Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Verocious

#651 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Verocious »

aveos wrote:
Gandalf wrote:
aveos wrote:Image
ne bi mu bio prvi put da se ovako sileđijski ponaša
Gurno ga lovren u duelu ko krpu pa ibra morao vratit :D

Kako ga je gurno kad je on na kraju pao i izvuko deblji kraj :mrgreen: pokuso gurnut zid al se odbio od njega i jos ga zid nagazio :oops:

Jel dobio kakvu suspenziju Ibrakadabra za ovo?
KPNCTNJAH

#652 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by KPNCTNJAH »

Ibrahimović: Messi igra kao na PlayStationu, zaslužuje Zlatnu loptu

Napadač Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović izjavio je da Lionel Messi zaslužuje da osvoji "Zlatnu loptu"...
Messi i Cristiano Ronaldo su glavni kandidati za osvajanje prestižnog priznanja, a Ibrahimović vjeruje da je argentinski reprezentativac favorit.

"Messi je najbolji igrač na svijetu, zaslužuje Zlatnu loptu", kazao je Ibrahimović za "BeIn Sport".

"Znam da je osvojio to priznanje nekoliko puta, ali ga je zaslužio. Igra kao na 'PlayStationu', to je nevjerovatno. Svi koji kažu drugačije, ili nemaju pojma o nogometu ili pričaju gluposti", dodao je.

Ibrahimović nije krio riječi hvale ni za bivšeg veznjaka Real Madrida Zinedina Zidana, navodeći da mu je cilj da ima pozitivan utjecaj na ekipu kao i legendarni Francuz.

"Kada bi Zidane kročio na teren, deset drugih momaka bi iznenada postali bolji. To je jednostavno tako. To je bila čarolija, a on je bio jedinstven igrač. Bio je više nego dobar, došao je s druge planete. Njegovi suigrači postaju poput njega kada on kroči na teren", izjavio je švedski reprezentativac.
burekdzijabezmesa

#653 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by burekdzijabezmesa »

KPNCTNJAH wrote:Bas je kreten ovaj Lovren, mogao je Ibra iskrenuti nogu ovako...
:lol:
Luter

#654 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Image

Zlatan Ibrahimović je osvojio mnoštvo trofeja u svojoj velikoj karijeri. No, nikada se nije okitio naslovom evropskog prvaka. Švedski 31-godišnji napadač osvojio je dva naslova državnog prvaka s Ajaxom, tri s Interom, jedan s Barcelonom i jedan s Milanom, te još dva s Juventusom, ...

... koji su ''staroj dami'' bili oduzeti zbog umiješanosti u aferu ''Calciopoli''.

No, još uvijek čeka trofej u Ligi prvaka i možda ga nikada neće ni dočekati…

- Čak i ako ne osvojim Ligu prvaka, moja karijera će još uvijek biti iznimna onoga dana kada je okončam – izjavio je napadač PSG-a za France Football.

Iako ga se često doživljava kao zastrašujućeg lika u svlačionici, Zlatan ne smatra da ga se suigrači boje.

- Najbolji način da pomognem momčadi su moji golovi. Ne mislim da me se itko od mojih suigrača boji. Ako je s nekime od njih to slučaj, taj vjerojatno neće dugo trajati na najvišoj razini.

Naglasio je kako je uvijek spreman pomoći mlađim suigračima na putu do uspjeha.

- Uvijek sam vjerovao u sebe. Ja sam rođeni vođa! Jedan od mojih snova se ispunio kada sam postao nogometaš. Bolji sam igrač od mnogih drugih. Ipak, nisam jedan od onih koji je za primjer drugima – priznao je na kraju.

(Vijesti.ba)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#655 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by I am Happy »

Cudan ste vi narod...da je ovo onaj Pepe uradio Mesiju...
aveos

#656 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by aveos »

Kako ga je gurno kad je on na kraju pao i izvuko deblji kraj :mrgreen: pokuso gurnut zid al se odbio od njega i jos ga zid nagazio :oops:

Jel dobio kakvu suspenziju Ibrakadabra za ovo?[/quote]

Pa vidis lovrenovu lijevu nogu kako ju ibra povuce..
A za suspenziju nije jos nista cini se
Muhamed Đakmić

#657 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Muhamed Đakmić »

Mora dobiti i to ga treba fino mlatnuti. Taman kad pomislim da je sazrio kao igrač, on napravi neku glupost.
jethro

#658 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by jethro »

Šteta sto ovo ne udje u gol. Bio bi to još jedan u nizu Ibrinih maestralnih golova! :) Brest - PSG

Verocious

#659 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Verocious »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/ibrahi ... /121227139

Ako je vjerovati ovima s portala riječ zlataner - znači dominirati nečim, uzeti moćno 8-) :dance: :thumbup:
burekdzijabezmesa

#660 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

čuj Zlataner :D

svaka čast Šveđani, znaju da cijene pravi kvalitet :thumbup:
BHF_Manijak

#661 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by BHF_Manijak »

Istina je, ovo sam i na nekom svabskom portalu procito. I na nasem jeziku to bi bila varijanta Zlatanizacija dakle neka vrsta dominacije, kad si mnogo bolji od nekog! :mrgreen: Cuj ovi s klixa Zlataner, pa nije stene. :roll: :mrgreen:
burekdzijabezmesa

#662 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

BHF_Manijak wrote:Istina je, ovo sam i na nekom svabskom portalu procito. I na nasem jeziku to bi bila varijanta Zlatanizacija dakle neka vrsta dominacije, kad si mnogo bolji od nekog! :mrgreen: Cuj ovi s klixa Zlataner, pa nije stene. :roll: :mrgreen:
:lol: :D
Muhamed Đakmić

#663 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Muhamed Đakmić »

BHF_Manijak wrote:Istina je, ovo sam i na nekom svabskom portalu procito. I na nasem jeziku to bi bila varijanta Zlatanizacija dakle neka vrsta dominacije, kad si mnogo bolji od nekog! :mrgreen: Cuj ovi s klixa Zlataner, pa nije stene. :roll: :mrgreen:
:lol: :lol: bravo care :D
Logovan

#664 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Logovan »

:lol: :lol: :lol: Dobar, dobar. :D
Neradnik

#665 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Neradnik »

sta mislite cita li zlaja ovo sto pisete :roll:

ja mislim da cita.
Stari

#666 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Stari »

Glagol bi na svedskom ipak ...ako postoji....trebao glasiti "Att zlatanera" (infinitiv) .... a "Zlataner" mi na svedskom zvuci kao imenica.

Nasa varijanta bi mogla recimo biti ... zlatanirati / zlatanovati u uctivoj verziji sluzbenog govora.
Svakodnevni ...ulicni govor ...bi mogao biti : "zlajiti" ...eventualno: "zlajisati".

Npr. "Sinoc smo nazlajisali Liechtensteina ---- " (vrlo razumljivo i prikladno :D za moj ukus )
Ili mozda : "Hoce li nas Grci izzlatanovati tamo u martu slijedece godine ?" ... "Hoce ... al u Zlajinom"
R9..

#667 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by R9.. »

Ma dobar je Zlatan Muslimovic ali nije toliko dobar da ima svoju temu na kliksu :D
Muhamed Đakmić

#668 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Muhamed Đakmić »

R9.. wrote:Ma dobar je Zlatan Muslimovic ali nije toliko dobar da ima svoju temu na kliksu :D
Ja ne shvatam švedsko-kinesku opčinjenost istim :roll:
ketronsd1

#669 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by ketronsd1 »

Rijec "Zlatanera" uvrstena je u svedski rijecnik za 2012 godinu a koristi se kao zamjena za dominirati ili raditi nesto sa velikom snagom
dakine

#670 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by dakine »

Ima li se gdje skinuti knjiga na internetu? na nasem :)
Luter

#671 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Zanimljivo
Ibrahimović provocirao Messija za visinu, Ronalda za Zlatne lopte?
Image
image Zlatan Ibrahimović

Navodno u jednim brazilskim novinama pojavile su se izjave Zlatana Ibrahimovića, kojima je provocirao Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a to su prenijeli brojni evropski mediji. Šveđanin je upitan da da prokomentariše dodjelu Zlatne lopte.

"Nemam četiri Zlatne lopte, ali uvijek mogu dohvatiti čokoladu iz ormara, a da ne moram penjati se na kutiju", rekao je Ibrahimović, ako je vjerovati medijima koji su prenijeli njegovu izjavu.

Nakon što je provocirao Messija za visinu, osvrnuo se i na Ronalda.

"Ronaldo je uvijek u prvom redu na tim dodjelama. Ima najbolje mjesto da vidi kako Messi dobija Zlatnu loptu", dodao je kontraverzni švedski napadač, koji je dodao još da je Ronaldo daleko od najboljeg igrača na svijetu, da je još nekoliko igrača osim Messija bolje od Portugalca.

(Vijesti.ba/Scsport)
Layne

#672 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Layne »

Luter

#673 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Image
Zlatan Ibrahimović
Nikada nisam ništa loše rekao o Messiju i Ronaldu
T. C. 16/01/2013 19:35:00

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović, trenutačni vođa francuskog ligaša Paris St. Germaina, poznat je kao sportaš bez dlake na jeziku, koji vrlo često verbalno udara i ispod pojasa. Premda su se nekoć prenosile njegove izjave u kojima se nije baš pozitivno izražavao o Lionelu ...

... Messiju ili, pak, Cristianu Ronaldu, sam Ibrahimović je ovog tjedna pobio sve takve riječi. Za službenu internet-stranicu svoga kluba je izjavio:

- Nikada u životu nisam rekao ništa loše o Messiju ili Cristianu Ronaldu. O njima mogu samo lijepo. Pa, ja sam nogometaš koji poštuje sebe, svoje suigrače, suparnike, suparničke momčadi, navijače - rekao je Ibrahimović i nastavio:

- Ljut sam kada se prenose svakakve izjave ili se jednostavno preformuliraju riječi kako bi što jače odjeknule. To se dogodilo u mom slučaju, a ja, ponavljam, nemam stvarno nikakvog razloga govoriti protiv te dvojice sjajnih nogometaša - podvukao je Šveđanin.
jethro

#674 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by jethro »

bachje

#675 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by bachje »

posl´a chedjou ibrahimovica po jednu 10 u pola s lukom :dance:

Post Reply