Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ante Olovke se nesjecas ......onda si ti junior ......nikad cuo za tog rahmetli Joldu
Tebi, svakako, mogu po cigare ic'. Ti si lord of djuturums Ne mogu Antu da "iskopam" nikako!? Sta se "veze" za njega? A, Joldo rahmetli je bio "zasluzan" za strogo kontroliranu populaciju lutalica Sjecas li se Ringa i njegovog "Buggie"-a? Ili Seje Sabica sa tada, cini mi se, prvim Prinzom u gradu?
Anto olovka prodavo novine uglavnom na korzu i na gradskoj autobuskoj stanici koja je bila preko puta glavnog trga i opstine...kad ga neko nljuti samo je viko ...:jebo vam tito mater a po one torbe za novine je bilo kamenje kojim se je bacao za rajom ...ante je volio popiti a inace lik je bio malo opicen...mada kazu da je u djetinjstvu bio izuzetno intiligentan i da je puko zbog matematike
ja sam otisao davno u pechalbu......neznam kad je umro ali zivio je mozda do kraja 80tih............a onaj Bukva je noso vrecu sa cumurom i spavo po parkovima na klupi.....inace je iz bogate famelije
Cuj ne znas ko je bio Joldo ? Sumnjiv si mi skroz . Pa zar ima neko a da ne zna za Joldu ?
Care moj Joldo ti je bio Wyatt Earp i Doc Holliday u jednom . Samo sto nije imao konja vec onaj Tomosov moped koji je cadio jebo Ciru , sesir na glavi ,tandzara o ramenu .Jednom sam rano ujutro prosao Tusnjem bas na onoj raskrsnici gdje je bio podvoznjak ili nadvoznjak ( A djuturumi sjecatel se nadvoznjaka u Tusnju ?) Joldo je pobio toliko kerova pa bogami bila bi puna ona traktorska prikolica , ne znam gdje ih je mogao onoliko naci jer tad i nije bilo toliko pasa lutalica . Ili mu je neko dovezao iz drugih opstina samo dok kontrola prodje
bosan wrote:Cuj ne znas ko je bio Joldo ? Sumnjiv si mi skroz . Pa zar ima neko a da ne zna za Joldu ?
Care moj Joldo ti je bio Wyatt Earp i Doc Holliday u jednom . Samo sto nije imao konja vec onaj Tomosov moped koji je cadio jebo Ciru , sesir na glavi ,tandzara o ramenu .Jednom sam rano ujutro prosao Tusnjem bas na onoj raskrsnici gdje je bio podvoznjak ili nadvoznjak ( A djuturumi sjecatel se nadvoznjaka u Tusnju ?) Joldo je pobio toliko kerova pa bogami bila bi puna ona traktorska prikolica , ne znam gdje ih je mogao onoliko naci jer tad i nije bilo toliko pasa lutalica . Ili mu je neko dovezao iz drugih opstina samo dok kontrola prodje
Svaka casta na slikovitom/zornom prikazu naseg rahmetli Jolde Situacija koju si opisao je stvarna, sto se pobijenih kerova tice (cini mi se da je to bila neka 88/89 godina) tada su zaplatili mnogi mahalski kerovi, medju njima i Beli i (cini mi se) Linda. Belija smo ukopali ispod tusanjskog mezarja, otprilike gdje je sada dzamija. Puco je joldo taj dan k'o usred rata
Znaci, pod terapijom je...Kont'o sam da nije umro, jer ga praaaavo dugo nije bilo u carsiji, a anije je bio svakodnevno (Tuzlu je znao "opasat" po 100x na dan ). Jel' mu mati jos ziva? Znam da je zivio s njom i sestrom...
bosan wrote:Cuj ne znas ko je bio Joldo ? Sumnjiv si mi skroz . Pa zar ima neko a da ne zna za Joldu ?
kako se nebih sjecao......znam dok je voz jos vozio gore ......godinu i pola stanovo u Dragodolu kad sam iso u skolu i bio zaljubljen u jednu iz dragodala hercegovku ...samo to ona nije znala......zivila tu gdje sam stanovo a ponekad smo se druzili....ocekivala je da pocnem cackat ali ja stidan i nisam smio ......e koliko sam puta tu sreo Rahmetli M.Mujkanovica