F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#651 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Izjava Dragana Jovica, poslije utakmice F.K Sarajevo-N.K Siroki.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#652 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Izvještaj: 8. kolo PL BiH 2012/13: Sarajevo - Široki Brijeg 2:1
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#655 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
ss.baSesar uživa u Sarajevu, Jović se ne boji hrvatskih klubova
Čitatelji SportSport.ba portala imali su priliku da putem našeg medija postave pitanja za stručni štab i igrače Fudbalskog kluba Sarajevo.
Na Facebook grupu našeg portala stigao je veliki broj pitanja, a ona najzanimljivija smo proslijedili na Koševo. Kao i prvi put bez ikakvih problema na ista su stigli odgovori.
Prvo pitanje upućeno je golmanu Sarajeva. Dejane, misliš li ostajati duže u Sarajevu, odnosno hoces li završiti svoju karijeru u svetom dresu?
"Potpisao sam ugovor na dvije godine i mislim ostati. Zaista mi je lijepo ovdje i ne bi imao ništa protiv toga da ostanem duži period. Međutim, ako bi došla ponuda koja bi zadovoljila i klub i mene, uzeo bi je u razmatranje", rekao je Dejan Bandović.
Jedan od naših posjetioca pitao je: Šta je navelo upravu Sarajeva da organizuje Bordo Day?
"Po prvi put smo željeli da igrače i navijače spojimo na jednom mjestu. Kroz druženje, igrice i slikanje želje li smo da napravimo jednu dobru atmosferu, koja će prije svega pokazati da smo širom otvorili naša vrata i koja će rezultirati još boljim nastupima što igrača na terenu, tako i navijača na tribinama. Nakon "Bordo day"-a, komentari su zaista odlični i uradili smo pravi potez", odgovorio je Samer Naser, koordinator projekta "Bordo day".
Izjava selektora našeg nacionalnog tima Safeta Sušića data hrvatskim medijima u kojoj je Pape istakao da su tamošnji klubovi Slaven Belupo, Hajduk, Dinamo prejaki za našu ligu, te da bi bez problema uzeli titulu nije ostala nezapažena, pa je jedan od bordo navijača upitao trenera Sarajeva, Dragana Jovića, šta misli o istoj.
"Igrali smo nekoliko prijateljskih susreta protiv tih ekipa. Igrali smo protiv ekipe Rijeke i odigrali smo na Kantridi 1:1, a Dinamo je izgubio 3:0. Igrali smo u najjačim sastavima i zasigurno smatram da smo konkurentni tim ekipa i mislim da su male razlike u kvalitetu. Također, ove godine smo pobijedli u prijateljskom susretu ekipu Splita 1:0 na Koševu", istakao je Dragan Jović.
Asmire, ko ti je dao nadimak Šejtan i zašto?
"Mirza Varešanović, kada je bio šef stručnog štaba. Igrali smo utakmicu protiv Slaven Belupa na Kupresu i kada sam prošao jednog igrača, rekao je da prolazim kao šejtan i nakon toga ostao je taj nadimak", odgovorio je Asmir Suljić.
Navijači bordo momčadi pitali su Saida Husejinovića: Gdje je bolja atfomsfera na stadionima, u BiH ili u Njemačkoj?
"Atmosfera u Njemačkoj je stvarno dobra. Svaku utakmicu stadioni su ispunjeni do posljednjeg mjesta. Međutim, ono sto su pokazali naši navijači u evropskim utakmicama je zaista nešto što se ne viđa tako često na fudbalskim terenima", rekao je Said Husejinović.
Almira Buljušmića interesovalo je: Da li se planiraju sklapati dugoročniji ugovori sa igrašima?
"Naravno, želimo okosnicu ove ekipe zadržati. Dejan Bandović je potpisao ugovor na dvije godine, Samir Nuhanović i Radan Šunjevarić također, a Ivan Tatomirović čak na tri godine", odgovorio je Dragan Jović.
Koliko često je igračima i gospodinu Joviću Zeta u glavi, da li se sjete propuštene šanse neovisno o tome sto je prošlost i što se ide naprijed?
"Ta utakmica je apsolvirana. Prešli smo protiv toga i okrećemo se isključivo prvenstvu. Iz te utakmice smo izvukli pouke i vjerujem da smo mnogo iskusniji poslije te utakmice, što se i vidi kroz trenutni tok prvenstva", uslijedio je odgovor od šefa struke.
Za kraj smo ostavili pitanje za bordo reprezentativca, Ivana Sesara.
Kako se osjećaš u Sarajevu, koliko ostaješ i koja ti je najdraža pobjeda sa Sarajevom?
"Tesko je odlučiti koja je najdraža pobjeda. Dvoumim se izmedju pobjede protiv Širokog Brijega i pobjede protiv ekipe Levskog. Zaista, bile su to dvije jako bitne utakmice za mene i ne mogu da se odlučim. Sto se tiče pitanja, jesam li zadovoljan u Sarajevu, moram reći da jesam. Stvarno se osjećam lijepo i sto se tiče terena i privatnog zivota", rekao je Ivan Sesar.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#657 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

"Oslobodjenje"

"Avaz"
Isjeceno i prezentirano uz pomoc fksinfo tima : http://www.fksinfo.com

http://www.fksinfo.com
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#658 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
www.fcsarajevo.baStop pirotehničkim sredstvima.
Uprava FK Sarajevo čestita Hordama zla, najboljoj navijačkoj skupini u BiH, njihov jubilej.
Ponosni smo na Vas!
Uprava našeg Kluba ulaže nadčovječanske napore da Klub usmjeri ka šampionskom kursu koji je ugrožen raznim poteškoćama, napadima svih vrsta i od svakog, prijetnjama stečajem, nerealnim zahtjevima povjerilaca za trenutnu isplatu potraživanja i sl. Sve to je proizvod ogromnih predhodno nagomilanih dugova.
Nepotrebno je svako dalje gomilanje i formiranje nepotrebnih dugova koje nas uništava. U taj kontekst spada i plaćanje kazni UEFA-i i NS/FS BiH za petarde, baklje, topovske udare i sl., koje navijači u euforiji bacaju bacaju prije, tokom i nakon utakmica FK Sarajevo.
Na taj način se samo povećavaju dugovi Kluba i njegova nelikvidnost za plaćenje i podmirivanje tekućih obaveza, a pune kase UEFA-e i NS/FS BiH. To mora prestati odmah jer dramatično pogoršava ionako teškun finansijsku situaciju!
Ukoliko se to ne desi i ne eliminišu troškovi za tu stavku, ova Uprava neće moći izdržati i servisirati sve obaveze i držati Klub na šampionskom kursu!
Troškovi plaćanja i finansiranja UEFA-e i NS/FS BiH su toliki da se tim iznosima mogu obezbijediti najmanje 4 mjesečne plaće fudbalerima ili iskoristiti za angažman 2-3 izuzetna fudbalera za pojačanje.
Do sada, Uprava je nekako profesionalnom vještinom i znanjima, uspijevala zatvarati i te obaveze, što je između ostalog i uslov za dobivanje licence, ali analiza trenutne finansijske pozicije ukazuje da to više neće biti moguće!
Ukoliko navijači žele pomoći Upravi svog Kluba, ODMAH I SAD mora prestati proizvođenje situacija koje UEFA i NS/FS BiH sankcionišu ekstermeno visokim kaznama kada je u pitanju FK Sarajevo.
Molimo da se ovaj apel shvati kao veliki korak naprijed za dobrobit Kluba i njegove etabiliranosti kao lidera u svim oblicima sportske i poslovne aktivnosti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#659 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Izvještaj: 9. kolo PL BiH 2012/13: Travnik - Sarajevo 1:0
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#663 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
ss.baFudbalski klub Sarajevo kažnjen je sa 25.000 eura od strane UEFA. Iz sjedišta UEFA-e i danas su stigle jako loše vijesti za FK Sarajevo.
Naime, UEFA je kaznila FK Sarajevo sa 25.00 eura zbog kako je navedeno u odluci, čupanja stolica i gađanja igrača FK Zeta od strane navijača bordo momčadi, a ovu informaciju potvrdio nam je i direktor kluba Dino Selimović.
"Da, kažnjeni smo sa novih 25.000 eura, s tim što moramo namiriti svu štetu za 12 stolica klubu iz Golubovaca", istakao je Selimović za naš portal.
Podsjetimo, FK Sarajevo ranije je od UEFA-e kažnjeno sa 40.000 eura zbog upotrebe pirotehnike na stadionu, transparenata uvrijedljivog sadržaja, blokiranih izlaza i ulaza, te zbog utrčavanja osoba u teren prilikom susreta 2. pretkola Evropske lige između bordo momčadi i Levskog.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#665 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
SC Specijal sa Emirom Hadžićem
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#669 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
www.fcsarajevo.baJedva čekam debi u bordo dresu!
Posljednje pojačanje FK Sarajevo, Edin Ademović, konačno je stekao pravo nastupa za bordo klub. Spor sa njegovim bivšim klubom trajao je nešto više od mjesec dana, a Ademović nije krio radost zbog toga što je sve konačno završeno.
"Došao sam u Sarajevo nakon prelaznog roka. I pored te činjenice koja je usporavala proces registracije, vodio sam i spor protiv svog bivšeg kluba. Te dvije okolnosti su pravile problem, zbog kojeg nisam imao mogućnost da se ranije registrujem. Konačno, to je iza mene i moji papiri su "čisti". Skoro dva mjeseca sam u Sarajevu, treniram i dugo sam čekao ovaj trenutak. Jedva čekam da počnem igrati.", kazao je Edin Ademović, dodavši:
"Gdje god da dođete, početak je težak, takav je bio i moj u Sarajevu. Moram reći da sam trenutno zaista zadovoljan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sve je bolje i bolje. Ekipa je kvalitetna, poput stručnog štaba, i vjerujem da ćemo ostvariti naše ciljeve za ovu sezonu."
U narednom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadion "Asim Ferhatović-Hase" dolazi ekipa banjalučkog Borca. Kako nam je otkrio, Edin Ademović svoje prve minute u dresu Sarajeva očekuje baš na ovom susretu.
"Nisam upoznat sa kvalitetom ekipe Borca lično. Moji suigrači su mi rekli da je riječ o kvalitetnoj ekipi. Međutim, vrlo brzo sam shvatio ambicije bordo kluba, mi jednostavno idemo po tri boda na svakoj utakmici. Nadam se pobjedi i što boljoj igri naše ekipe. Što se tiče moje, svjestan sam da dugo nisam igrao, međutim, zadovoljan sam svojim igrama na treninzima i nadam se da ću znatno doprinijeti pobjedi.", kazao je Edin Ademović.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#670 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

"Oslobodjenje"

"Oslobodjenje"

"Avaz"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#671 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Pregled: 10. kolo PL BiH 2012/13: Sarajevo - Borac 2:0
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#672 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

"Oslobodjenje"

"Oslobodjenje"

"Avaz"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#673 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Izvjestaj (BHT)10. kolo PL BiH 2012/13: Sarajevo - Borac 2:0
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#674 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
pOZz wrote:10. kolo Premijer lige BiH 2012/2013
20.10.2012.
19:00h
Sarajevo - Borac 2:0
1:0 Torlak 21'
2:0 Tadejević 69'
Prvo poluvrijeme (246 MB)http://www.adrive.com/public/uFmQMR/Sar ... ijeme).avi
Drugo poluvrijeme (423 MB)http://www.adrive.com/public/vMt92c/Sar ... ijeme).avi
*Prvih 18 minuta prvog poluvremena nije snimljeno, nastojat ću to snimiti sutra kad bude snimak.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša