesta. Kakve to relevantne veze ima sa bilo čim ?! I koga to, osim par kroatofila, uopšte zanima ?!
Ned071

#673 Re: BHT

Post by Ned071 »

mozda zato sto placamo pretplatu da bi gledali sport koji volimo a nisam kroatofil? ili mozda placamo pretplatu da belmin karamehmedovic i ona medina mogu guzove banjat po dohi mjesec dana?
MTV

#674 Re: BHT

Post by MTV »

Nisam htio nikog uvrijedit.
Nemam adekvatan komentar na pitanja iznad.

Al imam pitanje zasto su onda emitovali dosadasnje utakmice Hrvatske? Makar su dosli za bordu od 5-8 mjesta i imaju kvalifikaciju za Olimpijske igre. BiH koja je ono na listi?
It_is_a_Leclerc

#675 Re: BHT

Post by It_is_a_Leclerc »

Imaju i Slovenci odličnu ekipu i bore se za kvalifikacije OI, pa ih nećemo sad gledati i prenositi. Jel tako ?!

Mene zanimaju samo vrhunske rukometne ekipe koje su uspjele ući u polufinale i BiH. Ostali - neka prebace na RTL
Post Reply