Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
karanana

#651 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by karanana »

crvenaaaaa armijaaaa na kosevo je dosla saaad....

ja zadovoljan. kad smo ga primili u 3. minuti pomislih sad nam je pushiona sa jos 2-3. ali svaka cast mirzi i momcima pa ostadose hladne glave i strpljenja do zadnje minute. prvo poluvrijeme za zaboraviti, onda na pocetku par minuta nase inicijative, onda oni pritisnuse ali nista konkretno. u sustini nakon toga mi preuzimamo posjed lopte a dvije najvece njihove sanse dolaze iz kontri, a obicno je obratna situacija, da gostujuci idu na kontre. onaj mali suljic veze nema, ali iz nekog razloga, gore ga vole i brane i ne odustaju od njega, ali sumnjam da ce nesto od njega biti. i dzafa je propao.
bas me interesuje posjed lopte. na tribini mi se ucinilo da je barem 60-40 za nas. mada to ne mora nista da znaci. a fino smo vezali po desnoj strani, samo na sredini, na nekih 16-20 metara od njihovog gola, par puta nismo znali zavrsiti, odnosno opaliti po lopti, pa zapetljaju i izgube loptu.

u svakom slucaju, svaka cast momcima. i mirzi na stalozenosti. kakav je njegov prijem bio na istoku? nesto mi se ucinilo da i nije tako zestok kakav sam ocekivao, ali mozda se nije culo.
megaman4

#652 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by megaman4 »

karanana wrote:crvenaaaaa armijaaaa na kosevo je dosla saaad....

ja zadovoljan. kad smo ga primili u 3. minuti pomislih sad nam je pushiona sa jos 2-3. ali svaka cast mirzi i momcima pa ostadose hladne glave i strpljenja do zadnje minute. prvo poluvrijeme za zaboraviti, onda na pocetku par minuta nase inicijative, onda oni pritisnuse ali nista konkretno. u sustini nakon toga mi preuzimamo posjed lopte a dvije najvece njihove sanse dolaze iz kontri, a obicno je obratna situacija, da gostujuci idu na kontre. onaj mali suljic veze nema, ali iz nekog razloga, gore ga vole i brane i ne odustaju od njega, ali sumnjam da ce nesto od njega biti. i dzafa je propao.
bas me interesuje posjed lopte. na tribini mi se ucinilo da je barem 60-40 za nas. mada to ne mora nista da znaci. a fino smo vezali po desnoj strani, samo na sredini, na nekih 16-20 metara od njihovog gola, par puta nismo znali zavrsiti, odnosno opaliti po lopti, pa zapetljaju i izgube loptu.

u svakom slucaju, svaka cast momcima. i mirzi na stalozenosti. kakav je njegov prijem bio na istoku? nesto mi se ucinilo da i nije tako zestok kakav sam ocekivao, ali mozda se nije culo.
posjed je bio 53 - 47 za Sarajevo, ali moram priznati, da Mirza nije kao onaj igra kratkih pasova Ibraković, kod ovoga nema EUFORIJE, to sam vidio večeras, zato Ibrakoviću daleko ti kuća bilo od nas...
karanana

#653 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by karanana »

KPNCTNJAH wrote:
karanana wrote:pa sta i da stimaju? ne vidim da nekome to donosi ili odnosi neku prednost.

fino, prve dvije kuci, onda na hasetu uzeti barem bod pa onda kuci 4. kolo.....4 kola - minimalno 10 bodova za uspjesan pocetak i vrh tabele.
I ove tvoje prognoze se ponavljaju iz sezone u sezonu i taman nekad oko 4. kola izgubis interes za pracenjem nase lige :mrgreen: nadam se da ce Velez ove sezone biti u top 6 ekipa na kraju sezone...
evo gore moje prognoze od prije pocetka sezone. sad za sad sve po planu. samo da prodjemo to 4. kolo protiv kozare, pa da se demantuje ovaj komentar na moju prognozu. a trebali bi jer se ovi izgleda ekspresno vracaju u ligu manjeg entiteta, i onda smo na 10 poena nakon 4 kola. onda prijateljima u trebinje. samo da ne bude kakvih velikih kikseva ovih nekoliko kola. porazi ili iksevi su ok, ali ne kuci od kozare na primjer.
Dead Man Walking

#654 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dead Man Walking »

Velez ima finu ekipicu, jos da se hoce Haubica ustaliti u prvoj postavi moglo bi ih se i pomnije pratiti. :thumbup: Sarajevo lose pravo, narocito u drugom pol, nisu se s loptom veselo sastavili. Doduse da su zabili iz onih kontri sad bi se uzdigli koda su Barsa, al tako je to kod nas generalno. :)
bosnianidiot

#655 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bosnianidiot »

[youtube]http://youtu.be/DEuswRqykcQ[/youtube]
Obratite paznju na pobjednicki gol za Travnik, kakva majstorija Roberta Carlosa :shock: :thumbup:
forzaitalia

#656 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by forzaitalia »

The Golčina :)
leo karan

#657 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by leo karan »

bosnianidiot wrote:[youtube]http://youtu.be/DEuswRqykcQ[/youtube]
Obratite paznju na pobjednicki gol za Travnik, kakva majstorija Roberta Carlosa :shock: :thumbup:
:shock: :shock:
aaaaaaaaa golicine jebo te tito
evo link
http://youtu.be/DEuswRqykcQ
karanana

#658 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by karanana »

gol sezone 2011/2012
forzaitalia

#659 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by forzaitalia »

Eto utjehe Zelji primili su do sad najljepsi gol sezone :D
palermo

#660 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

E, da se i ja osvrnem na jučerašnji derbi (mašala) Sarajevo-Velež. Rekoh li ja vama bolje imati nafakali trenera nego onog što zna :D .
sad šalu na sratnu, ponešto ozbiljno da napišem. Sa stanovišta Veležovog navijača, ja zadovoljan. Ne toliko bodom, ta negdje ćemo ga već izgubiti (a valjda negdje i dobiti nenadano) nego činjenicom da smo bili ravnopravni Sarajevu. Bitna razlika u odnosu na onu utakmicu prije dvije godine, kada su nas samo vile pronosale da ne primimo peticu.

utakmica je bila loša, što bi se reklo, ni za k.... ali kako sam gledao veleža sve tri utakmice,čini mi se da Mirza forsira jedan stil igre koji onako u principu neće omogućavati nikome lijepu igru. Uglavnom je to permanetni pritisak (i to dosta visoki) na zadnji red i sredinu ekipe sa kojom se igra. To mu dozvoljava profil igrača koje trenutno ima,uglavnom dosta dobro trkački posložena ekipa, mali sitni, okoprčni :D . Mislim da će teško biti svakome da veleža nadigra, ove tri utkamice što sam gledao, gotovo uvijek su bili na lopti i vrlo blizu igrača. Zadnji red nam je malo sporiji, ali ne možeš sve ni imati. Zato su nam bekovi, rekao bih, bolja strana, juče je Ivetić odigrao odlično, što zapravo ne čudi, jer evo par utakmica je u gotovo svakoj najboljji igrač.
Ima primjedbi da nismo stvarali šanse. Bojim se da Velež i neće biti u prilici da stvara šanse,posebno onda kada protivnik ne igra otvoreno (a za divno čudo, Sarajevo i nije igralo baš otvoreno juče). I poprtiv Čelika, uprkos pritisku koji je napravljen, nije stvorena govtovo nijedna stopsostotna šansa. Al eto, u obadvije utakmice zahvaljujući tom peramnetnom pritisku, u zadnjim minutama utakmice su protivnici pogriješili ( i naravno onaj odozgo nas pogledao :D ). Šanse ne stvaramo jer nemamo igrača koji zna podvaliti loptu, nemamo mahera igre. I jedna mala digresija ovdje,onako usput, moram zaista izraziti čuđenje Željinim rezultatima, tim koji u svojim redovimaima Zebu, čini mi se jedinog igrača u ovoj ligi, koji ima znanje i sposbnost da namjesti pravu šansu, ne bi trebao imati ovakve kikseve (al ovo je off topic :D ). Al mi se čini da ovaj sistem koji Mirza koristi u utakmicama, u našoj ligi može biti prilično probitačan. Vrlo je vjerovatno da ćemo se na domaćem terenu patiti i sa nekim ekipama sa kojima ne bi trebali,ali u gostima ćemo biti opasni. Bilo ni zanimljivo šta bi se juče desilo da je Velež dao prvi gol. Brzina Okića, Rovčanina iDurakovića u trenucima dok protivnik napada može biti veliko oružje.

Mislim da nas je Sarajevo juče potcijenilo, vidjelo se to i na forumu, naravno forum nije mjerodavan,ali može oslikavati na određen način cjelokupnu sliku koja je stvorena oko utakmice. Vidjelo se veća žeja Veleža....imao sam utisak da je Sarajevo već u 4 minuti u svojim glavama završilo utakmicu.

sad Kozaru dobii, i onda u nedelju u Trebinju ići na pobjedu. Pa dokle se stigne.
manijak1

#661 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by manijak1 »

Slavija - Čelik :arrow: 1
Sarajevo - Velež :arrow: X :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:- mnogi su se smijali i kažu budi realan :D pa i bio sam , Rođeni su trebali uzeti sva tri boda a komšije po pravilu sve potcjenjuju.Eto im zato plišani medo
Kozara - GOŠK :arrow: 1 (X):( :( :( :( :D - najozbiljniji kandidati za vraćanje tamo odakle su došli.
Leotar - Sloboda Tuzla :arrow: 1
Široki Brijeg - Borac :arrow: X :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: - samo radi podsmijevanja pojedinaca
Rudar - Zvijezda :arrow: 1
Travnik - Željezničar :arrow: 2 (1) opet zajebancija opet jeftin gol sa 167 metara opet neiskorištene šanse u drugom poluvremenu opet Varupčići , ali idemo dalje , u srijedu ćemo sve poravnati :oops: a neka se naslađuju pitari do srijede
Zrinjski - Olimpik :arrow: X u 18 i 30 danas ovdje može i 2 biti ali ostaje X :D - ovdje bih volio da ubodem opet radi podsmijevanja pojedinaca
Kako je krenulo neće se znati do pred kraj prvenstva ko će biti prvi i drugi , s vrha i sa dna.
ganjeta

#662 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Je l' ovo tzv. prognoza : malo realnosti nebi škodilo :razz:
jutarnji

#663 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jutarnji »

Eto, kako se stalo kriminalu u savezu konacno na vrh dolaze timovi koji to zasluzuju kvalitetom.
Image

Gledam malo prije sky sport, kad tamo neki lik komentarise gol Varupe, kaze bez premca gol decenije.
manijak1

#664 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by manijak1 »

Kad malo bolje pogledam tabelu Travnik je na petom mjestu , i to je za neke vrh vrhova.
jutarnji

#665 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jutarnji »

manijak1 wrote:Kad malo bolje pogledam tabelu Travnik je na petom mjestu , i to je za neke vrh vrhova.
Kakvu ti tabelu gledas?
karanana

#666 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by karanana »

puno timova ima 7 bodova.
manijak1

#667 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by manijak1 »

Prije svega relevantnu što će reć' ni po babi ni po željama :oops:
jutarnji

#668 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jutarnji »

manijak1 wrote:Prije svega relevantnu što će reć' ni po babi ni po željama :oops:
Pa od prvog do petog svi imaju po sedam bodova, iduce kolo razvaljivamo onaj gradacac ( cuja gradacac u
prvoj ligi? :lol: ) i onda smo sami na vrhu.
megaman4

#669 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by megaman4 »

jutarnji wrote:Eto, kako se stalo kriminalu u savezu konacno na vrh dolaze timovi koji to zasluzuju kvalitetom.
Image

Gledam malo prije sky sport, kad tamo neki lik komentarise gol Varupe, kaze bez premca gol decenije.
Daj link, za taj komentar, ako može?
jutarnji

#670 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jutarnji »

megaman4 wrote:Daj link, za taj komentar, ako može?
Me nemam, isla emisija uzivo, kao "breaking news" i onda gol. Evo sad pricam sa Nedzadom, kaze da mu se
Amar zahvalio sto im nismo petardu zabili, jbg, totalna dominacija.
Edin_Sarajevo

#671 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Edin_Sarajevo »

megaman4 wrote:
jutarnji wrote:Eto, kako se stalo kriminalu u savezu konacno na vrh dolaze timovi koji to zasluzuju kvalitetom.
Image

Daj link, za taj komentar, ako može?
:shock: :lol:
manijak1

#672 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by manijak1 »

Četvrto kolo :

Čelik -Olimpik :arrow: 2
Željezničar -Zrinjski :arrow: 1
Zvijezda - Travnik :arrow: 1
Borac - Rudar :arrow: 1
Sloboda -Široki Brijeg :arrow: 1
GOŠK Gabela -Leotar :arrow: 1
Velež - Kozara Gradiška :arrow: 1
Slavija - Sarajevo :arrow: 1

Ja ipak mislim da će Velež biti usamljen na vrhu :oops:
Evo sad pricam sa Nedzadom, kaze da mu se
Amar zahvalio sto im nismo petardu zabili, jbg, totalna dominacija.
S posebnim osvrtom na drugo poluvrijeme :oops: Nedžad kao i ti , voli maštarije .
star(i)mo

#673 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by star(i)mo »

Rodjenim nije uopste bitno hoce li Velez naredno kolo biti usamljen na vrhu ili ne (mada bi bilo fino i to vidjeti, priznajem). Jedini cilj ove sezone moze i mora biti stabilizacija kluba. Ko ne (zeli da) prizna da nama i dan danas treba svaki bod da se opet ne borimo za opstanak kao u posljednjih 20 godina, bit ce razocaran. Dakle normalizacija u klubu pa cemo i mi za 2-3 godine moci pricati o pokalima, Evropi itd.
Kozara, you are next! :evil:
Last edited by star(i)mo on 21/08/2011 17:27, edited 1 time in total.
karanana

#674 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by karanana »

pa zadnje dvije godine smo nakon prva 4 kola bili prvi sa po 10 bodova. i onda odjednom afere, krahovi, odlasci trenera, krize, bojkoti, borba za opstanak..... i ja bih bio zadovoljan kada ove godine nebi strepili od ispadanja i od ovih naglih padova.
star(i)mo

#675 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by star(i)mo »

Upravo to. Ja bih bio prezadovoljan kad bi Velez zavrsio negdje na 5. ili 6. mjestu. Samo daleko od borbe za opstanak.
Locked