Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#651 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Chmoljo »

Sasvim_Obican wrote:Smatram da je večerašnja emisija "Kontekst" u najmanju ruku BiH predstavila kao ratnu zonu u kojoj se, u nedostatku municije, u državnim institucijama gađamo stolicama i uredskim materijalom. Naravno, u tome je dominirao Haris 100 %. Stalno inzistiranje da je "BiH žarište" ovog ili onog smatram profesionalnim propustom urednika koji je emisiju usmjerio u pogrešnom smjeru.
a ko je bio urednik?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#652 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

Chmoljo wrote:
Sasvim_Obican wrote:Smatram da je večerašnja emisija "Kontekst" u najmanju ruku BiH predstavila kao ratnu zonu u kojoj se, u nedostatku municije, u državnim institucijama gađamo stolicama i uredskim materijalom. Naravno, u tome je dominirao Haris 100 %. Stalno inzistiranje da je "BiH žarište" ovog ili onog smatram profesionalnim propustom urednika koji je emisiju usmjerio u pogrešnom smjeru.
a ko je bio urednik?
Mirjana Hrga
KatarinaKosaca

#653 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

Ne znam jesmo li gledali istu emisiju ali Haris nije niti jednom upotrjebio riječ "žarište". Govorio je o opstrukcijama političara iz PC i navodnom planu EU da Kosovo kompenzira sa PC. Govorio je i o tome da se nije sproveo član 7 i član 9 Deytona (povratak i ekonomija) i da je Europa to prećutno odobravala i o tradicionalnim multi-kulti vrijednostima BIH. Dosta korektan diskurs je imao.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#654 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Chmoljo »

kako god, nije njeno da ispravlja mišljenja gostiju, nego da ih do kraja ispita. šta god da je ovaj govorio, ne može biti do urednika, samo do gosta.
StupskaBitanga

#655 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

E sutra obavezno gledam reprizu
Nek ste mi dali preporuku
KatarinaKosaca

#656 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:E sutra obavezno gledam reprizu
Nek ste mi dali preporuku
Eto baš me zanima šta ćeš ti reći, po meni nije Hrgica prekršila pravila profesije, jeste pitala za BIH, ali to je i noramlano jer smo zadnji u regionu po pitanju približavanja Europi. Vuk Drašković je bio duhovit i simpatičan, Mesić kao i uvijek :thumbup: . Haris je govorio sporo i bio od njih najmanje elokventan, ali je ispravno rekao sve. Baš se javi sutra pa prokomentiraj.
StupskaBitanga

#657 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Obavezno gledam jer Haris kao sagovornik je malo potežak
ek0

#658 Re: Al Jazeera Balkans

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:33, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#659 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

ek0 wrote:Ne znam za zariste, ali znam da je rijec "katarza" koristena bar 30 puta u onih pola sata emisije. 8-)
:D Jeste... Ja kontam, koji im je... :lol: Ma, više od 30x. Sva trojica.
StupskaBitanga

#660 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

oj emisije i gostiju a i voditeljice
Svako malo M.H govori slažete li se? Onda nekoliko puta upada u riječ i prekida sagovornike
Katarza je već rečena
Onda nešto što voditelj nikako ne smije sebi dozvoliti a to Mirjana je radila a to je ono famozno želite li reći ili vi mislite ........
Voditelj nije prevodilac ili dekoder nečije misli i Mirjana okani se toga
KatarinaKosaca

#661 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:oj emisije i gostiju a i voditeljice
Svako malo M.H govori slažete li se? Onda nekoliko puta upada u riječ i prekida sagovornike
Katarza je već rečena
Onda nešto što voditelj nikako ne smije sebi dozvoliti a to Mirjana je radila a to je ono famozno želite li reći ili vi mislite ........
Voditelj nije prevodilac ili dekoder nečije misli i Mirjana okani se toga
Ja u principu uvažavam tvoje mišljenje glede novinarskog rada, možda si u pravu. Ipak, ne mogu zamisliti niti jednog BIH novinara koji bi to bolje odradio sa onim gostima bez incidentnih situacija (samo je jednom Drašković kolutao očima kad je Haris rekao da je BIH vjekovno stara država) i na linku.
StupskaBitanga

#662 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Mirjana H. koliko god nekada se euforično ponaša i ophodi je 100x kvalitetnija i bolja nego 80% novinara voditelja
Zaista sreća pa imamo AjB jer nešto sam gledajući ovu emisiju shvatio
M.H je u pola sata emisije konstruktivno i sa gostima zaokružila od Dejtona preko ulaska HR u EU do Kosova i blokada u BiH
Samo zamislite neku voditeljicu a znam da će se prepoznati naa koju mislim da realizira ovakvu jednu emisiju
StupskaBitanga

#663 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Saša Delić i uživo javljanje bez greške :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jadan skupljao prašinu po Sivom domu a vidi ga sada se uživo javlja iz Brisela :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
opa22

#664 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

kad ce poceti emitirati cjelodnevno, ondosno interesira me kad ce uvesti nove politicke, ekonomkse emisije a i Mirjanin "svjedok"
StupskaBitanga

#665 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

opa22 wrote:kad ce poceti emitirati cjelodnevno, ondosno interesira me kad ce uvesti nove politicke, ekonomkse emisije a i Mirjanin "svjedok"
mislim da za požurivanjem i tom vrstom programa definitivno još uvijek nema potrebe
Ovako kako je za početak je odlično i bolje da polako idu nego da se zalete i onda kuku majko
opa22

#666 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

bilo bi bolje da umjesto istih vijesti koje svaki sat prezentira drugi voditelj stave neke dobre emisije, ipak nismo regija u kojoj se velike stvari desavaju svakih 10 minuta koje je vrijedno objaviti na ovakvoj televiziji....bolje 2 dnevnika i sto vise emisija domace produkcije...bar je to moje misljenje, mozda netko voli gledati reprizu vijesti
StupskaBitanga

#667 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

opa22 wrote:bilo bi bolje da umjesto istih vijesti koje svaki sat prezentira drugi voditelj stave neke dobre emisije, ipak nismo regija u kojoj se velike stvari desavaju svakih 10 minuta koje je vrijedno objaviti na ovakvoj televiziji....bolje 2 dnevnika i sto vise emisija domace produkcije...bar je to moje misljenje, mozda netko voli gledati reprizu vijesti
pa vjeruj za pripremu i realizaciju jedne ozbiljne emisije tfreba puno vremena
Mislim ako ćeš je raditi kako treba
A ne kao kod nas sazna se trač u frizerau i hop završi u Dnevniku kao ekskluzivno i skandalozno uz * iz nepotvrđenih izvora :-)
Oni nisu taj tip televizije koliko vidim i bilo je i vrijeme da se ne pristupa na gore nvedeni način
vidim i u dnevniku se tako detaljno pristupa prilozima da je nevjerovatno
O problemu vode čak su išli na PMF da vide zašto su suše -----
Koliko god to bilo malo ali je značajno
Koja televizija "naša" je to isto uradila?
Niti jedna
opa22

#668 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

smijesno je uopce usporedjivati AlJ s bilo kojom drugom TV, razlika nebo i zemlja....btw kad je ovaj kajanin preso :S
StupskaBitanga

#669 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

opa22 wrote:smijesno je uopce usporedjivati AlJ s bilo kojom drugom TV, razlika nebo i zemlja....btw kad je ovaj kajanin preso :S
pisao je bljesak da je prešao a mislim da je to odličan potez
opa22

#670 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

da dok nije pred kamerama :lol:
StupskaBitanga

#671 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

opa22 wrote:da dok nije pred kamerama :lol:
tako će zasada i biti
Vidiš da i onaj Šemsudin sa Hayata koji ima dobar glas je novinar a ne prezenter
opa22

#672 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

neka i bude tako dok su na AlJ nisu mi uopce za prezentera, ona mala Dalija je recimo ljepuskasta al me njen glas iritira tako da mi ni ona nije dobar prezenter:lol:
StupskaBitanga

#673 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Grupišu se
Ali ovom prilikom reporterke u Zagrebu Beogrsadu i Ljubljani em što su televizične m što su dobre reporterke :thumbup:
opa22

#674 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

da slazem se, osobito dvije Ivane, ne znam koja je bolja :dance:
baxul

#675 Re: Al Jazeera Balkans

Post by baxul »

ranije ste spomenuli "kontekst", pa et' ko nije gled'o:

Image
Dan odluke za zemlje regije
8 decembar 2011, Četvrtak 19:01 CET

Došao je dan odluke za budućnost regije. Hrvatska ulazi u elitno društvo, a i Srbija je na evropskoj prekretnici.

Evropu sanjaju i Makedonija i Crna gora, ali i Bosna i Hercegovina. Je li Balkan spreman otići tamo gdje geografski i pripada?

Gosti emisije su Haris Silajdžić u Sarajevu, Vuk Drašković u Beogradu i Stjepan Mesić u Zagrebu.

Emisiju vodi Mirjana Hrga.
LINK ZA VIDEO
Locked