Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#651 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by zateznistub »

zecko_kupuz wrote:Ja sam prekjučer načuo da KP Rad djeluje sa 47 vozila i 183 radnika. Mislim da ne lažem. To je stvarno mizerna brojka za ovako povelik i reljefno/urbano kompleksan grad. Zato snaga volje i solidarnost pomaže. :)

Kod nas na Bjelavama nema baš bajnih akcija kao kod komšija Dobrinjaca, Alipašinlija i ostalih. Među (barem) pedesetak stanova i kuća tokom dana je čistilo nas sedam-osam. :sad: Eee, gdje je sad ona fina ratna raja. :roll:
Nisi dobro cuo, 50 vozila i 200 radnika.
http://www.rad.com.ba/akt_redovne.htm
I to bi bilo sasvim dovoljno da papak ne ostaviauto na sred ceste i da se raja malo potrude oko svojih ulaza, zgrada, kuca. al' jok lakse je pljuvati po drugima hem toplo, hem suho.
tataćusak

#652 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by tataćusak »

evo me uđoh i ja doma ;-) . Ja i desetak komšija čistili ulicu i pregurali stotinjak metara. Guzovi, stomak, leđa, ruke sve imam 100% osjetim sve :dance: .Ali da napomenem u naselju ima stotinjak kuća a čistili nas desetak :?: . I još da dodam ako mislimo ići autom imamo još jedno 200 m' :oops: . Bilo čaja, bilo veselog duha a onima što nisu izašli iz kuće dabogda netrebao ovaj put što čistimo :wink: .
Jed1217

#653 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Jed1217 »

Aha, gore stave naslov ti kontaš to je to. Onda dolje napiše da se samo PREDLAŽE dekanima da odgode :roll:
piatc

#654 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by piatc »

Zna li neko ima li lopata kupiti u Hrasnom ili na Malti negdje, u Robotu nestalo?
casanova123

#655 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by casanova123 »

znate li da li se jos uvijek moze prijavti ina onu akciju da se cisti snijeg u starom gradu?

TREBA LI NEKOME SUTRA OCISTITI( LOPATATI)??' nudim se... samo u okolici bjelave, mejtas, visnjik, breka, ili dodjete po mene autom :D

javite se na PP...
brazzo19

#656 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by brazzo19 »

Ljudi jesam mozda dzubre al nisam toliko da gledam kako 10 komsija cisti i krci i moje i ostala auta tako da sam izasao danas i oko 12 smo pa sve do nekih 17 sati zajednickim snagama uspjeli da se iskrcimo i napravimo dzadu do ulice :D

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2845_n.jpg 8-)
Mr.Penguin

#657 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Mr.Penguin »

casanova123 wrote:znate li da li se jos uvijek moze prijavti ina onu akciju da se cisti snijeg u starom gradu?

TREBA LI NEKOME SUTRA OCISTITI( LOPATATI)??' nudim se... samo u okolici bjelave, mejtas, visnjik, breka, ili dodjete po mene autom :D

javite se na PP...
ovi iz starog grada ne traze vise :( zvao kaze prijavljivalo se jutros.
*mima*

#658 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by *mima* »

casanova123 wrote:znate li da li se jos uvijek moze prijavti ina onu akciju da se cisti snijeg u starom gradu?

javite se na PP...

sto prije ne rece
leo_

#659 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by leo_ »

tataćusak wrote:evo me uđoh i ja doma ;-) . Ja i desetak komšija čistili ulicu i pregurali stotinjak metara. Guzovi, stomak, leđa, ruke sve imam 100% osjetim sve :dance: .Ali da napomenem u naselju ima stotinjak kuća a čistili nas desetak :?: . I još da dodam ako mislimo ići autom imamo još jedno 200 m' :oops: . Bilo čaja, bilo veselog duha a onima što nisu izašli iz kuće dabogda netrebao ovaj put što čistimo :wink: .
mislis, da Bog da se otopio snijeg ? :P
suncica24

#661 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by suncica24 »

A jedan wrote:
maximilijana wrote:
zecko_kupuz wrote:Ja sam prekjučer načuo da KP Rad djeluje sa 47 vozila i 183 radnika. Mislim da ne lažem. To je stvarno mizerna brojka za ovako povelik i reljefno/urbano kompleksan grad. Zato snaga volje i solidarnost pomaže. :)

Kod nas na Bjelavama nema baš bajnih akcija kao kod komšija Dobrinjaca, Alipašinlija i ostalih. Među (barem) pedesetak stanova i kuća tokom dana je čistilo nas sedam-osam. :sad: Eee, gdje je sad ona fina ratna raja. :roll:

na Bjelavama elita zivi..nece to lopte uzet u ruke..nisu za to studirali...kod mene se niko ne brine..mislim da niko ni nece izlazit iz mahale dok se snijeg ne otopi..a jcuer je bezze 3x grtalica prosla..sad jedva jedna osoba moze da prodje..nabacano je snijega jer su se auta cistila ... :) divno je biti iz centra grada :P :run: :run: :run:
bjelave centar grada :-) :-) :-)
u ulici moje nene na bjelavama zive stari i bolesni... sve jedni do drugih...
tesko ocekivati od njih da izadju i ciste
(ukoliko nekom treba posjetiti nekog u tom dijelu, tu sam)
casanova123

#662 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by casanova123 »

*mima* wrote:

javite se na PP...

sto prije ne rece

pa napadat ce veceras.. mogu ja ujutro :D

a steta ovo za stari grad.. taman nema skole pa rekoh da zaradim dok nista ne radim :D
Manic Psycho

#663 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Manic Psycho »

i ja sam razmisljao da se bacim u snijeg sa svog prozora al ne u gacama :skoljka:
casanova123

#664 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by casanova123 »

Mr. Brightside wrote:Image

majstor.. sta reci..
dječak sa šibicama

#665 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

Stvarno nebi bilo lose ako nekome treba pomoc ili nesto slicno, ima nekog starog i nemocnog a da ne moze doci do njega, da na forumu napise lokaciju na koju treba otici, pa ce mozda neko ko zivi u blizini i pomoci.
sheilak

#666 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by sheilak »

Kod nas sinoc bilo fantasticno. :) Samo, komsija iz ulaza preko puta oko 4 poceo opet cistiti ispred ulaza, samoinicijativno, valjda mu supruga isla rano na posao. Oko pola 6 naravno sve opet zatrpano.

Niko nije spavao, grudvali smo se do 3. :-D
prilagodjena

#667 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by prilagodjena »

ne znam jel' još ko vidio,sad tip prođe na skijama po sred ulice između b i c faze :lol: :lol:
lijepo se zafurao :-) :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#668 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by ladyblue18 »

Trebal kome hljeba, ja napravila vise nego sto sam planirala :roll: :lol:
tataćusak

#669 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by tataćusak »

brazzo19 wrote:Ljudi jesam mozda dzubre al nisam toliko da gledam kako 10 komsija cisti i krci i moje i ostala auta tako da sam izasao danas i oko 12 smo pa sve do nekih 17 sati zajednickim snagama uspjeli da se iskrcimo i napravimo dzadu do ulice :D

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2845_n.jpg 8-)
svaka čast kralju i kod mene slično samo što mi imamo nekih 300 m a danas izgurali 100 hahah :lol: .
Pa ti zamisli entuzijasta za započeti tako nešto.
tataćusak

#670 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by tataćusak »

leo_ wrote:
tataćusak wrote:evo me uđoh i ja doma ;-) . Ja i desetak komšija čistili ulicu i pregurali stotinjak metara. Guzovi, stomak, leđa, ruke sve imam 100% osjetim sve :dance: .Ali da napomenem u naselju ima stotinjak kuća a čistili nas desetak :?: . I još da dodam ako mislimo ići autom imamo još jedno 200 m' :oops: . Bilo čaja, bilo veselog duha a onima što nisu izašli iz kuće dabogda netrebao ovaj put što čistimo :wink: .
mislis, da Bog da se otopio snijeg ? :P
HAHAHA :lol: LUDI SMO KO STRUJA KRALJU DA TI VIDIŠ KOLIKO JE TO PUTA :skoljka:
frfi.

#671 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by frfi. »

:-) :-) :-D :-D
a ja kontam da sam ja luda jer sam se bacala u snijeg sa metar visine :lol: :lol:
poznanik

#672 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

dječak sa šibicama wrote:Stvarno nebi bilo lose ako nekome treba pomoc ili nesto slicno, ima nekog starog i nemocnog a da ne moze doci do njega, da na forumu napise lokaciju na koju treba otici, pa ce mozda neko ko zivi u blizini i pomoci.
Uz dužno poštovanje dobronamjernim i humanim sugrađanima, možda baš i nije mudro javno iznositi adrese i podatke o starim i nemoćnim osobama, posebno u ovo ovakvo nevrijeme :-)
piatc

#673 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by piatc »

dupli
Last edited by piatc on 04/02/2012 18:47, edited 1 time in total.
kanga

#674 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kanga »

Obzirom da je u Sarajevu vandredno stanje, u slučaju da nekome pozli ili da je hitno potrebna ljekarska pomoć: Klub spasavalaca 2000 u posjedu je dva interventna vozila koja mogu doći do onih unesrećenih građana do kojih ne mogu stići vozila hitne pomoći, potvrdio je za portal Radio Sarajevo Pašaga Grbo, predsjednik Kluba. Ekipe Kluba spasavalaca možete dobiti na broj telefona 061 911 911 . Proširite vijesti dalje!
djetelina_

#675 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by djetelina_ »

frfi. wrote:
:-) :-) :-D :-D
a ja kontam da sam ja luda jer sam se bacala u snijeg sa metar visine :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: ja sam skocila :oops: :lol: :lol:
Post Reply