Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zecko_kupuz wrote:Ja sam prekjučer načuo da KP Rad djeluje sa 47 vozila i 183 radnika. Mislim da ne lažem. To je stvarno mizerna brojka za ovako povelik i reljefno/urbano kompleksan grad. Zato snaga volje i solidarnost pomaže.
Kod nas na Bjelavama nema baš bajnih akcija kao kod komšija Dobrinjaca, Alipašinlija i ostalih. Među (barem) pedesetak stanova i kuća tokom dana je čistilo nas sedam-osam. Eee, gdje je sad ona fina ratna raja.
Nisi dobro cuo, 50 vozila i 200 radnika. http://www.rad.com.ba/akt_redovne.htm
I to bi bilo sasvim dovoljno da papak ne ostaviauto na sred ceste i da se raja malo potrude oko svojih ulaza, zgrada, kuca. al' jok lakse je pljuvati po drugima hem toplo, hem suho.
evo me uđoh i ja doma . Ja i desetak komšija čistili ulicu i pregurali stotinjak metara. Guzovi, stomak, leđa, ruke sve imam 100% osjetim sve .Ali da napomenem u naselju ima stotinjak kuća a čistili nas desetak . I još da dodam ako mislimo ići autom imamo još jedno 200 m' . Bilo čaja, bilo veselog duha a onima što nisu izašli iz kuće dabogda netrebao ovaj put što čistimo .
Ljudi jesam mozda dzubre al nisam toliko da gledam kako 10 komsija cisti i krci i moje i ostala auta tako da sam izasao danas i oko 12 smo pa sve do nekih 17 sati zajednickim snagama uspjeli da se iskrcimo i napravimo dzadu do ulice
tataćusak wrote:evo me uđoh i ja doma . Ja i desetak komšija čistili ulicu i pregurali stotinjak metara. Guzovi, stomak, leđa, ruke sve imam 100% osjetim sve .Ali da napomenem u naselju ima stotinjak kuća a čistili nas desetak . I još da dodam ako mislimo ići autom imamo još jedno 200 m' . Bilo čaja, bilo veselog duha a onima što nisu izašli iz kuće dabogda netrebao ovaj put što čistimo .
zecko_kupuz wrote:Ja sam prekjučer načuo da KP Rad djeluje sa 47 vozila i 183 radnika. Mislim da ne lažem. To je stvarno mizerna brojka za ovako povelik i reljefno/urbano kompleksan grad. Zato snaga volje i solidarnost pomaže.
Kod nas na Bjelavama nema baš bajnih akcija kao kod komšija Dobrinjaca, Alipašinlija i ostalih. Među (barem) pedesetak stanova i kuća tokom dana je čistilo nas sedam-osam. Eee, gdje je sad ona fina ratna raja.
na Bjelavama elita zivi..nece to lopte uzet u ruke..nisu za to studirali...kod mene se niko ne brine..mislim da niko ni nece izlazit iz mahale dok se snijeg ne otopi..a jcuer je bezze 3x grtalica prosla..sad jedva jedna osoba moze da prodje..nabacano je snijega jer su se auta cistila ... divno je biti iz centra grada
bjelave centar grada
u ulici moje nene na bjelavama zive stari i bolesni... sve jedni do drugih...
tesko ocekivati od njih da izadju i ciste
(ukoliko nekom treba posjetiti nekog u tom dijelu, tu sam)
Stvarno nebi bilo lose ako nekome treba pomoc ili nesto slicno, ima nekog starog i nemocnog a da ne moze doci do njega, da na forumu napise lokaciju na koju treba otici, pa ce mozda neko ko zivi u blizini i pomoci.
Kod nas sinoc bilo fantasticno. Samo, komsija iz ulaza preko puta oko 4 poceo opet cistiti ispred ulaza, samoinicijativno, valjda mu supruga isla rano na posao. Oko pola 6 naravno sve opet zatrpano.
brazzo19 wrote:Ljudi jesam mozda dzubre al nisam toliko da gledam kako 10 komsija cisti i krci i moje i ostala auta tako da sam izasao danas i oko 12 smo pa sve do nekih 17 sati zajednickim snagama uspjeli da se iskrcimo i napravimo dzadu do ulice
tataćusak wrote:evo me uđoh i ja doma . Ja i desetak komšija čistili ulicu i pregurali stotinjak metara. Guzovi, stomak, leđa, ruke sve imam 100% osjetim sve .Ali da napomenem u naselju ima stotinjak kuća a čistili nas desetak . I još da dodam ako mislimo ići autom imamo još jedno 200 m' . Bilo čaja, bilo veselog duha a onima što nisu izašli iz kuće dabogda netrebao ovaj put što čistimo .
mislis, da Bog da se otopio snijeg ?
HAHAHA LUDI SMO KO STRUJA KRALJU DA TI VIDIŠ KOLIKO JE TO PUTA
dječak sa šibicama wrote:Stvarno nebi bilo lose ako nekome treba pomoc ili nesto slicno, ima nekog starog i nemocnog a da ne moze doci do njega, da na forumu napise lokaciju na koju treba otici, pa ce mozda neko ko zivi u blizini i pomoci.
Uz dužno poštovanje dobronamjernim i humanim sugrađanima, možda baš i nije mudro javno iznositi adrese i podatke o starim i nemoćnim osobama, posebno u ovo ovakvo nevrijeme
Obzirom da je u Sarajevu vandredno stanje, u slučaju da nekome pozli ili da je hitno potrebna ljekarska pomoć: Klub spasavalaca 2000 u posjedu je dva interventna vozila koja mogu doći do onih unesrećenih građana do kojih ne mogu stići vozila hitne pomoći, potvrdio je za portal Radio Sarajevo Pašaga Grbo, predsjednik Kluba. Ekipe Kluba spasavalaca možete dobiti na broj telefona 061 911 911 . Proširite vijesti dalje!