Internacionalni Univerzitet Travnik
- salatu
#651 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Mislim da je već ustanovljeno tijekom diskusije na ovoj temi da na privatne faksove idu osobe koje su lijene(ne žele učiti), a žele imati diplomu(koja ne važi nigdje), ali da mogu sami sebi reći, uspio sam, završio sam fakultetu(lagat sebe), a nakon nekog vremena i kajat će se što nisu uspjeli ostvariti u životu ništa više od papira iz Travničke štamparije.
-
ljuspica
#652 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Nebitno je sta je ustanovljeno i ko je ustanovio, nije uopste to cilj komunikacije koju zelim na ovoj temi. Nije uopste ni bitno ko je lijen, sta licno mislim o TR.Univerz. itd. Zaista neportebna obrazlaganja sa tvoje strane. Imala sam jedno konkretno pitanje, pa molim konkretan odgovor za one koji znaju.salatu wrote:Mislim da je već ustanovljeno tijekom diskusije na ovoj temi da na privatne faksove idu osobe koje su lijene(ne žele učiti), a žele imati diplomu(koja ne važi nigdje), ali da mogu sami sebi reći, uspio sam, završio sam fakultetu(lagat sebe), a nakon nekog vremena i kajat će se što nisu uspjeli ostvariti u životu ništa više od papira iz Travničke štamparije.
I ja sam ustanovila da je najbolji grad za zivot Tuzla, ali ko sam ja da nesto ustanvljavam?
- Hemera
#653 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Lupaš pravo.salatu wrote:Mislim da je već ustanovljeno tijekom diskusije na ovoj temi da na privatne faksove idu osobe koje su lijene(ne žele učiti), a žele imati diplomu(koja ne važi nigdje), ali da mogu sami sebi reći, uspio sam, završio sam fakultetu(lagat sebe), a nakon nekog vremena i kajat će se što nisu uspjeli ostvariti u životu ništa više od papira iz Travničke štamparije.
-
Qoom
#654 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Biću slobodan da odgovorim na ovo pitanje.ljuspica wrote:Da li je iko upisao master na drzavnom faxu nakon zavrsetka ovog privatnog?
Dakle da, postoji bivši student visokoškolske ustanove tadašnjeg naziva "Fakultet za menadžment i turizam" koji jeste nakon završenih tri godine upisao master na EFSA i da, ove godine je uspješno magistrirao.
Također znam nekoliko primjera koji su, za vrijeme aktivnog rada u BH telecomu, uredno završili jedan od fakulteta izvan UNSA i sa (3+1) 240 ECTS bodova, uredno im je priznat VSS.
-
ibizza
#655 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Znam 10-tak osoba koje su poslije zavrsetka prvog ciklusa na Fakutetu za Menadzment i turizam- Travnik uspjesno upisale Master studiji na EFSA.ljuspica wrote:Da li je iko upisao master na drzavnom faxu nakon zavrsetka ovog privatnog?
Da li je istina da neke firme /javne ustanove ne prihvataju diplome privatnih faxova? Konkretno znam za bhtelecom da ne prihvata a za ostale ne znam, pa ako neko zna nek napise, cisto da se ljudi ne zalijecu, jer ti privatni faxovi ipak nisu jeftini...
Sto se tice priznavanja diplome, ja ne mogu da vjerujem da ima jos ljudi koji sumnjaju u te diplome. To vrijeme(dali su priznate diplome itd.) , je proslo prije 5-6 godina.
Za dvije godine, Univerzitet u Travniku slavi 10 godina postojanja, ko vise to moze osporiti? Niko!
-
ljuspica
#656 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
U BH Telecom sirom BiH dali su javnu izjavu da ne priznaju ove faxove. Da li ja sumnjala ili ne, u priznavanje, nije poenta u tome, takodjer nije poenta ni u njegovom postojanju i duzini postojanja, toliko stvari, institucija postoje u nasoj maloj BiH a da se i dalje sumnja u njih ma sta to bilo,ma koje to institucije bile. Zivim u drzavi korupcije,lopovluka, stela/veza ...koja me naucila da nikome i nicemu vise ne vjerujem...i zao mi je sto je moj mozak tako programiran. Ako ikad budem bila u prilici da zivim u nekoj sredjenijom zemlji u buducnosti, bice mi izuzetno tesko da je shvatim, da shvatim njen uredjen sistem, da vjerujem vlastima, da vjerujem politicarima, da vjerujem ljudima....da ne razmisljam po principu "svi su protiv mene" vec po principu zasluge, po principu muke, napora i znoja da nesto postignem a ne po principu "Veza". Iz tog razloga imam apsolutno pravo da sumnjam u sve i svasta.
U sbK ne priznaju drzavne fakultete sa 180 bodova po Bolonji, zasto ja ne bih onda sumnjala u priznavanje ovih privatnih?
U sbK ne priznaju drzavne fakultete sa 180 bodova po Bolonji, zasto ja ne bih onda sumnjala u priznavanje ovih privatnih?
- fidoremilienko
#657 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Prošlo je, baš tako, jer je u međuvremenu dobar dio ljudi na/u vlasti "svršio" svoje "studije" na IUT-u i njemu sličnim Univerzitetima...iskoristilo se to dobro, uzajamni interes. A najveći gubitnik, društvo.
Ukratko, svak' gura svoje.
-
Qoom
#658 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Masa je studenata sa privatnih fakulteta, koji rade odlično plaćene poslove i obavljaju odgovorne zadatke u kompanijama u kojim su profesionalno angažovani. Većina je kompanija u stranom vlasništvu i modernog poslodavca interesuju samo oni uposlenici koje plaća manje nego što mu vrijede, on se ne zamara gdje, kada i kako je neko završio školu.
Draga gospodo, ne trošite energiju na nešto što se definitivno nikada više osporiti neće dati.
Draga gospodo, ne trošite energiju na nešto što se definitivno nikada više osporiti neće dati.
-
ibizza
#659 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Znam momka koji je zavrsio FMT i danas radi u BH Telecomu.ljuspica wrote:U BH Telecom sirom BiH dali su javnu izjavu da ne priznaju ove faxove. Da li ja sumnjala ili ne, u priznavanje, nije poenta u tome, takodjer nije poenta ni u njegovom postojanju i duzini postojanja, toliko stvari, institucija postoje u nasoj maloj BiH a da se i dalje sumnja u njih ma sta to bilo,ma koje to institucije bile. Zivim u drzavi korupcije,lopovluka, stela/veza ...koja me naucila da nikome i nicemu vise ne vjerujem...i zao mi je sto je moj mozak tako programiran. Ako ikad budem bila u prilici da zivim u nekoj sredjenijom zemlji u buducnosti, bice mi izuzetno tesko da je shvatim, da shvatim njen uredjen sistem, da vjerujem vlastima, da vjerujem politicarima, da vjerujem ljudima....da ne razmisljam po principu "svi su protiv mene" vec po principu zasluge, po principu muke, napora i znoja da nesto postignem a ne po principu "Veza". Iz tog razloga imam apsolutno pravo da sumnjam u sve i svasta.
-
ibizza
#660 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ja ne znam ni jednog politicara koji je diplomirao na ovim fakultetima.fidoremilienko wrote:Prošlo je, baš tako, jer je u međuvremenu dobar dio ljudi na/u vlasti "svršio" svoje "studije" na IUT-u i njemu sličnim Univerzitetima...iskoristilo se to dobro, uzajamni interes. A najveći gubitnik, društvo.
- fidoremilienko
#661 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Baš bi bilo interesantno da hoće reviziju uraditi, pa da vidimo.
Ali evo ako hoćete friško za ove što pitaju vrijede li vam diplome. Znam pouzdan primjer, cure koja je završila nešto na IUT-u i eno nedavno se zaposlila u EPBiH. Prije toga studirala pravo u Sarajevu.
DakleM, ne treba se tu plaho brinuti, ako se ima veza, ima se i posao.
Ali evo ako hoćete friško za ove što pitaju vrijede li vam diplome. Znam pouzdan primjer, cure koja je završila nešto na IUT-u i eno nedavno se zaposlila u EPBiH. Prije toga studirala pravo u Sarajevu.
-
generacija77
#662 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Zasto onda neko, ko je recimo zavrsio IUT upisuje postdiplomski studij na drzavnim fakultetima?
Znam par slucajeva ljudi koji su zavrsili te privatne, ali to su bili samo oni slucajevi koji su nesto
upisali na drzavnom, pa ga nisu mogli zavrsiti. Znam djevojku, nikad nije makla od 1. godine prava u
Sarajevu, da bi to isto pravo zavrsila u roku na privatnom.
Znam par slucajeva ljudi koji su zavrsili te privatne, ali to su bili samo oni slucajevi koji su nesto
upisali na drzavnom, pa ga nisu mogli zavrsiti. Znam djevojku, nikad nije makla od 1. godine prava u
-
lajk
#663 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Znam i ja lika koji parama zavrsava sve na pravnom u Sa ,nikad ne ide na fax bukvalno ..jel to znaci da je sve tako ?generacija77 wrote:Zasto onda neko, ko je recimo zavrsio IUT upisuje postdiplomski studij na drzavnim fakultetima?![]()
- Dr. Kuca
#664 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Nije. Drzavni je drzavni pa makar i tako. Ja ih znam troje 2 sa prava jean na ekonomiji, sinovi nekih ljudi vaznih.lajk wrote:Znam i ja lika koji parama zavrsava sve na pravnom u Sa ,nikad ne ide na fax bukvalno ..jel to znaci da je sve tako ?generacija77 wrote:Zasto onda neko, ko je recimo zavrsio IUT upisuje postdiplomski studij na drzavnim fakultetima?![]()
-
motorola01
#665 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Sve je tacno. Glavesinama u Travniku su najbolji, najljepsi i najsladji studenti koji vec rade u EPBIH-a i BHT. Dobro i jednim i drugim. Prvi dobiju pare brzinom svjetlosti, a drugi istom brzinom diplomu, http://www.youtube.com/watch?v=P2iAex6kYd0 i naravno postovanje kolegafidoremilienko wrote:Baš bi bilo interesantno da hoće reviziju uraditi, pa da vidimo.
- Desnik
#666 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Treba imati hrabrosti pa uramiti svoju diplomu iz Travnika i okačiti je na neki zid!!!
A tek onaj osjećaj neugode kad svi u društvu pričaju o cimerima, kafićima, klopi,studentskom životu općenito,
a "travničani" jadno ćute, jer oni najbolje znaju da nisu ni bili studenti.
U mene komšija u Sarajevu na Saobraćajnom fakultetu dangubio tri godine na prvoj godini,
da bi potom otišao u Travnik, i evo ga već treća godina.
A tek njegove priče o načinu polaganja na saobračaju u Travniku.
Uvijek napiše nekakav seminarski za temu koju mu prof. pošalje mailom, ode gore na dan ispita ,
preda taj "seminarski" i vrati se kući sa 8 ili 9 u indexu.
Samo ga je jedan prof. zezao u ovoj godini, neki iz N.Sada, ako sam dobro upamtio,
htio da ga ispituje nešto iz tog tzv . seminarskog, a ovaj naravno ništa nije znao,
pa mu je dao tek bijednu 6, jer oni njih doslovce NE SMIJU oboriti!!!
A tek onaj osjećaj neugode kad svi u društvu pričaju o cimerima, kafićima, klopi,studentskom životu općenito,
a "travničani" jadno ćute, jer oni najbolje znaju da nisu ni bili studenti.
U mene komšija u Sarajevu na Saobraćajnom fakultetu dangubio tri godine na prvoj godini,
da bi potom otišao u Travnik, i evo ga već treća godina.
A tek njegove priče o načinu polaganja na saobračaju u Travniku.
Uvijek napiše nekakav seminarski za temu koju mu prof. pošalje mailom, ode gore na dan ispita ,
preda taj "seminarski" i vrati se kući sa 8 ili 9 u indexu.
Samo ga je jedan prof. zezao u ovoj godini, neki iz N.Sada, ako sam dobro upamtio,
htio da ga ispituje nešto iz tog tzv . seminarskog, a ovaj naravno ništa nije znao,
pa mu je dao tek bijednu 6, jer oni njih doslovce NE SMIJU oboriti!!!
- manekenka u penziji
#667 Re: Odg: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ni Unicredit banka ne prihvata diplome privatnih fakulteta.ljuspica wrote:Da li je iko upisao master na drzavnom faxu nakon zavrsetka ovog privatnog?
Da li je istina da neke firme /javne ustanove ne prihvataju diplome privatnih faxova? Konkretno znam za bhtelecom da ne prihvata a za ostale ne znam, pa ako neko zna nek napise, cisto da se ljudi ne zalijecu, jer ti privatni faxovi ipak nisu jeftini...
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
-
lajk
#668 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Druze ti imas neki poremecaj
ponavljas jedne te iste postove stalno
- manekenka u penziji
#669 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ja? Kako?
-
lajk
#670 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ne timanekenka u penziji wrote:Ja? Kako?
- manekenka u penziji
#671 Re: Odg: Internacionalni Univerzitet Travnik
Aha, onda OK. Bas si me bio zbunio.lajk wrote:Ne timanekenka u penziji wrote:Ja? Kako?
Sent from my Galaxy Nexus using TapatalkIznad lik ,zna sve svim fakultetima od juga do sjevera drage nam nase
- salatu
#672 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Odete na prezentaciju fakulteta(bio sam u prilici da budem i na prezentaciji IUT i Sveucilista Vitez-Travnik, bivsi apeiron) i normalno ljudi vam pričaju kako im studenti rade u Njemačkoj, Austriji itd, da im je neka firma trazila 3 grafička inzenejra, a oni su mogli dati samo 2 jer nisu imali vise koji su zavrsili(novi smjer). Onda vam kazu da je fakultet priznat(što i jeste, registrovan je u SBK, kao što je i registrovana STR "Magaza"
).. Al sve u svemu, kaže profesor koji predaje na jednom od tih fakulteta da studenti koji završe šiju presvlake u Prevent-u
za auta.
- manekenka u penziji
#673 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ja ne mogu da prihvatim da studenti tamo nista ne uče, ipak je fakultet ozbiljna institucija. Doduše, upoznata sam i ja sa načinom ocjenjivanja, seminarskim radovima, bodovima na prisutnost i drugim olaksavajucim okolnostima. Opet, gledam stvari ovako, nas na državnom fakultetu opterete sa knjizurinama od 300-500 strana kako bi nam naposljetku ostalo samo osnovno u glavi. Ja sam sebe ubjedila da na privatnim fakultetima studente uče upravo tu osnovnu materiju uz mnogo bolju usmenu prezentaciju gradiva. Ja drugačije ne želim da mislim 
-
lajk
#674 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
ludilosalatu wrote:Odete na prezentaciju fakulteta(bio sam u prilici da budem i na prezentaciji IUT i Sveucilista Vitez-Travnik, bivsi apeiron) i normalno ljudi vam pričaju kako im studenti rade u Njemačkoj, Austriji itd, da im je neka firma trazila 3 grafička inzenejra, a oni su mogli dati samo 2 jer nisu imali vise koji su zavrsili(novi smjer). Onda vam kazu da je fakultet priznat(što i jeste, registrovan je u SBK, kao što je i registrovana STR "Magaza").. Al sve u svemu, kaže profesor koji predaje na jednom od tih fakulteta da studenti koji završe šiju presvlake u Prevent-u
za auta.
hajde makar imaju nekakav posao za razliku od studenata sa drzavnog koji popunjavaju biro
ubrzo ce svi morati imati akreditaciju i ostale popratne dozvole tako da vidjet cemo ko je upravu
@manekenko
valjda svi po bolonji imaju olaksane nacine ,bodove na prisustvo,seminarske,parcijale
- manekenka u penziji
#675 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ma meni je bolonja misaona imenica, da ne kažem Špansko selo