EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

Chuckie

#651 EUROSONG 2012

Post by Chuckie »

Ja cu samo reci da bolju pjesmu nismo mogli poslati, dobra je kao i Lejla, ako ne i bolja.

Sent from my iPhone
Vitezanin

#652 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Madjarska

Predobra pjesma, predobar spot!

Last edited by Vitezanin on 18/03/2012 21:43, edited 1 time in total.
Vitezanin

#653 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

'ajmo dalje, Svicarska:

dharma

#654 Re: EUROSONG 2012

Post by dharma »

Svidjaju mi se obje ( ali veceras mi se svaka pjesma svidja) :lol: :lol: I pored ovih, i Danska mi se dopada :D
Loulou

#655 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

Ninin spot:

ExNihilo

#656 Re: EUROSONG 2012

Post by ExNihilo »

Vitezanin wrote:'ajmo dalje, Svicarska:

Nije ovo loše uopće :D

p.s. razvaljuje pjesma 8-) :D :D :D :lol:
mistek

#657 Re: EUROSONG 2012

Post by mistek »

Sreća pa nismo u istom polufinalu s CG da se raja bezveze ne troši na glasanje Rambu (a ne kontam zbog čega nikako), a s obzirom s kim su CG u polufinalu, šanse su im minimalne.
silver testelone

#658 Re: EUROSONG 2012

Post by silver testelone »

mistek wrote:Sreća pa nismo u istom polufinalu s CG da se raja bezveze ne troši na glasanje Rambu (a ne kontam zbog čega nikako), a s obzirom s kim su CG u polufinalu, šanse su im minimalne.
da, baš sreća skroz... da i mi ne prođemo u finale, da se raja iz dijaspore i susjedi ne troše bezveze na glasanje na BiH :-) :roll: :lol: :x :skoljka: :run:
oridjidji

#659 Re: EUROSONG 2012

Post by oridjidji »

RAMBO KRALJ, RUSKINJE KRALJICE :lol:

kakvo šprdanje sa eurosongom :lol:

EURONEURO...
seshb85

#660 Re: EUROSONG 2012

Post by seshb85 »

moonlight7 wrote:Dok čekamo Nininu pjesmu 8-)

:music2:
TOTO je :thumbup: :thumbup: :thumbup: :music2: :music2: :music2:
Svemirco

#661 Re: EUROSONG 2012

Post by Svemirco »

Loreen the Airbender :D :D

Švecka namba uan!

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#662 Re: EUROSONG 2012

Post by ladyblue18 »

plain vanilla wrote:
pricali smo na ovoj temi o tome
nego lady gledala hayat :mrgreen:
:lol: nisam gledala s namjerom nego me tata zvao da vidim kako je bilo na tom predstavljanju pjesme jer ja nekidan nisam gledala, i cujem rekose da nije uopste vise clan direkcije nikako. I dodase kako je to samo jedan od pokazatelja da se kula rusi. :roll:
Jel to znaci da nema ni Maje vise :mrgreen:
mostar036

#663 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

Velika šteta što je Kukrić smjenjen,ipak je on zaslužan što je BiH imala zadnjih godina dobre plasmane.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#664 Re: EUROSONG 2012

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:
plain vanilla wrote:
pricali smo na ovoj temi o tome
nego lady gledala hayat :mrgreen:
:lol: nisam gledala s namjerom nego me tata zvao da vidim kako je bilo na tom predstavljanju pjesme jer ja nekidan nisam gledala, i cujem rekose da nije uopste vise clan direkcije nikako. I dodase kako je to samo jedan od pokazatelja da se kula rusi. :roll:
Jel to znaci da nema ni Maje vise :mrgreen:
bila je jucer repriza na bht

a cula sam sta su rekli :-) to je Fikret zakljucio nakon dubiozne analize, koji idioti, majko moja
mostar036

#665 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

Jesu li to oni u Glam blamu nešto pametovali o Mayi? :roll:
Meho Kodro

#666 Ajmo Rambo

Post by Meho Kodro »

http://www.oddschecker.com/specials/tv/ ... to-qualify
Crna Gora po kladionicama u 1. polufinalu na 10. mjestu i ulazi u finale, i to bez pomoci brace Jugovica 8) :thumbup:
plain vanilla

#667 Re: EUROSONG 2012

Post by plain vanilla »

mostar036 wrote:Jesu li to oni u Glam blamu nešto pametovali o Mayi? :roll:
ne samo o Maji, nego o predstavljanju pjesme, o Hariju, o Dejanu ..
alibaba_i_30_godina

#668 Re: EUROSONG 2012

Post by alibaba_i_30_godina »

oridjidji wrote:RAMBO KRALJ, RUSKINJE KRALJICE :lol:

EURONEURO...
Nerviraju me i ovi sto se kao nesto sprdanu na racun eurosonga ... pa koji onda djavo ides ako ti je do zezancije. :roll:
dezurni_ucenik

#669 Re: EUROSONG 2012

Post by dezurni_ucenik »

NeyDan wrote:

EURONEURO...
Nerviraju me i ovi sto se kao nesto sprdanu na racun eurosonga ... pa koji onda djavo ides ako ti je do zezancije. :roll:

pa mozda iz razloga zato sto je sama manifestacija po sebi - neozbiljna.
mostar036

#670 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

plain vanilla wrote:
mostar036 wrote:Jesu li to oni u Glam blamu nešto pametovali o Mayi? :roll:
ne samo o Maji, nego o predstavljanju pjesme, o Hariju, o Dejanu ..
Ma jedu ono što ne treba ko i vazda.Ima li gdje na yt?
Edin H.

#671 Re: Ajmo Rambo

Post by Edin H. »

Meho Kodro wrote:http://www.oddschecker.com/specials/tv/ ... to-qualify
Crna Gora po kladionicama u 1. polufinalu na 10. mjestu i ulazi u finale, i to bez pomoci brace Jugovica 8) :thumbup:
"Need contribution from the institution to find solution for pollution to save the children of the evolution."

Imamo pobjednika :D :thumbup:
ssanjicaa

#672 Re: EUROSONG 2012

Post by ssanjicaa »

freestyle wrote:Bravo Mayo, vrhunska pjesma! Ovo je ono sto Bosna treba, prosle godine Dino a sad Maya, ne treba nam neko poput Lake i onih govana... Vidi se da je djevojka pozavrsavala sve te skole muzicke i da je radila sa jako velikim imenima, izmedju ostalog i sa Dinom.
Da je vrhunska...nije...pjesma je samo jedno "ok", al' za naš mentalitet, za eurosnog jednostavno nije... :? nakon 5 minuta zaboraviš da si je poslušao... :shock:
alphonse kauders

#673 Re: EUROSONG 2012

Post by alphonse kauders »

Pjesma Maye niti se diči tekstom niti muzikom, 3 minute monotone linije kao kod zastoja srca, a tek kad pročitam "dirljiva balada, puna emocija" muka mi... :shock:

Činjenica je (koju niko naglas ne izgovara, a svi znaju da je tako) da Maju muž gura u prvi plan i da drugog osnova nema po čemu bi ova pjesma a i sama interpretatorka ikad dobile priliku da nastupe na ES osim po ovoj nepotističkoj liniji (doduše, vjerovatno je i Merlin tu par poziva obavio i to je bilo to:)). Svi se prave blesavi, ulizuju se i smješkaju, i gledaju kako da se što kvalitetnije ugrade u trošak koji će nastati za ovu smijuriju.

Smiješno je govoriti o kvalitetu i emociji pjesme, jer se radi o čistoj ublehi na koju mogu nasjesti samo oni koji muziku slušaju tek zadnjih godinu dana. Neće pomoći ni "više slušanja" ni "većeg udubljivanja" niti "čekanja da ti se uvuče u uši", jer niti je Maja dovoljno kvalitetan vokal niti pjesma ima išta pamtljivo (makar "pavorful krešendo" :D , pa haj..), niti ovo pije vode na ES.

Ovo (ne)djelo što šaljemo ove godine može spasiti samo neki kvalitetan striptiz na bini, koji je nažalost na ES zabranjen, ovako ni sami sebi ne bismo 12 poena dodijelili, a kamoli da očekujemo od bilo kog drugog da to uradi (čak će i dijaspora redom za Joksimovića glasati, jer smo toliko "mlaki" ove godine da će misliti da nismo uopšte ni nastupili):)

Maji želim sve najbolje, svi bi mi na ES da se zahebavamo sa Ninom Badrić po Baku-u i kršimo dnevnice da možemo, ali nije svako te sreće. Znam da joj paćenici nije jasno kako odjednom to da je svima super neko tamo Rambovo nabrajanje, a nikako da se uvidi kvalitet njenog tananog glasića i nedužnog osmijeha, kao i melodije koju bi vjerovatno koristili u Gvantanamu za mučenje (i uostalom, đe taj patriotizam sad? ha? znamo svi za Džeku navijati, ali kad Maji treba podrška - ništa :D ).

Ali fakat moraš dobro dobro sebe obmanjivati, stajati ispred ogledala satima i ponavljati kao mantru: "pusti zlobne papke, pjesma mi je super" kako bi možda, ali samo možda na trenutak se ubijedio da će ono neinventivno trominutno zijavanje ikoga natjerati da pjesmu posluša i drugi put. Mada, ipak je to profesor muzike, nema tu fule, jelte :run:

Pozdrav.

P.S. ja sam samo zloban i ljubomoran, Maja rules, go Maja, :thumbup: :bih:
plain vanilla

#674 Re: EUROSONG 2012

Post by plain vanilla »

alphonse kauders wrote:
Ali fakat moraš dobro dobro sebe obmanjivati, stajati ispred ogledala satima i ponavljati kao mantru: "pusti zlobne papke, pjesma mi je super" kako bi možda, ali samo možda na trenutak se ubijedio da će ono neinventivno trominutno zijavanje ikoga natjerati da pjesmu posluša i drugi put. Mada, ipak je to profesor muzike, nema tu fule, jelte :run:

Pozdrav.

P.S. ja sam samo zloban i ljubomoran, Maja rules, go Maja, :thumbup: :bih:
ovo bi se isto moglo primijeniti na nasu nogometnu reprezentaciju..uvijek euforija, najcesce bez pokrica
kazes li sta protiv reprezentacije prije utakmice, proglase te svim i svacim :evil:

e pa ako mozemo navijati za reprezentaciju, mozemo i za Maju
oridjidji

#675 Re: EUROSONG 2012

Post by oridjidji »

NeyDan wrote:

EURONEURO...
ovo je rambov stil od pamtivjeka, poslušaj mu pjesmu po imenu turbofolk i povuci paralelu između toga teksta i euroneuro i vidječeš da on nije otpjevao ništa novo...

rambo je stari kralj koji se oduvijek znao kvalitetno narodski rečeno "zajebavati" sa svime onim što ne voli i što smatra društvenim odronom...
Locked