Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Adrian_M41 wrote:Helem. Root sam uradio i otkljucao ga ali nisam rijesio problem zbog kojeg sam prvenstveno i dizao os. I dalje mi ekran blokira u pozivu... :-(
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Naravno da nisi, rootanjem ništa ne uradiš osim što otključaš pristup sistemskim fajlovima i omogućiš tako flešanje custom ROM-a. Odradi to pa ćeš vidjeti promjenu, garantujem.
Tapatalked
Promjenio sam rom ali sam stavio stock. S obzirom da je zenin telefon nije se mogla odluciti koji custom pa mi je najbrze bilo ubaciti onaj koji sam vec imao downloadovan. Mislim da ni custom nece pomoci jer izgleda da je proximity senzor rikno. Testiro sam ga pokazuje 0,00 m. Nego me najvise zajebalo to sto mi se telefon zakljuco na mrezu (iako recej neko "pa nije iOS)a nisam ga root-o prije toga a kernel za ovaj JB nigdje naci.Svi linkovi krepani... Pa sam nekim appovima ukino senzor. (Nije pomoglo gsm.proximity.enable btw) sad radi kako tako...
Halo momci pa gdje su korisnici S2-ki moze li iko provjeriti kod sebe koji se tapeti orginalno nalaze u S2-ki koja je update na JB 4.1.2 Pogledajte drugi POST IZNAD
Kakve veze ima koji su tapeti? Skini aplikaciju ZEDGE sa marketa i udri! Tonova i wallpapers..a i live wallpapers na hiljade.. ne zna se koja je bolja..
kamen spoticanja wrote:Imam i ja jedan problem...nedavno sam aktuelizirao softver, nesto mi se ponudilo ja rekao ok i to i bi...e sad problem je sto me jedan broj nikako ne moze dobiti...ostale pozive primam regularno ali kad me ovaj broj zove pise greska android.com i kad me broj pokusava nazvat telefon blokira na par sekundi...a tom broju sto me zove jednom zazvoni i prekine ga automatski. ..belaj je (a mozda i sreca) sto se radi o mojoj hanumi ona uvjerena da sam ja nesto barno da me ne moze dobit a nisam
Menscini da sam regulisao problem...bar s zeninim brojem...broj sam izbrisao i ponovo ga upisao i sad aam joj dostupan
Al je problem ostao...broj koji stavim kao favorit broj 1 me i dalje ne moze dobiti...
Adrian_M41 wrote:Helem. Root sam uradio i otkljucao ga ali nisam rijesio problem zbog kojeg sam prvenstveno i dizao os. I dalje mi ekran blokira u pozivu... :-(
saxton wrote:Koji je najbolji rom za GALAXY S2 i9100? Ja koristim oficijelni JB 4.1.2 ali mi nekako isfurao pa bih da promjenim malo
nema najboljeg, ima pet-šest najboljih, od kojih je svaki najbolji
ja sam isprobao nekoliko (CM, RR, Omega,...) i sad sam na ovom oficijelnom.
Ovi custom su me jednostavno izdavali kad su najpotrebniji (frka na poslu, nebo gori, ja moram resetovat telefon, najradije bi ga u tom trenutku bacio u mlin), mada kolege hvale da ih ima dobrih.
sve je super, samo ne radi.... (e ono "samo" meni ide na živce više od ovog isfuranog stock rom-a)
Tako znaci ispada da je najbolji oficijelni rom Gledao sam malo omega rom cini mi se da je dobar skroz ima li neko iskustva sa omega rom-om? Mane, prednosti?
saxton wrote:Koji je najbolji rom za GALAXY S2 i9100? Ja koristim oficijelni JB 4.1.2 ali mi nekako isfurao pa bih da promjenim malo
Ovi custom su me jednostavno izdavali kad su najpotrebniji (frka na poslu, nebo gori, ja moram resetovat telefon, najradije bi ga u tom trenutku bacio u mlin), mada kolege hvale da ih ima dobrih.
sve je super, samo ne radi.... (e ono "samo" meni ide na živce više od ovog isfuranog stock rom-a)
Tako znaci ispada da je najbolji oficijelni rom Gledao sam malo omega rom cini mi se da je dobar skroz ima li neko iskustva sa omega rom-om? Mane, prednosti?
Omega, Neat, Wanam, sve je to u 5 deka.
Custom me nikad nisu izdali, osim ako se nesto ne flashuje kako ne treba ili se ne napravi nandroid. Fino instaliras Orange backup i zadas mu da ti radi backup recimo u 2h ujutro. I ako se i sta desi samo restoras i to je to.
Ja koristim Wanam lite + JB reloaded theme i sve radi ko doksa vec sedmicama.
ko bi od vas dobrih ljudi bio raspolozen da meni objasni i pokaze uzivo uz pivu, telefon, laptop i kablove negdje u kafani sa pristupom internetu kako da otkljucam telefon sa BH telecoma i da napravim update software-a na neki od ovih custom rom-ova?
Nikada ofišl nije bolji, barem u poređenju kakvi su 'kuhani' na raspolaganju za s2. E taj omega me nije baš oduševio. Bruka ovih opcija i điđa kako sa s3, tako i ostalih Samsung-exclusive fazona, samo je spor pravo, barem je kod mene bio, što naravno ne mora značiti za novije verzije jer se stvarno apdejtuje redovno koliko sam ja vidio. Meni i dalje ostaje najbolji custom ROM za s2 ovaj posljednji ResurrectionRemix i kraj priče.
Ps. Kao što vidite iz potpisa, ja se malo obnovio i prešao na s3, tako da se ovim odjavljujem sa teme, ali sam naravno za raspolaganju svima koji imaju pitanje u vezi s2 s kojim sam se eto dugo družio i koji iskreno ne bi ni dao da mi nije ispao dobar deal za s3. Sretno i živjeli.
u zadnjih par dana mi telefon, s2, povremeno ispusta zvuk koji lici na zvuk sonara na podmornici. bez nekog reda ili pravila. prilicno nezgodna kad oko pola pet cujem PING... nikako ne mogu skontati o cemu se radi.
Evo da pitam ovdje još nekoga ako ima više iskustva sa ovim: da li ima ikakve veze ako mi je telefon SIM zaključan na Telecom za flashovanje? Hoće li kasnije normalno raditi i ostati zaključan na Telecom? Hoću da nabacim šta novije malo mi dosadio ICS pa čisto da provjerim prije nego se odlučim na sudbonosni korak
BadBoy wrote:Evo da pitam ovdje još nekoga ako ima više iskustva sa ovim: da li ima ikakve veze ako mi je telefon SIM zaključan na Telecom za flashovanje? Hoće li kasnije normalno raditi i ostati zaključan na Telecom? Hoću da nabacim šta novije malo mi dosadio ICS pa čisto da provjerim prije nego se odlučim na sudbonosni korak
ja sam isprobao vise custom rom-ova, sad sam na jb stock-u, sve vrijeme radi, manje-više normalno, zavisi od rom-a.
telefon je iz bh telecoma, da li je i dalje zaključan, nemam pojma, nikad nisam mijenjao karticu.
I dalje je zakljucan, ubacivanje custom rom-ova nema veze sa otkljucavanjem telefona
BadBoy wrote:Evo da pitam ovdje još nekoga ako ima više iskustva sa ovim: da li ima ikakve veze ako mi je telefon SIM zaključan na Telecom za flashovanje? Hoće li kasnije normalno raditi i ostati zaključan na Telecom? Hoću da nabacim šta novije malo mi dosadio ICS pa čisto da provjerim prije nego se odlučim na sudbonosni korak
ja sam isprobao vise custom rom-ova, sad sam na jb stock-u, sve vrijeme radi, manje-više normalno, zavisi od rom-a.
telefon je iz bh telecoma, da li je i dalje zaključan, nemam pojma, nikad nisam mijenjao karticu.
I dalje je zakljucan, ubacivanje custom rom-ova nema veze sa otkljucavanjem telefona
N4
S2 kojeg' ja još imam, otključan je na sve mreže, a također kupljen u bhtelecomu! Doduše je jedna od posljednjih "tura" što je bila kada je taj telefon u pitanju pa je moguće da su dobili fabrički otključane tj. nisu imali vremena da se zaključa na njihovu mrežu!