Pa dovoljno je bilo da se i ovo desi. Čovjek je ubijen. Onda su se i ostali pobojali za život i otišli.mirage77 wrote:Koliko sam shvatio @gilbert je našao podatak kako su isprebijali jednog čovjeka što je zločin samo po sebi ali ovdje se tvrdi da je čitavo selo protjerano organizovano i u najmanju ruku pod prečutnom dozvolom vlasti a to nije isto kao taj podatak iz medija.kv99 wrote:E evo gilbert je našao nešto konkretnije iz medija.mirage77 wrote:imaš li nešto konkretnije od samo izjave nekog forumaša,neki link, izjavu iz medija, ili takvo što..i kako su to Podrinjci istjerivali Jaseničane? samo tako što neki Podrinjac dođe sa puškom pred kuću nekog Srbina koji je bio u Armiji BiH, pozove ga iz kuće, istjera ga, a ovaj se sa porodicom zaputi preko Majevice u Lopare ili Ugljevik !?
![]()
i ako se to dešavalo zašto baš samo Jaseničane i selo Jasenicu? zar nije bilo za očekivati da će neki kabadahija ako već želi useliti se u neku srpsku kuću protjerati nekog Srbina u Tuzli i smjestiti se na Slatinu, Brčansku Maltu ili neki drugi dio grada, što bi se zamajavao tamo nekom srebreničkom vukojebinom Jasenicom !?ako pak kažeš to su vlasti sprječavale u Tuzli, to su isto vlasti onda mogle i trebale i sprječavale su i u Jasenici kod Srebrenika..mislim priča je totalno šuplja, i jedini argumenti svode se na mahalska rekla-kazala..
Evo linka
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... ocine.html[/quote]
Ja opet ponavljam : ovdje se daju linkovi gdje se vidi da su optuzeni za napad na JEDNOG covjeka a tvrdi da se da je citavo selo protjerano organizovano i u najmanju ruku pod precutnom dozvolom vlasti. To si i sa svojim linkom potvrdio jer se tu nikako ne spominje da su ti ljudi ili bilo ko drugi optuzeni za napad na citavo selo ili protjerivanje citavog sela.