Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
giovanni galli

#651 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

ma da sve prodje u zivotu, i ovo ce, a zivot je kurva hegehe
drag_gost

#652 Re: Raskidi dugih veza...

Post by drag_gost »

giovanni galli wrote:da ljudi u pravu ste, vrijeme je da se okrene sljedeca stranica, sam sam kriv, svaki jebeni dan sam zvao slao poruke, umjesto da sam slusao i da sam prekinuo svaki kontakt, nazalost sam kriv ispadoh, a i naivan sa mislju ne moze se meni to dogodit, a nista mi nije jasno par dana bude fina prica pomislim ide nabolje, i onda opet sve pukne..
Dokazi sam sebi da vrijedis brate i da mozes bolje od toga. Svi grijesimo, ne bi zivili da ne grijesimo, sve je to zivot i normalno. Ono sto bih te ja savjetovao sutra kada budes imao neku vezu je da ne budes bezobrazan prema toj djevojci ili da ne "kalkulises" mnogo sa osjecanjima. Jer, mozda te bude iskreno voljela i mozes je samo povrijediti, a "kalkulisao" bi zbog te bivse - ona bi pobjedila. Ako si spreman i dovoljno jak da zavrsis tu pricu, i sljedeci put ces iskreno voljeti, samo ces sada imati jedno iskustvo vise za sebe i bices malo pazljiviji. Ne dozvoli da ti ovo iskustvo (za koje mislis da je negativno - NIJE, a bice negativno samo ako te promjeni u toj mjeri da ces sljedecu djevojku povrijediti) promjeni zivot na gore. Cijeni sebe ali slobodno voli i dalje, sve ako budes suprotno od toga radio, znaj da je ona pobjedila. Nadam se da ces zapamtiti ovo, i sretno, za tebe vjeruj mi tek sada pocinju najbolje stvari, a i lijepo je malo osjetit se sam. Samo nemoj da dozvolis da puno budes sam, jer ce ti se vratiti crne misli. Sa srecom i glavu gore, budi sretan sto je tako zavrsilo. :)
sha_ba

#653 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

Drag_gost :thumbup: odličan post :)
giovanni galli

#654 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

hvala na komentarima.. moram se potrudit da prebrodim ovo.
drag_gost

#655 Re: Raskidi dugih veza...

Post by drag_gost »

@sha_ba hvala. :)

Do tebe je druze, sve je u tvojoj glavi. Mogu te svi savjetovati, ali ti ces se sam s tim morati "pobiti". Predlazem ti teretanu, to ce da ti vrati osjecaj samosvjesti, a to ti treba. Predlozio bih ti biciklizam, ali zima je. :) Budi dobar i sretno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#656 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Truba »

moraš ubiti svaku nadu
primirit se i opustiti
nemaš za čim žaliti
Ecci
Vozim: Biciklam

#657 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ecci »

Pa svaki prekid neke ozbiljnije veze tesko pada. To je kod svakog covjeka manje vise isto. Potrebno je samo malo vremena da se stvari posloze u glavi, da se malo iskuliras, nemas bas prekidac kod sebe pa da se za sekundu iskljucis. I to je normalno. I onda ides dalje. Pusti te lagano. Kasnije se ponekad zapitas je li moguce da sam bio/la tako lud/a, cak se i smijes sam sebi, kao zbog cega sam ja patio/la i to...

I niposto se osobi sa kojom si prethodno bio/la u vezi nemoj javljati, slati poruke, ici na kafu itd, pa cak i ako te taj neko zove...ono kao druzimo se, prijatelji smo, znamo se, sta ima veze itd...nema od toga nista, samo ti bude crnjak, pusti neka se stvari dobro slegnu, poslije neces ni pomisliti na druzenja i gluposti. A i naicice neko drugi, pa ces imati druge prioritete :)

Da ne spominjem kakav je osjecaj olaksanja kad napokon prekines neku agoniju koja traje sedmicama, mjesecima, zbog koje se lose osjecaj, nisi opusten, nemas mira, padne covjeku nekako teret s grudi :wink:

Eto, ako sam malo pomogao.

Pozdrav
fantom slobode

#658 Re: Raskidi dugih veza...

Post by fantom slobode »

babyline wrote:
giovanni galli wrote:hvala na komentarima.. moram se potrudit da prebrodim ovo.
a prvi korak ce biti da se pomiris da je gotovo
:thumbup: bas tako.
A mozete ti pomoci to sto se kao necka. Koliko ja procitah ti se dovede u situaciju kao da trazis gradjevinsku dozvolu, kako je krenulo trebace ti stela...
Nego, onako gledano na ono sto napisa, tu normalne veze vise nema, znaci, idi dalje, nisi se sa njom rodio, niste vezani pupcanom vrpcom, nastavi da zivis svoj zivot (trebao bi i u vezi, tako je zdravija), previse si se vezao za nju, a sve je do onog u tvojoj glavi. Promijeni svoj pravac razmisljanja i to je to. Ne misli vise o njoj, jer to je onako mazohisticki, cuj ona te nece, a ti bas moras sa njom. Zamisli kako bi to kasnije izgledalo, ona ti eto ucinila uslugu sto je sa tobom, kao nije joj bas potaman, ali eto, kad je mali navalio, jos 10 dana...Mislim, nije lose biti donji, ali ne valja kad si stalno, a to kod tebe ide u tom pravcu.
Osvrni se malo oko sebe, ima jos mnogo drugih djevojki koje bi zeljele biti sa tobom, ali prvi cilj je da se oslobodis stvorene zavisnosti, iduce nema dok si u takvom stanju.
Savjet, de promijeni jedno 3-4 primjetices da je zivot vise nego lijep.
enes konjević

#659 Re: Raskidi dugih veza...

Post by enes konjević »

Iz iskustva znam da je bolji grozan kraj nego grozote do kraja.
giovanni galli

#660 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

ok drugari hvala svima na mudrim rijecima utjehe, moram sada dati sve od sebe da se othrvam i pomisli da je zovnem. pa ma koliko bolilo proci ce valjda. ma kolika praznina bila
dusa_raskopuša

#661 Re: Raskidi dugih veza...

Post by dusa_raskopuša »

De, ba, de. Ljudi zive po 20 godina u braku, imaju par komada djece, i Jope' se razvedu. Koga nema, bez njega se moze. :mrgreen:

Najgore je sto si zapostavio sve zbog nje, cijeli taj period svoje vrijeme si poklanj'o njoj, i sad kad nje nema, propast. Zato ubuduce pamet u glavu. Ne mo's zivjeti samo zbog nje i za nju. Moras odrzavati veze i sa drugim ljudima, koji ce da te cupaju kad se tako ubedacis. :dance:

A vala, vrijeme lijeci sve, ko kaze drugacije, laze. Kroz neko vrijeme ces se smijati i sam sebi govoriti da si bio budala na kub, sto si dopustio da ti to uradi. :dance:
MedenoSrce

#662 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

Image
AlienBiH

#663 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

kako vi to savjetujete djecka... kao da je to tek tako lako... alt+f4... i gotovo, zatvoreno... nema vise.
A jbte, pa zar niko nema savjet kako da je vrati, nego samo nogom u dupe, i vozdra.

Mislim, ne treba se spustat nisko, ali... valda je vrijedno truda da se pomire... kao da je svaka druga super osoba, i na mjestu. Sve je manje finih i pametnih cura (za ozenit, sto bi se reklo). Generacije koje dolaze su sve vise van svake pameti. Pa danas te odbijaju zato sto si previse fin... kontas ono, nisi macho cool matha faka zajeban tip. A neko cvijece da se pokloni djevojci, onako neobavezno... eej... pa taj ti je sramota za muski rod. Pa eno je smotala ga, ovo ono. Missim...

Ja sam sad u emotivnim govnima zbog bivse, i imam osjecaj da je nikad necu moci preboliti. A proslo je evo 3 mjeseca. Bio sam ja i sa drugim... dovodio ih kuci... druzili smo se... ali praznina ostaje.
Prije nekih 10 dana sam puko, i poceo je zvat da se pomirimo... tek smo juce kako treba razgovarali, odredili neke smjernice. Ali ona se jos uvijek nije odlucila da li bi htjela opet sa mnom. A nakon onog sto sam joj uradio, i nisam bolje zasluzio. Sad me stuke svaku noc napadaju... a svaka im na mjestu i probada do srzi.
Ma ko sta ovde macho pricao, ja bez nje ne mogu, i necu... i ima da je vratim po svaku cijenu, jer je volim.
stachu

#664 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

babyline wrote:alien bih i produzi li ti sebi patnju :?:
Pa ako zeli da pati, bez obzira sta mu ti, ja, peti, deseti rekli, on ce uraditi po svom, tj. kako on misli da mu je najbolje.. A da ce produziti patnju, hoce...

I radi kako ti srce kaze, drugacije neces ni nauciti.. A ko zna...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#665 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Truba »

čuj savjet kako da je vrati... pa nije ovo kurs za zanat... kako napraviti drvenu kućicu za ptice ili kako naložiti vatru za roštilj
svaka je osoba jedinstvena i svakoj bi trebalo pristupiti na drugačiji način... valjda on najbolje zna kakva je ta cura koja je godinama pored njega bila i kako joj pristupiti...

ali znamo šta pali kod sviju

ponos, vjerovanje u sebe, hrabrost,čvrstina u najtežim momentima

kojoj curi treba muškarac koji dosađuje kucka poruke kuka uokolo
cmizdri i tako to... sve što ide usput
pa da si zlatni dojadio bi kukanjem i odbio je...

najbolji savjet koji se može dobiti jeste
ne zvati ne slati poruke ne inicirati ništa...
ko je prekinuo treba prvi korak učiniti
muškarac treba biti muškarac...
ako je želiš za sebe za čitav život šta je prema tome mjesec dana da se ne čujete... ili pola gode

osmjeh na lice, raditi na sebi (koliko god da je ovo otrcano istinito je)
ovi u manjim gradovima nadat se da ćete se negdje sresti
oni u većim gradovima... ako je suđeno suđeno opet ćete se sresti...

treba ba biti muško... znam lako je reći... ali potrudi se barem
stachu

#666 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

Black swan wrote:čuj savjet kako da je vrati... pa nije ovo kurs za zanat... kako napraviti drvenu kućicu za ptice ili kako naložiti vatru za roštilj
svaka je osoba jedinstvena i svakoj bi trebalo pristupiti na drugačiji način... valjda on najbolje zna kakva je ta cura koja je godinama pored njega bila i kako joj pristupiti...

ali znamo šta pali kod sviju

ponos, vjerovanje u sebe, hrabrost,čvrstina u najtežim momentima

kojoj curi treba muškarac koji dosađuje kucka poruke kuka uokolo
cmizdri i tako to... sve što ide usput
pa da si zlatni dojadio bi kukanjem i odbio je...

najbolji savjet koji se može dobiti jeste
ne zvati ne slati poruke ne inicirati ništa...
ko je prekinuo treba prvi korak učiniti
muškarac treba biti muškarac...
ako je želiš za sebe za čitav život šta je prema tome mjesec dana da se ne čujete... ili pola gode

osmjeh na lice, raditi na sebi (koliko god da je ovo otrcano istinito je)
ovi u manjim gradovima nadat se da ćete se negdje sresti
oni u većim gradovima... ako je suđeno suđeno opet ćete se sresti...

treba ba biti muško... znam lako je reći... ali potrudi se barem
Ovo boldirano, a i sve ispod toga, potpis svih potpisa...
giovanni galli

#667 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

drug ja mislim da je nisam zvao, da bi se cak i pomirili, ali ja sam zvao svakodnevno, dosadjivao i nisam shvatao da grijesim, sama mi je rekla pusti me, kad prodje neko vrijeme nazvat cu te, pa odluci sta ces. ja sam to svatio da se koleba i poceo sam zvati jos vise, da bi mi nedavno rekla da pretjerujem, kad sam to cuo, prestao sam zvati, i pustio da sve ide svojim tokom, da sam bogdo ranije to ucinio pa da shvati kako je bez mene, ja sam tu bio svakodnevno i na raspolaganju, tu sam mnogo pogresio. kad prodje neko vrijeme kad osoba prestane mislit samo na lose stvari u vezi, kad joj podju nedostajat one dobre, tada se moze desit promjena, do tada bolje je pustit.
sour cherry

#668 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sour cherry »

Nije ona za tebe.Ne zamaraj se bezveze.
stachu

#669 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

babyline wrote:cim covjek lupa glavu kako je vratiti? od te ljubavi nema nista
ako se te magicne rijeci izgovore pali se alarm i :arrow: ides dalje :)
Slazem se. Ne razmisljaj covjece kako da je vratis. Razmisljaj bolan o sebi, gradi sebe i budi bolja osoba u svakom smislu. Ako je zaista sudjeno da budete zajedno (bez ikakve patetike), bit cete. Posveti se sebi, to je najbitnije... ;-)
stachu

#670 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

babyline wrote:@stachu pa ja nek se vrati sebi
:thumbup:
AlienBiH

#671 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

hm... ima tu i istine... ali lako je pricat.

Da samo znate citavu pricu, mozda bi i drugacije govorili.
Ali, da sad prepricavam svoj zivot ovako javno, ne mogu.

Slicno se i meni dogadja... i govori mi da zeli da razmisli, i da je malo ostavim na miru.
Ali, nekako me strah da cu joj ohladiti jos vise... pa onda onako bahato navaljujem. Znam da grijesim, ali je ponekad jace od mene. Nazalost, iskren sam u zivotu, pa tako i u ljubavi. I ono sto osjecam, to i radim. Prava sam hodajuca bomba za zenske "mind games". A to me kosta... jer ne znam bit hladan.

A sto se tice mene... mislim da imam sve sto mi treba u zivotu. Sredjenu kucu... auto dobro... fin posao, u kojem narocito uzivam (da, ima neko i ko voli raditi :D)... i tako da je sve manje vise OK, (da kucnem u drvo)

Ali...
sha_ba

#672 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

AlienBiH wrote:hm... ima tu i istine... ali lako je pricat.

Da samo znate citavu pricu, mozda bi i drugacije govorili.
Ali, da sad prepricavam svoj zivot ovako javno, ne mogu.

Slicno se i meni dogadja... i govori mi da zeli da razmisli, i da je malo ostavim na miru.
Ali, nekako me strah da cu joj ohladiti jos vise... pa onda onako bahato navaljujem. Znam da grijesim, ali je ponekad jace od mene. Nazalost, iskren sam u zivotu, pa tako i u ljubavi. I ono sto osjecam, to i radim. Prava sam hodajuca bomba za zenske "mind games". A to me kosta... jer ne znam bit hladan.

A sto se tice mene... mislim da imam sve sto mi treba u zivotu. Sredjenu kucu... auto dobro... fin posao, u kojem narocito uzivam (da, ima neko i ko voli raditi :D)... i tako da je sve manje vise OK, (da kucnem u drvo)

Ali...
alien...a da se malo ostavis mazohisticnih radnji i poradis na sebi?
amalo off... tacno i dalje ne mogu da vjerujem kakvih muski ima... :run:
AlienBiH

#673 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

babyline wrote:alien lijepo sto si nam se "otvorio" a da malo popricas sam sa sobom

pojasni
AlienBiH

#674 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

babyline wrote:
AlienBiH wrote:
babyline wrote:alien lijepo sto si nam se "otvorio" a da malo popricas sam sa sobom

pojasni
evo imas gore dva komentara
pametnom i isaret dosta

salim se
samo ti nastavi sve ce to biti udure
e bas ti hvala
sha_ba

#675 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

@babyline
doduse, nisam sve procitala.... ima ba svega.... :shock:
ja se ipak nadam da se radi o djeci koja ce nadoci....
Post Reply