Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
jovke189
#651 Re: Raiffeisen banka
Procitah da vise ne salju obicnom postom izvode a znam da su to naplacivali.
Da li se naplacuje e-izvod na mjesecnom nivou ako se registrujem za tu uslugu?
Da li se naplacuje e-izvod na mjesecnom nivou ako se registrujem za tu uslugu?
- drndalo
#652 Re: Raiffeisen banka
Ne naplacuje se izvod, naplacuje se "vodjenje racuna", a to sto ti ne posalju postom je njihova usteda, jer nije im smanjena cijena mjesecnog vodjenja racuna time sto ti salju e-mail umjesto koverte...
Ukoliko zelis kovertu, moras ih nazvati, i izricito traziti da ti salju postom...
Ukoliko zelis kovertu, moras ih nazvati, i izricito traziti da ti salju postom...
-
jovke189
#653 Re: Raiffeisen banka
Ja otvaram nov racun i ne zelim samo da padnem na neke njihove smicalice. Ne treba meni uopste izvod samo zelim na distanci sa minimalnim troskovima sa njima da budem da mi ne ubace nesto sto ne zelim a uz to da me i ne pitaju za to. Meni treba tekuci racun i debitna visa electron kartica. Znam da su jednom drugaru slali i naplacivali slanje izvoda a nigdje se nije ni izjasnio da zeli da prima izvode.drndalo wrote:Ne naplacuje se izvod, naplacuje se "vodjenje racuna", a to sto ti ne posalju postom je njihova usteda, jer nije im smanjena cijena mjesecnog vodjenja racuna time sto ti salju e-mail umjesto koverte...
- drndalo
#654 Re: Raiffeisen banka
Kao sto rekoh, naplacuju "vodjenje racuna" kod tekuceg, tako da to ne mozes izbjeci, osim drugom bankom, ali i tamo bude slicna prica...
-
jovke189
#655 Re: Raiffeisen banka
Dobro to je standardno svugdje, mora se nesto platiti.drndalo wrote:Kao sto rekoh, naplacuju "vodjenje racuna" kod tekuceg, tako da to ne mozes izbjeci, osim drugom bankom, ali i tamo bude slicna prica...
Mislim da sa njihovim karticama ima najmanje problema i po netu i kod kupovine.
Hvala.
- drndalo
#656 Re: Raiffeisen banka
Nema na cemu, provjeri dal' jos naplacuju dodatnu proviziju za koristenje kartice u inostranstvu (sto vecina web-a jeste)...? Nekad je bilo 2% "roaming-a", pa su lani mislim smanjili na 1%, pored naplate kursne razlike, ako ti to pravi razliku, ja znam da sam zahvaljujuci tome samo jednom platio "vani" s RZB karticom, ne dam iz principa... Posebno sto mi je zena imala Unicredit karticu, gdje toga nema...
-
jovke189
#657 Re: Raiffeisen banka
Ja bih sa njom kupovao neke stvari vani preko neta. Pa kontam ako je onda bolja opcija da odem u Unicredit bank.
- drndalo
#658 Re: Raiffeisen banka
Ne znam tacno, provjeri sa vise banaka, za RZB znam da su imali taj dodatni trosak za "koristenje kartice u inostranstvu"... Unicredit to nema, mislim da su ljudi govorili da Intesa isto to nema.
-
girogiric2012
#659 Re: Raiffeisen banka
Da li u RZB naplacuju vodjenje racuna ako u toku mjeseca nije izvrsena nijedna transakcija ????
- drndalo
#660 Re: Raiffeisen banka
Cini mi se da da...
-
mef11
#661 Re: Raiffeisen banka
ovo su meni nedavno odgovorili kad sam im postavio isto pitanje:girogiric2012 wrote:Da li u RZB naplacuju vodjenje racuna ako u toku mjeseca nije izvrsena nijedna transakcija ????
Postovani,
naknada od 1,99 KM se naplacuje za odrzavanje i vodjenje svakog aktivnog racuna bez obzira na broj transakcija po istom. Svaki aktivan racun povlaci odredjene radnje odrzavanja u pozadini, kao sto su napr. azuriranje stanja, izvod sa stanjem po racunu izmedju ostalog. Mjesecna naknada od 1,99 KM podrazumijeva i mogucnost koristenja debitne kartice na svim karticnim terminalima Maestro/Mastercard sirom svijeta kao i na svim bankomatima koji primaju Maestro/MasterCard kartice.
Lijep pozdrav.
-
Saka
#662 Re: Raiffeisen banka
A eto druge banke nemaju tih troškova. Pa kako kod njih nema naknade za vođenje računa kad nemaš transakcija na istom?
Samo to u RBBH ne znaju. Oni inače ne znaju ništa šta se radi u drugim bankama, samo znaju da su oni najbolja banka.
Samo to u RBBH ne znaju. Oni inače ne znaju ništa šta se radi u drugim bankama, samo znaju da su oni najbolja banka.
-
mef11
#663 Re: Raiffeisen banka
koje banke nema naknade za vođenje računa kad nemas transakcija, jer ja samo ponekad imam uplate na račun a deru me cijelu godinu.Saka wrote:A eto druge banke nemaju tih troškova. Pa kako kod njih nema naknade za vođenje računa kad nemaš transakcija na istom?
-
Kralj Tvrtko I.
#664 Re: Raiffeisen banka
unicredit banka nema troskova nikakvih ako nisi imao promet nikakav...mef11 wrote:koje banke nema naknade za vođenje računa kad nemas transakcija, jer ja samo ponekad imam uplate na račun a deru me cijelu godinu.Saka wrote:A eto druge banke nemaju tih troškova. Pa kako kod njih nema naknade za vođenje računa kad nemaš transakcija na istom?
-
Saka
#665 Re: Raiffeisen banka
Da, a i kad imaš prometa naknada je samo 1,65KM za razliku od 1,99 kod RBBH. Osim UniCredit nema ni Volksbank (danas Sberbank). Za ostale treba provjeriti jer inače banke kriju svoje provizije ko zmija noge.Kralj Tvrtko I. wrote:unicredit banka nema troskova nikakvih ako nisi imao promet nikakav...mef11 wrote:koje banke nema naknade za vođenje računa kad nemas transakcija, jer ja samo ponekad imam uplate na račun a deru me cijelu godinu.Saka wrote:A eto druge banke nemaju tih troškova. Pa kako kod njih nema naknade za vođenje računa kad nemaš transakcija na istom?
-
nia3
#666 Re: Raiffeisen banka
Za Sberbanku nisi upravu.Saka wrote: Da, a i kad imaš prometa naknada je samo 1,65KM za razliku od 1,99 kod RBBH. Osim UniCredit nema ni Volksbank (danas Sberbank). Za ostale treba provjeriti jer inače banke kriju svoje provizije ko zmija noge.
-
Saka
#667 Re: Raiffeisen banka
Možda su promijenili, dok je bila Volksbanka nisu naplaćivali.nia3 wrote:Za Sberbanku nisi upravu.Saka wrote: Da, a i kad imaš prometa naknada je samo 1,65KM za razliku od 1,99 kod RBBH. Osim UniCredit nema ni Volksbank (danas Sberbank). Za ostale treba provjeriti jer inače banke kriju svoje provizije ko zmija noge.
- iceman ze
#668 Re: Raiffeisen banka
Jel neko iznajmljivao sef u RFB? Vidio sam na nekom letku da kosta godisnje 60 KM!
-
yml
#669 Re: Raiffeisen banka
Izvinjavam se sto ulijecem sa svojim problemom
jednostavno, neb da otvaram novu temu, a pitanje je kako da nadjem formulu za procijenjenu vrijednost, kako se racuna ??? Hvala, pozdrav
-
nia3
#670 Re: Raiffeisen banka
Mami su mi obračunali za posljednju godinu dana uredno svaki mjesec, iako nije bilo prometa, tako da to vrijedi i za Volksbanku i za Sberbanku jer nema sigurno godina dana kako su ih kupili. Vjerovatno su promjenili. I mi smo mislili da je tako, inače bi zatvorili račun.Saka wrote:Možda su promijenili, dok je bila Volksbanka nisu naplaćivali.nia3 wrote:Za Sberbanku nisi upravu.Saka wrote: Da, a i kad imaš prometa naknada je samo 1,65KM za razliku od 1,99 kod RBBH. Osim UniCredit nema ni Volksbank (danas Sberbank). Za ostale treba provjeriti jer inače banke kriju svoje provizije ko zmija noge.
- 4m3l
#671 Re: Raiffeisen banka
Jedno cudno pitanje 
Imam stednu knjizicu i kreditnu karticu, eh sad ako se meni sta desi ne dao Bog, hoce li moj brat, otac ili majka moci podici moju lovu
Imam stednu knjizicu i kreditnu karticu, eh sad ako se meni sta desi ne dao Bog, hoce li moj brat, otac ili majka moci podici moju lovu
Last edited by 4m3l on 15/06/2013 22:46, edited 1 time in total.
- iceman ze
#672 Re: Raiffeisen banka
4m3l wrote:Jedno cudno pitanje
Imam stednu knjizicu i kreditnu karticu, eh sad ako se meni sta desi nedao Bog, hoce li moj brat, otac ili majka moci podici moju lovu
Nemoj samo dugove ostavljati.......
- 4m3l
#673 Re: Raiffeisen banka
Nisam te bas shvatio sorryiceman ze wrote:4m3l wrote:Jedno cudno pitanje
Imam stednu knjizicu i kreditnu karticu, eh sad ako se meni sta desi nedao Bog, hoce li moj brat, otac ili majka moci podici moju lovu
Nemoj samo dugove ostavljati.......Imas i punomoc da im das, kopija licne i cips prijava na salteru par minuta i gotovo.
- iceman ze
#674 Re: Raiffeisen banka
npr. Hoces da das punomoc ocu na svoju stednu knjizicu. Mora da ponese dokumenta koja sam ti napisao, i zajedno odete u banku i zavrsite sa sluzbenicom banke. Nakon toga on moze i bez tebe da podize ili ulaze novac.
- desperate housewife
#675 Re: Raiffeisen banka
Ako mislite da ćete naić na neku pravednu banku, varate se. Lihvari jednostavno, vazda bili i vazda će gledat kako da te očerupaju. Da nisu to što jesu, ne bi zarađivali kolko zarađuju i ne bi dobro živjeli po osnovu onoga na što nemaju pravo. Da mogu ikako, ne bih imala račun ni u jednoj banci..