Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

condy

#651 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by condy »

cyprus wrote:Evo ja tek skonto kakav mi užasan učinak imamo protiv ovih potencijalnih protivnika. Sa Hrvatskom igrali 4 puta - sva 4 zijanili, sa Češkom igrali dva puta - oba puta deklasirani. Sa Portugalom - dvije utakmice - dva poraza. Sa Ircima srećom ( :D ) nismo još igrali...

Dakle sa CRO, CZE i POR, 8 utakmica 8 poraza. Gol razlika (ako se nevaram) - 6:22 :-) :run:

Ostaje utjeha ona činjenica da su tradicije tu da se ruše :-D ili da izvučemo Irce :D
Sad, si mi dan pokvario :D

btw. Slovenci zabiju onakav gol, da i njima nije jasno da su ga dali :-) vidic promaši čisti penal :lol: ... mi francuzima zabijemo gol koji ni Khan iz najbolji dana ne bi odbranio i primimo gol iz nepostojeceg penala :cry:

Ipak, pored svega toga zelim Portugal u barazu, sto da se nekog bojimo ili izbjegavamo, bujrum !!!
condy

#652 Re: Baraz

Post by condy »

Cjelo Bilino polje će skandirati leo messi, ak nam dodje Ronaldo i drustvo :-D
p206

#653 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by p206 »

oldschool wrote:
cyprus wrote:Evo ja tek skonto kakav mi užasan učinak imamo protiv ovih potencijalnih protivnika. Sa Hrvatskom igrali 4 puta - sva 4 zijanili, sa Češkom igrali dva puta - oba puta deklasirani. Sa Portugalom - dvije utakmice - dva poraza. Sa Ircima srećom ( :D ) nismo još igrali...

Dakle sa CRO, CZE i POR, 8 utakmica 8 poraza. Gol razlika (ako se nevaram) - 6:22 :-) :run:

Ostaje utjeha ona činjenica da su tradicije tu da se ruše :-D ili da izvučemo Irce :D
Hvala :D , dao si statističke argumente postu na prethodnoj stranici, Ircima dosta igrača ne igra, opterećeni su kartonima, igrači su u poznim godinama, nema boljeg protivnika.
Kakvim poznim godinama?
http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_o ... tball_team

Jedini hendikep im je što je Robbie Keane povrijeđen (ne znam dokad), a drugi špic Kevin Doyle je dobio crveni. Ali opet tu je Shane Long, pravo jeben igrač.
Česi su nas prije derali, al tad su igrali majstori Nedved, Poborski...
žuti

#654 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by žuti »

Dvoumio sam se izmedju Irske i Češke, ali ipak odlučujem se za Irce. :D
Ekvatorijal

#655 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by Ekvatorijal »

Ako kojim slučajem (ne daj bože) dobijemo Portugal, odmah prostudirati Dance jer su im oni, izgleda, pencilin bili i u ovim a i u prošlim kvalifikacijama.
Sa Hrvatima i Česima imamo loš skor (kad su u pitanju zvanične utakmice) ali s njima smo igrali jako davno (1996. - 1999.).

Priželjkujem Čehe, nekako bi se s njima najbolje, imam osjećaj, nosili. Pusti "istočni blok", prije dvije godine niko nije želio Ruse a eno kako ih Slovenci smlatiše. Ispade da je to bio najbolji protivnik.
Iraca se bojim, prije svega, zbog brzine i tempa.
necu

#656 Re: Baraz

Post by necu »

Given,Robbie Kean,Damien Duff ? Ne bi ja Irce !
Dupli_skalp

#657 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by Dupli_skalp »

irska pod broj 1!!!

alternativa češka.

sve drugo (portugal ili hrvatska), s obzirom na sve okolnosti(čitaj kvalitet protivnika, psihičko stanje naših igrača, ispražnjenost, razočaranost, kartone) imamo veoma male šanse.
oldschool

#658 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by oldschool »

p206 wrote:
oldschool wrote:

Hvala :D , dao si statističke argumente postu na prethodnoj stranici, Ircima dosta igrača ne igra, opterećeni su kartonima, igrači su u poznim godinama, nema boljeg protivnika.
Kakvim poznim godinama?
http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_o ... tball_team

Jedini hendikep im je što je Robbie Keane povrijeđen (ne znam dokad), a drugi špic Kevin Doyle je dobio crveni. Ali opet tu je Shane Long, pravo jeben igrač.
Česi su nas prije derali, al tad su igrali majstori Nedved, Poborski...
Kakav Long, mislim na Keane-a, Duff-a, O'Shea-u, Dunn-a, Given i ne brani, najopasniji im McGeady. Imaju tromu zadnju liniju, igrače koji nisu ono što su nekad bili, desetkovani žutim kartonima. I bivša nam je reprezentacija imala bolje igrače pa je redovno bostan obrala od Češke, taj stil fudbala nam nikako ne odgovara, ni pod razno.
cyprus

#659 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by cyprus »

trcicu trceci wrote:i ostali su razocarani, i ostali imaju kartone...zasto samo nas gledate :-) :-)
Ne znam baš za Irce, oni mi se čine kao u najboljem mentalnom stanju od ponuđenih selekcija. Realno nisu mogli preko Rusa, a kvalifikacije su odigrali dosta solidno... Zbog toga bih ja više volio Čehe. Oni su imali smješnu grupu, inače se nebi ni dočepali baraža.

Al u svakom slučaju i Irci i Česi su drastično bolja opcija od ove druge dvije...
vryzas

#660 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by vryzas »

PORTUGAL!

Sinoc su momci pokazali ko su i sta su! Kao sto rece Pape: " Ova reprezentacija se ne boji vise nikoga"!!!!!!!!

Ova generacija BiH reprezentativaca ce jos jednom pokazati kvalitet protiv "najtezeg" protivnika i proci na EP !!!!!!!!!!!! 8)

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO EDIN DZEKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 8)
oldschool

#661 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by oldschool »

cyprus wrote:
trcicu trceci wrote:i ostali su razocarani, i ostali imaju kartone...zasto samo nas gledate :-) :-)
Ne znam baš za Irce, oni mi se čine kao u najboljem mentalnom stanju od ponuđenih selekcija. Realno nisu mogli preko Rusa, a kvalifikacije su odigrali dosta solidno... Zbog toga bih ja više volio Čehe. Oni su imali smješnu grupu, inače se nebi ni dočepali baraža.

Al u svakom slučaju i Irci i Česi su drastično bolja opcija od ove druge dvije...
Ja ne pamtim po dobru utakmice sa Istočnim blokom, nikada nam nisu odgovarali, dok smo sa Skandinavcima uvijek lagano izlazili, a na takav način igra Irska, gledao sam Češku i varaš se da se ne bi nigdje drugo kvalificirali. Uostalom, koga god izvukli, jedno je bitno, da nas malo sreća pripazi, te da popravimo realizaciju.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#662 Re: Baraz

Post by anthraxQ »

necu wrote:Given,Robbie Kean,Damien Duff ? Ne bi ja Irce !

ostarili... to su samo sada imena i ništa više od toga.
Logovan

#663 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by Logovan »

Portugal - kvalitetnija su ekipa od nas ali mogli bi ih proći jer sve se može kad se hoće. :-D U odnosu na prošli put, ove godine smo daleko bolja reprezentacija i sigurno bi imali više šanse za prolazak nego prošli put. Za svaki slučaj, najbolje je da ih zaobiđemo.

Hrvatska - tu smo negdje sa Hrtvatima. Jedino što nas čini boljim u ovom trenutku je sloga između fudbalera i selektora. Vlada bolja atmosfera i to bi moglo presuditi ako ih dobijemo u baražu. Ako ovome dodamo još da se komšije nas boje, onda možemo doći do zaključka da im se gaće tresu od straha. :D

Češka - oni nisu kao što su nekad bili. Imaju veliki pad a to dokazuju da se u svakim kvalifikacijama (EP ili SP) muče sa malim ekipama. Ako ih dobijemo, očekujem prolazak. Pročitao sam na sc.sport.ba (jest da su karina od portala) da su češki mediji objavili da bi bilo najgore po njih da dobiju BiH.

Irska - definitvno su najslabija reprezentacija koju možemo dobiti. Hoćemo Irsku. :dance: Nisam baš pratio kako su igrali u kvalifikacijama ali sigurno su jedna od slabijih reprezentacija u baražu.
Livnjak

#664 Re: Baraz

Post by Livnjak »

Jucer,u parku de lq Vilete(gdje su bili nasi navijaci) sam nasao kreditnu karticu na ime Arnautovic Ajdin,mislim da je Francuska kartica:Posto danas idem nazad ostavicu je kod drugarice koja zivi u Parizu... Javiti se na br 00385911050750 da dam njen br.
P.S.Mozda neko pozna momka.
elSaik

#665 Re: Baraz

Post by elSaik »

Irska u 2011. ima skor 8-3-1.

- Vels 3:0
- Makedonija 2:1
- Urugvaj 2:3
- Sj. Irska 5:0
- Škotska 1:0
- Makedonija 2:0 /u gostima
- Italija 2:0 /u g.
- Hrvatska 0:0
- Slovačka 0:0
- Rusija 0:0 /u g.
- Andora 2:0 / u g.
- Armenija 2:1

http://www.soccerway.com/teams/ireland- ... -republic/
denimb

#666 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by denimb »

condy wrote:Nismo htjeli ni Portugal, pa smo ih dobili u baraz, a sad ne zelimo Hrvatsku, pa ćemo ih dobiti :-D

Nije vise ni bitno ko ce biti ta reprezentacija sa kojom ćemo igrati, bitno je da nasi zmajevi nastave ovako i imamo se pravo nadati evropskom prvenstvu :)

Ako bi bila Hrvatska, u tom slučaju i navijači moraju biti spremni da neke stvari ne ispoljavaju na Bilinom polju jer nervoza i neprijateljski naboj nama će našteti, samo opušteno :)

Sumnjam da bi se ovo u Zenici igralo, prvo mislim da je nemoguce a sigurnosne strane primiti gostujuce navijace na Bilino polje bez pizdarija.
Drugo teren je unisten totalno, i sugurno se nece moci popraviti do baraza, a ne znam koliko i nama odgovara da se na oranici igra.
Trece kapacitet stadiona je takav da ce karte opet pokupiti turbo folk, jet set meraklije koji ce se pojaviti na tribinama jer to kul, a pravi navijaci ce gledati na TV-u tekmu.

Iskreno kosevo ni sam nevolim, ali u ovoj situaciji po meni ima vise pluseva nego BP.
2407

#667 Re: Baraz

Post by 2407 »

Irska izgleda tanko ali imaju genijalca Trapattonija na klupi koji ce definitivno strateski nadmudriti Papeta.
armin071

#668 Re: Baraz

Post by armin071 »

Ova sad sansa se ne bi smjela propustiti. Igraci nam konacno imaju samopouzdanje a imamo konacno i trenera koji ima MUDA. Ja bi iskreno volio da dobijemo komsije cisto da malo pokazemo ko je stariji 8-)
rajv0sa

#669 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by rajv0sa »

denimb wrote:
condy wrote:Nismo htjeli ni Portugal, pa smo ih dobili u baraz, a sad ne zelimo Hrvatsku, pa ćemo ih dobiti :-D

Nije vise ni bitno ko ce biti ta reprezentacija sa kojom ćemo igrati, bitno je da nasi zmajevi nastave ovako i imamo se pravo nadati evropskom prvenstvu :)

Ako bi bila Hrvatska, u tom slučaju i navijači moraju biti spremni da neke stvari ne ispoljavaju na Bilinom polju jer nervoza i neprijateljski naboj nama će našteti, samo opušteno :)

Sumnjam da bi se ovo u Zenici igralo, prvo mislim da je nemoguce a sigurnosne strane primiti gostujuce navijace na Bilino polje bez pizdarija.
Drugo teren je unisten totalno, i sugurno se nece moci popraviti do baraza, a ne znam koliko i nama odgovara da se na oranici igra.
Trece kapacitet stadiona je takav da ce karte opet pokupiti turbo folk, jet set meraklije koji ce se pojaviti na tribinama jer to kul, a pravi navijaci ce gledati na TV-u tekmu.

Iskreno kosevo ni sam nevolim, ali u ovoj situaciji po meni ima vise pluseva nego BP.
Nemere kosevo,nema stolica na zapadu :sad:
Mikado

#670 Re: Baraz

Post by Mikado »

Mislim da nas slijeduje protivnik iz baraža za SP. Nije mi bilo drago kad sam vidio da danci vode jer je postalo jasno, da ako naši nesačuvaju vodstvo, u baražu bi mogli ponovo na Portugalce. Gledajući ostale moguće protivnike, Portugal je najgora opcija. Ipak kad se pogledaju njihove zadnje utakmicama nisu bili baš toliko impresivni, imajuci u vidu da su kuci od gotovog protiv Islanda napravili veresiju, al uspjeli su slavit sa 5:3, dok sinoc u borbi za prvo mjesto izgubise od danaca iako im je odgovarao i jedan bod.

S druge strane naši su sinoć držali kontrolu i imali otvoren put na EP, ali na kraju nas je jedna glupost svojstvena našim igračima umjesto direktno na EP u neizvjesnost baraža.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#671 Re: Baraz

Post by -LIBERO- »

Prvo,ja mislim da se na Kosevu i ne moze igrati,jer su poostreni uslovi i da zapadna tribina Koseva nema naslonjace na stolicama ,jer ni Sarajevo ni Zeljeznicar svoje domace utakmice na Kosevu su igrali pred zatvorenom zapadnom tribinom.
Drugo: Moze li mi neko,da ne listam sve sada,reci da l' se unaprijed zna ko ce prvi biti domacin (koeficijent i ta prica??) il se i to izvlaci sutra,tj. koja kuglica prva bude izvucena iz tog para taj je domacin???? EDIT: Sada sam procitao,nosioci ce biti domacini u DRUGOM mecu,tako da mi igramo porvu tekmu kuci sigurno.

Trece: Svi sem Portugala su igracki i formom ispod nas,tako da smo sa svima sem sa Portugalom u toj nekoj,barem maloj,prednosti. Stim da Hrvatska nam nebi odgovarala jer nema sanse da nebi bilo nereda i ulicnih tucnjava.

U sustini ok je Ceska i Irska,stim sto bi se u Pragu osjecali kao da igramo u Zenici jer bi nas bilo barem 15 000,a u Dablinu bi nas bilo dosat dosta manje jer bi aranzman za ostrvo bio 7-8 puta skuplji nego za Prag..ali eto.

Nebi volio nikako Portugal,ne lezi nam igra takvih reprezentacija ,plus sto bi Portugalci bili favorizovani kod UEFA i tako te price mimo terena koje nam nebi isle u prilog. A Hrvatska,sa njima bi mogli ravnopravno igrati,oni u silaznoj formi i sa losim odnosima u ekipi i oko ekipe,a mi u uzlaznoj formi a i mislim da smo kvalitetniji,napokon,od njih. Ali nebi valjalo nikako jer bi diglo i to dobrano tenziju u drzavi,i tesko da bi prosle obje te utakmice bez nemilih scena i na tribinma i na ulicama..tako da nam to ne treba :-) ;-)
Last edited by -LIBERO- on 12/10/2011 17:57, edited 1 time in total.
Dupli_skalp

#672 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by Dupli_skalp »

trcicu trceci wrote:
eyesburn wrote:irska pod broj 1!!!

alternativa češka.

sve drugo (portugal ili hrvatska), s obzirom na sve (kvalitet protivnika, psihičko stanje naših igrača, ispražnjenost, razočaranost, kartone) imamo veoma male šanse.
i ostali su razocarani, i ostali imaju kartone...zasto samo nas gledate :-) :-)
ostali nisu ni s pobjedama imali šanse za direktan plasman. već su se pomirili s drugim mjestom.

nije isto dakle!
Meho Kodro

#673 Re: Baraz

Post by Meho Kodro »

Bosanski_kralj

#674 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

Kada bi Hrvatsku dobili, podcijenili bi nas ljudi, nešto slično kao i u košarci. Ne mogu oni nas gledati tim očima pa da ispadamo da smo u rangu sa njima.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#675 Re: Baraz

Post by Dado dijasporitus »

Po zutim kartonima ovako stoje ostale reprezentacije

Portugal:
Kompletni za prvu utakmicu

U opasnosti za drugu utakmicu:
Martins
Rolando
Meireles
Ronaldo